Bu sorular nasil olucak? Lutfen yalvaririm yardim edin hicbirini yapamadim yarina gidicek offf 😭😭😭?

İlk soruda başarısız kız oranı yüzde on ve bu sayı 42 kişi verilmiş. Toplam kız sayısı 420 olur bu yüzden. Kızlar yüzde altmış ise tüm mevcut 700 kişi. Erkekler yüzde kırk orantıda 280 kişi ve bu sayının yüzde 40 başarısız yani sayıca 112 erkek. Toplam mevcut 700 , başarısız kişi sayısı ise 112 erkek 42 kız toplam 156 yapar. Yüzde sini hesap etmek kalır geri.
Ayşenin parasını on lira düşün. Niye böyle bir sayı seçtik peki. Çünkü yüzde yirmi derken beste biri oluyor ya , beş e tam bölünen sayı seçmek mantıklı. On lira sinin yüzde yirmi si iki lira yapar. Nur un ise bu miktar parasının dörtte birine eşit. Yüzde yirmi beş olduğu için. Onun parası 8 lira olur. Orantı ise 10/8 sadeleştirme olursa da 5/4 😉
ayşe neden parasnını yüzde 20 sini nura veriyor nur dilencimi ben ne biliyim nurun parasını ayşenin parasını cebinemi baktım
Böyle mantık üreterek 4 yıl boyunca matematikten kaldım ilkokul hariç üniversitedeyim hala tek kaldığım ders bu bunuda ortalamayla geçecez mecburen :D
tüm öğrenciler 100x
bunların %40 ı eerkekse 40x i erkek 60x i kızdır
erkeklerin %60 ı yani 40x.60/100 den 24x ü
kızların %90ı yani 60x.90/100 den 54x i başarılıdır, başarısız kız öğrenci saysı 42 imiş yani 60x.10/100 den 6x başarısız=42 x burdan 7 gelir.
toplam başarılı öğrenci sayısın soruyor
78.7 den bul cevabı
60x.10/100 de 10 nerden geldi?
Hayir onu demiyorum 60x.10./100 demissiniz ya, burdaki 10 sayisi nerden geldi?
hadi ordan ya zaten cevabinda yanlis cevap 154
Senij beynine tukureyim ya tatlısı. Bu kardesimin odevi ben coktan ygsi atlatmis ve meslek sahibi olmus biriyim sayisalla aram kotu a q senin ben beynine..
Kardesim daha 9. Sinif yeni ogreniyorlar konuyu a q eminim sen daha beterdin egon boyunu asmis gelmis burda laflaniyo bana sulu yaprak
Neye inanmak istiyorsan ona inan a q kezbani seninle ugrasamicam gece gece manyagin biriyle ugrasmaktanda uyumayi tercih ederim gerzekali gerzekali laflar soyluyor bir boşver ol git ya doluuuuuu
Ay yerim seni nasil da benim uykumu dusunurmussss 😊 sen de yat hayatim kacirma uykunu saglikli ol. 👍
Konuyu bilmeden soruyu çözmeye kalkman yanlış. Hemen internetten problemlerin konu anlatımını aç izle anla öyle çöz
Konuyu biliyorum. Nasil yapildigini falan. Ama priblemlerle aram kotu benim. Bir turlu yapamiyorum cok soru cozmeye calisiyorum soru tiplerini ogrenemye falan.. lutfen yardimci olun 😣 nasil olucak ya?
Cevap
8Cevap
yazarak anlatım mı yani nasıl çözüldüklerini mi istiyorsun cevaplarını mı istiyorsun?
Ya ben soru tiplerini cevaplarini ogrenerek anliyotum. Cevaplari nasil oalcka diye sordum yani. 😕 lutfen yardimci olunn 😣😣
Bunlar hep amerikanin oyunlari onun arkasindada israil var 😒
:D supeer
bu soruları çözerken her zaman 100 üzerinden baz al herşeyi çözmen kolay olur
evet belli ki senin yüzdelerle aran yok :)
Evet malesef 😕 problemlerlde kotuyum ben. Sorulari cozeresoru tiplerini ogrenmeye calisiyorum 😕😕 ya lutfen yardimci olun.. nasil yapicam?
Paraya %100 de ona gore azalt ve artır
kalem kagit olsaydi 3 dk da biterdi :D
Matemtikden anlamam evlat
What 😒
Ters orantı soruları
Yanlış okumuşum kardaş sakin ol
Cevap 1 olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar