Yazık, senı alan kocaya :) Pirinç pilavı nasıl yapılır, pirinç pilavına kaç bardak su konur, pilav su ölçüsü nasıl ayarlanır anlatayım:
Önce sıvı yağ dök bir yemek kaşığı, sonra bir y.k zeytin yağ (evet dökülür).. Tere yağ koy yemek kaşığının yarısı kadar.
Pirinç'leri yarım saat suda beklet, nişastasını iyice süz ılık su ile.
Tere yağ eriyince koy pirinçleri, iyice kavur..( 1,5 su bardağı pirinç 3-4 kişiye yeter) aç değillerse çok..
Bi yandan suyu kaynat ( 2 su bardağı sıcak su yeter, 1,5 bardak pirinç'e)..
Yani, 1,5 bardak pirince 2 su bardağı su konur.
2 su bardağı pirince 2,5 su bardağı su koyabilirsin.
Pirinci kavurduktan sonra suyu boşalt üstüne , buhardan elini yakma dikkat et.
Sonra suyuna tavuk bulyon, 1 adet kesme şeker, biraz da limon sık karıştır. Kapağını kapat , 2-2-3 dk. aralıklarla aç biraz karıştır.. 2 kere felan yapsan yeter.
Sonra kapat kapağı iyice, tabi suyunu koyunca kısık ateşte pişir pilavı, harmanlama ateşi..
Suyunu çektiğini anlayınca (ki anlarsın artık), ateşi kapat.
5-10 dakika demlensin. Tane tane olmuşsa ve parlak bir beyaza sahipse on numara pilav olmuş demektir.
Tabi kimse ilk denemesinde başaramaz.. Zaman ve sabır gerekiyor.52 Yorumla- +1 yıl
bana pilav yap
- +1 yıl
en çikitasından<3
En İyi Cevaplar
Yeme & İçme konusunda 1,6b cevap paylaştı. 2 bardak pirince 3 bardak su konur. Önce pirinci yıka süz neden nişastadan ayrılması için ayrılmazsa lapalapa olur sonra zeytinyağında arpa şehriye kavur pembeleşimce ıslattığın pirinci dök 5 sn ye bekle sonra suyla beraber tavuk suyu bulyon tableti ekle onu ez pilavın içinde sonra kısık ateşte pişmeye bırak en son peçeteyle kapat üstünü sonra kapak la peçete içerideki fazla suyu çeker.
10 Yorumla
- Yeme & İçme konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yıl2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 Türk kahvesi fincanı arpa şehriye
1 tane tavuk bulyon
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz – isteğe gör10 Yorumla
Pirinç pilavı tarifi ölçüleri kişiye göre değişiyor gibi görünse de, pilav ölçüsü aslında tektir. 2 su bardağı pirince ne kadar su koyulur diyorsunuz, hemen size pilav su ölçüsünü anlatayım.
Pilav su ölçüsü nedir? 2 su bardağı pirince ne kadar su konur?
Ben pilavımda bire bir ölçü kullanırım. 2 bardak pirince, 2 bardak su.
Ilık suyla yıkanmış, yarım saat suda dinlendirilmiş pirinçlerimi süzerim.
Yağımı tencerede kızdırdıktan sonra şehriyelerimi ekler kavurur, pembeleşince üzerine pirincimi de ekleyip kaynamış suyunu koyar kapağını kapatırım.
Hepsi bu.2 su bardağı pirince ne kadar su konur? 2 bardak su konur :)

2 su bardağı pirince ne kadar su konur? 00 Yorumla
Yeme & İçme konusunda 2,7b cevap paylaştı. • tavaya yagi dokuosun bir kasik terayag ya da yarim cay bardagi sivi yag
•eritiyosun kisik ateste
•icine bir avuc sehriye koycan pembelesene kadar karistircan
• 2 kisi icin 2 cay bardagi yeterli piriç yikicaksin suyunu akitip suzeceksin
• sonra pirinci tavaya dokucen karistircan
•ustunu basana kadar su dokuceksin pirincler yuzmesin dikkat +tuz
•kisik ateste kaynaticaksin
•15-20dakikada piser
• pistikten sonra ustune peçete koy suyunu emer00 Yorumla
+1 yıl2 su bardağı pirinci ayıkla ve üzerini geçecek kadar su koy yarım saat beklet , sonra süz ve biraz sıvı yağ biraz tereyağ kat tencereye yağ eriyince pirinci de kat tuzunu da kat ( bir tatlı kaşığı ) pirinçler tencereye yapışmaya başladığında üzerine 2 su bardağı ılık su ilave et karıştır kapağını kapat , kaynayınca altını kıs , kıstıktan 15 dk sonra ocağı söndür ...
30 Yorumla
+1 yılönceden sıcak suda ıslatın bir tutam tuzla yarım saat kadarsonra süzün
1 bardak pirince 2 bardak su
yağ şehriye kavrulur içine pirinçler ilave edilir tuz ve 2 samla limon eklenir ve 7-8dk kavrulur suyunu ekleyip harlı ateşte kaynatılır biraz suyu kalınca kısığa alıp demlenir afiyet olsun24 Yorumlaeywallah o zaman :D ;) yine beklerim
1 bardağa iki bardak su kat . pirinçleri yıka önce sonra suyunu süz tabi . şehriyeyi kavururkan pirinçleride biraz kavurursan lapa gibi olmaz. sonra suyunu ve tuzunu kat. suyunu çekene kadar kapağını kapat pişir . çok az suyu kalır ve sonra kendiliğinden onu çekerse ii olur
22 Yorumladur bunu kağıda yazayım :D saol panpa;)
Pirince göre değişir.
Tazeliğine göre değişir.
Pilav yapmadan önce suya ılık tuzlu suya ıslamak iyidir.
Islatılmış ve taze pirince bir parmak geçecek şekilde su yeter.
Not; evet osmancıklıyım :D20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
Yeme & İçme konusunda 11,8b cevap paylaştı. O kadar çok değişken var ki ne desem boş.. Tecrübe arttıkça ölçü artik tamamen göz karari oluyor. Mesela pirinci önceden islattiysan, pirincin cinsine, üzerine koyacagin suyun ısısına, ocağın altını kapatma anına göre ayarlar değişebilir. Sen en iyisi google amcadan bir tarif begenip yap.
00 YorumlaPirinc piserken karistirilmaz. Kapagi acilmaz. İster kavurarak yap, ister islatarak. O kapak acilmaz. En son kapak acilip karistirilir. Sonra havluya sararsin demlenir.
10 Yorumla
+1 yılÖnce pirinci bir kaba koy
Sıcak suda yarım saat beklet
Sonra 4 bardak suyu kaynat
Tencereye yağı koy
Suyu koy
Tuzu at
Pirinci koy ve su çekilene kadar da kısığa yakın orta ateşte pişsin
Haa biraz da (2 damla) limon
Parlaklık verir 😉10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 463 cevap paylaştı.
+1 yıllink
tabi bana kalırsa içinde şehriye olmadan olmaz bu ama öğrenciyiz dedin afiyet olsun14 Yorumlaşehriye koyacaz tabiki de... :) ama kıvamını tutturamıyoruz bir türlü :/
O zaman suyu yavaş yavaş eklemeyi deneyin başında durmayı göze alıyorsanız tabi. :)
durduracak adam buluruz sorun değil ;) :D saol panpa
rica. :D
Yetmez. 4.5 filan su koy. Şehriyeli yapacaksan zaten ilk onları biraz kızartıp pilavını ekliyorsun. Varsa bulyonunu eklersin tavuk bulyon. Suyunu da ekleyip çekmesini beklersin. Ben en son üzerine varsa gazete koyup beklemeye alıyorum.
00 Yorumla
+1 yılPiştikçe çeker suyunu ama yine dd azıcık lapa olur...
İçine bir bardak bulgur atıp 1.5 bardak daha su ve azıcık daha tuz at istersen... Bulgur hem çok su çeker hem de kaloy pişer... Sert kalmaz yani eklediğin suyu çekene kadar...01 Yorumlaorhan usta ve tarifleri asdfasf
1 bardağa 1.5 bardak koy.tereyağ ve zeytinyağıyla kavur pirinci 2-3 damla limon sık suyunu ekle kısık ateşte pişir.
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 374 cevap paylaştı. baldo pirinçse 1 bardak pirince 2 bardak su, normal pilavlık pirinçse eğer @sarılale nin dedigi gibi 1 bardak pirince 1,5 bardak su koyun. bi de soğuk suyla yaparsanız lapa olur
110 Yorumlabaldo pirinç yazıyordu pakette... 1 e 2 o zaman :) soğuk su koyuyorduk biz yaw cidden :))) saol panpa...
tamam sıcak su koycaz saolsasın.. :)) ben de bu yemek niye mama gibi oluyor diyorum loyn :p :D yazarsan sevinirim ama hızlı yaz, acıktım :D
önce sıvı yagi/margarini erit. sonra şehriyeleri esmerleşene kdr kavur. sonra ölçtüğün pirinci koy, bi kac kere çevir hafif saydamlaştır pirinçler. sonra verdigim ölcüye göre suyu ekle. tuzunu koy karıştır. sonra ellememek üzere kapağını kapat. zırt pırt karıştırırsan dede pilavına döner =D suyunu çekmeye başlayınca altını kıs, bi karıştır pilavi. kapat kapagini 5-10 dk daha pişsin. kontrol et pişmiş mi diye , sonra yemegini ye bana dua et =D
Allah sevdiğine kavuştursun :))) çok saol quenn.. ;) hemen tarifini kağıda aktarıyorum... yemekten sonra da dua ederim :D
wallahi olur, bekliyoruz... :)D
tamam anlaşıldı. çok teşekkürler sevgiler... :)
+1 yılTavada ya ds tencerede kizart biraz pilavi. Sonra uzerini duzle. Seviyesini biraz gecinceye kadar sicak su koy. Sonra dinlendir. Demlendikten sonra son kez karistir ve kapagi kapa.
01 Yorumla- +1 yıl
Tesekkurler :)
İstediğin kadar pirinç koy pirincler yüzmeyecek şekilde su koy pişir :)
22 Yorumlathank you abber;)
+1 yıl2 bardak pirinçe 3 buçuk bardak su koy birde tavuk bulyon at ama tamamını değil yarısıni. ben böyle yapıyorm herkes parmaklarını yiyo :)
13 Yorumlaanladım... tavuk bulyon da atalım anasını satim :D makarna yemekten içimde hamur ağacı çıkacak yoksa :P saol:)
afiyet olsun :)
saol panp :)
+1 yılÖlçü her zaman 1 su bardağı pirince 1 buçuk su bardağı sudur.
Nefis yemek tariflerinde var, hiçte lapa olmuyor00 Yorumla1 su pardağı pilava 1,5 bardak su koyuyorum ben. Yarım bardağa da yarımın biraz fazlası kadar su koysan yeter.
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,4b cevap paylaştı. 1e 1,5
1bardak pilav 1,5bardak suyla ben öyle biliyorum ama eminde değilim :D11 Yorumlateşekkürler yine de:)
- Yeme & İçme konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yıl1 e 2 ölçü derler ama bence çok. Ben göz kararı yapıyorum, ölçü kullanmıyorum...
00 Yorumla
+1 yıl2 buçuk bardak pirinç çok fazla. 2 bardak pirinç ve 4 buçuk bardak su koy
02 Yorumla- +1 yıl
Ya sen dediğimi yapsana neredeyse her gün pilav yapıyorum artık ustası oldum 😄
+1 yılAnneni arasana o sana detaylı anlatır hangi yemeği yapacaksan.
01 Yorumla
Gizli SoranAnnemde oyle diyorya annem ogretse burda olmam
+1 yılPirinci sıcak suyla mı soğuk suyla mı beklettiğine bağlı
00 Yorumla
+1 yıl1 bardak pirince bir bucuk bardak sıcak su koyarız ölçü budur.
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 3,1b cevap paylaştı. Altını kış suyu bitene kadar pissin cekmezse yapabileceğin tek şey üzerini gazete ya da peçete ile kapatip dinlendirmek
00 YorumlaOcağın altını kıs ve çatalla suyu çekene kadar hafif hafif karıştır pilavını.
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 8,7b cevap paylaştı. 1 bardak pirinç = 1,5 ayni bardak su da Sen ne yaptın bugün
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yıl1,5 su bardağı pirinci yıka 2 su bardağı kaynar su ekle bir taşım kaynat çok kısık ateşte suyunu çekene kadar ağzını açmadan pişir
01 Yorumla- +1 yıl
26 yıldır olmadı , bundan sonrada olmaz , çok biliyonuz siz
Pirinç pilavından daha kolay. Ondan hayır gelmez artık.
00 Yorumlasuyunu iyice çeksin üstüne gazete koy balkon varsa balkona koy
00 Yorumlagoogle dayima sor, gelir pisirir belki.
gelmesede yardim eder kesin dayicim :-)10 Yorumla
+1 yılpilav olmuş bitmiş yenmiş bile :D tarifi mi veremeden :D
11 Yorumla:)))))))))) değişik yemek tariflerinle bekleriz ;)
Pirincin bir buçuk katı sıcak su koycan bir bardaksa aynı bardakla bir tam bir yarım yani
00 YorumlaSu bardağı olarak 1 su bardağı pirince, 2 bardak su..2 bardak pirince 3-4 bardak su koyuyorum.
00 Yorumla
+1 yıl4 bardak pirinçe 8 bardak su muydu neydi öyle bi' şeydi..
00 Yorumla2 bardağa 4 bardak diyolar ama ben göz kararı yaparım bardakla uğraşmam.
00 Yorumla
+1 yılmesela 1 bardak pirinç pilavına 2 bardak konur 2 bardak pirinç pilavına 4 bardak okey anladın umarım :) pirinç pilavı çok yaparım iyi de yaparım :D
00 YorumlaFarktmz kaç bardak su olduğu taner tanae olnca prinçler pirnicn boyynu 2-3 parmk geçsn suyun boyu yer :)
18 Yorumlaanlamadım ama saol :D
açlıktan ölürsün inşallah:D :P
:D inaşşlah bir gün patlarsın şişkoluktan
:D kendi işimizi kendimiz yaparız... saol yine de mavis :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılNefis yemek tarifleri sitesi var oranın tarifleri bire bir tutuyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl1'e 1.5 alıyorsan ölçeği; 1.5 su bardağı pirince 2.25 bardak sıcak su eklemelisin. 2.5 yap sen :)
00 Yorumla
+1 yılİyi pişmiş pilav için 5 kat su koymalısınız. Yarım su bardağı pirinç yeter.
00 YorumlaBir bardağa bir buçuk bardak su cok şehriye koyarsan 2 bardak su
00 Yorumla
+1 yılyapacak birşey yok, içerisine kırmızı mercimek salça koy su ekle çorba yap :)
00 Yorumla1 su bardağı pirince 2 bardak su. pişince altını kapat üstüne gazete ört içini çeksin.
00 Yorumla
+1 yılvalla her yemeği yaparım aam bende su pılavı bı tutturamuyorum yaw
01 Yorumla- +1 yıl
içine sevgini kat
+1 yılkızlara sormuşun ama ben de bilirim; 1 bardak pirince 1.5 bardak sıcak su koy
00 YorumlaEvet nekadar pirinç dökersen bir fazlası su koyacaksın
00 Yorumla
+1 yılEllerini başın üstünde mutfaktan dışarıya doğru yavaşça çık ani hareket yapma
00 Yorumla
+1 yılProfiliniz de pek uyumlu pirinç pilavı yapan birisi için
02 Yorumla- +1 yıl
Mesaj kutunuz açıksa veya takipçi sayınız artmaya başlayınca anlarsınız 😄
Gizli Üye(36-45)+1 yılNetten bakaydın ya anahtarı kaybetseler nerede diye bize soracaklar la :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir orta boyutta kase al bir kase pirince iki kase su koy
11 Yorumlapeki saol gizli:)
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende bilmiyorum cevaplara bakmaya geldim şimdi. =/
11 Yorumla:D İYİ
- Yeme & İçme konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılPirinç pilavı zordur.
Kolaylardan başla21 Yorumla
Gizli Soran+1 yılPilavda cok severim halbukj
+1 yıl1'e2
2'ye 4 öyle işte..12 Yorumla
+1 yılgöz kararı yapıyorum :D
11 Yorumla:D olmuyor biz yapamıyorduk
Ben bir bardak için bir buçuk bardak su koyuyorum.
01 Yorumla
+1 yılMemeler koyacağına az araştırmayı öğren
01 YorumlaBire bir buçuk ölçüde yapıyorum ben
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 443 cevap paylaştı. 1 bardak prinçe 1.5-2 bardak su
11 Yorumlathanks:)
- Yeme & İçme konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılbosveer pilavı biz mercimek yapalım fırında
00 Yorumla
+1 yılpirince göre 1,5 ya da 2 katı arasında değişir
00 Yorumla1 bardak pirince 1.5 bardak su
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,1b cevap paylaştı. göz kararı yapiyorum yeterli mi acaba 🙄
00 Yorumla
+1 yılbekle sadece iyice çeker suyu
00 Yorumla
+1 yılAltını iyice kıs, mutlaka çekecektir
00 Yorumla- Devamını Gör (30)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler