"4 doğru bil, bir doğru da bizden" şeklinde bir
kampanya başlatılıp zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?
kampanya başlatılıp zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer dalga değilde bende bu yönde düşünüyorum cesaret kırıcı bi faktör.
Bi de hatırlıyorum da sorularda atmadan önce olasılık hesabı yapardım
bu sorunun tutma olasılığ yüzde 33 ama tutarsa 1kardayim tutmazsa -0.25 zarardayim
5soru var 5ini atsam 1i tutsa diğer dördü birini götürür elde var:) 0:)
tabi bunu yaparken sıklardan elediklerim kesin olurdu hepsini aynı sık atardım:) hiç eksiye düşmedi salladıgim:)
össde de yaptım 2küsur net kar etmiştim:)
Yani yine mantıklı atmak gerek:)
cesaret verebilmişımdir umarım ygs lgs gençlerine
:)) iyi dein bende olasılık olayını çok hesaplardım ama daha değişik formüller bulmak lazım:)
geçti bizden yeni nesil uğraşsn;p onlarin işi daha zor gerçi
haklısın bizden geçti :)) unumuzu eledik..
öyle şey mi olur ya. yapmadıysan yapmamışsındır belli doğru sayın vardır.4 doğrun var is 4 doğrun vardır.
ama 4 yanlışın bir doğruyu götürmesi elemek için yapılıyor. hem heey 4 tane kocaman yanlış yapmışsın bir daha dikkatli ol bak bir doğrun da gidiverdi ayağını denk al demek içindir o.
saol ağzına sağlık ne güzel anlattın:)
sınavlarda şıklar eşit sayıda dağılmak zorudadır. yani 40 soruluk bir sınavda 8 er tane a,b,c,d,e vardır. 4 yanlış 1 doğruyu götürdüğü için tüm şıkları a cevaplayan bir öğrenci tam 0 net yapmış olur. yani adil olması için bu uygulama var. bu arada matematik öğretmeniyim işin içindeyim yani ;))
Çünkü Biz Türk Milletiyiz :)
Google'a sordumm Faceden ilk cevabı attımm
link
Cevap
39Cevap
4 yalnışın bir doğruyu götürmesi uygulaması istatistiksel hesaplamalarda ,standart sapma hesaplamasında kullanılmak üzere icat olmuştur. Keyfi yapılan bir uygulama değil. Ceza değildir birden fazla kişinin katıldığı sınavlarda puan hesabı için gereklidir.Puanın hiçbirzaman netinle aynı olmaz.
++++++
İnsanların zeki ve şanslı olarak ikiye bölündüğünü bilmeyen cahilllerin 2 yıl önceden çeşitli sınavlara çalışamaya başlamak zorunda olan inekler için çıkardığı bir saçmalıktır 🤣 Henry Averyi Yad Ediyorum
Onun ödülü zaten başarılı olmak.. hem dört yanlışın bir doğruyu götürmesi gereksiz bir uygulama olmadığı gibi dört doğrunun üzerine bi tane de doğru verilmesi çok gereksiz bir uygulama olurdu ve başarılı öğrenciler doğru olarak seçilemezdi
çünkü ülkemizdeki sınav sistemlerinde zeka ölçülmüyor,bilgi ölçülüyor. biliyorsan yaparsın bilmiyorsan yapamazsın mantığı. matematik olimpiyatları gibi zeka,mantık sınavlarında böyle bi cezalandırma durumu yoktur
Bi' stand-up'ta bunun şakası yapılmıştı sanırım.
4 yanlışın 1 doğruyu götürmesi cezalandırma yöntemi değildir, güvenirlik arttırmak için bir yöntemdir. Maksat puan kırmak değil bilip bilmemenin daha net ayrılmasıdır.
4 doğru bil 1 de bizden yöntemi puan vermeye yönelik olduğundan gereksiz bn' uygulama olur.
Öpff sabah sabah ciddiye alıp bu kadar açklama yaptığım için kendimi affetmeyeceğim!
@Soran, Fx i en iyi seçmen lazım :)
Bunun tıpkısının aynısı sorulmadı mı ya?Yoksa her yerde geçen bi söz ondan mı çağrışım yaptı bilemedim.
Caydırıcılık olmazsa bilmeyen kişiler sallar ve de tuturabilir boş bırakmak yerine seçici bir sınav olması için oldukça makul
Bilmeden sallayarak tutturma konusunda caydırıcı olmak için bu uygulama.
:) fena sallamıştım sonra benide slladırlar valla:(
:))
hayırdır lgs ye mi hazırlanıyosun? :D
boş bırakanla yanlış yapanı ayırt etmek için tabi.
neyse dalga maksatlı yazdığını düşünüp daha fazla üzerine gitmiyorum :D
:))))))
insana ceza vermek daha temkinli yaklaşmasını sağlıyo:))
işte bende diyorum ki:)) ceza yerine promosyon versinler :)) 4 doğruya 5. bizden olsun vb :))
teknik olarak herkes eşit faydalanacağı için rekabette üstünlük sağlamaz bu yüzden gereksiz
Tüm soruları dogru yapanlar ne olacak ?
onları da düşün
peki neden insanlar cok dogrusu oldugu halde tek bir yanlışı var diye gözden düşüyor?
Çünkü sizden çok var, anlaşma şartlarını onlar koyar
düz mantıkçıları severim. bende bu mantıkla ösym ye mektup yazdım geçmiş doğrularımı istedim daha cevap yok
İnsanlara yanlış yapmanın bedelini azda olsa anlatmaktır ama. Hayatta bir yanlış tüm doğruları da silebiliyor bazen.
o dediğin 3 yanlış 1 doğru değilmiydi yav :)
sen kafadan çaktın bacım ehi ehii...
canım ramazan sana yaramamış :D git yat bence uyuyarak geçir... tabi uyurkende sayıklamıyorsan...
ölçe değerlendirmede şansa başarasını düşürmek için çoktan seçmeli test ve genel olarak kısa cevaplı testler de uygulanır pedogojik bir uygulama yani senin dediğin uygulanamaz maalesef :)
neden insanlar internetten soru apartıp buraya yapıştırır da..kendinden bişiler sormaz?
bende bunu merak ettim merve...
Çünkü bilen öğrenci ile bilmeyen öğrenciyi ayırt etme yolundan biridir. öğrenci rastgele sallamışsa soruları bir bedeli de olmalı. got it?
Dimi, 4 doğru yap 1 doğrun da bizden, daha teşvik edici olur.
:)) eheheh
Amaç öğrenci elemek olduğu için olabilir mi acaba? Ha? Haaa!?
oda olabilir
bu tur islerde psikoloji hocami unutmam 5 dogru yapana bir opucuk bedevaydi tas gibi hatundu bu yuzden siniftaki erkekler psikolojiden 100 uzerinden 150 alirdik desemde inanma
çoktanseçmeli ölçme aracının güvenilirliğini artırmak için
olabilir :)
olabilir değil öyle :)
:p
bizde 40 alana 5 puanda hoca veriyordu lisedeyken :D
bak işte ne güzel promosyon :))
tüm soruların doğru yanıtlanması idealiyle sınav yaparlar ondan olabilir
bu ülkeye milli eğtim bakanı olman lazım ihtiyacımız var sana
havadan yada bedavadan atma ve hatalarının sonucuna katlan diye
tamamen olgunlastırmak için
Hayatta bile bazen bir yanlış kaç doğruyu götürüyor 4 yanlış 1ini götürmüş çok değil ;)
Zeka olsa yanlış yapmazsın .
Herkes cesaretli olsa varya ne ana kalır ne bacı .
Daha fazla konuşmıcam .
aslına bakarsan 4 yanlış 1 doğruyu götürür uygulaması zekayı ve riske girmeyi ödüllendiriyor zaten
Biraz orjinal olun artık.Kopyala yapıştır yapmayın.
sana yapılıyo sa herkese yapılıyo degişen bişey yok ki
hayatta bazı yanlışlar bütün doğruları götürüyor buna bi çözüm bulmak lazım aslında
o 4 yanlis degil 3 yanlis
hep merak etmişimdir. Eklesem kabul eder misin :)
hadi bakalım bnu da açıklayın ateistler!11!1!
valla çok haklısın. :))
Herşey amacına uygun işliyor.
İlla aleyimize olacak.
:)
cezalandırmayı seviyoruz insan olarak :(
her konuda cezalandırılıyoruz ben türk olarak daha türk milletinin kimler için var olduğunu çözemedim
bende bu yüzden artık çözemiyeceğim için sorulardan uzak duruyorum milletimi tanıma sorularından
Uuuuu ! Ne orjinal bir soru.
baslıyacagım o uygulamadan. kaldırın gitsin.
İnsanı yanlış yapmaktan korkutur :)
risk budur:P
Sene 2008 falan Facebook'ta görmüştüm bu yazıyı.
:D
bunu açıklayamam
promosyon şart
promosyon
o risk midir ?
Ne farkeder
çok şey fark eder en azından doğru cevabın daha çok olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar