Türkiye'de devlet vatandaşını alenen vergi diye sömürüyor, üstelik aldığı vergiyi nereye harcadığı da belli değil, herşeyden fahiş vergi alınıyor.
Ulan öyle bir ülke düşünün ki, sinemaya, tiyatroya giden adamdan 'eğlence vergisi' adı altında haraç alıyor, aynı biletten kdv ve ötv de alıyor. Hatta ötv'yi kdvli fiyat üzerinden hesaplayıp verginin bile vergisini alıyor.
Milletimiz keriz yerine koyulmaya alışkın, pek koymuyor onlara.
Açıkçası bana koymuyor. Fakire koyuyor ama ses etmiyor. Fakirin hakkını korumaya çalışınca da vatan haini ilan ediliyoruz. O halde ödemeye devam etsinler :D
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
10
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Devlete verdiğimiz vergi boşa gitmiyor kusura bakmayın köprüsü yapılıyor barajları yapılıyor vs vs su evinden akıyor o elektrik nerelerden geliyor gelene kadar kaybolan uçan elektirk var bunun bedelini ufak ufak bizden kesiyor yoksa devlet ayakta duramaz bu zorunlu olması gereken bişi
O köprüleri falan devlet cebinden kuruş ödemeden, yap işler devret modeliyle yapıyor. Sanıyor musun ki pek bir para harcıyorlar?
Ülkede en son hangi baraj yapıldı? Su evinden akıyor da, zaten suyu akıtan firmaya her ay para veriyorsun, devlet ne yapmaya bunun üzerinden fahiş vergi alıyor?
Niye ekmekten bile %10 civarı kdv alıyor? Niye araba aldığın zaman bir araba parası da devlete veriyorsun? Norveç mi burası? Niye biranın litresi benzininkinin iki katı? Niye evi olana emlak vergisi, eğer kiraya verirse üstüne bir de gelir vergisi alıyorlar?,
Ulan bu devlet işsizden Sgk prim borcu diye her ay haraç alıyor.
Vergi zorunlu, ama vergi ayağına adam gondiklemek zorunlu değil, herkesten çok böyle bilip bilmeden 'Ama vergi zorunlu bişi' diyenlere ifrit oluyorum.
Bir örnek, İzlanda'da halk bizimkinden çok daha iyi ortalama gelire sahip, vatandaşının cebinde daha çok para vardır. Ama su bedava, hem de sıcak su vesaire içinde, ve devletin vatandaşına sağladığı su senin parayla aldığın Erikli içme sularından bile daha temiz.
İzlanda bilmiyor mu vatandaşından 'Ama işte su getiriyoruz size' diye vergi kazığı almasını?
@Ragnar_Lodbrok hangi ülkede vergi yok baraj yapmadı diyosun benim memleketimde kaç tane baraj yaptı termik santral yapılıyor 3. Köprü körfezdeki asma köprü duble yollar tanklar uçaklar silahlar zırhlı araçlar hızlı tren vs vs bunlar yapılmıyormu devletin beni soyduğuna inanmıyorum hiç değilse mhp chp anap koalisyonunda kasaları boşalttıkları gibi boşlatmıyolar o zamanlar millrt maaş alamıyordu ekmek kuyrukları şeker un yağ devleti soyanlar onlar bu adam ne yaptı size gözlerinizi için allah aşkına o zaman nere bu zaman nere vicdanen rahatmısınız anlamıyorum ben 10 sene önce memleketime gittiğimde gidiş geliş toprak yollar şimdi en az 2 şeritli yollar var bu imkanları kim yapacaktı kılıştaroğlumu sskyı batıran adamdan devleti yönetmesinimi bekliyorsun devlet bahçelimi adam ayakta duramıyor kim yönetsin demirtaşmı söyle bana var mı daha iyisi varsa oy atacağım
3. Köprüyü bilmiyorum, ama o körfezdeki köprüyü devlet kendi cebinden yapmıyor, verdiler bir tane firmaya, adamlar yapıyor, japon mühendislere falan yaptırıyorlar.
Hatta devlet o firma zarar etmesin deyu, 'Siz eğer zarar ederseniz ben sizin zararınızı karşılarım' diye güvence verdi, adamlar 120 liradan açacaklar o köprüyü.
Sen devlet o projelere kuruş harcıyor mu sanıyorsun? Kesinlikle yok öyle bişey, holdinglere falan araziyi verip 'Sen bunu yap, şu kadar sene kullan sonra hazineye devret, bu arada sen bir yığın para kazanırsın biz de hizmet yaptık diye övünürüz' mantığıyla yapıyor.
Duble yol dediğin ne lan? İş mi bunlar?
En son baraj açılalı kaç sene oldu? Kardemir'i mi yaptı bunlar? Atatürk Barajı'nı mı yaptılar?
Tank, silah falan bunlar zaten yapılıyordu, ki o uçağı cidden %100 yerli biçimde ürettiklerine inanıyorsanız salaksınız demektir.
Yalancılara, iftiracılara, hırsızlara arka çıkıp bir de konudan alakasız adamlara suç atıyorsunuz
Bak mesela şu 'Kılıçdaroğlu Ssk'yı batırdı' goygoyu.
Ulan adama derler ki 'Bre canım, Ssk bir kar amacı güden kurum mu?' diye.
Kılıçdaroğlu defalarca aklandı o meseleden. Ki Ssk kar, zararla ölçülen bir kurum değil. Şimdi kar mı ediyor Ssk?
Ki onu da geçtim, genel kurul başkanı yönetmez ki Ssk'yı, bakanlar kurulu yönetir, bu genel kurulun tek işi bakanlığın komutlarını uygulamaktır. Ki başkan tek başına ne ihale, ne bir ödeme planı çıkaramaz. Öyle bir yetkisi yoktur.
İddia ettiğiniz suçları Kılıçdaroğlu istese bile işleyemezdi. Ki o zamanlar 40 yaşında emeklilik gibi popülizmin dibi açıklamalar vardı.
İstediğine oy ver, ama şunu bil ki şu anda Türkiye Cumhuriyeti yönetilmiyor, otopark mafyası kafasında adamlar ülkeyi vatandaşını sömüren bir tefeci konumuna getirdiler.
Adamlar sizi ayakta zikiyor, utanmadan bir de savunuyorsunuz.
En İyi Cevaplar