Ya simdi 20 sorudan 9 dogru yaptim geriye kalan 11 sorum yanlis o 11 yanliş 9 dogrumu götürmuyo ve ben o dersi vermis oluyorum oylemi ben türk dili ve edebiyatı dersinde 9 doğru yapmiştım 11 yanlışım vardı ben simdi o dersi verdimmi
3
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
bildiğim kadarıyla 9 doğrun varsa 45 almış oluyorsun ve o dersi vermiş oluyorsun inşaAllah 😊 ama geçme notunu 50 falan yapmadılarsa tabi en son 45'ti geçme notu 😊
Götürmüyor, sitesinde yazıyor bu... Bu yönü çok iyi. 20 soru var bir derste, en az 9 soru bil, yeterli. Aynı krediyi alıyorsun, 14 soru bilsen de, 9 soru bilsen de. En az 9 bilmelisin, yarı yarıya diyelim geçmek için o dersi.
2
19 Yorumla
Soran
+1 yıl
Peki ben şimdi sadece ortak derslerin sorularını cevaplasam yeterli mi yoksa seçmeli derslerin sorularını da (bilmesem bile) nasıl olsa yanlış doğruyu götürmüyor mantığıyla rastgele işaretlesem bana bir artısı olur mu?
Elbette olur, ama en az 9 soru bilmen gerek o dersten ki, geçebilesin. Yoksa 5-6 soru bilince, bir şey ifade etmez. Ben de yarın gireceğim sınava, bakalım. İlk oturum 7 ders, ikinci oturum 6 dersten sınavda olacağım.
Aynı, değişmiyor. 45 puan alman gerek bir dersten geçmen için. Bu da 9 soruya tekabül ediyor. Her soru 5 puan. İstersen 15 bil, istersen 13 fark etmez. 9'u geç de, gerisi önemsiz, aynı krediyi alırsın. Sen yarısını bilmeye çalış, en az 10 soru işte.
Kredisini alamıyorsun, muaf olman için 3 kere aynı dersten kalman gerek, sonra otomatik geçmiş oluyorsun... Ama Dil ve Anlatım dersinden muaf olamazsın, geçmek zorunlu onu, diğerlerinden olunabilir.
İnkılap tarihine hiç çalışamadım, kitabı bile açmadım henüz bir gün içinde halledebilir miyim bilmiyorum. Şimdi inkılaptan geçememiş olsam diğer döneme aktarılıp geçmem bana bir şey kaybettirir mi?
Ya bu dönem onun kredisini alamamış olursun, diğer dönem geçersen, o dönem alırsın. Yani bu dönem az kredi toplamış olursun, bunu etkiler. Kaç krediyse, onu kaybetmiş olursun 1 dönemliğine.
Aynen, sadece geçemediğin dönemde alamamış olursun, o kadar... Çıkmış sorular kitabı var ya, ondan al. Her dersi içeriyor, onlara çalış. Genelde onlar çıkıyor.
Vallahi işte artık zor yani son gün, online test var sitesinde, oradan bakıver biraz. Sonrasında alırsın bu çıkmış sorular şeysini. Ben almadım, çalışmadım da hiç. Bakalım ne yapacağım yarın, biraz mantığımla hareket edip, bir şeyler çözeceğim. :D
Olmaz, aynı krediyi alırsın. Yani full çekmen de bir şey ifade etmiyor. :D Ama bir de sınavların iptali konuşuyor, İstanbul'da bile fena kar var... Ben gitmeyeceğim, hastaydım da zaten. İptal edilirse iyi, haftaya falan olursa... Gece haberler çıkmış da, Vasip Şahin net bilgi paylaşmadı.
Girmedim, kar fena yağdı bugün, araba gitmeyecekti muhtemelen gitseydim de... Ertelemeyi bekliyorum hâlâ, milyonlarca kişi giremedi, felaket ortalık. :D Ondan ötürü, bu sınav iptal olmalı, haftaya esas gün olmalı bence.
Ya tabii ki girenlerin sayılacak, bir daha girmeyecek onlar. :D Giremeyenler için diyorum, telafi. Yapılacakmış bir haber okudum, süresi belli değil, tarih verirler yakında. :D
En İyi Cevaplar