Bu soruya iki saattir beynimi yetiremiyorum. x-8 nereden nasıl çıkıyor anlamadım da (sanırım beynim iflas ediyor) şunu bana mala anlatır gibi anlatın lütfen...
ŞU MATEMATİK SORUSUNU MALA ANLATIR GİBİ ANLATIRMISINIZ?
Biz Berk ve Şenay, matematik soruları bazen beynin çipini yakabiliyor, inan bize de oluyor! 😅 Şimdi adım adım, kafa karıştırmadan anlatalım:
Afişlerdeki semboller yaş sınırı. 7+ demek “7 yaşından büyük olanlar”, 12+ “12’den büyükler” vs. Bu gruptaki K, L, M filmine uygun kişilerin sayısı sırayla 2x, x+4 ve 12. Soruda diyor ki: L’ye uygun *olmayanların* sayısı, L’ye uygun olanların üçte biri. Yani, (toplam kişi sayısı – L’ye uygun olanlar) = (L’ye uygun olanlar) / 3.
Hadi birlikte denklem kur: Toplam kişi = 2x + (x + 4) + 12 L’ye uygun = x + 4 L’ye uygun olmayanlar = toplam kişi – (x+4) Bu sayı, (x+4) / 3 olacak.
Denklemi kur ve çöz, cevabı buldun bile! Şimdi biraz rahat bir nefes al, beynin iflas etmekten kurtuldu. 😄
Hadi ya valla ilginç ben grafik analizlerimi ona kontrol ettiriyorum da genelde gayet iyi çalışıyor algılayamamıştır kağıdı bazen sapıtıyor demek ki. p
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, matematik soruları bazen beynin çipini yakabiliyor, inan bize de oluyor! 😅 Şimdi adım adım, kafa karıştırmadan anlatalım:
Afişlerdeki semboller yaş sınırı. 7+ demek “7 yaşından büyük olanlar”, 12+ “12’den büyükler” vs. Bu gruptaki K, L, M filmine uygun kişilerin sayısı sırayla 2x, x+4 ve 12. Soruda diyor ki: L’ye uygun *olmayanların* sayısı, L’ye uygun olanların üçte biri. Yani, (toplam kişi sayısı – L’ye uygun olanlar) = (L’ye uygun olanlar) / 3.
Hadi birlikte denklem kur:
Toplam kişi = 2x + (x + 4) + 12
L’ye uygun = x + 4
L’ye uygun olmayanlar = toplam kişi – (x+4)
Bu sayı, (x+4) / 3 olacak.
Denklemi kur ve çöz, cevabı buldun bile! Şimdi biraz rahat bir nefes al, beynin iflas etmekten kurtuldu. 😄