Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Atatürk de Müslüman Ankara Kocatepe camisine cuma namazlarına giderdi 2 tane fotoğrafıda var internette aratırsan bulursun kurtuluş savaşı esnasında yaverine git çabuk kazım paşayı çağır gelsin demiş o sırada savaşıyor Mehmetçik yaver dönüp paşam kazım paşa Kuran okuyor deyince bırak okusun en büyük yardımcıdan yardım istiyor demiş böyle 1 insanın Müslüman olmadığını düşünmen saçma ben hem elhamdülillah Müslüman hem de Atatürkçüyüm Atatürkçü olmak demek ateist olmak demek değil şimdiki sözde Müslümanlar gibi onlarca araçla cumaya gitmediği için mi dinsiz sayıyorsunuz o olmasaydı siz de bizde olmazdık neyzen tevfikin Atatürk vatanı kurtarmasaydı dediği gibi sen anandan yine doğardın amma baban kimdi bilemezdin
06 Yorumla- 10 ay
Abi farklı kaynaklardan bak müslüman olduğu dair bişey okumadım
- 10 ay
Evet
- 10 ay
ben Müslüman olduğuna dair belgeli fotoğrafları izledim ayrıca dine karşı olsaydı diyanet işlerini kurmazdı düşün hilafeti ve şeriatı kaldırdı ama diyaneti kurdu oysa hilafet ve şeriatı kaldırıp diyaneti kurmaya bilirdi zaten bilinenin aksine Atatürk mahalle mekrebinde kuran ve namazı öğrenmişti kuranı arapça okuyor ve anlıyordu
- 10 ay
Kur'an kerime ve peygamber efendimize laf attı ama
- 10 ay
evet o safsatayı duydum peki suud kralı peygamberin mezar yerini değiştireceği vakit öyle 1 şey yaparsanız ordumla gelip krallığınıza son veririm dediğini ve bu mektubun cumhuriyet arşivlerinde olduğunu biliyor musun Atatürk asla Türk milletinin dini değerlerine söz söylemez bunu söyleyenler onun düşmanı olmanız için bunlar olmuş gidübi söyleniyor Atatürk daha hayattayken gün gelecek ve bizi din düşmanı gibi gösterecek ve kendileri münafık olduğu halda müslüman sanılacak kişiler çıkacak hakkımda ve silah arkadaşlarımın hakkında asılsız bir çok iddia ortaya atacaklardır sizden isteğim bu iddiaları belge ile ispat etmelerini istemenizdir İsmet paşa sağırdı peki nasıl sağır oldu savaş meydanlarında top sesleri arasında ordusunun başındayken yakınlarında patlayan toplar yüzünden Atatürk e ayyaş dendi bana 1 tane 3 savaşı ardarda kazanan küllerinden yeni devlet kuran ve sanayi atılımı yapan ayyaş göstersinler 1 ayyaş bu kadar şeyi yapabilir mi Atatürk ün 6 kitabı vardır 5 dil bilir kitaplarından biri geometri ile ilgilidir ve büyük üniversitelerde ders kitabı olarak okutulur Çin de Atatürk'ün hayatını okumak zorunludur başka soru
En İyi Cevaplar
Ya arkadaş herşeyi geçtim şu an aldığınız nefesi bile ataturke borclusunuz atatürk olmasaydı türk diye bişey olmazdı türkiye olmaz di şunu kafaniza iyice kazıyın atatürk sayasinde şuanda bi devletimiz türkiyemiz var o olmasaydı ermeniler yahudiler dört bir yandan kabus gibi bu ülkeye çökeceklerdi az biraz düşünün ya cahil kalmayın çok şükür allaha hem müslümanım hem atatürkçüyüm zoruna gidenin siz anladiniz gerisini
14 Yorumla- 10 ay
Kuralsız abi aziz nesin gerçek müslüman Atatürk sevmez diyod
- 10 ay
Atatürkun negatif yanları mesela neden konuşulmuyor neden Atatürk koruma kanunu var neden ilahlastiriloyor
Aile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı. Yorumları okudum. Müslüman olunabilir belki orasını bilmem ama mümin olunamaz demek istemiş olabilir aziz nesin üstü kapalı. Hakaret etmemek için kanun olabilir. Ama biz bu vatan için canını hiçe sayanlara vefasız mıyız düşman mıyız da bir komutan kanun ile korunuyor? Diye sormak gerek.
Bir komutanı düşmandan korursun kendi milletinden değil. Hakaret kanunu doğru olabilir ama düşmanmışız gibi bir kanun mantıksız.
22 Yorumla- 10 ay
Mükemmel bir yorum
- 10 ay
Bence gereksiz onun gibi zalim gelmedi
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Elhamdülillah müslümanın diyen insan hem Allah'ı peygamberi sevip hem de Atatürk'ü seviyorum diyemez
37 Yorumla- 10 ay
Mükemmel bir yorum
- 10 ay
Sağolun varolun ebru hanim iyi ki varsınız
- 10 ay
Teşekkür ederim Allah sayınızı artırsın tam kafama göre uygun bir görüş
- 10 ay
Umarım artar inşallah sizin gibi kadınlar artması lazım böyle kadınlar benim eş adayım
Yapay Zeka Cevapladı
Atatürk'ün ideolojisi bilim ve aklı ön plana koyarak ilerlemeyi temel alırken, din ise maneviyat ve inanca yöneliktir. İkisi bir arada yürütülebilir. İnsanlar hem dine inanıp hem de Atatürkçü değerleri benimseyebilir çünkü bu bir çelişki yaratmaz. İnanç kişisel bir tercihtir, Atatürk'ün ilkeleri de toplumun çağdaşlaşması için bir rehberdir. Atatürk'ü koruma kanununa gelince, toplumda nefret söylemini ve tarihine saygısızlığı engellemek adına önemli. Birbirimize saygıyla yaklaşmamız gerek. 🌟
02 Yorumla- 10 ay
Çok zulüm yapıldı çok Allah için sevgi Allah için öfke
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 10 ayolunur evet
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayBence Atatürk koruma Kanunu çok gereksiz neden sadece bir komutanı bu kadar ilahlaştırıyorlar anlamıyorum. Atatürk kendisi Kuran'a Gökten indiği sanılan dogma demiştir. Bir milletin dinine ve inancına hakaret eden insan benim gözümde insan değildir.
26 Yorumla- 10 ay
Mükemmel bir yorum
Cevap sahibi10 ayTeşekkür ederim önce dini inanca hakaret edilmemeli bu kanun olmalı
- 10 ay
Öyle olmalı sayın artması dileğiyle bu sitede Atatürkçü çok var karşıt görüşler var
Cevap sahibi10 ayEvet çok din düşmanı var
- 10 ay
Her Atatürkçü din düşmanı değil diyordu biri yorumlarda
Cevap sahibi10 ayBazıları itidalli evet ama çoğu din düşmanı
10 ayOlunabilir? Atatürk düşmanıysan söyle de engelleyeyim. Atatürk kırmızı çizgimdir ve Atatürk'ü koruma kanunu gereksiz değil?
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
10 ayneden olunmuyor atatürk müslüman değil mi sizi karşı karşıya kim getiriyor
16 Yorumla- 10 ay
Müslüman değil
- 8 ay
neden bilmiyorum ama bazen gerçekten çok güzel ve mantıklı yorum yapıyorsun bazen yaptığın yoruma kızıyorum bazende hayran kalıyorum sevdim seni
- 8 ay
Allah ın rızasını almamış hiç kimse başarılı olamaz.
- 8 ay
:))
- 8 ay
doğrıu
8 ayAtatürk'te Hz Muhammed'in ümedinden. Mümin Mümin kardeşini korumaz mı?
011 Yorumla- 8 ay
Atatürk Hz Muhammed sav ve Kur'an kerime laf etmiştir
- 8 ay
hayır atarük laf etmemiştir hatta ölürken Aleyküm selam diyip gülümsşyerek ölmüştür. Atatürk'ün hayatınızı öğrenmelisiniz.
- 8 ay
Diyaneti kuran Kuran-ı kerimi tüğrkçeye çevirende odur.
- 8 ay
Gerçekten çok komiksin Atatürk konusunda senle çok tartışırız
- 8 ay
Atatürk'ün hayatını okumanızı öneririm. Yani Atatürk'e yobazlar iftira atıyorlar çünkü şeriatı kaldırıp cumhuriyet getirdiğinden ötürü düşman oldular oysaki gerçek müslüman iftiralara kanmaz mümin kardeşini savunur. Eğer bir mümin iftiraya kanıp münin kardeşini savunmuyorsa Müslümanım demesinin bir anlamı yoktu. Atatürk içki içiyordu evet ama o kadar iyiliği varki hayatının kitabını okusan hayatını araştırırsan seversin. Bende Elhamdülilah müslümanım eğer o inancıma saygısız davransa neden sevelim? Sırf Türkiye değil başka ülkelerde bile onu seven var. Onu sevenlerin bir sebebi var. Yani Atatürk'ü tanıyamıyanlara üzülüyorum. Atatürk'ü gerçekten çok seviyorum ve onun yanlış anlatılara tanınması beni üzüyor. Şu kalpte Rasullah'tan sonra onun sevgisi var. Atatürk'ün annesi namazında niyazdında biri. Atatürk kul ve Allah arasına girilmemesini ve şeriat gibi yolarla insanların zorbalanmasını kaldırmıştır. Dini kendi kötü emelerine alet eden ve saltanat sürüp Müslüman olmadığı halde Dindar davrananlar işlerine gelmediğinden bozgunculuk yapıyorlar. Ama bence bir insanı tanımadan sözlerle yargılıyamayız. O kadar insan niye sevsin? O kahramanlık yaptı mecburiyeti yoktu kş bir de akılo adam isterse ülkeyi almışken istediğini yapardı sözü geçerdi hastayken bile ziyaretler yapmış biri ve ülkeyi kurtardı savaştı vatan uğruna. Şahsen Atatürk manevi olarak da bizden yukarıda biz bilmiyoruz. Allah böyle bir iyiliği görmezden gelicek bir Rab değildir. Allah gerçekleri biliyor Atatürk'e atılan yalanlardan Allah'a sığınırım.
- 8 ay
Sana Bahattin çağdaş gazeteci yazar araştırmanı YouTube videolarını izlemeni öneririm belki bakış açın değişir
- 8 ay
tamadır izliyeceğim ben Atatürk ile büyüdüm hayatını okudum araştırdım ve tanıyorum Allah büyüktür biz ne konuşsak boş. Herkes sevmek zorunda değil Kuran-ı kerimdede belirtir insan nankördür bu yüzden ahmet mehmet bahsetsekte insan fıtratan nankördür.:))
- 8 ay
Karşıt görüşlerde incelemelisin Atatürk hatalarıda var Atatürk putlastirmaya gerek yok
- 8 ay
Atatürk koruma kanunu kalkması lazım bide
- 8 ay
Atatürk putlaştırılmıyor ama yaptığı iyilikler var ve Atatürk'ü iyi tanıyan zaten biri doğruyu bilen Allah bu yüzden sıkıntı değil biz nankörde olsak o onun mükafatını verir Allah çok adaletlidir
- 8 ay
bence kalması lazım değil. Sen şu an özgürsün dimi? Atatürk sayesinde Atatürk olmasa inan dinini bile yaşıyamaz birinin kölesi olur belki zorla Hristiyan olurdun kızıldelilerden farkımız olmazdı ülke işkaldeydi. Kadınların değeri yoktu hiç bir şeyin. Ben karşı görüşü araştıracağım dediğini yapıcağım ama sanada tanımadığın sadece dini sömürgeci olanların iftirasına kanarak değerlendirmemen. Bu hem sana hem başkasına. Onun da büyük iyiliği var. Ayrıca bir Müslümana bir mümin kardeşine düşman olmak yakışır mı? Bize Peygamberimiz Muhammed as bunu öğretmedi.
Gizli Üye(36-45)10 ayAtatürkçü olmak dinsiz olmak değildir!
Bunu anlamadığınız sürece bu ülke asla düzelmeyecek034 Yorumla- 10 ay
Peki nedir Atatürkçülük adı altında din düşmanlığı yapıyorlar
Cevap sahibi10 ayAsıl din düşmanları Atatürkü bahane ederek düşmanlık yapıyor!
Cevap sahibi10 ayBu ülkede dini kullanarak milleti koyun güder gibi kutuplaştırıyorlar bunu anlamıyorsunuz
Cevap sahibi10 ayDinin devlet yönetiminde yeri yoktur
Cevap sahibi10 ayDin kişinin kendi vicdanı ile Allah arasındaki bağdır
- 10 ay
Peki sizin dini inancnız nedir
- 10 ay
Bu ülkede İslam düşmanlığı vardır tarihten beri böyle hükümet bunu kullandı evet ama bu gerçeği değiştirmez
Cevap sahibi10 ayMüslümanım. Ne oldu?
- 10 ay
Tamam ama neden böyle düşünüyorsun abi
- 10 ay
Kamalizm ve chp tarihte neler yaptı
Cevap sahibi10 ayBu ülkede din mezhep tarikat ve cemaatyapılanmaları her zaman devletin gölgesine sığınıp devlete zarar vermeye çalıştı. Cumhuriyet zamanında da öyleydi. Osmanlı zamanında da öyle.
- 10 ay
Camiller ahıra çevrildi Türkçe ezan okundu alimler asıldı
- 10 ay
Tarikat cemaat karşısın yani abi anladığım kadarıyla
- 10 ay
Genellemeler doğru değil her cemaat tarikat kötü değil
Cevap sahibi10 ayCamileri ahıra cevirenler kim?
Gidin biraz tarih okuyun.
15 temmuzda darbe yapmaya çalışan kimdi?
Onu besleyenlerle çıkarları çakışınca darbeye kalkıştı.
1960 da darbe yapanlar kim?
Diyeceksin ki kemalist ordu. Alakası yok amerikan destekli cuntacı general bile değil albaylar.
1970lerde ülkede kıtlık vardı sebebi neydi?
Sağ sol çatışmaları mı sanıyorsunuz?
Kıbrısa sahip çıkan türk devletine karşı amerikan ambargosu ve işbirlikçileri.
Arap baharı dalgası ile ülkeye dolan her tür ajan ve radikal grupları kim ülkeye doldurdu?
Bu ülkede her zaman dini kullanarak insanları böldüler.
“Din elden gidiyor tek bildikleri laf bu”
Din 3-5 kişinin aykırılık yapmasıyla elden gidecekse o zaten din değildir!
Ahlak elden gidiyormuş.
Ahlaksızlıkların en büyük sığınağı bu cümleler.
Tarikat yurtlarında çocuklara t.. edilirken din elden gitmedi mi?
Afetlerde insanları kurtarmak yerine sela verilirken din elden gitmedi mi?
Bunları yapınca din elden gitmiyor
Ama bi ahlaksızın camileri ahıra çevirdiler yalanı ile din elden gidiyor.
Elimde olsa bu düşüncede olanların alayını yer yüzünden silerim…
Cevap sahibi10 ayTarikatler kötü değil mi?
Şimdi git menzile sizi kapatacağız dernekler kanununa tabi olacaksınız de bak neler oluyor. Ülkeyi cehenneme çevirirler. Fetö gitti bunlar geldi şimdi.- 10 ay
Ne yapacsz abi hangi kurumlara guvenecez dinimiz nasıl yasacaz
Cevap sahibi10 ayBir kuruma güvenmek zorunda değilsin din sen ve Allah arasındadır. Başkasını ilgilendirmez. Başkası sana bu konuda baskı uygulayamaz. Sen bir başkasına sini inancı yüzünden baskı uygulayamazsın.
İnanıyor veya inanmıyor. Önemli olan işini doğru yapıyor mu?
Önemli olan kimseye haksızlık ediyor mu?
Hırsızlık yapıp başkasına iftira atıyor mu?
Her tür ahlaksızlığı yapıp en ahlaklı benim diye takılıyor mu
- 10 ay
Hz Ömer sözü aklıma geldi
Cevap sahibi10 ayHangisi?
- 10 ay
Kız kardeşim kapanmak istemiyor namaz kılmıyor maalesef baskıcı bir ailede yetiştim özgüven eksikliği yaşıyorum
Cevap sahibi10 ayBu sadece onun verebileceği bir karar ahirette bunun hesabı ona sorulacak bana ya da sana değil
- 10 ay
Hazret-i Ömer'in bizleri ikaz ettiği husus ne kadar önemlidir: “Bir kimsenin kıldığı namaza, tuttuğu oruca bakmayınız. Konuştuğunda doğru söylüyor mu? Kendisine bir şey emânet edildiğinde emânete riâyet ediyor mu? Dünya ile meşgul olurken helâl-haram gözetiyor mu? Ona bakınız.”
Cevap sahibi10 aySence Atatürk bu söze aykırı ne yaptı?
- 10 ay
Bilmem ama dinime kitabıma laf etti peygamber efendimize laf etti kuran kerime laf etti
Cevap sahibi10 ayNerde ne zaman etti o lafları ispatla!
İftira atmak en büyük günahtır- 10 ay
Cevap sahibi10 ayBurada dine mi hakaret ediyor?
Gerçekten asla anlamayacaksınız
Ayrıca günümüzde yapay zeka ile her tür video üretilebiliyor.
- 8 ay
maalesef yobaz çok Atatürkü bırak millet o din adamlarından ötürü gerçek islamı bilmiyorlar yani şaşırmamak lazım eskiden şaşırırdım şimdi normal geliyor.
- 8 ay
Kamalizm bilmem chpli değilim ama din düşmanlığı da görmedim namaz kılıyorum parti tutmasamda şimdi yalanda söyliyemem Allah var chpnin içinden yapan biri varsa bir kaynak bir link koy inceliyelim araında vardur ama ilk kez duyuyorum hiç duymadım
- 8 ay
türkçe ezan okundu mu bilmem ama ezan bilirsin siyer okudum bir kişi rüyasında görüyor sonra namaza çağırmak ee ezanı peygamberimiz okunurken dinlermiş ezanın anlamını bilmek gerekir herkes te arapça bilmiyor ezanın anlamını bilmek için olabilir mi? Ezanın anlamını bilmek kıymetli değil midir?
- 8 ay
bende tarikat ve cemmata karşıyım ama tercih edenlere saygım var çünkü Kul ile Allah arasına girilmez ben birazda tasavuffa inanıyorum o daha samimi geliyor ama tercih edene saygım var. Hz Mevlana der ki "Gel, ne olursan ol gel"
- 8 ay
tarikatlar insanları sömürü ya geçen İzmir'de 16 yaşındaki çocuk iki polis götürdü Allah her yerde araca gerek yoki doğru yol tasavuuf hadiler kuran ile tesfirlerden de salih gerçi diyanet hadisleri değiştirdi ama güvenilir araştır tasavuuf bence yani siyer oku bunlar doğru yol. Ahirete herkes ayrı hesap veriyor bizde Allah'tan korkmamız öğretiliyor sevmeyi değil Allah'ı seversen bulursun doğruyu sana tavsiyem
- 8 ay
kapanmak demek baş örtüsü değil erkeklerin yanında namaz kılarken kapatırsın kabe gibi kutsal yerlerde kapatılsın normaldede edepli giyinirsin orta giyinirsin mahrem yerlerini açma diyor Allah ailenin yaptığı baskı yanlış aksine korku ve baskıyla kimse iman etmez dinden çıkar Kuranda a Allah "eğer sen katı olsaydın sana kimse girmezdi" doğru mu dedim hatam varsa affet ama der ki "Sen sana kötülük edene iyilik yap bir bakarsın sana düşman olan sana dost olmuştur" Hoş gürlü merhmet dinidir sevgi dinidir
Gizli Üye(36-45)10 ayBence sen gereksiz bir insansin. D... L israfisin bence
16 Yorumla- 10 ay
Neden ki
Cevap sahibi10 ayAtaturk ün onca yaptiklarina ragmen daha soruyomusun
Cevap sahibi10 ayBencede uyan artik uykuyu birak
- 10 ay
Ama çok zarar verdi kuran kerime peygamber efendimize laf etti
- 10 ay
Çok zararı var
Cevap sahibi10 ayDindarlari goruyorsun ne haldeler kadinlar sokaga cikamiyor her erkek 3.4 tane kadin aliyor. Insanca yasamak hosuna gitmiyormu
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
10 ayAtatürkçülükten anladığın şey nedir?
08 Yorumla- 10 ay
İslam düşmanlığı tarih geçmiş baktığımda
- 10 ay
Elbette bazı insanlar Atatürkçülük ardına saklanarak Islam düşmanlığı yapıyordur ama bu ideolojinin kendisi böyle olduğu anlamına gelmez.
Atatürk eğer bizzat kendisi temel ilke olarak dinlere karşı durun falan deseydi o zaman dediğin doğru diyebilirdim - 10 ay
Ama İslam'la ilgili ne varsa karşı çıktı kuran kerime laf etti peygamber efendimize laf etti
- 10 ay
Aziz nesin gerçek müslüman Atatürk sevmez diyor
- 10 ay
Mesela bu dediklerinin bir kanıtı var mı? Aziz Nesin kendi düşüncesini söylemiş
- 10 ay
Kanıtı var tabi ki kadir mısıroğlu Mustafa armağan gibi tarihciler
- 10 ay
Birkaç kişinin söylemi kanıt olarak değerlendirelemez. Kur'an bu tarz söylemleri bizzat kendiniz araştırın diyor.
"Ey iman edenler, kötü huylara sahip birisi size bir haber getirirse onu araştırınız. Yoksa bilmeden bir topluluğa karşı haksızlık edersiniz ve daha sonra yaptığınızdan pişmanlık duyarsınız."
( Hucurat - 6 ) - 8 ay
Allah razı olsun
Gizli Üye(36-45)10 ayolunmaz tabiki
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım