+1 yılBen zeytinyağı üreticisi ve satıcısıyım ve yetiştiriciliğinin eğitimini de aldım. Zeytinyağı doğal bitkisel bir yağdır ve her tür yemekte kullanılır , ısıtılınca içindeki bitkisel kokular çıkar zaten onlar zeytinin normal kokusudur.Zeytinyağının yanma derecesi yüksektir yani 280 derecedir zaten biz yemek ve kızartmaları bu derece ısıtamayız , bu nedenle de zararlı değil bilakis yararlıdır. İçindeki oleik asit antioksidandır yani bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Diğer bitkisel yağlar çok yüksek ısı derecelerinde ortaya çıktığı için de yanmış yağlardır , ama ucuz diye ve alışkanlıkla birlikte yaygın olarak onlar kullanılıyor.Burada daha fazla detay bilgiye girmeden kesiyorum , özel bilgi istersen mesaj gönderebilirim. Ülke olarak petrol'den sonra en fazla İthalatımız yağdır. Bir yandan da Zeytinyağı üretim fazlamız var. Kişi başına 2 Kg. zeytinyağı tüketirsen üretim fazlamız tüketilir ve yağ ithalatımız azalır ve cari açığımız düşer.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBen zeytin yağı ile yapılan kızartmalara karşıyım hrm tadını bozuyor hemde yağı fazla kullanamıyorsun bunun yerine fırında kızartma yapmayı dene hem daha sağlıklı ve az yap tüketiliyor hem zeytin yağı ve baharat sarımsak kullanarak patates cipsi kıvamında kızartma yapmış oluyorsun yarım çay bardağı zeytin yağı ile bir tepsi patates kızarıyor az yağlı çok sağlıklı ve lezzetli... fırında zeytinyağı ile yapılanı makbul
00 Yorumla
Yeme & İçme konusunda 312 cevap paylaştı. evde yağlı kağıt varsa fırına ser ve 1 çorba kaşığı yağ koy patateslerin üzerine.hatta patatesleri geniş kaba koy yağıda içine at karıştır ve fırına ver.en azından sağlıklı ve aynı kızramış patates
03 Yorumla
Yeme & İçme konusunda 1b cevap paylaştı. Zeytinyağı candır
32 Yorumla- +1 yıl
sıkma canını patlıcanda kızart ekmek yoksa pasti yi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
64Cevap
Arkadaşım zeytin yağıyla güzel olur fakat şöyle bir sıkıntı var o konuda uyarayım seni zeytin yağının diğer yağlara göre çabuk yanma özelliği var asit fazla olduğundan içinde o yüzden aşırı duman yapabilir mutfakta o yüzden kapıları camları aç öyle yap kızartmayı yoksa dumandan fazlasıyla rahatsız olursun :))
03 YorumlaYeme & İçme konusunda 526 cevap paylaştı. Rivyera tipi zeytinyağı kızartmaya uygun. Sızma yağ kızartmaya uygun değil...Bilgin olsun..
11 Yorumla
+1 yılbiz genelde yemekelri zeytinyağıyla yeriz ama kızartmaları her zaman sıvı ayçiçek yağıyla koızartırız zeytinyağla olmaz heralde.. bence komşudan azıcık sıvı yağı al nolcakki :)
12 Yorumla- +1 yıl
bakkaldan al dicem de alma durumu şu an için yok heralde o yüzden zeytinyağı olaytına kalkışıyon :) dene bakalım nasıl olucak :) biz tüm yemekleri zeytinyağından yaparız eskiden yiyemiyorduk ama artık alıştık zeytinyağına :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen hep zeytinyağıyla yaparım.
Daha sağlıklı diye,yani sağlıksızda hiç yoktan daha sağlıklı.
Her yemeği zeytinyağıyla yaparım neredeyse hatta.12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılPardon simdi gordum yahu :)
kızartılır ama bildiğin lezzeti yakalayamayacaksın...
ben sevmiyorum zeytinyağının pişirilmesini..
zeytinyağını çiğ tüketmeyi seviyorum...12 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılbi yap olur ama zeytin yağıyla yapıldıgını tadında belli ediyor
11 Yorumla öğrenci evinde sürekli olarak o şekilde kızartıyoruz zaten. zeytinyağı stoğumuz çok fazla olduğu içi her şeyi zeytinyağıyla yapıyoruz ve tadında hiçbir problem yok. gönül rahatlığıyla yapıp afiyetle yiyebilirsin :D
06 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,1b cevap paylaştı. esas zeytin yağı ile yapılan kızartma mükemmel olur. eskiden başka yağ mı vardı. eskiden iki yağ vardı. zeytin yağı ve tere yağı.
en leziz yemekler zeytinyağı ile olur.01 Yorumlaolmaz zeytin yağı ile cunku ağır olur.. yerken sorun olmazda sonrasında terleme ve bulantı yapar.. :S
Bence yaptıysanda kesinlikle soda falan içmelisin :S01 YorumlaBu arada kızlar...neden erkeklerden daha az cevap vermiş sorusuna yanıt olarak söylüyorum "bu sitedeki kızların %60'ı yemek yapmaktan anlamıyor" sanırım :D
10 YorumlaAsil zeytinyağı ile kizartilmali çünkü zeytinyağının yanma derecesi çok yüksek. Boylece ayçiçek yağından daha faydalı. Ayçiçek yağının yanma derecesi düşük yani yaninca , içinde kanserojen serbest radikaller ortaya çıkar. Ayni zamanda rafineri ve riviera da zararlıdır. Çünkü işlemden geçer. En iyisi sizma zeytinyağı kullanın.👋
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 3,1b cevap paylaştı. oww super olur biz zeytin yaglı yapıyoz herseyız zaten cok daha hafifi oluyor tavsiye ederim kızartmada olur
02 YorumlaYeme & İçme konusunda 374 cevap paylaştı. zeytin yağı yerine ayciceği ya da pamuk yağı kızartmalarda kullanılır. çünkü zeytin yağının dumanlanma noktası düşüktür. yani çabuk yanar
03 Yorumla
+1 yılben fındık yağı almıştım.hayatımda birçok kez diğer yağlarla kızattım favorim fındık yağı ama 5 litresi 50tl :D
fındık yağını istediğin kadar kızart rengi kızartmadan önceki gibidir berrak o yüzden en pahalı ve yararlısıdır.02 Yorumla- +1 yıl
bende öğrenciyim ama kendi ilimde en rahatı para felan pek sıkıntı değil :) ortam hoş
oooo senin bu soruyu sorman hata yaa.Asıl kızarmalar zeytinyağı ile daha mükkemmel olr...Bak valla canım çekti şimdi anneeeee :D
01 Yorumlakızartılır tabi neden kızartılmasın, sağlıklı patates kızartması olur :D :D
01 Yorumlazeytinyağıyla iğrenç olacaktır üniversitedeyken arkadaşım yanlışla kullanmıştı tavsiye etmem ama başka bir seçeneğinde yok yapıcak bişeyde yok
01 Yorumlabende de zeytinyağı kalmadı bir şişe ayçiçek yağı var. değişelim? :D
02 Yorumla
+1 yılharika oluyo hatta mükemmel biz başka bir yağla kızartmıyoruz patatezi
02 Yorumla- +1 yıl
onu bir anneme sormam lazım :D
+1 yıl18 yıllık gıdacı olarak söylüyorum kızartılır ve bu bazı restaurant menülerinde bile var hmde inanılmaz ücretlere kıskandım şimdi seni :)
02 Yorumla- +1 yıl
öle deme reçete ve mönü lerde yüksek maliyetli ve satışlı o küçümsediğin papates ama z. yağlı kızartılınca tabi ;)
harika olur!
zeytinyağdan başka yağ bulunmayan evler var...02 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılevet kızartılır dahada lezzetli olur.ama yağı bol kullan.
01 Yorumla
+1 yılcokta güzel oluyor biz genelde hep zeytinyagiyla kizartiyoruz patetesleri:)
02 Yorumla- +1 yıl
kokusundan hoslanmiyorsan birsey diyemem ama zeytinyagi daha saglikli bütün kizartmalari zeytinyagiyla yapiyoruz biz kendi zeytinligimizde var haliyle :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılZeytinyağı kızartmalarda kullanılmamalı kızarınca çok sağlıksız oluyor kanserojen madde açığa çıkıyor
21 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,7b cevap paylaştı. kızarttın mı .d güzel oldu mu? Sırf bunu merak ettim :)
11 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bunu ciddi mi sorduun? Asıl zeytinyağıyla güzel olur. Bundan sonra öyle kızart hem besin değeri daha yüksek. Afiyet olsuuun :)
01 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 7,7b cevap paylaştı.
+1 yılKızartma için uygun olmayan bir yağ zeytinyağı.Lezzeti de farklı olur zaten.Ayçiçek yağı alma şanısn yok mu?
02 Yorumla- +1 yıl
Tama yap ama lezzetli olmaz ayçicek yağı kadar.Bir kereden birşey olmaz.Afiyet olsun:)
+1 yılBu sorunun 84 cevap alması ne kadar ilginç..
Merak ettim yapılabiliniyor mu?01 Yorumla
+1 yılÇok güzel olur,bizde sadece zeytinyağı kullanılıyor zaten:) Yağ tam kızmadan atma ama.
01 YorumlaHer yağda kızarır belki ama o patates aynı lezzeti verir mi?
01 Yorumlasuper olur dene bence ben bunu tere yagıyla kızartanı bile gördum ve oldukca lezzetli oluyor söylemedi deme
02 Yorumla
+1 yılzeytinyağı pahalı olduğundan kullanıyor millet ayçiçeği yani varsa kullan tabi:D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkızartmalık yağ olması lazım. saf zeytinyağı ağır bir koku yapıyor.
11 Yorumla
+1 yılzeytinyağının o kokusu ve tadı beni rahatsız ediyo kızartmada
01 Yorumla
+1 yılDenedik oldu :) Yani macbur kaldık zeytin yağı kullanmaya çokta güzel olmuştu.
02 Yorumla- +1 yıl
Öğrenci ewi sizinkide heralde :D zor dimi :))
Ben yerim bana guzel olur zeytinyağını severim damak zevki :-)
01 Yorumla** güncelleme
be güzel kardeşim bakkal çok mu uzakta? iniver çabucak01 Yorumlahafif zeytinyağının aroması gelir ağıza, biraz da maliyetli olur. ama olur.
05 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbunu bilemiyorsan seni alan yandı, mutfağa hiç mi girmedin :)
01 Yorumla
+1 yılzeytinyağı kızartmalık amacıyla kullanılmaz, kullanırsan da yağı ateş üzeirinde çok fazla bekletmeden oyalanmadan yapman lazım çünkü çabuk yanar, kötü bir koku ve tat çıkar
02 Yorumla- +1 yıl
keşke daha önce cevap verseymişim :)
+1 yılKızartılır fakat zeytinyağ yanar aşırı koku salar mutfağın kapılarını kapat
01 Yorumlahayır zeytinyağı kesinlikle kızartma yağı diildir zararlı bu
01 Yorumla
+1 yılDenemiştim ben..tadı bozuluyor ( acımsı ) ve garip bir koku oluşuyor
01 Yorumlakızartılır nasıl bir kızsın ya kızartılır en sağlıklısı zeytinyagı
02 Yorumlavalla öğrenciyiz usta= ) hangi yağ varsa yemek onla yapılır seçim lüksü yok= )
01 Yorumla
+1 yıltereyağı varsa onunla kızart daha güzel olur ama ağır olur
01 Yorumla
+1 yılevet kızartılır ama zeytinyağının tadını sevmiyorsan güzel olmuyor.
01 Yorumla
+1 yılttadı muhteşem oluyo fakat zeytinyağı çok çabuk kızarıyo yaa hemen yanıyo gbi oluyo yane
00 YorumlaYokluktan zeytin yagi kullaniyosun :D kizartilir tabiki genelde kullanilmaz ama cok yag gidiyo ve pahali diye
02 Yorumlasana yağıyla patates kızartana şahit oldum.. zeytinyağıyla %100 olur :))
11 Yorumla
+1 yılzeytinyağıyla olmaz. onun kaynama noktası çok farklıdır..
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldomuz yağıyla kızartılıp cips halini alıyorsa zeytin yağıyla neden olmasın
10 Yorumlaben denedim. ancak bildiğim lezzet gibi olmadı. yiyemedim.
01 Yorumla
+1 yılnormalde neyle kzartıyorsun _? tabi zeytinyağıyla kızarır :)
02 Yorumla- +1 yıl
Zeytinyağı daha iyi :)
+1 yıltadı çok güzel oluyor. evde ben hep zeytinyağıyla kızartırım
01 Yorumla
+1 yılfırında az miktarda zeytinyağıyla yaparsan olur
20 Yorumlatabii biz herseyi zeytinyagiyla yapiyoruzz
10 Yorumlazeytın yagı ıle daha lezzetlı olur
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 14,3b cevap paylaştı. Asıl zeytinyağıyla kızartılır
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 2,1b cevap paylaştı. Mısır patlatıyorum ama patatesi denemedim.
12 Yorumla- Devamını Gör (39)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat