6 senedir kapalıyım. Ama kapalı olmaktan daha önemli şeyler var. Mesela namaz gibi veya zinaya düşmemek gibi. Benim sevgilim var ve ben bunları başörtüsüyle yapmaktan utanıyorum. Açılmam daha iyi değil mi? Ama ailem çok tepki verir babam döver. diye korkuyorum çünkü muhafazakar bir aileyiz nolur ahlak bekçiliği yapmadan akıl verin
Cevabın nedir?
+1 yılŞimdi şöyle söyleyim hayatınla ilgili aldığın kararlar yalnızca seni ilgilendirir aileni ilgilendirmez başını kapatma konusuna gelince burada söylenenlerin ve ailenin tutumunun hiç birini kaale almamanı öneririm sonuçta başını Allah rızası için kapatıyorsun Allah rızası için ibadet ediyorsun.
Başı açık olan bir insan namaz kılamaz diye bir kaide yok benim Annemin başı açık Allaha şükür ibadetini de çok iyi yaşıyor hemde bir tesettürlüden daha iyi yaşıyor daha fazla dini bilgisi olduğunu söyleyebilirim.
Kaldı ki islam dininde takva libas'ta değildir yürektedir kardeşim. Yani sonuç olarak dininin vecibelerini yerine getirmek için illa tesettürlü olman gerekmiyor, yani şimdi böyle bir mantık yanlış bir mantık benim Annemin başı açık diye dinden çıkmış mı oluyor yok böyle bir şey
Sevgili konusuna gelince tesettürlü olman sevgilin ile bir şeyler yaşamana mani değil tabi evlilik dışı cinsel ilişki yaşamadığın müddetçe zaten onuda belirtmşsin, özetleyecek olursak kapalı olman sevgilin ile bir şeyler yaşamana mani olmadığı gibi açık olmanda başının açık olmasıda ibadet etmene dinini yaşamana da engel değil kardeşim.
Önemli olan kadınsı hatlarının belirgin olmaması
Açık ta olsan kapalıda olsan sende bir insansın seninde bir yere kadar belli ölçülerde bazı şeyleri yaşamaya hakkın var sözü biraz fazla uzattım farkındayım son olarak bir kez daha altını çiziyorum başın açık olan bir kişide ibadetini yaşayabilir kapalı olan bir insanda sevgilisi ile bir şeyler yaşayabilir ama sen ben bu durumdan rahatsız oluyorum diyorsan hayat senin hayatın ve bu hayatı yaşayacak olan sensin umarım yardımcı olabilmişimdir saygılar...20 Yorumla
En İyi Cevaplar
suanda nefsının oyununa geldıgının farkındasındır umarım yanı basını acınca hıc bısey degısmıcek gunah gene gunay haram gene haram yanı basını acmanın kapamanın bı anlamı yok ama basını acarak yaptıgın sevabı kat kat gunah ısleyerek degıseceksın rabbın nedıyo ben kadınlara kapanmalarını emrettım sen allahın emırlerınden cıkıyosun yanı sırf erkek arkadasının yanına rahat gıdebılmek ıcın bence ne basını ac neden o cocugun yanına gıt beklekı hersey senın ıcın helal olsun sevıyosa zaten gelır alır senı tamam canım
10 Yorumla
+1 yılBunları yapmak dediğine göre sevgilinle örtüne yakışmayan yakınlaşmaların oluyor.
Eğer kapalıysan o örtünün hakkını mümkün olduğunca vermen gerekiyor evet.
Sevgilinin olması değil kastettiğim, onunla yaşadıklarına göre kendin belirle doğru olanı.
Ama sevgilinle bir şeyleri gönül rahatlığıyla yaşamak için açılacaksan yapma.
Açık olduğu halde sevgilisi ile arasına mesafe koyan insanlar var.
İnanç örtüde değil kalptedir çünkü.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHaklisin zinaya düştükten sonra kafandaki örtünün bir anlamı kalmıyor
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
57Cevap
Şahsı fikrim, sen yapmış olduğun şeylere kılıf arıyor gibisin, açılınca yapacak olduğun şeylerin günahlarından muaf olacağını felanmı düşünüyorsun bunu bilecek yaştasın sanırım.
Açılmak konusuna gelince bence yapma, ondan vazgeçme asıl yapyığın şeylerden vazgeç tövbe et, bunu sevgilininede anlat ve anlamasını bekle yok anlamaz alıştı bir kere dersende zaten seni kullanıyordur.
Tövbe et sen doğru olan bir şey yaptın ve kapandın neden bundan vazgeçiyor, yapmış olduğun şeylet hiç iyi bir şey değil suçlusun ancak af dile bağışlanmak için allaha yalvaracağına sen uçurumdan aşağıya gaz basmaya niyetleniyorsun, bunlar seni sonunda yorar ve psikolojin bozulur.
Unutma dünya bizim için imtihan dünyasıdır, zevk keyif dünyası değil, inşallah allah doğru yolu gösterir sana10 Yorumla
+1 yıl''zinaya düştükten sonra kafandaki örtünün bir anlamı kalmıyor'' yazmış ve de sen eig vermişsin :o çünkü sen de böyle düşünüyorsun ve seni anlıyorum aslında açılmak filan istemiyosun ama günahkar olduğun için üstelik de başındaki örtüyle kendini riyakar hissettiğinden bunu istiyosun. Bence tam tersine tövbe et Allah'a sığın hepsi geçicek iyiki açılmamışım iyiki ibadete sarılmışım diyeceksin
10 YorumlaSen yine namazını kılıp, duanı edip, orucunu tutup, sadaka verip, insanlara kötü konuşmayıp kalbini iyi tutacaksan başının kapalı olması ikinci plandadır bence. Başın kapalı olduğu halde bunları yapmıyorsan başını kapatmanın da bir anlamı yoktur bence. Sen bunları yapmaya devam edicem diyorsan bence açılabilirsin.
10 YorumlaAilene zorla olmaz icimden gelmesse zaten bir sevabi yok dersin. cok konusurlarsa bu benim hayatim benim günahim Allahla arama girmenize hakkiniz yok dersin.. belki dayak yersin ama amacina ulasirsin..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkapanmak farzdır zinanın günahı ayrıdır zina yapıyon diye hepden açılmak her günaha düşmek gerekmez açılmak 1 günah zina 1 günah zina yaptın 1 günah aldın açılırsan 1 günah daha alcan mahserde günahın ahır basarsa yancan. namaz kıl basörtüsü tak haramlardan sakınabşildiğin kadar sakın zina yaptın diye ALLAHın emirlerinden ayrılman gerekmez herkes hataısız değil hepimizin hataları ve günahları var zina yaptın diye açılman gerekmez
10 Yorumla
+1 yılTesettür meselesi çok ilginç. Sanki her türlü günahı örten bir şey gibi bakılıyor. Insan zerre kadar iyiliğinden zerre kadar kötülüğünden hesap verecek (ayet meali) , öyleyse gelip bir iki meselede saplanıp kalmak doğru mu? Sen 14 Yaşında Baba'nın telkiniyle kapandın galiba? Öyle mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılYani isteyerek oldu. Bari imamhatipe gidiyorum kapaniyim dedim. Zorlama yok ama Şu an daha farklı düşünüyorum. Onlar beni imamhatipe gitmem için zorladilar ama kendim kapandim
- +1 yıl
Hassas konu. Birkaç tespitte bulunmak isterim ama özelden.
Ailenle bu konuyu önce paylaşabilir misin? Yumuşak bir dille. Ben dinin gereklerini gene yapacağım ama kapanmak istemiyorum, kapanmanın doğru olduğunu düşünmüyorum falan desen ne derler?
14 Yorumla
Soran+1 yılBeni direk ateist sınıfına atarlar. Kardeşim açıldı. Babam onunla 3 ay konuşmadı ben açılsam sonsuza dek konuşmaybilir
Soran+1 yılNormal haline döndü ama o birkaçaydır kapaliydi ben 6 sene ve o daha deli dolu ondan beklenir ama benden asla beklemezler tepkileri çok büyük olur
- +1 yıl
Belki bu dönem daha uzun sürebilir ama ben yine normale döneceğini düşünüyorum. Sonuçta kendi isteğinle yapmıyorsan bu daha kötü bence. Onlara bu tür şeylerin zorla yapılamayacağını güzel bir dille anlatman gerek. Bu şekilde mutsuz olduğunu iyice hissettirmelisin. Sonuçta o senin baban ve hiçbir zaman mutsuz olmanı istemez.
Benim de kızım var ve o bir gün gelip bana kapanmak istediğini söylese tabi ki benim için ters olduğunu söylerim ama istediği gerçekten buysa kararı ona bırakırım.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllahin ayetini karalamaya calisan okadar insan varki nasil ahlak bekciligi yapmayalim senin aklin getirmiyomu bu konunun ne kadar hassas oldugunu ama biri kalksa atatürkle ilgili bisi sorsa ucarlar hemen!
Soruna gelince cevabi kendin bulmalisn cevap ayette sakli örtünmekten daha önemli seyler var demissin? Örtünmek de emir? Hepsini yapmak senin görevin! Sorgulaman bile dogru degil10 YorumlaDiğer konusunda 319 cevap paylaştı.
“Her bir günah içinde küfre gidecek bir yol vardır” sözü mühim bir gerçeği dile getiriyor. Şöyle ki, bir günahı işlemeye devam eden insan zamanla o günaha alışır, terk edemez bir hale gelir. Bu alışkanlık onu gün geçtikçe daha büyük manevi tehlikelere sürükler. Günahın uhrevi bir cezasının olmayacağına inanmaya, hatta Cehennemin bile olmaması gerektiğine kadar gider.00 YorumlaDiğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Sevgilinden vazgeçmiyorsun ama Allah'ın emrinden vazgeçiyorsun?
Yanlış anlama sadece merak ettim bunu yani çok yazık edersin kendine32 Yorumla
Soran+1 yılSevgilim olmadan önce de hep dusunuyordum yeni degil.
- +1 yıl
Gönül kapanmaya razı değilse baş kapanmış ne fayda. Nefsin sürekli açılmanı istiyor, artık bu isteği kabullenmişsin yani biz sana ne desek fayda etmez. Açılırsın, sonuçlarına katlanırsın ve sonuçlarla yaşamaya devam edersin..
Açıldıktan sonra eğer yine kapanmak istersen lütfen önce gönlündeki yer kapatmaya çalış, sonra farz olanı yaparsın zaten
+1 yılahlak bekçiligi yapacak bir durum yok bence..
açılmak istiyorsan açıl
ailen için örtünmediysen ailen içinde açılmıyorsun demektir10 Yorumlabasortuyu bırakacagına sevgılıyı bıraksana yoksa ardından zına da gelır namaz da gıder sen seytanın yolunu secmek ıstıyorsun hayatı bı karar vereceksın eger basortunu bırakırsan Allahın yolundan ve emrınden sapmış olursun elını açıp dua ettıgınde senı dınleyen Yuce Allahı bulamayacaksın karar senın
00 Yorumlaben de açıldım. dövmeye de kalktılar evden de kovdular. zor bir yola girdin.
10 YorumlaDiğer konusunda 3b cevap paylaştı. İçinden gelmeyen bir şeyi zorla yapman o kadar doğru değil ama ailen ile karşı karşıya gelme ona göre giyin dışarıda gerekirse çıkartırsın zaten memlekette Herkes gördüğü duyduğu bildiği kadar namuslu
00 Yorumla
+1 yılSen ailemden mi korkuyorsun Allahtanmi Ailen için mi kapaniyorsun yoksa Allah için mi
Hadi bunlari da geçtim sen Kuranin bir kısmını kabul edip bir kısmını red mi ediyorsun şayet böyle yapıyorsam islam dini ile alakan kalmamistir00 YorumlaKendini nasil iyi hissediyorsan ole yap diyecem ama kapali bir insanin acilmasi cok gunah die biliyorum ama cani gonulden kapatmiyorsan kafani zaten bir anlami yok umarim ailen anlayis gosterir
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen ben de onu diyorum hani inanç olarak fikirlerim asla değişmedi hâlâ müslümanım ama kendimi açılırsam daha iyi hissedicem
Evet güzel düşünmüşsün. Ama Tesettürü bırakmak yerine erkek arkadaşını bıraksan senin hayrına olur. Çünkü seni kuruluşa götürecek olan erkek arkadaşın değil. Allah'ın yolundan gitmektir
00 Yorumla
+1 yılZaten vicdanen kapalı değilsin başın kapalı olsa ne olur? Dini nikah kıy sevgilinle o halde. Daha iyi bir çözüm bulamıyorum
00 Yorumla
+1 yılBir arkadasim acildi gecenlerde. Hepimizin diline dustu. Ya kapanmicaksin. ya da kapansanda acilmicaksin.
15 Yorumla
Soran+1 yılİnsanların ne dediği benim için önemli değil ailemi üzmekten korkuyorum ve beni imamhatip lisesine verdiler kapanmaktan başka çarem yoktu yine kendi kararımla oldu tabi ama 14 yaşındaydım kanka ya
- +1 yıl
Bak ailen uzulur. Sonucta adin cikar. Ailendede hata var. istemeyecegin seyi yaptirmislar
- +1 yıl
Hepimizin diline düştü ne ya? Zavallılar.
- +1 yıl
Açık birinin kapanıp açılsa dahi kapanmayı bir süre de olsa göze almış birine laf etmesi çok absürt.
+1 yılŞimdilik dur ileri de de açıldım diye pişman olursun evlendikten sonra evde esinin yanında açık durursun dışarıda yine kapanırsın.
00 Yorumla
+1 yılÖnce alıştıra alıştıra konuş o zaman. İçimden inanamıyorum kalpten inanamıyorum de. Ben inanarak müslüman olmadım sizin zorunuzla oldum o yüzden müslüman sayılmam de.
02 Yorumla
Soran+1 yılBen müslümanım o konuda bir sorun yok inanç olarak değişmedim sadece baş9rtüsü istemiyorim
- +1 yıl
www.kizlarsoruyor.com/.../q4667493-islam-da-gercekten-bas-ortusu-var-mi
Bu konuda @Yanlışanladın adlı kişinin yazılarını okuyup, aileni de buna inandırabilirsin belki.
Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Daha rahat ne yapmak istiyorsunuz ki açılmak istediniz?
Zaten ahlaka uymayan her hareket açık- kapalı olmaktan bağımsız değil midir ki?00 YorumlaDiğer konusunda 6b cevap paylaştı. Sevgilinle zina mı yapacaksın?
Bence açı) boş yere tesetturluleri kotuluyosun00 Yorumla
+1 yılAçıl sacil kizim sen senin ruhun ipnelik kokuyo bedenin haklı acil sen
00 Yorumla
+1 yılAçılmak yerine utanacak seyleri yapmasan daha iyi olur bence. Bos seyler icin ahiretini bitiriyosun. Cennetten vazgeciyosun..
00 Yorumla- Diğer konusunda 348 cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle açılma. Açılırsan senle ilgilenen erkek profili çok kötüye gidecektir...
00 Yorumla
+1 yılEğer zorunlu olarak kapanıyosan zaten bir işe yaramaz o. Sen adam gibi namazını kıl görevini yerine getir ve düşüncende haklısın babanada sana saygı duyması gerektiğini anlat canım zorla güzellik olmaz :)
00 YorumlaNe yapmak istiyorsan kendini nasıl görmek istiyorsan öyle davran ve onu yap.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılaçilmaya düşünmektense onlari yapmamaya birakmaya düşün daha iyi sevmek güzel şeydir ama temiz sevmek başka bir amaç için değil seni senin için istemek... Allah seni kötülükten ve kötü insanlardan korusun
00 YorumlaSevgilin için mi açılacan tesettürden daha önemli şeyler var diyerek kendine yol yapma bence tesettürde farz sonucta
00 YorumlaDiğer konusunda 608 cevap paylaştı. Bir insan kötü diye neden daha kötü olsun ki... sakın acilma yaptiklariniza da sinirlar koymaya calisin
00 Yorumlaneyi başın kapalıyken yapmaya utanıyorsun anlayamadım
02 Yorumla
Soran+1 yılElele tutuşmak disarda oturup cay kahve içmek gezmek
- +1 yıl
Abartma o kadar bence çocuğu ailenle tanıştır işi ciddileştirin ve ahiretini yakma madem kapalısın kapalı kal Allah senin saçına değil nefsine hakimiyetine önem veriyor..
Açınca nolacak anlamadımki ben seni halk baskısından desem millet umrumda değil diyorsun Allah korkusu desem fani dünya için onun emrinden dönecek kadar gözün dönmüş?
Bence sen başını felan elleme psikoloğa git..
+1 yılherşeyin yeri farklıdır
dinimizde namaz da tesettürlüde ayrı ayrı çok önemlidir
ha tesettürlü olup aşk yaşıyorsa
zina gibi bir günah kazanıyorsun zaten ne anlamı var ki00 Yorumla
+1 yıltesettur Allah icin yapilir. Şu an sen baban kizmasin diye kapalisin, bilemedim
00 Yorumla
+1 yılKafana yattıysa açıl, ne var bunda. Sadece başını açacaksın, başka bir yerini değil.
00 YorumlaDiğer konusunda 470 cevap paylaştı. Açılacağına zinayı falan bıraksan daha iyi olmaz mı
00 Yorumla
+1 yılkimsenin ne dediği umrunda olmasın her koyun kendi bacağından asılır sen nasıl istiyorsan öyle yapmalısın
00 Yorumla
+1 yılValla sırf sevgilinle birşey yapmak için başörtüsünden vazgeçtiysen çok ayıp edersin , başörtü takanların adını kötüye çıkartın başka bilet değil
00 YorumlaSenin kalbin turbanli olsun. sevgilin ne diyor bu konuya. ayrica turbanliysan sevgilin olamayacakmi neler görüyoruz.
00 Yorumla
+1 yılDemekki seni için sevgili dinden önemli
Yapacak birsey Yok allah ıslah etsin
Amin01 Yorumla
Soran+1 yılSevgilim olmadan önce de açılmayı düşünüyordum
+1 yılAcilmak yerine o günahlardan uzak durmayı denemelisin önce bahane arama açılmak için
00 Yorumla- Diğer konusunda 15,7b cevap paylaştı.
+1 yılBir insanı zorla kapatmayı bir türlü anlayamıyorum ya
00 Yorumla Sen çok haklisin fakat bu çevre baskısı insanları gerçek inançlarından sogutuyorlar.
Herkes inandığı gibi yasamali00 YorumlaZina mı yapmak istiyorsun? Ya da kapalıyken yapıyor musun?
00 Yorumla
+1 yılBabanı ilgilendirmez. Öyle babalrı dövesim geliyor mk
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılsevgisinden ayril sonra tesetturune baglan ve zinadan kacin namazina basla bunları yaparsan dogru yoldasin fakat; başını acip zinaya düşersen bilki sonu gelmez bunun
00 Yorumla
+1 yılUzun uzun yazacaktım ama vazgeçtim ne yapmak istiyorsan onu yap
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılDiğer huylarindan vazgeçmeye cabalasan daha iyi bence
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAçılmayı düşünmekten ziyade, düşünce yapını değiştir.
00 Yorumla
+1 yılRahat sevişmek için bunu yapacaksan bence evlen. kaç yaşındasın ki?
010 Yorumla
Soran+1 yıl20 yaşındayım
- +1 yıl
sevişmek mi istiyorsun okumuyor musun okulun ya da maninin yoksa evlen?
Soran+1 yılOkuyorim sevişmek istemiyorum.
- +1 yıl
peki sıkıntı ne yüzeysel birşeyler mi yaşamak istiyorsun?
Soran+1 yılHayır bilmiyorum sadece bir durum beni rahatsiz ediyor
- +1 yıl
namaz kılıyor musun
Soran+1 yılEvet ama yarimyamalak farzlar falan
- +1 yıl
nerde yaşıyorsun İstanbul mu
Soran+1 yılHayir
- +1 yıl
İzmir mi yoksa?
+1 yılSöyleme Bari yaptınıgı kendini rezil ediyorsun gizli olsan ne yazar
00 Yorumlaaçılıp daha çok günaha gireceksin o yüzden sevgilin ile konuşup dini nikah yapmayı deneyin
00 Yorumla
+1 yılAllah tahsilatını affetsin insanın haya perdesi acık olmasın kapanması bahane yoksa..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAcilmak yerine daha onemli dedigin seylere yonel tatlim.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılzina da yapmaya bilirsin nefsine hakim olamıyor musun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen de kapali bir kizin acildihini gordum nedenini hala merak ediyorum
00 YorumlaBasini acinca yaptigin caizmi/helalmi olacak?
22 Yorumla
Soran+1 yılHayır olmicak biliyorum
+1 yılKapalıyken açılmak çok günah bence yapma
10 Yorumla
+1 yılTürk toplumunun yansıması bu işte. Açıl gitsin.
00 Yorumlaİcinden ne geliosa onu yap.
10 Yorumla- Devamını Gör (28)
Devamını Gör(73)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı