Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?
Kime sorsan yemek yapmayı biliyor + 1 tarifte kendinizden verin inanalım :)
Kime sorsan yemek yapmayı biliyor + 1 tarifte kendinizden verin inanalım :)
ailemiz beş kişilik ben bir kase yapıyorum çok rahat yetiyo :) şimdi tarife geçelim:) öncelikle bir kase pirince bir tatlı kaşığı kadar tuz atıp çok sıcak suyla ıslıyorsun. en az yarım saat bekliyosun. bekledikten sonra pirinci en az 4-5 defa yıkayıp süzüyorsun. tencereye sıvıyağı koyuyorsun 3 kaşık kadar arpa şehriye atıyosun onu rengi dönene kadar kavuruyosun sonra biraz terayağı ekliyosun azıcık o cızırdıyo fazla yakma ha:) sonra süzülen pirinci tencereye koyuyorsun 1 buçuk tatlı kaşığı tuz atıyorsun üç dört dk kavuruyosun. 1e 2 ölçüyle su koyuyorsun tencerenin kapağını kapatıyosun altını kısıyosun ve yavaş yavaş pişiyor. arada kapağı açıp pişmiş mi diye bakıyosun pişerken asla karıştırmıyosun. suyu kalmamışsa pişmiş demektir. :) pişincede afiyetle yiyorsun. ohh bee bitti :)) şimdi kalkıp yapsam daha az yorulurdum heralde :))
kendi tarifim işte :) beklemesende olur ama bekleyince daha güzel olur.
Eic, tencerenin kapağını kapattığın için:) Ölçü 1e 1buçuktur! En güzel pirinçse efsane baldo ve migrosun baldosudur. Altını iyice kısarsan daha güzel olur. Sadece eytinyağı kullansan ve hatta yıkamadan yaparsan daha da güzel olur. Teşekkürler. Neden gizli yazdın onu anlamadım sadece.)
aslında ben göz kararı yaparım burada ölçü istediğin için verdim. bende altını kıs dedim zaten. evet pirinçte sana katılıyorum. gizli tarzım. eic içinde teşekkürler :))
ben direk 1 demlik suyu tüpe atıp kaynatıyorum. pirinçlerimi yıkıyorum ama suda bekletmiyorum. benim için uzun iş. hem lapa da olmuyor. yani marifet ben de :). su kaynayınca tencereyi atıyorum ocağa. sıvı yağ koyuyorum varsa tereyağı. tam kızgın hale getirmek sağlıklı değil ondan yağ fazla kızmadan pirinci içine koyup kavuruyorum. annem ne kadar kavurursan pilav o kadar lezzetli oluyor der. kavrulunca zaten pirinçlerde sertlik oluşuyor. onsan sonra suyu göz kararı pirinçlerin üstüne biraz daha geçecek kadar koyuyorum. yetmedi sonra kalan sıcak sudan yine ekleriz. sonra kısık ateşte pişiriyorum ve dinlenmeye bırakıyorum. pilavımız hazırdır :)
ben de batı dedim hahaha :D
bu arada nişastasının da tamamen gitmesini beklemiyorum ben. sonuçta azı karar çoğu zarar demişler :)
o eksiğin tamamlayıcısı da yine bilmeyen kişide :)
ahahah bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp :D
ben güzel yapar mıyım bilmiyorum ama en azından kendimi doyurabiliyorum o yetiyor bana :)
makarna (öğrencinin olmazsa olmazı). genelde el yapımı çorbayla pek uğraşmam hazır alırım
tarhana, mercimek... gibilerin dışında. menemen yaparım. tavup pişiririm çeşitli olarak, sarma, dolma... genelde basit şeylerin çoğunu yaparım
Aklımda kalanı yazıyorum. Bir bardak pirince birbuçuk bardak sıcak su hazırla. Pirinci birkaç kez rengi süt beyazı olana kadar yıka. İki yemek kaşığı yağın içerisinde biraz karıştır. Fazla karıştırıp sertleştirme. Kaynar suyu ve biraz tuzu ekledikten sonra bir iki kez karıştırıp kapağını kapatıp pilavın üzerinde göz göz fokurdama olana kadar pişsin. Kaşıkla bir iki kez suyunu çekip çekmediğine bakmak için karıştırırsın. Suyunu çekmişse ateşi söndürüp tencerenin üzerine kağıt veya kağıt havlu koyup kapağını kapatırsın. İnşallah doğrudur. Benim en son yaptığım fena olmamıştı.
Birşey değil. :-) Elin alışmadıktan sonra yüz tane tarif verseler de iyi yapamazsın.
Yazıyı sonradan gördüm. :-)
2 kisi icin bir su bardagi pirinc kafi. Bir su bardagi pirinc icinde 1.5 bardak su koyucaksin. Kafan karıştı dimi :))) dostum once margarini tencereye at Şehriye li yaparim ben genelde o kizarincaya kadar kavurun. Sonra yikadigin pirincleri tencereye al. 3-4 dakka kavur. Yeteri kadar tuz at. Istege gore bulyon da kullanabilirsin. Sonra bas suyu gitsin. Kısık ateste su bitene kadar pissin. Al sana pilav. Biraz dinlendi mi ohh miss :))
Usenmedim yazdim yaa. Kendime hayret ettim :D
Cevap
4Cevap
Pişirmeden yarım saat önce pirinçleri ıslat sonra nisastası gidesiye yani su berraklaşncaya kadar yıka yoksa lapa olur sıvı yagı kızdr ben birazda tereyagı koyuyorum pirincler tane tane olasıya kadar kavur sonra pirin koydugun kabın 2 katı kadar su koy tuz bir iki damla limon ve cok az şeker koyarsan parlak olur suyunu cekince üstne bir bez ört 10 dakika bekledikden sonra yiyebilirsin
Niyeymis o :)
Şehriye koymuyon mu
pirinci al yika sonra yagi koy ama sıvı yağ koy sonra yağ kızgınlaştığında pirinçler ekle, Sürekli karıştır.
Pirinçler birbirinden ayrılana kadar kavur sonrasında su ve tuz ekle. Pirinçlerin suyunu çektiğinde 15-20 dakka sonra ye gitsin
Önce nişastası gidene kadar yıka. Sonra pirinci isla. Pirinç beyazlasinca sadece suyunu suz. Sonra tavanayag koy biraz sıvı biraz tereyag. Isınmasini bekle. Istersen sehriye kullan sonra pirinci at tane tane ve sert olana kadar kavur. Bir bardağa bir buçuk olacak sekilde suyunu koy bulyon at tuz koy pisince sondur üstüne bez ört afiyet olsun :)))
bilmiyorum ama sanırım su pirinç yağ tuz hepsini aynı anda katılıyolar. ama yine de bu konuda bana güvenme :D
önce belki suyu kaynatıyolardır :D
pirinci yıka nişastası gitsin yağı koy pirinçle kavur sıcak suyu üstüne gelecek şekilde dök tuzu bulyonu kat çekene kadar pişir bitti.. peçete koy kapagı kapat
kısa işte çok kolay :)
hadi ya düşünemedim onu :)
aynen :)
Pirinçleri ilk yıka 2-3 kes sonra yağda şehriyeleri kavur yakma tabi sonra pirinçleri kat biraz kavur sonrasında da kattığın pirinci biraz geçecek şekilde su kat tuzunu unutma lütfen sonra pişcek basittir yapımı :))
tencere ye sanayag we sıwı yag koy kızınca arpa sehrıye koy kowur oncede ıslatıqın pırıncı suz we sehrıler esmerlesınce pırıncı koy bırlıkte kowur sonra su koy basacak kadar ustunu klorbulyon koy tuz at karıstır
suyu atıon pirinci atıon pişiyor diye biliyorum öylemiydi?
ben tarifi veririm de güzel olur mu bilmem :)
kelin ilacı olsa kendi kafasına sürer ben beceremediğim şeyin tarifini sana niye vereyim :)
Bilmiyorum o yüzden tarif veremeyeceğim :D
googleden bak işte arkadaş.
Elinle yaparsin.
Üşendim :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar