Artık müslümanlığa inanmıyorum. Saygım var tabikide. Ama ben doğru yolumu buldum, ben isanın doğru olduğunu anladım. Şükürler olsun. Henüz hristiyan olamadım, ama yavaş yavaş ilerliyorum. Tanrıya şükürler olsun. Hristiyanlığa karşı büyük bir sevgi var içimde. Kilisede bulduğum huzur bambaşka. Ama sonradan hristiyan olanlara bir sorum olacak. Sonuçta küçüklüğümden beri bana öğretilen kelimelerden bir kaç tanesi şunlar; Bismillahirmanirahim, Tövbestagfurullah, Allah belanı gibi. Arada ağzımdan kaçıyor. Keşke beynim sıfırlansada unutsam diyorum. Sonradan hristiyan olan kişilerde'de bu durumlar oluyormuydu? Ne zaman artık bu kelimeleri tamamen silmiş olurum? Ve bunları söylediğimde günah olurmu? Sonradan tövbe ediyorum, ama bu kelimeleri söyleyince çok kötü hissediyorum. Lütfen önyargıyla yaklaşmayın. Ve müslüman kişiler için bu kelimeler sevap olabilir, ama ben hristiyanlığa inandığım için günah olurmu diye soruyorum. İçimden gelen hisler bunlar. Kaba insanlar uzak dursun. Şimdiden teşekkür ederim, sevgiyle kalın..
Cevabın nedir?
Dediğim gibi rab isa kutsal kitapda dillerle konuşun der yani hangi dille konustugunun pek bir önemi yok hristiyanlık evrenseldir
Önemli olan kullandığın kelimelerin hangi anlama geldigidir bir türk olduğun halde nasıl arabca kelimelerle duanı tövbeni ediyorsan hristiyan olduğunuzdada edebilirsiniz halleluya aleluia bunlar hamdolsun şükürler olsun anlamına gelir
Allah ise türkçe de tanrı anlamına gelir
Arabca olarakda rab isaya yalvarman güzel başka dillerlede konuşursun bu da güzel
Mesele ibranice ve yunanca rab isa hem ibranice hemde yunanca konuşurdu
Başka dillerlede rab ile konuş bu iyi onun yolunda yürüdüğünü gösterir10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 676 cevap paylaştı. Bu sözleri söylediğin için günaha girmezsin. Normal bir müslüman olsa Estağfurullah bismillah dese sevaba girer sen müslüman olmadığın için ne sevaba ne günaha giriyorsun. Hristiyanlıkta böyle bir kavram olmadığı için sorun yok. Ateist arkadaşım bile arada allah falan der.
26 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim, sizin gibi anlayışlı yorum yapan insanlar bulmak zor gerçekten..
- +1 yıl
Tabikide her zaman. Yobazlığı bırakmak lazım kişi kararını vermiş bundan sanane? Benim görüşüme uymuyor diye yaftalamak toplumda aşağılamak bence acizlik ve insanlık dışıdır. Ben bu fikri benimsiyorum diye illa karşımdakide aynı fikrimi benimsemi gerekiyor. Eğer çevrenizde bu tür insanlarla bir araya gelmeyin uğraşamazsınız bunlarla gerçekten..
Soran+1 yılAynen öyle ama işte gördüğünüz gibi ne kadar çok yobaz, terbiyesiz kelimeler kullanan insanlar var.. Anlayışınız için tekrardan çok teşekkürler..
Soran+1 yılHaklısınız, çok teşekkürler. Sizede iyi geceler diliyorum. :)
sonuçta tanrı (yaratıcı) hristiyanlıkta da olan bir kavram sadece allah kelimesi arapça. hristiyanlar da allah yerine tanrı korusun ya da tanrı yardımcın olsun gibi kelimeler kullanılıyo sen sadece bunu arapça söylüyosun ve bu da çok normal ağız alışkanlığı zamanla aşılabilir aşmasanda önemli değil çünkü allahtan kastettiğin tanrı yani yaratıcı onun varlığını reddetmiyosun sonuçta
00 Yorumla
+1 yılBende deistim mesela inşallah yerine umarım diyorum, allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun yerine toprağı bol olsun diyorum. Aslında çokta takılmamak gerek bu tarz şeylere
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
24Cevap
Bende şeytanın yoluna girdiğimde arada ağzımdan çıkıyordu ve sinirleniyordum. Kendini şartlandır ve bu kelimelerin yerine kelimeler bulup sürekli onları kullan.
Mesela inşallah-umarım.33 Yorumla
Soran+1 yılAnlayışınız ve güzel yorumunuz için gerçekten teşekkürler.
Soran+1 yılAynen öyle haklısınız direk belli ettiler. Gerçekten sizin gibi insanlarla karşılaşmak güzel bir şey. Ama en güzeli o insanları umursamamak. Çok çok sağolun..
+1 yılAteist özentiliği bitti son 1 aydır da hristiyan özentisi başladı.
Sen zaten İslamı anlamamışsın ki, İslam'a inanasın. İslam zaten Hz. İsa'ya yanlış demez. Hatta ona inanmayan Müslüman olamaz. İmanın şartlarından biri '' Peygamberlere imandır''.
Rabbim seni ıslah etsin, hakkında hayırlısı olsun.22 Yorumla
+1 yılBende senin gibiyim. Şükürler olsun Rabbim İsa Mesih'i tanıdım ve gerçek yaşamla tanıştım. Senin adına çok sevindim Rab seninle olsun.
Soruna gelecek olursak, o kelimeler maalesef hepimizin ağzına yapışmış kelimeler. Ama inan bana bir süre sonra kullanmayı bırakıyorsun. Ben eskiden çok fazla insallah derdim. Şimdi "umarim" diyorum genelde. Bu bir örnek. Kullanmadıkça yavaş yavaş söylememeye basliyorsun01 Yorumla- +1 yıl
bende olmak istiyorum uzun zamandır incili okuyorum ve birçok karşılaştırma yaptım ama bana açıklar mısın süreci
+1 yılSen hepsini bu gencecik yaşında araştırabilen kardeşimizsin sanırım
Doğru yolu buldum diyorsan hayırlı uğurlu olsun senin için
Eh artık regl bittiğinde boy abdesti yok sana :) Yine de ailen şimdilik duymasın istersen ileride alıştıra alıştıra söylersin00 Yorumla
+1 yılya şey diycem siz hristiyanlarda kliseye altın bırakınca tanrı size altın veriyormuş hemde külçe külçe öyle duymuştum ben doğrumu sizce? ve nasıl buna rağmen o dine inanıyorsunuz? hiçmi akıl yok kardeşim? :D
11 Yorumla
+1 yılArkadaşım açık konuşayım. Yazının tamamını okumadım. İncili okudum. Yalnız islam dininde kafama takılan bazı şeyler var şu büyüsüydü muskasıydı ciniydi. Bunları inkar edemiyoruz var olan gerçek şeyler. benim kafamı bu kurcalıyor
10 Yorumla
+1 yılsen şimdi hristiyanlıgı istediginle yatıp boynuna haç takıp rock konserine gitmek zannediyosundur ben eski katoligim
02 Yorumla
Soran+1 yılRock sevmem, birinle yatmak istesem şimdide yapardım. Ben doğru yolu bulduğumu düşünüyorum. Senin bu söylediklerin önceden hiç aklımdan geçmedi. Yanlış düşünüyorsun, öyle zannetmiyorum.
- +1 yıl
şimdi sordugun soruya cevap veriyim 1 vaftiz olman lazım 2. bu hemen olmaz 3. günah olurmu diyosun hristiyanlıkta günah sevap kavramı yoktur olmaz haram ve iyi vardır helalde yoktur 4. hristiyan araplar tantıya allah der sorun yok? allah diyebilirsin ama bismillahirrahmanirrahim diyemessin tövbe kelimesi hristiyanlıkta var zaten ama estagfuurllah diyemessin
+1 yılbozulmamış tek ilahi dinin kelimeleri seni dininden çıkarmaz doğru dine iteler
20 Yorumla
+1 yılBen varım sonradan Hristiyan olan ama. gizli soruları dikkate almam sadece inancım olunca ilgimi çekti
00 Yorumla
+1 yılNeden günah olsun? Sonuçta kötü anlam içeren bir söz değil sarfettiğin
00 Yorumla
+1 yıl3, köprünün ilk yolcusu sen ol at kendini aşağıya bu ne aptalca düşünce
17 Yorumla
Soran+1 yılBen takıntılı bir insanım, lakin sizin böyle davranmanız gerçekten üzücü. Neyse yinede sağolun.
- +1 yıl
bu senin ailenin hatası Besmele ile estağfirullahtan başka bir dini temel öğretmezlerse Hırıstiyanların filmlerinde dahi insanlara daha fazla dini bilgi empoze ediliyor sonuş temeli olmayan bir müslüman dinden çıkıyor vebalini anne baban çeker sana adam gibi dini eğitim sağlamadıkları için
Soran+1 yılSakın sakına aileme söz etmeye kalkma! Bu benim kendi kararım ailem küçüklüğümden beri çok güzel bir şekilde eğittiler beni. Ailem ne yapıyorsa bende onu yapacak değilim. Annem her gün namazını kılıp, duasını okur. Sakın ailemi yargılamaya kalkma! Sana çok yazık, senin gibi aptallar çok var. Sen müslümansında her gün 5 vakit namazında bir insan gibi konuşma! Senin gibi böyle müslümanım diye geçinip, müslümanlığını yerine getirmeyen çok insan var. Bu cahillikle bir yere varamazsın. Dahada konuşmana lüzum yok.
- +1 yıl
Görüşe saygı duymak nerede? İlla herkesi kendin gibi mi sanıyorsun. Sen müslümansın diye herkes te mi müslüman olacak? Az beyin yahu. İnsanların kararlarına görüşlerine az değer verin. Aptalca düşünce ne demek. Verecekse o verecek günahını allaha. Aşağılamak yalnızca insan olmadığınızı gösterir
- +1 yıl
karar senin kararın müslüman ailenin hırıstiyan kızı olmak istiyorsan kim tutar seni
- +1 yıl
Sizinle bu konuda polemik yapmak gereksiz Haydi buyurun yol sizişn saygı duyuyorum
Soran+1 yıl@cem_61 Aynen öyle, insanlar böyle dindar olmak zorundamı şaşıp kalıyorum gerçekten. Aynen öyle, günahsa benim günahım, sevapsa benim sevabım. Desteğiniz için tekrardan çok teşekkürler..
Diğer konusunda 2,8b cevap paylaştı. Yaa ne alakası var yanlışlıkla söylediğin bir kelime asla günah olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe günahı düşünüyon yav madem hriatiyan olmaya karar verdin gidersin papaz efendiye ben bismillah dedim günah işledim çıkarmak istiyom çıkarıver dersin o da senin günahını cikarıverir. Kimden korkuyon ki günah işledim diye
00 YorumlaBunlar dilimize yerleştiği için silmek çok zor bende de var aynı sıkıntı yıllardır aşamadım...
00 Yorumlaçayımı sigaramı alıp yerleşeyim buralar değerlenecek
00 Yorumla
+1 yıl20 YorumlaDiğer konusunda 608 cevap paylaştı. @анастася sen hristiyansın bir yardimci olur musun arkadaşa
00 Yorumla
+1 yılAllah hakkında hayırlısını versin diycem de dinler bugda kalacak
00 Yorumla
+1 yılknk şeytan sen, kandırmış git bir cami hocasıyla muhabbet et kendine gel mazallah yanarsın
00 Yorumla
+1 yılyaa kendim gibi birini bulduğuma çok sevindim bende aynı senin gibiyim. henüz hristiyan olmadım ama çok aşırı seviyorum dini ve mesih isayı.
10 YorumlaBen 4 yildir hristiyanim hala Bismillah, insallah diyorum
10 Yorumla- Diğer konusunda 793 cevap paylaştı.
+1 yılbuna benzer bir soru sormadınızmı?
07 Yorumla
Soran+1 yılHristiyanlıkla ilgili sordum, ama bu kelimeleri henüz yeni soruyorum.
- +1 yıl
bak arkadaşım fikir senin karar senin net. ben çok şükür gittiğim bu yoldan dönmeyi düşünmedim hiç seni yargılamak hayıflamak benim haddime değil akıl ve fikir sahibi bir insansın ben sadece insan neden böyle birşeye gereksinim duyar ona anlam veremedim ben müslaman olmaya çalışıyorum çabalıyorum kendimce
- +1 yıl
Zannımca arkadaş müslüman kimselere bakarak bu kararı vermiş. Zaman zaman benide dürtüyor şeytan. Müslümanım diyenler aksine dinden soğutuyor. Müslümanım dinin emirlerine uyuyorum diye türban giyenlerin içki içtiğini gösterişli kıyafetler giydiğini gördüm. Müslümanım diyip namaz kılarken arkadan cüzdan, ayakkabı yürütenleri gördüm. Bu yüzdrn dinimiz yanlış anlaşılıyor. Bana göre tek kaynak kuran-ı kerim dir. Kendini müslüman sanıp bilmiş havalara girenlerden nefret ediyorum. Zaman zaman beni bile dinden soğutuyosunuz
Soran+1 yılBen çok araştırmalar yaptım, ve artık hristiyanlığa içimde büyük bir sevgi olduğunu fark ettim, bu tamamiyle doğru yolu buluş ve içten gelen bir duygu..
Soran+1 yıl@cem_61 Evet çok haklısın. Artık müslümanlığın iyi bir din olduğunu düşünmüyorum ve artı olarak içimde hristiyanlığa büyük bir sevgi olduğunu fark ettim. Kiliseye gittiğimde huzur buluyorum. Ve bu kadar yargılı insanlara rağmen hristiyan olmaya karar verdim.. Görüşünüz için çok sağolun..
- +1 yıl
@cem_61 arkadaşım haklısın ancak şu noktada sıkıntı var hadislerde sünnetlerde önemlidir kuran-ı kerim elbette çok önemlidir ancak yardımcı olan şeylerde vardır hadisleri sünnetleri yok saymak haşa dinden çıkatır insanı.
soran arkadaşım sanada şunu söyliyim kişilere göre din değiştirilmez o öyle bu böyle demekle olmaz kusura bakma - +1 yıl
Yanlış biliyorsun. Hadisleri reddetmek dinden çıkarmaz bir kimseyi. Zira ben pek inanmıyorum. O dönemlerde peygamber efendimizin bile söylemediği şeyler yazılıp çizilebiliyor. Daha nice müslüman kardeşlerimiz bu sebepten ötürü hadislere inanmıyor ve bende inanmıyorum. Hadisleri reddetmekte dinden çıkarmaz. Hadislerin doğruluğu kesin değildir. Dikkat edersen bir o kadar saçma ve mantıksız yalan şeyler var. Atılıp tutuluyor.
Diğer konusunda 12b cevap paylaştı. Hakkın da hayırlısı olsun saygı duyuyorum
00 Yorumlahyristian olucağına bari deist olsaydin
00 YorumlaSonun ebedi cehennem olur eğer islamdan ayrılırsan
14 Yorumla- +1 yıl
inanmıyorsa sıkıntı yok ben inanıyorum sahsen aslında bakcak olursan insanlar öbür dünyayı yok varlı beli deyil deselerde "" yok saydıkları"" alem cennet cehennem onlar yok deyince yok olmuyor biz görmüyorsak bedenimiz ile yok anlamına gelmiyor var fakat zira hersey maddeden ibaret deyil bunu bilimde söylüyor bilim dahi yaratıcının varlını kabul ediyor hersey bir düzende gidiyor maddeni temel yapı tası olan "" atomlar "" degistirirsen 1 elektıronu bütün maddeyi halini degistirirsin böyle mükemmel bir düzen asla bos yartılmamıs üstün bir akıl tarafından yapılmıstır "" demeki bir yaratılan var ise 1 yaratıcı var demektir ""
- +1 yıl
@Muratyandanbakar kardeşim diyorki Kuran-ı Kerim Resûlüne imân ve itâat olmadan Allah'a imân ve itâat olmaz. Çünkü Allahü teâlâ, kendine itâ'ati, bir çok âyette, Resûlü ile birlikte zikretmistir. Meselâ buyuruyor ki:
(Resûle itâ'at eden, Allah'a itâ'at etmis olur.) [Nisâ 80]
(Resûl, size ne verdiyse onu alin, size neyi yasakladiysa ondan sakinin!) [Hasr 7]
(De ki "Eger Allah'i seviyorsaniz bana uyun ki Allah da sizi sevsin!") [A.0mrân 31]
[Bu âyet-i kerîme inince, münâfiklar, simdiki mürted ve zindiklar gibi, "Muhammed kendine tapilmasini istiyor" dediler. Bunun üzerine asagidaki âyet-i kerîme indi. (Sifâ-i serîf)]
(De ki, "Allah'a ve Peygambere itâ'at edin! Eger [Peygambere uymayip] yüz çevirirlerse, [kâfir olurlar] Elbette Allah kâfirleri sevmez.) [A.0mrân 32]
Allahü teâlâ, Peygamber efendimize itâati emrettigi gibi, ona muhâlefeti, isyâni da yasaklamistir:
- +1 yıl
(Dogru yol belli olduktan sonra, Peygambere karsi geleni ve mü'minlerin yolundan baska bir yola uyani, o yolda birakir ve cehenneme sokariz.) [Nisâ 115]
Allah'a, Resûlüne isyân
(Allah ve Resûlüne karsi gelen, bilsin ki Allah'in azâbi çetindir.) [Enfal 13]
(Ey îmân edenler, sizi hayat verecek seylere [dinin emîrlerine] da'vet edince, Allah'a ve Resûlüne icâbet edin!) [Enfâl 24]
(Allah'a ve Resûlüne karsi gelen, apaçik bir sapikliga düsmüs olur.) [Ahzâb 36] - +1 yıl
Meallerini Kıyasla
ALİ İMRAN-19 için 39 meâl bulundu. Hasan Basri Çantay (3/ÂLİ İMRÂN-19: Hak dîn, Allah indinde İslâmdır (müslümanlıkdır). Kitab verilenler (başka suretle değil) ancak kendilerine ilim geldikden sonra, aralarındaki ihtirasdan dolayı, ihtilâfa düşdü. Kim Allanın âyetlerini inkârederse şübhesiz ki Allah hesabı pek çabuk görendir. ) / Hayrat Neşriyat (3/ÂLİ İMRÂN-19: Muhakkak ki Allah katında (yegâne) din, İslâm’dır! Kendilerine kitab verilenler (yahudi ve hristiyanlar), ancak kendilerine ilim geldikten sonra aralarındaki hasedden dolayı ihtilâfa düştüler. Artık kim Allah’ın âyetlerini inkâr ederse, artık şübhesiz ki Allah, hesâbı pek çabuk görendir
Gizli Üye(36-45)+1 yılKiyametten once herkes musluman olacak.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYazik vah vah...
04 Yorumla
Soran+1 yılNe zamandan beri insanın kendi yolunda içinden geldiği gibi gitmesi yazık bir şey oldu? İnsanların fikirlerine ve duygularına bu düşünceyle yaklaştığınız için asıl size yazık.
- +1 yıl
Kuran'ın bile varlığını kabul ettiği bir peygamberin (hatta kitap inen bir peygamberin) dinine inanıp benimsemenin neresi yazık? neresi vah?
Cevap sahibi+1 yıl@adamın-biri peygamberi yaziyor HRİSTİYANLİGİ DEGİL! Bunuda o kucuk beynine sok ;)
Cevap sahibi+1 yılHe canim yolun yollanmis senin zaten
bir misyoner
00 Yorumladogru yol😂😂😂
00 Yorumla
Devamını Gör(15)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?