herkese +1 o zaman :)
Huzur nasıl bulunur?
herkese +1 o zaman :)
1-Hayatında gereksiz hissettiğin insanları sil gitsin. Ya da şöyle düşün ; hayatında sana birşeyler katabilen insanlar ve katamayan insanlar kimler ? Telefon ettiklerinde 'seninle görüşmek istemiyorum' diyebilirsin ya da telefonunu geri çevirip mesaj at yüzüne söylemek istemiyorsan. Daha hafiflemiş hissedeceğinde eminim.
2- 'Nerde oturduğunu bilmiyorum ama İstanbulda Fenerbahçe sahili var orası sessizdir, huzurludur. Oraya gidebilirsin. ( aman kimse duymasın :D )
3- Sana geçmişi hatırlatan gereksiz ders notlarını, kitapları, defterleri, fotoğrafları, hediye vb şeyleri at gitsin. Gene daha rahatlamış ve huzuru bulmuş olacaksın.
Huzur sorunları halletmekle olur. İstediğin yere kaç. Sorunlar var ise kafanda, huzuru bulamazsın. Kafan rahat ise, kalabalığın ortasında bile huzurlı, keyifli ve mutlu olursun :)
Kafan nasıl rahat olacak? Bilmem. Ben içimi dışımı bir yapmakta buldum. Yalan söylemiyorum. Hatırlamam gereken yalanlarım olmuyor. Hep doğruyu seçmeye çalışıyorum ve...huzurluyum :) Yetme mi?
:D Zamanında aşkın tanımını kendimce şöyle yapmıştım; aşk huzur bulduğun yerde hissettiğin duygudur.Ama huzurun ne olduğunu bilmiyordum ki, tanımlayamıyordum.Şu an yapmış olduğum tanım çok saçma geliyor.
Bence huzur bulmak için o an içini ne rahatlatacaksa onu yapmaktır.Örneğin ağlıyorsam bu huzursuz olduğumdan değildir.Ağlamak o an bana huzur getireceği için ağlıyorumdur.
link Kuranı Kerım okurken ve namaz kılarken huzur buluyorummm benn
Cevap
70Cevap
çok hoş :)
Çok güzelmiş ya emekli olunca gidilir ancak :)
aynen :)
Yalnız olursan güçlü olursun kimse seni üzemez de.
Hayatı sadeleştirirsin ama sıkılırsın da bazen. ama sadeleştirmek iyidir.
Sır diye bir şey yok. Bir şeyi bir kişiden fazla kişi biliyorsa sır değil o.
İç denge önemli tabii.
Milletin senin hakkında ne düşündüğünü boş verip kendi düşündüğün gibi yaşarsan huzurlu yaşarsın.
Huzur bulmak için benim yaptığım tek şey huzursuzluk. :) yani gece 12-1 saatleri arasında sahile inip gökyüzünü seyrederim ynınıza o anda alabileceğinîz tek arkadaş sigaranız olsun... Herşeyle herkesle irtibatı keseceksin. Kimseyle konuşmayacak ve yıldızlarla gözgöze geleceksin o an benliğimî hissediyorum...
Huzur hayati dolu dolu yasanaral bulunur , dunyada gormen ve oremen gerek. Cok sey var birde huzur bozan hep stresli olan yani sorunllu insanlardan uzak durarak
huzuru bulmak bir mesele bulduktan sonra elinde tutmak bir mesele arkadasim.
Ama son günlerde huzuru namaz kildigimda buluyorum birakmistim yeniden basladim
Sevdiklerimle paylaşınca, güzel muhabbet edince ve aile bağları güçlü oldukça huzur bulunur:)
Birde her aman haline şükredersen , gönlünce ama huuru bulursun.
haklısın :)
A dedim ama Diğer'i de görünce asıl huzur aklıma geldi: Git Maldivlere, Bora Boraya bak bakalım huzur bulmayan var mıymış orada? Ha giderken böcek ilacını da almak lazım tabi:)
Aç varlıklarız biz asıl huzur ve mutluluğun basit şeylerde olduğunu göremeyecek kadar da kör varlıklarız.
Bir de sevgi toplumu olmayışımız konusu var hiç girmeyelim.
aynen
Zerre kadar huzur olmayan bir madende elimde bir kazma sallıyorum duruyorum bulurum diye ama nafile...
Huzur beni bulmadıkça, böyle saklandıkça benim bulmam pek inandırıcı gelmiyor.
Ben nasıl bulunduğunu şuan sana yazarak öğrendim huzurum. :)
pardon ? :D
Evet, bende senin kadar şaşkınım meleğim. <3
Nerde çokluk orda b*kluk demişler bende kalabalık ortamlardan hoşlanmam ne kadar az insan o kadar çok huzur.
huzuru ararsan bulamazsın çünkü sen arayıp bulamayasın diye saklar kendini ...o yüzden aramayıp sallamıcaksın o beklemekten sıkılır sonra kendi kendine çıkar ortaya
Ben tek başıma olduğumda. Tek başıma alışverişe gitmek, tek başıma yemek yemek, tek başıma evde olmak, tek başıma...
yatağa gir yorganı çeeek üstüne cenin pozisyonuna gel.:D huzuuuur <3 ha illa şıklardan istiyosan , A didim. :D
Diğer dedim yani bu dünyada zor be güzelim HUZURLU yaşamak sadece ALLAH a yöneldiğimde buluyorum onuda nefsim aldatıyo ALLAH ın huzuruna Cuma dan Cumaya gidiyorum ALLAH affetsin... :(
İnsan yalnız kalınca kalabalık ortam istiyor, kalabalık bir süre dar gelip tekrar yalnız kalmak istiyor. Sanırım huzur hiç bir zaman bulunamaz sadece hayat geçiyor ve sen bir şekilde ona ayak uydurmak zorundasın.
Hayatı sadeleştirmek ve kalabalıktan uzaklaşmak ve iç dengelerimi korumakla huzur bulurum..
ne kadar kaçarsan kaç iç dengeni korumazsan huzursuz olursun.d dedim..
Kalabalıkla hiç alakası yok. Önemli olan iç dengeleri korumak
hayatıma insanlar yerine kitapları alınca daha da huzur bumaya başladım.. :)
kafaya takmayacan istediklerini elde edeceksin... huzur deniz kenarıdır kumsaldır...
hayatı sadeleştirerek. sonra iç denge korunur zaten.
sabah namazına kalkar camiye giderim işte ben böyle huzurlu oluyorum.
Hayati sadelestirerek..esyan az ama mani degerlerin Saglam olmali bence
sıkıntı yaratacak ve sizi üzecek olaylardan uzak durarak yaşanmalı .
kedi veya köpek sev. bir süre zaman geçir. insandan daha yakın davranacaklar sana. hele yavru olurlarsa oh mis. duble huzur.
aynı gün benzer düşünmüşüz yine :)
Namaz huzur verir
ve evet kalabalıktan uzak durmak...
Seni anlayan ve deger veren insanlarin yaninda olmasi huzur yaratir zaten.
Gidip biraz laflasak ? link
Huzuru kendi içimizde bulamazsak, başka yerde aramak boştur.
hayatı sadeleştir herşey üzerinde uzun uzun düşünme yüzeysel düşün geç bazı şeyleri düşünme bile.
abdest alıp şöyle bir 2 rekat namaz kılıyorum o huzur başka biyerde olmuyor
Ormanlık bir yerde tek başına kitap okumak
Yada deniz kenarında serin ama ılık bir havada uyumak
Küçük şeylerden mutlu olarak, kimseden bir şey beklemeyerek...
kalabalıktan uzak yeşilin içinde ve zar zor duyduğun klasik müzik eşliğinde kitabını okuyorsun...
çevre gerçek insanlar olsun yalancı kişilikler olmasın huzuruda olyr insanın
dostmusun düşmanmı filmini izle gül mutlu ol. mutlu ol ol ol sonra hzur geliyor.
çoruma geldim geleli öyleyim kendimi eve zor atıyorum burda arkadaşım yok ki :(( Ankara ve konyadalar
Sir vermeyerek dedim.
Kimsenin sana karsi kullanacagi bir sey yoksa, diger tum sorunlar gecicidir.
huzuru bulmak cok kolaydır 3 maymun olucaksın ve sonra huzur geliyorr :D
asıl sevgiliye ait oldugun zaman burdaki kastımı anlayın bir zahmet :)
Ben buldum, bunların hiç bir değil. Ser veririm sır vermem.
E) Aptal okunarak Aptal insan en mutlu en huzurlu insandır :)
Formülü olduğunu sanmıyorum ama gidince gelmiyor bu lanet şey..
hiç kimsenin dostum olduğuna inanmayıp sır vermediğimde huzur buluyorum
Para para para... başka eksiğim yok çok şükür. parasızlık fena
Boşvermeye ve elindekilerle yetinmeye başladığın anda huzura kavuşursun küçük şeylerden mutlu olmayı öğrenirsin
mesela nurettinozdogan.posterous.com/basitlik-diyeti-zaman-yonetimi-icin-yaptigim
Öncelikle kalabalıktan kaçıp sonra iç dengemizi sağladığımız zaman huzur paşa paşaaaa gelecektir
huzurlu bir hayat istiyorsan kendi sırrını kendine bile söyleme :)
Namaz + Kur'an ı Kerim ve meali huzur için yeter
hayatı sadeleştirmek iyidir heralde
D - İç dengeler korunarak...
onun yanında olarak (:
yalnızlıkta bir parca var
Ben huzuru yalnızlıkta buldum
huzur benmle bulunur ama ben huzuru bulamıyorum..
Hiç bir şeyi kafaya takmayarak anı yaşamak.
Huzur islam da kardeşim..
Az insan çok huzur, hayatı sadeleştirerek tabi :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar