Karnımız doyana kadar yemek yediğmizde neden kilo alırız?

Ekstra abur cubur şeyler hiç yemem. Sadece sofradan karnım tok şekilde kalkarım ama hemen kilo almama sebep oluyor bu olay. 172 santim boyundayım, kilomu 65'de tutmak istiyorum ama bunu başaramıyorum. Bir gün spor yapmadığım zaman, ertesi gün kilom 66 çıkar. Ondan sonra deli gibi koşarım spor yaparım gene 65'ye düşürürüm kilomu. Birgün spor yapmam, gene ertesi gün kilom 66 çıkar. Spor yapmadan bir insanın kilosunu koruyabilmesi için anladığım kadarıyla sofradan aç şekilde doymadan kalkması gerekiyor. Ben karnım doyana kadar yediğim için, hergün spor yapmam gerekiyor kilomu 65'de koruyabilmek için. Bir insan karnı doyana kadar yemeğe programlı değil heralde, sofradan karnın tok şekilde kalkıyorsan, 2 saat sonra çıkanca dışarı deli gibi koşmaya başlayacaksın ki yediğin yemeği vücudun yakabilsin. Günde 2 öğün yemek yiyorum ve sofradan karnım tok şekilde kalkıyorum. Bir gün spor yapmayınca ertesi gün tartıda 1 kilo fazla çıkıyorum. Ondan sonra deli gibi koşarak kilomu gene 65'e indiriyorum. Spor yapmayınca yediğimi s'çamıyorum. Tek suçum sofradan karnım tok şekilde kalkmam. Yemekleri hep yağsız tuzsuz şekilde yiyorum ama karnım tok şekilde sofradan kalkıyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada ben eskiden çok kiloluydum spor yaparak zayıfladım. Bana işte bu kadar diyet yapma ölecen falan gibi şeyler söylüyorlar ama bilmezler ki ben spor yapmazsam şu anki yediğim yemekle bile kilom şimşek hızı ile yukarı çıkacak. Aşırı diyetden dolayı, çok az yemek yediğimden dolayı zayıfladığımı sananlara da sinir oluyorum. Haberleri yok, ben nerdeyse hergün 15-20 kilometre koşu ile karışık şekilde yürüyordum. Zayıflamamın sebebini çok az yemek yememe bağlayanlara sinir oluyorum o yüzden.
Güncellemeler
+1 yıl
Ayrıca yokuş yukarı yüksek tepelere de kilometrelerce yürüyorum. Yokuş yukarı yürüyüş zaten düz yoldaki yürüyüşden daha fazla kalori yaktırıyor.
Karnımız doyana kadar yemek yediğmizde neden kilo alırız?