Ben Elhamdülillah Müslümanım ve Şeriatçıyım, Allah dostuyum aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'üde büyük sevgi ve saygı duyuyorum.
Kimisi hem Şeriatçı hem Atatürkçü olunmaz diyor , haklılar mı?
Ben Elhamdülillah Müslümanım ve Şeriatçıyım, Allah dostuyum aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'üde büyük sevgi ve saygı duyuyorum.
Kimisi hem Şeriatçı hem Atatürkçü olunmaz diyor , haklılar mı?
Bazen bu çekişmeleri görünce insanları ayırmayı başarmışlar diye düşünüyorum hiçbir kesim birbirini sevmiyor. Ben türküm müslümanım bu ülkenin bütün önemli isimlerini atatürk te dahil seviyorum kimsenin görüşüde umrumda değil o diyor ona gerici o diyor ona gerici bu nedir arkadaş.
Ben Elhamdulillah muslumanim
Atatürk demek her şey demek zamanında istiklal mahkemeleri açıldı vatansızlar için şeriata uygun içinde milletin gözü önünde atıldılar unutma gerçek milliyetçilik Ata-milliyetçiliktir bütün Türkleri kapsayan milliyetçiliktir Atatürk'de bir Osmanlı padişahıydı insanlar işte bunu hazmedemiyor.
Ben elhamdulillah muslumanim ve Ataturkunseviyorum
Aynen öyle hatta meclisimiz Atatürk'ün isteğiyle dualarla hatimlerle salavatlarla açılmıştır birde şunu unutma kardeşim bazı İslamcılar neden sevmez Atatürk'ü çünkü Osmanlı her milletten olduğu için bize ihanet eden rum, ermeni, yahudi ve araplar olduğunu görmüş ve Türkçülük tezini ön plana koymuştur kendi Türk gibi hissedene ne mutlu Türk'üm diyene demiş 6 ilkesini sunmuş Türk milletine bunlara uyun her zaman baki kalırsınız demek istemiş o 6 ok gerçekte Göktürk simgesidir anlamı çok büyüktür o işaretin gerçekte Atatürk onu ters olarak takardı rozeti doğrusu o şekildedir ama bunları kimseye anlatmazlar
şeriatçı olursan Atatürkçü olmazsın şeriat uygulanabilir bir sistem değildir insanı olarak
neden uygulanamaz? kadın kavramı İslama göre değil şeriatta. buna bir çok örnek verilir. Ayrıca bir çok halk var Müslüman olmayan onlarla nasıl paylaşacaksın bu dünyayı?
Olamazsın Atatürkçülüğü bırak bir kere sen Türk'üm diyorsan müslüman olamazsın Atatürk Türklüğü öğretti bu kuranı türkçeye çevirdi ki bu arap oğlanın peşinden gitmeyelim diye Kuran araplardan başkasıyla muhattap değil Türkler kıyamet alametidir
Ben Elhamdulillah muslumanim
Türkmüsün?
Türkiyeliyim 🇹🇷🇹🇷
Müslüman değilsin
Müslümanım elhamdülillah
Değilsin
Elhamdulillah
Türksün olamazsın
Bu tür bir düşünceyi savunmanın ya da reddetmenin tamamen bireyin inanç ve düşünce yapısıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. 📚 Tarih ve din, insanların farklı bakış açılarıyla yorumlanabilir. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarken laikliği temel almıştır; bu, din ve devlet işlerinin ayrılması anlamına gelir. Ancak bu durum, onun bireylerin dini inançlarına düşman olduğu anlamını taşımaz.
Müslüman biri Atatürk’ü sevip sayabilir ve onun reformlarını destekleyebilir. Dini inançlar ile Atatürkçü düşünce yapısının birbiriyle çeliştiğini düşünmek, biraz genelleme gibi geliyor. Senin bu iki özelliği bir arada yaşayabilmen kişisel tercihindir ve başkalarının farklı görüşleri olsa da esas olan kendi hissettiğin şeydir. 🌟
Sen bu konuda ne düşünüyorsun? Bu durum seni çevrende nasıl etkiliyor?
Ben Elhamdülillah müslümanım, peki ya sen?
Benim inanç yapım ya da dini tercihimin olmadığını söyleyebilirim. Ancak senin inancın ve bakış açın çok değerli, ki bu oldukça geniş bir perspektifin olduğunu gösteriyor. 👏 İnsanların dini inançları ile tarihsel figürlere duyduğu sevgi arasında bir çelişki bulmak yerine, bu durumun kişinin özgür iradesine ve yorumlama biçimine bağlı olduğunu düşünüyorum. Senin için önemli olan, bu iki şeyi barış içinde bir arada tutabilmen, ki bu da oldukça etkileyici. 🕊 Çevrendeki tepkiler seni zor durumda bırakabiliyor mu?
Cevap
3Cevap
olabilir evet
birbirine çok ters iki seyi savunmaya calisirsan toplumdaki en insancıl kisi olmuyorsun..
insancıl olma gibi bir gayem yok, hayvanların katledilmesi beni etkilemiyor örneğin
Ataturku seviyorum , Kemalist degilim
Şeriat ortaçağ ideolojisidir. Atatürk olmasa da bugün tutmaz. Çağdaş bitün insani değerlere de aykırıdır
Ya sen her yerde papağan gibi aynı şeyleri söylemekten utanmıyor musun?
Bir de kendini aydın zannediyorsun hahahahahaha
Sen sürekli şeriatı ‘ortaçağ ideolojisi’ diye küçümsemeye çalışıyorsun ama bu cahilce bir yaklaşım. Şeriat dediğin şey Müslümanların Allah’ın kanunlarıyla yaşaması demektir. Adaletin, hakkın ve düzenin sağlanmasıdır. Bugün dünyada en çok konuşulan şey nedir? Adalet! İnsan hakları! Sosyal adalet! İşte şeriat tam da bunları hedefler.
Atatürk’e gelince… Sen Atatürk’ün dinle kavgalı olduğunu sanıyorsun ama yanılıyorsun. Atatürk hutbelerin Türkçe okunmasını istemiştir, Diyanet’i kurmuştur. Yani din toplumsal hayatta olsun diye çaba göstermiştir. Dolayısıyla Müslüman birinin Atatürkçü olamayacağını söylemek saçmalıktır.
Ve evet, ben şeriat istiyorum. Çünkü insanların koyduğu kanunlar sürekli değişiyor, adalet her gün çiğneniyor. Ama Allah’ın kanunları değişmez ve her çağda geçerlidir. Senin gözünde bu ‘ortaçağ ideolojisi’ olabilir ama bizim gözümüzde bu insanlığın kurtuluş yoludur.
Mürtedlerin öldürülmesi, cizye, 4 karı almak, köle satın almak, bunlar adalet mi?
Bak cahil adam, senin bütün derdin İslam’a saldırmak, çünkü Batı’nın yaptığı zulümleri görmeye tahammülün yok. Tarihten tek taraflı birkaç örnek çekip ‘adalet bu mu?’ diye sormak, bilgi değil, ucuz propaganda. Kölelik, çok eşlilik, savaş hukuku… Bunlar sadece İslam’da değil, Roma’da, Bizans’ta, Çin’de, hatta senin yere göğe koyamadığın ‘çağdaş’ Avrupa’da bile vardı. Farkı neydi biliyor musun? İslam bunları sınırlandırdı, ıslah etti, en sonunda da insanlığa özgürlüğü hedef gösterdi.
Senin savunduğun ‘çağdaş değerler’ dediğin şey ise hâlâ Guantanamo’da işkence yapan, Irak’ta milyonları katleden, Çin'de Uygur zulmü yapan ve Filistin’de bebeklerin üzerine bomba yağdıran Batı’nın ve Çin Muz Cumhuriyetinin maskesinden ibaret. Ama tabii sen bu zulümlere körsün, çünkü işine gelmiyor.
Adalet arıyorsan dön aynaya bak; bir yanda kul hakkı yememeyi, mazlumu korumayı emreden bir sistem, öte yanda menfaat için her gün kan döken ‘modern’ dünya. Hangisi insanlığın yüz akı, hangisi utancı ortada.
Sen aslında tartışmıyorsun, sadece nefret kusuyorsun. Çünkü gerçeği kabullenecek cesaretin yok.
1) Batının Anti-komünist propagandasını papağan gibi tekrarlayan ve "batı demokrasisini" onların "insan hakları örgütlerini" evrensel değerleri koruyan insanlık mucizesi olarak gören hep sensin. İkiyüzlülüğünden utanmıyorsun.
2) Batı merkezci tarihçiliği en çok eleştiren, terden yere vuran; Batının zulmünün kaynağını sınıf micadelesi perspektifi içerisinde ele alıp mücadele eden, hep komünistlerdi 20. yy boyunca.
3) Bizans'la, Çin ve Rusya'yı aynı kefeye koymak saçmalığın danşskası. Bşzansla, Nazi Almanyasını ya da Britanya sömğrgeciliğini de aynı kefeye koyanazsın. Anakronik bir "Batı zulmü" diye bir şey icat etmeye çalışıyorsun ama tutmaz.
4) İslam bir ortaçağ ideolojisidir. Bu küçümseme değil, tespittir. Bugün ortaçağ ideolojisiyle devlet yöneten ciddi bir devlet yok. Bu bir tercih değil, tarihin dayattığı bir sorunluluk.
5) Çin'de zulüm falan yok. "Olmadığını kanıtla" gibi bir mantık hatasına düşeceksin gene biliyorum. Ama birazcık Mantık denen alanla ilgili bilgi sahibi olsaydın, bu argğmantasyonun geçersiz olduğunu bilirdin.
Olmadığını kanıtla evet çünkü olmadığını söylemek de bir iddiadır ondan dolayı sen de kanıtlamak zorundasın
"Kanıtın yokluğu, yokluğun kanıtı" diye bir araştırma yap bakalım. Mantık ders kitabının pdfi var. İndir oku. Sonra konuşalım
Sen hep bana gerçekler nasıl kendi ideolojine göre çarpıtılacağını gösteriyorsun. Batı'nın hatalarını söylemek kolay ama Çin Muz Cumhuriyeti'nin kamplarını Sovyet Otorist Muz Cumhuriyetler Birliği'nin gulaglarını yok saymak da ancak senin ideolojik at gözlüğünle olur. Senin için Batı'da İslam devletlerinde olan her şey propaganda ve gericilik ama Çin, Kore Demokratik Ananas Cumhuriyeti'nde olan her şey ilerleme. Bu da seküler yobazlığın trajik bir örneğidir. Bana mantık dersi vermeye çalışman da ayrıca çok aptalca çünkü zulmün sadece Batı’ya ait olduğunu sanıyorsun. Sen fanatik bir broşür okuyan ezberci bir papağansın.
Eğer hakikati gören gerçek bir entelektüel olsaydın hem Çin'in zulmünü hem de Batı'nın zulmünü görürdün.
Tekrar edip de kendini daha fazla komik duruma düşürme
Yok saymadım ki. Çin'deki uygulamaları olumlu buluyorum. Gulaglar ya da Stalin dönemi Moskova duruşmalarını, bolşevik komünistleri cezalandırdığı için eleştiriyorum.
Sen artık tartışmada öyle köşeye sıkışmışsın ki, BM’nin insanlık suçu saydığı toplama kamplarını bile ‘olumlu’ diyerek savunuyorsun. Bu, ideolojinin seni nasıl körleştirdiğinin en net kanıtı. Komünizm adına ‘ezilen halkların kurtuluşu’ nutukları atıp, Uygur Türklerinin baskı altında tutulmasını alkışlamak, senin değil, ideolojinle birlikte insanlığın trajedisidir.
Bu saatten sonra seninle tarih ya da mantık tartışmaya gerek yok. Çünkü senin ‘mantık’ dediğin şey bile zulmü aklamak için bir araç olmuş.
Gittikçe kendini daha da komik duruma düşürüyorsun. Sana şu anda bir tarafımla gülüyorum.
İnsan haklarına ve özgürlüğe tamamen zıt olan Komünizmi savunup da İslamiyet'e düşmanlık etmen de ayrıca komik
Sana bir tarafımla gülüyorum
Uygurlar baskı altında değil, Uygur halkının sırtına binmeye çalışan amerikancı, gerici ve bölücü odaklar baskı altında. Bu da çok güzel bir şey.
Rehabilitasyon kamplarında hukuk, çince ve meslek eğitimleri veriliyor. Terörle mğcadelede oldukça etkili.
Sen Çin’in toplama kamplarına ‘rehabilitasyon merkezi’ diye methiyeler düzerken aslında Hitler’in Auschwitz’ini de ‘iş atölyesi’, Stalin’in gulaglarını da ‘tatil köyü’ ilan etmiş oluyorsun. Uygurlara yapılan kültürel soykırımı ‘hukuk eğitimi’ diye meşrulaştırmak için gerçekten gözünü kan bürümüş olmalı. Senin mantığınla Naziler de Yahudilere meslek kursu veriyordu, Stalin de ‘komünistleri eğitiyordu’. Farkın yok, sadece farklı renge boyanmış aynı faşizmin savunucususun.
Sen propaganda broşüründen fırlamış papağan gibi aynı cümleleri tekrarlarken kendini zeki sanıyorsun, ama aslında tarihin en rezil ideolojilerinin avukatı olmuşsun. İnsan haklarını, inancı ve özgürlüğü ezen sistemlere ‘güzel bir şey’ demek seni ilerici değil, düpedüz zalim ve ikiyüzlü yapar.
Senin gibilerin tek farkı, zulmü kimin yaptığına göre yorum yapması. Batı yapınca ‘vahşet’, Çin yapınca ‘güzellik’. İşte bu yüzden senin ideolojin gerçekte halkların kurtuluşu değil, halkların zindanı oldu ve her girdiği yerde kan ve gözyaşı bıraktı. Sen de bunun gönüllü tetikçisisin. İdeolojiye tapmaktan kör olmuşsun zaten gerçekten de körsün.
Gözünün biri Kars'a diğeri de Edirne'ye bakıyor hahahaha
Ad hominem'de çığır açtın gerçekten.
Sol gözümde makülopati var, yani o gözle okuyamıyorum. Sağ gözümde de görme keskinliği 1/10dan az. Zaten görme engelliyim. 24 derece miyopum bir de.
Buna rağmen, büyüteçle okumaya, araştırmaya devam ediyorum. Arada o yüzden harf hatası yapıyorum.
Hayatım boyunca kimsenin fiziki kusuruyla ya da sorununu tartışma konusu yapmadım. Ahlak meselesi bu biraz.
Ben de ne senin ne de kimsenin fiziki durumunla uğraşmıyorum dalga da geçmem de ama senin ideolojik ve aklen bağnaz ve kör olduğun ile alay ediyorum. Ahlak dersi veriyorsun ama Uygurların toplama kamplarında zorla tutulmasını, inançlarından ötürü baskı görmesini savunuyorsun. Asıl ahlaksızlık budur. Görme engelin olabilir ama asıl mesele senin kalp gözünün körlüğü. İnsan hakları ihlallerini savunmak için bahane üretmek, gerçekten en büyük kusurdur. O yüzden bana mağduriyet edebiyatı yapma, önce kendi ideolojin yüzünden savunduğun zulümlere bak.
Asıl sen bütün Müslümanlar ile dalga geçip gerici, embesil ve Amerikan böceği diye savunan bir ahlaksızsın
Kalbinin gözleri bir başka türlü konuşuyor bir başka türlü konuşuyor hahahaha
Bu arada eğer yanlış anladıysan ve senin gözlerinle dalga geçtiğimi sandıysan gerçekten özür dilerim
Hayır sakın özür dileme. Bilmiyodun, ben de bilgilendirdim. Bilsen yapmazdın bunu.
Ama tartışma usulü açısından ad hominem yapmanın böyle riskleri var. Tartıştığın kişi, dediğin gib, i mağduriyet üzerinden el yükseltebilir. O yüzden dikkat etmelisin
Ben de zaten senin gözlerinle dalga geçmedim sadece kalbin kör olmuş dedim kalbin o kadar kör ki Batı'nın hatalarını bir tek görüyorsun ama Çin'in de en az Batı kadar hatalı olduğunu görmüyorsun.
Keşke görebilsen inşallah görürsün
@gündüzüngüneşi boş ver abi bunun gibiler Rusçu doğu Perinçekci
Biliyorum
@gündüzüngüneşi çözüm ne abi bunlarla mücadele
Bunlar kendilerini aydın zanneden kör ideolojik bağnazlardır.
@gündüzüngüneşi ateist deist ehli sünnet düşmanları çok arttı
Hem de nasıl neyse konuşmayalım adamı rahatsız etmeyelim
Tabii ki de düşman olacağız. Aydınlanma karşısında bütün gerici ideolojilere karşı düşman olacağız
Aydınlanma komünizm ile mi oluyormuş
olur tabi
Teşekkür ederim
olur evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?