Abi neden bu ayrimcalik nedir bu yani dogarken kotulukmu yaptikta cirkin olduk neden sevilmedik? Aynen sukur ediyoruz ama bir yere kadar insan dusune dusune kafayi yiyo da bu haksizlik ne abi hadi bunu gec neden fakirler fakir oldu neden zenginler zengin oh keyf? Artik inancim kalmadi
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 326 cevap paylaştı.
+1 yılYanlış bir bakış açısı. Birde benim bakış açımı anlatayım sana; hepimiz güzeliz. Ama kişiden kişiye değisen bir güzelliğimiz var. Kimine göre çirkin, kimine göre güzeliz. Hiçbir insan göremezsin ki herkesce güzel veya çirkin olsun. Bazı kızları çogunluk guzel bulur bazilarini da azinlik. Önemli olan senin kendini sevmen. Peki neden farkliyiz hepimiz? Vardır elbette bir sebebi. Belki ruh eşimiz, bizi sevecek insan bizim gorunusumuzdeki insanlara ilgi duyuyordur? Yani bir cok sebebi olabilir. Fakirlik zenginlik konusuysa, bu hayatta hepimizin başinda farkli zorluklar var. Yoksullarinda, parasi olanlarinda kaldirabilecegi kadar yuk var omuzlarinda. Hickimsenin ne yasadigini, ne kadarini kaldirabildigini disardan bakarak anlayamaz ve goremeyiz. Daha pozitif bakmalisin diye dusunuyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim artik olumlu bakamiyorum
- +1 yıl
Bakmaya calis, bu hayata gelip yaratilmissin. Kendini cirkinde bulsan bir kere dusun ne kadar mukemmel bir vucudun oldugunu. Sadece aynaya bakip kendini 10 sn incelesen bile anlarsin. Şansli hissetmelisin kendini, dunyadasin, bir bedenin icindesin, ve gercekten herseyin kusursuz sen kendini cirkin bulsan bile belki zor bir hayat yasasan bile değer nefes almaya
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılGuzel kime gore neye gore
cirkin kime gore neye gore
cogu guzel kiz taniyorum kendilerini asla guzel bulmazlar
cogu cirkin kiz taniyorum kendilerrini adriana gibi goruyorlar
bence insan kendini nasil goruyorsa oyledir yoksa cogunlugun cirkinsin ya da guzelsin demesiyle olmaz bu is once kendinle barisik okacaksin :)
Allah herkesi guzel yaratsaydi o zaman secenek olmazdi sevmek olmazdi en onemlisi sinav olmazdi ;)11 Yorumla
Soran+1 yılYa lutfen o bir ornekti
+1 yılBu soruyu sorman suç değil tabiki merak edebilirsin ama en sonunda dediğin şey yanlış. Bu dünya bir imtihan yeri felan oralara hiç girmeyeceğim burada sorduğuna göre araştırdın belli başlı bilgilerin var. Ama sana şu kadarını söylüyorum. Eğer İmanımız sağlam olsaydı bunları söylemeye bile utanırdık Allah'ın bize verdiği bunca nimete karşı. Geçenlerde bir abi gördüm sohbette , çirkin demek istemiyorum ama biraz farklı diyim, birisiyle konuşuyordu, içimden şöyle geçirdim."Bu adam insanların içinde rahatsız olmuyor mu acaba" sonra o kişi karşısındakine haftada 3 gün şuralara sohbete gidiyoruz felan dedi. O gerçeği görmüş ve umursamıyor artık dış görünüşü.
03 Yorumla- +1 yıl
devamı... İnsanlara bakıyorum güzel olanlar ve yakışıklı olanlar, hiç şükretmiyorlar aksine bir de kibirleniyorlar sanki kendileri uğraşıp elde ettiler ama şunu bil bu onlara çok pahalıya mal olur. Sen şimdi bahsettiğin şeye üzüleceğine sabret bence. Ve onların buradaki 60-70 yıllık güzellikleri elbet bitecek. Sonsuz olan bir yerde Mutlu olmak mı? Sonu olan bir yerde güZel olmak mı? Bana şimdi güzle olupta cennete gideceklere ne olacak diye sorma onlarda zaten güzelliğini saklayan insanlardır orasını burasını açan ve güzelliğini öyle gösteren biri ne kötü yoldadır. Akıbeti de kötü olur. Resulullah'ın hadisi var. Cennette bir pazar olacak ve o pazarda sadece yüzler bulunacak. Ordan isteyen istediği yüzü alacak.
Sen mesela günümüzdeki dizilerdeki güzel kadınlara bakıp bu fikre kapıldıysan inan onların hali çok kötü... Allah'ın onlara verdiği güzelliği Allah'ın hiç hoşnut olmadığı şekilde kullanıyorlar. Belki nefislerinin hoşuna gidiyor ama çoook pişman olacaklar. - +1 yıl
devamı... Keşke Rabbimizin bize verdiği güzelliği insanlara hava atmak için kullanmasaydık. Rabbimizin emrini Ada'm akıllı yerine getirip kapansaydık razı olduğu şekilde olan tesettüre girseydik diyecekler. Ve bence şu dediklerini bir kontrol et etrafında çirkin olupta çok Mutlu olanlar var bu soruyu düşünebilirsin ama çok kafana takmışsın ve şeytan sana vesveseler vermiş. Dikkatli ol. Selametle...
Soran+1 yılHic mutlu olmadim bana deselerki bir tane mutlu oldugun anini soyle yok ciddiyim yok bir insan surekli mutsuz gezermi geziyorum. Ve aslinda ben bu soruyu guzellikle ve cirkinlikten ornek olarak verecektim lakin herkes meseleyi ssdece o sandi sen gibi bunun gibi bir suru sey var uc bes soru sorsam seninde aklin karisir belki bilemem ama ben sorgularken kendimi kotu hissetmiyorum insan inandigi seyi bilsin
+1 yılBu neyin kafası ya? Herkes aynı yaratılsa bu işin zevki mi kalır? Allah ne diyor? Biz herkesin kaderini kendi çabasına bağlı kıldık. Tanıdığım çok zenginler var hepsi mutsuzu affedersin başı boktan kurtulmuyor adamların biri cezaevinde diğeri mahkemelerde diğerinin peşinde mafya/asiret vs. Benim arkadaşım çok zengindi ama mafya sokak ortasında öldürdü kendisini eeee ne oldu diğer tarafta bakalım saraylarda mi yaşıyor? Hem şu an şirke girdin Allah affetsin ne diyeyim. Sende kendi çabanla zengin/güzel ol ve Dua et.
#ÜlkücüMilitan00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
35Cevap
Güzel kardeşim.
Güzel bakan güzel görür
Güzel gören güzel düşünür
Güzel düşünen hayatından lezzet alır.
Neden inancının kalmadı açık bir şekilde ifade etmişsin.
Belkide böyle baktığın için çirkin.
Belkide böyle düşündüğün adeletsizlik diyorsun.
Yani herkes sahip olduklarından hesaba çekilmeyecekmi?
Nekadar çok şeye sahipsen okadar çok hesap vermenin uzar.
Fakirin bişeyi yokki neyle hesap versin.
Allah demezmi ey fakir kulum senin verikecek öbür dünyada birşeyin olmadığı için haydi gir cennete.00 YorumlaEmin ol çirkin olman büyük bir avantaj..
Güzel olanların genelinin ne yaptığını söylememe gerek yoktur herhalde..
Mesela ben zengin değilim fakirde değilim ama zengin olsaydım kendimi biliyorum eminim çok farklı biri olurdum ve farklı olmak istemiyorum..13 Yorumla- +1 yıl
Ben guzel olduğumu dusunuyorum
Genellerken bile damgaliyorsunuz aslinda. nedendir? - +1 yıl
@FericeyeMektup Genel dedim hepsi demedim, üstüne alınmana gerek yoktur..
Alması gerekenler kendilerini bilirler zaten.. - +1 yıl
Pekala
+1 yılŞu an düşündüm de sen okadar guzel kalp ve okadar guzel bir kizsin ki anlatamam Şu an dalga gectigimi ya da alay ettiğimi sakin düşünme hislerime güveniyorum ve yazdığin bana senin güzelliğini hissettiriyor zengin fakir tartışmasına gelirsek ona birsey diyemem suanlik
01 Yorumla
Soran+1 yılO cirkinlik ve guzellik bir ornegiydi diyelim
+1 yılBazılarını fistik gibi yaratir o gafiller guzellige aldanir rabbini unutur da mutlulugun adini unuturlar
Bazılarını senin deyiminle cirkin yaratir o kimselerse her haline sukreder rabbijden ister huzur ister mutlulul ister evlenir cofuklanir mutlu yuvasi olur
cirkinlik kimi zaman nimettir sukretmeyi bilene
Guzellik imtihandir elhamdulillah demeyene01 Yorumla- +1 yıl
Kafiyeli de oldu hee :) :)
+1 yılBu şekilde düşünmemelisin. Herkeste bir eksiklik mevcut hiçkimse dört dörtlük değil. Seni de beğenen biri çıkar merak etme. Zaten insanın bedenen sevilmesi değerli değildir, önemli olan kalben sevilmek. Bakıyorsun çok güzel ama insanlık yok, ya insanlık olsun o zaten güzeldir. Senin de karakterin iyidir, lakin seni yaratana isyan etme haline şükretmelisin bu durumda olduğun için, çünkü senin durumundan daha da memnuniyetsiz olanlar da illaki vardır.
00 Yorumla
+1 yılhaklısın şimdi müslümanlar özellikle herkes özeldir herkes aynı olmaz diycek ama mesela penguen lere ya da kedilere bak hepsi aynı hemen hemen hepside tatlı yani eşitlik budur işte, ben çevremdede özgüvensiz kızlar görünce üzülüyorum şahsen, onun dışında fakirlik zenginlik konusu insanoğlunun yaptığı bir sistem.
00 Yorumla
+1 yılbak şimdi bu konuyu uzun uzun tartışırım senle şunu anla önce allah ayrımcılık yapmaz herkez güzel ya da çirkin olcak die birşey yok sınavdayız çirkinsen die isyan edersen kalırsın güzelsin die kibirlenirsen yine kalırsın ama bu iki ihtimal içinde şükür edersen kazanırsın ve ödüllendirilirsin bu kdr
00 Yorumla
+1 yılsenin dediğin soru kapsamlı bir soru sadece güzellik çirkinlik olayı değil kimi fakir doğar kimi zengin kimi güzel kimi çirkin kimi sakat kimi sağlıklı. Sağlıklı olduğun için şanslı insanlardansın. İşin diğer boyutu da inancın varsa zaten bu dünyayı takmassın kimi çirkinliğiyle sınanır kimi parasıyla kimi hastalığı ile. Asıl herkes güzel herkes sağlıklı doğsa bu işte bir terslik olurdu.
00 YorumlaHaksızlık edildiğini nerden biliyosun ki? Zengine yaşayacağı güzelliğinin çoğu dünyada verilmiştir fakir dediğininde yaşayacağı güzellik ahirette saklıdır bunu bilemezsin o yüzden hataya düşme şükür etmeye devam :)
02 Yorumla
Soran+1 yılYav he he herkes parasina gore cennete gidiyo diyosun o zaman
Belki de bütün bunlar bizi sınamak içindir.
Olumlu durumlarda şükretmek kolay, olumsuzluklar karşısında tepkimizi merak ediyordur belki de Yaratıcı..00 Yorumla- Diğer konusunda 800 cevap paylaştı.
+1 yılİcini ferah tut oda bir sınammak...
Yuce ilah kimin bollukla sinar bunun yaninda dis gorunusuyle... kimini yoklukla sinar imanını yoklar ...00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcanım bakımla güzel olursun sen de. Bak küçük cilt kusurları bile çok fark ediyor. Bende öyle oldu yani. Bana selam vermeyenler selam vermeye başladı. Baktığım çocuk bakıyor artık ben ona bakmıyorum o da ayrı tabi...
00 Yorumla
+1 yılişte sınav bu onu onla sınıo senıde bunla faakırım kımsem yok paramda yok tıp var bakım yok ama elım kolum var zengın olmakda guzel olmakda benim elımde
00 YorumlaGüzellik göreceli bir kavramdır. Allah herkesi güzel yaratmış, şükür etmek lazım halimize. Ne çirkinim diye dolanan kızlar gördüm evlendi barklandılar.
00 YorumlaŞu an bir rüyadasın öldüğünde bir avantaja sahip olduğunu ama kullanamadığını öğreneceksin ne acı 😄
02 Yorumla- +1 yıl
Nedir o avantaj
- +1 yıl
@FericeyeMektup işte dezavantaj olarak gördüğün herşey
- Diğer konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılOnlarin hepsi makyaj guzeli bir de evdeki halllerini gör sen
10 Yorumla çirkin şansı versin diye dua edilir ya ondan herhal,)
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen bu hayata sadece geldik ve gidicez
+1 yılHerkesin eşit olduğu bir dünyanın ne anlamı var ki?
04 Yorumla
Soran+1 yılO zaman guzel olan olsaydim aqqw dogarken ne gunah isledim ve fakir ve cirkin oldum
- +1 yıl
Güzel kız yoktur bakımlı kız vardır 😀
Soran+1 yılYav he he
- +1 yıl
Yav he he demek... 😁
+1 yılHerkesin imtihanı farklı kardeşim. Sorgulama bence. Günaha giriyorsun. Şükret haline şükret..
11 Yorumla
Soran+1 yılKusura bakmada inandigin seyi sorgulamalisin neye inaniyosun ogren.
Diğer konusunda 5,1b cevap paylaştı. Belki çirkin değilsin yani güzellik dereceli öyle deme
03 Yorumla
Soran+1 yılGoz var nizam var bu bir ornek yani guzellik cirkinlik ve fakirlikten zenginlikten meselasini verdim sana onune daha kafani karistiricak bir cok sey diyebilirim
Güzellik çirkinlik göreceli bir kavramdır vardır elbet senide beğenen.
00 Yorumla- Diğer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılHer insanın kendisine göre bir güzelliği bir özelliği vardır
00 Yorumla
+1 yılgüzeldir belki huyları çirkindir kokar hayat boyunca çirkinsindir belki huyların harikadır dadından yenmez ömür boyunca
00 Yorumlacırkın kız yoktur bence güzel olanlarda makyajı basıyo kımseye ınanmıyorum ben
01 Yorumla
Soran+1 yılAbi o bir ornek gozunuzu seveyim ya
Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı. Anana babana dert yan. . sonucta onlarin karisimisin
00 Yorumla
+1 yılBizim kalbimiz guzel be. Hayat boyle iste maalesef.. :/
00 Yorumlasacmalama be guzellik gelip gecici den takilma ona oyle o kadar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbak sakın öyle düşünme bu dünya çok kısa seni bekleyen sonsz hayat var hep güzellerdde birçok günaha giriyo ona göre hangisinin hayırlı olduğu sen bilemezsin
00 Yorumla- Diğer konusunda 24,7b cevap paylaştı.
+1 yılAyrimcilik yapan insanlar Allahin yarattigi biseyr cirkin diyenezsin ve bende yakisikli degilim
00 Yorumla
+1 yılÇirkinlik yok bu zamanda istersen güzel de gösterirsin seversin de sevilirsin de
00 YorumlaGüzelleri akılsız çirkinleri akıllı yaptığı için sen hiç güzelliğinle övündün mü? Aklınla övünüyorsun.
00 Yorumla
+1 yılGörüp, Allah'ın sanatını ibret almanız için.
03 Yorumla- +1 yıl
Tam tersi. Böyle bir soruya ancak böyle bir cevap verilir. Zaten soru detaylarından belli ediyorsun kendini. İçeriğin daha hoş olsa, daha hoş cevaplar alırdın emin ol. Sorduğun bu sorunun cevabını 9 yaşındaki çocuklar biliyor.
Soran+1 yılKomik sey burda hepsini oku bana birisi adam akilli cevap yazmadi sadece herkesin kendince fikri var. Buda benim fikrim bays
- +1 yıl
Herkes adam gibi görüş yazmadıysa demek ki sende bir sorun var. Kendi saçma fikirlerini burada saçma o zaman. Çünkü doğrulara kulak asmıyorsun...
+1 yılbiz buna genetik ve seçilim diyoruz..
00 Yorumla
+1 yılhepimiz tanrının birer oyuncağıyız
04 Yorumla
Soran+1 yılBencede
- +1 yıl
bizi kullanınca sıkılıp atıyor yani öldürüyor onun varlığına inanıyorum ama sevmiyorum
Soran+1 yılBu yasa kadar mutlu olamadim ve beni dunyaya kim getirdiyse ona kizginim.
- +1 yıl
maalesef annemizin babamızın 1 dakkalık zevki yüzünden geldik :(
Diğer konusunda 528 cevap paylaştı. Görüpte ibret alalım diye 😂😂😂
00 YorumlaGğzellerin kıymeti bilinsin diye
00 Yorumla
+1 yıl@hiperaktifkuala hadi buna da cevap ver 😊
113 Yorumla- +1 yıl
Allahı sorgulamak biz insanlara düşmez, bu konu hakkında tam bir bilgi almak istiyorsan8z diyanet işleri bakanlığının resmi sayfasına girin bakın orda bulabilirsiniz ki bulamadınız? Kur'an-ı kerim de vardır😊
- +1 yıl
@Hiperaktifkuala allahı sorgulamak biz insanlara düşmez. Bıdı bıdı bıdı. Inandığımız şeyi sorgulamak bize düşer.
- +1 yıl
Git araştır ya off
- +1 yıl
@Hiperaktifkuala kacak 😂😂😂
- +1 yıl
Ya kaçaktan değil canım be😂😂 git doğrusunu doğru yerden öğren diyorum kapiş?
- +1 yıl
@Hiperaktifkuala sen neden doğrusunu bilmiyorsun?
- +1 yıl
Bana göre doğru olanı kabul etmiyorsun ki😂
- +1 yıl
@Hiperaktifkuala çünkü yanlış
- +1 yıl
Tamda bundan bahsediyordum sen en iyisi git diyanetin resmi sitesine bak😚😚
Soran+1 yıl@Hiperaktifkuala abim iyimisiniz sen neden inandigin seyi sorgulamayasin hicmi benik dusundugum tarzda seyler dusunmediniz gozunuzu seveyim inandiginiz seyin ne oldugunu bir neden nasil bunlsri bir sorgulayin yanlis olan sizsiniz
- +1 yıl
Manyak o boşver takma soran 😄 aa bize düşmez sorgulamak 😂
Soran+1 yılKafayi yemissiniz ben Allah yok felan demiyorum bak ssdece inandigim seyde merak ettigim eksiklerim var ve bence cok hakliyim umarim yanitlari bulurum
- +1 yıl
Sen kafayı yemişsin. Bende seninle aynı fikirdeyim zaten. Inandığım dini sorgulamak benim en büyük hakkım.
- Diğer konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes aynı olsaydı güzel olur muydu sence
02 Yorumla
Soran+1 yılBiz ne gunah isledikte olmadik
- +1 yıl
Takdir Allahin bilemiyorum vardır bir sebebi kafana takma 😊
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende aynı durumdayım.
00 Yorumla
+1 yılKafan güzelmiş Güle güle kullan
00 YorumlaDiğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Aradaki farkı görebilelim diye.
00 YorumlaSeni bir göriym bkm o kadr crknmsn 😅
00 Yorumla
+1 yıltöbe de kız
01 Yorumla
Soran+1 yılTobe
Sorgulama bence.
05 Yorumla
Soran+1 yılNiye sorgulanmasin? En sacma olanda bu iste
Soran+1 yılSu kafani degistir gel
Kader diyorlar.
01 Yorumla
Soran+1 yılEe neden biz cile cekiyoruz bazilari cok mutlu demekki bizi yaratan adil degil
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu ne isyan kizim, yasin kac
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAdalet yok
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen
+1 yılİsyan etme
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİsyan etme..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayat bir sınav
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılolmadığı için