https://www.youtube.com/watch?v=QTCXwMG2B4A
Hem Atatürkçü hem müslüman olunmaz mı sizce?
https://www.youtube.com/watch?v=QTCXwMG2B4A
Bir dine baglı olmak ıcın bır lıderı sevmek ıcın veya vatanını sevmek ıcın bır partıyı desteklemek gerekmez. Eger sırf ıcatları yuzunden bır graham bell veya edison gıbı bılım ınsanları ıcın allah razı olsun dıyebılıyorsak Ataturkun lıderlık vasfınada aynı seyı soyleyebılırız. Sonucta muslumanlık ve Ataturk kıyaslanabılecek aynı yapıda seyler degıl. Ayrıca Ataturk din düşmanı bir ınsanda degıldı. Kaldıkı hadı hrıstıyan bıle olsa vasıflarından dolayı sevebılırsın. Bende müslümanım ve bende Ataturku severim. Ataturke tek yakıstıramadıgım şey ıse boyle bır lıdere sirozdan olmek yakısmadı.
Hem Atatürkçüyüm hemde Elhamdulillah müslümanım. Şu yaşıma kadar zinada yapmadım, orucumu tutarım, namaz fazla kılmam. Yüce kitabımız Kuranı kerimin mealini okurum hemde Arapçasınıda okurum.
Yanlız içki alışkanlığım var maruz görün.
Bu nasıl sorudur kardeşim Atatürkle müslümanlık ne alaka? Müslümansın diye neden Atatürkçü olamayasınki. Olursun.. Dini siyasete karıştıranlar yüzünden bu soruyu sorma gereksinimi duyuyosun anlıyorum ama Atatürkçü bir müslüman olursun. Resmi din ne? İslam kim koydu bu kanunları Atatürk. Atatürk din düşmanı biri değildi sadece aşırı dinciliğe yobazlığa karşıydı. Ki bunu Atatürkçü olmayan biri olarak söylüyorum.
Ne sacmaliyorsunuz ya ne bu şimdi. Atatürk müslüman değil mi? Atatürk'ü dinsizlikle suçlayıp birde üzerine Atatürkçüyüm deme lütfen.
Murat Bardakçı öyle demiyor ama Atatürk'ün dinsiz olduğunu söylüyor kaynaklardan..
O kim ya adını bile ilk defa duyuyorum. Atatürk çok büyük bir lider ve arkasından havlayanlar tabii ki de olacak. Duyduğunuza değil gördüğünüze inanın.
konuyu derinleştirmek tartışma boyutuna taşımak için cevap vermiyorum. Altaylı, Bardakçı, Ortaylı, Şengör gibi isimler Türkiye'de Mustafa Kemal'e en yakın aydınlardan sayılabilir sence iftira mı ediyorlar?
Olabilir.
Cevap
6Cevap
Çarkadaşın dediği gibi Atatürkü müslüman düşmanı Atatürkçüleride kafir ilan edenler akp zihniyeti. Hem müslüman hemde Atatürkçü olunur. Gerçek bir müslüman neden sevmesin Atatürk ü? Bu vatanı işgalden kurtaran bir komutanı neden sevmesin?
Atatürkçü olman ve dini vazifelerini yerine getirmen ayrı mevzular. Zekat vermek, namaz kılmak, oruç tutmak vs.. bunlar zaten senin yapman gereken görevler. Bunu herhangi bir siyasi parti ile bağdaşlaştırma.
Tşkler
Bu ulke icin militarist ve vatansever dusunmekten baska xaresi yok iktidar cok yetersiz acilen türkcü ve milliyetci parti gerekiyor buda milliyetçi hareket partisinden baskadi degil
kıyas yapılması bile saçmalık. İkisi çok farklı.. biri din, diğeri siyasi görüş. din ile siyaset karıştırılmaz da ayrıca.
Ay ne sacma sey bu yaa sen allahla Atatürk ü kıyaslamıssın resmen , Atatürk dine önem verirdi ama dinsiz olsaydı bile ülkeyi yöneten herkes müslüman olmak zorunda mı?
@Failed00 hic farkında diilim , niye takıldın ki bu kadr Allah kücldü mü kück harfle yaznca , al hepsini büyk yazıyımda en büyk olsun ALLAH !
Neden olunmasın? Atatürk dinsiz değildi , bir zamanlar zinayı yasaklayan Atatürktü. İnanmıyorsa bile dine saygısı vardı. Atatürk^ü çok seviyor ve sayıyorum aynı zamanda da Müslümanım.
Atatürk ü sevmek ya da ilkelerini benimsemek dinsizlik değil hem müslümanım hem de Atatürk ü seviyorum
Ülkücüyüm
İlk Başbuğ Atatürk👍
Başbuğ sevilmez mi? Dinle ne alakasi var ya ! ?
Ben hem ataturkcu hem dinime imanima bagli bir insanım
Siz olursunuz sizden her şey beklenir.
Cayırt
kaç yaşındasın 15 mi? adam akıllı yorum yapmak zor geldi heralde..
Temiz Müslüman Atatürkçü olur..
atatürkü müslüman düşmanı yapan akp zihniyeti.
uluhıyet tevhıdını oku cevaplar orada.
Laiklik ters
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar