Yaşamak için herhangi mantıklı bir sebep bulamıyorum?

İşim gücüm var, ev araba desen var ama umrumda değil. Neden diye soruyorum? Maddesel olarak edindiğim hiçbirşey umrumda değil, olmadı da, ya da olmayacak da. Çünkü hayatta şunun farkettim, maddesel olarak ne edinirsen edin, ne kazanırsan kazan bir o kadar da elinde tutmak ya da korumak için kazanman gerekiyor. Eeee? Ömrüm kazanımlarımı korumak için sürekli çalışmak için mi geçecek? Ya da satın aldığım teknoloji veya hayatımı kolaylaştırmak için aldıklarımı korumak için hep mi çalışmak zorunda kalacağım? O zaman ne işe yaradı edindiklerim? Hiç!!! Hayat kolaylaşmadı zorlaştı demektir buda...
Neden geldim dünyaya diye saçma sapan sorular içinde değilim. Sadece yaşamak için mantıklı sebep yok.
Belki bir sebep vardı, onuda benden almayı tercih etti zatı şahaneleri. Önce yüzme güldü. Seninle çok mutluyumlar mı demedi, seni seviyorumlar mı. Sonra hiç bir mantıklı açıklaması yokken ortada çekti gitti. Zaten hayatı sorgulamaya onun yüzünden başladım. Beni bu hale iten o diyebiliriz.
Sonra onuda suçlamayı bıraktım. Nasıl olsa, olmak istemediğim bir insan gibi davranıp, intikam almak ya da peşinde köpek olmak istemiyorum.

Sonuç herşeyim var ama hiçbir manası yok. Herşey boş anlamsız. İş sahibi olmak bir dert olmamak ayrı, aşka sahip olmak bir dert olmamak ayrı, ev sahibi olmak bir dert olmamak, araba sahibi olmak bir dert olmamak ayrı. Ölsem kimsenin umrunda olmaz. Benimde umrumda olmaz aslında...

İşte bu yüzdendir ki Charles Bukowski'ye hak veriyorum. 'Aslında hepimiz ölümü beklerken vakit öldürüyoruz sadece.'

Sizin sebepleriniz neler? Yaşamak için
Güncellemeler
+1 yıl
Hepinize verdiğiniz yanıtlardan dolayı teşekkür ederim. Lakin benim için herşey sarpa sarıyor sanırım. İnsanken, insanların arasında yaşıyorken amaç edinememek, edinmeye çalışmak ve ya bir takım insanlara, durumlara, maddelere veya ne derseniz artık; mana yüklemeye ve bunlardan bişeyler öğrenme olayı artık çok gereksiz geliyor. Çünkü netice itibari ile yalan dünya demişler. Ya vakit öldürmekten sıkıldım. Ya da giden vaktin boşa olduğunu düşünür oldum.
Yaşamak için herhangi mantıklı bir sebep bulamıyorum?