dindarken kapanmıştım sonra aklımda sorular oldu, sorgulamaya başladım. şimdi agnostiğim. neyse. akrabalarımda dinsizi bırakın bir tane açık bile yok o yüzden tabiki agnostik olduğumu söylemeyeceğim. ama açılacağım, sizce nasıl bir bahane uydurmalıyım? çünkü binlerce kez soracaklar ''neden açıldın'' diye. siz ne düşünüyorsunuz
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende sorgulamaya başladım ailem ateistken ben müslüman oldum. Onlar bardağı gördüklerinde sahibi var , evreni gördüklerinde sahibi yok dediler. Mantığım anında reddetti bunu.
Akla ilk doğan genelde doğruymuş diyorlar, o yüzden çoğu insan aklına direk Tanrı var der. Sorguluyorum ve ateist oluyorum diyerek sanırlarki doğru bir sorgulama mevcut. Hayır , çarpıtılmış , insanların algısına uyulmuş bir sorgulama mevcut. Onların gösterdiği yoldan giden bir sorgulama.
A dan bye nasıl gidilir. : ateistsitesi. com
b den c ye nasıl gidilir : ateistsitesi2. com
Sonra bakarsın, adan direk c ye giden mantık yolu vardır. O sana direk Tanrı var der.
Ama bu siteler ve algılar öyle bir çarpıtma yapıyorki , "aa bu biliyo be " diye varsayarsın. Halbuki bunları araştırıp neyin ne olduğunu öğrenenler Caner taslaman gibi Ateistleri yere gömerler. Youtube videolarında mevcut caner taslamanla ateist tartışmaları.
Ap-tal insan her zaman ap-taldır. Ergenler ateist vb. liğe sığınarak a-ptal oldukları gerçeğinden kaçmaya çalışırlar.
Ama mantıklarınız asla sizi bırakmayacak peşinizi, daima içinde şüpheler olucak. Bu yüzden ateistlerin çoğu sorgulamayı hiç bırakmıyor. Bu akıllı olduklarından kaynaklanmıyor, ona bakarsan başka bir konuyu hiç hevesle takip etmezler değilmi?
Bırakmamalarının nedeni yanlış bir yolda dogru algısı verilmiş yolları takip ettiler.
Mantık sistemleriyse onları daima reddetti. İşte bu yüzden müslüman genelde pek sorgulamıyor bu kısımları çünkü beyinleri çok rahat. Mantık sistemleri karşı çıkmıyor var olduğu için.
Hiç bitmeyecek bu azabınız unutmayın, Hiç bitmeyecek, rahatlamayacaksınız, 3 gün rahat olsanızda 4. gün yine sorguya geçiceksiniz.
Bütün bunları nerden mi biliyorum? Dedim ya bende ateist idim. Bitti artık o devran.40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 320 cevap paylaştı. bence açılmakderken sınırını belirlemen gerek dinimiz kara çarşafa kapandemiyor veyahutta saçı gözükenin kırk yıl yanacağıgibi bir saçma düşüncede yok uydurma hadisler yüzünden kadını ne hale getirdiler kapanın derken sadece bayanları kapsamaz erkeklerde kapanmalı kapanmalı derken sınır şu olmalı karşı cinste şehvet uyandıracak şeklide giyinmeyeceksin aşırı dar aşırı açık olmayacaksın saçların açık olmasıda günah değildir erkeklerde daracık giyip üstsüz gezmeyecek birilerinin ne düşünür düşüncesi ilede kapanma, Aklındaki soruların çözümü çokbasit ne sormak ve öğrenmek istiyorsan kuranı kerimin türkçe mealini oku anlarsın uydurma hadislere fıkıh kitaplarına rismaale nurlara çakma din adamlarına din tüccarlarına inanma kimse şu günahtır diye hüküm veremez hükmü allah verirunutma bunu kadın erkek dinimizde eşittir her acıdan örnedğin cuma namazı erkeklerede kadınlarada farzdır o zaman neden kadınlar cuma namazına gitmiyor işte bu din sahtekarlarının yüzünden ve uydurma hadisler yüzünden, baştan aşağı kapanmak başörtünün altına birde bez çekmek anlına kadar bunlar arap kültürü ama bizim insanımızada kakaladılar sorsunlar neden açıldın diye ben böyle istedim sizene h
14 Yorumla
Soran+1 yılgerçekten islamda başörtüsü yok mu? kuranda geçmiyor mu? haklısın ya. bende müslümanken senin gibiydim, hadisleri, din adamlarını reddederdim. henüz kuranı reddetmedim ama müslüman değilim, hristiyanlık, budizm neyse müslümanlıkda o benim için. araştırıp seçiceğim
Soran+1 yılhayır gelmiyor. ama sırf yakın gelmiyor diye dinden çıkamam ya da sırf yakın geliyor diye budist olamam. yani benim inanmam değil bilmem gerek. eğer kuranı Muhammed yazdıysa istediği kadar yakın olsun müslüman olmam
Soran+1 yılteşekkürler bu arada :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılYanlis anlama. Amacım eleştirmek falan degil sadece merak ettiğim icin soruyorum. Bilemeyiz diyoruz ama koskoca evren dunya samanyolu galaksiler.. bunlar gerçekten kendi kendine olabilir mi? musluman da olsam hristiyan da olsam hatta ateist olsam bile bu bana bir türlü mantikli gelmiyor. dunyayi geçtim o kadar gezegenin kendi kendine olusma ihtimali ne kadar?
Bide ben şunu düşünüyorum. İnananların tanrısına müslümanların Allahı diyor ki iman edin namaz kilmasaniz kapanmasaniz bile cennete gireceksiniz. İman eden herks er ya da gec cennete girecek diyor.
İman etmemek bana pek bisey kazandırmaz. Ateist olmanin bana somut bir faydasi yok. İçki mi içicem acik mi olucam muslumanken de yapabilirim. Eger gerçekten tanrım varsa ben iman ettiysem cennete gidicem. Ama iman etmeyen kisiler icin kimse bisey demiyor belirsiz yani. Ya %1 ihtimal varsa? O zaman ne olcak?12 Yorumla
Soran+1 yılbilmiyorum belki olabilirler. belkide aslında deizmde mantıklı geliyor onada bak istersen. bu çok karmaşık bir konu ya, biz belki bilmiyoruz ama gelecekte bilirler. ama haklısın çok mantıklı gelmiyor evrenin kendi kendine olması :)
Soran+1 yılcanım bir kere sen eğer kumar oynar gibi, sigorta yaptırır gibi tanrıya inanırsan tanrı bunu anlamaz mı? bu bir... ikincisi zaten eğer tanrı varsa kötü, egoist olmaz bu yüzden beni sırf ona inanmadım diye cezalandırmaz, ha farzedelimki kötü biri o zaman yanarım daha iyi... 3. sü gerçekten birsürü din, mezhep var. binlerce din oldu şimdiye kadar senin o kadar din arasında doğru dini tutturabileceğin ne malum? yani senin müslüman olarak cennete gitme ihtimalin yüzbinde 1. :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer şey kapanmakla bitmiyor önemli olan karakter de.
26 Yorumla
Soran+1 yılahhaha :D dediğimi hayal ettimde sus pus kalırlar ''ne diyor bu mal'' derler. bunu diyeceğim sağol :)
Cevap sahibi+1 yılO zaman en iyi görüşümü isterim.
Soran+1 yılseni mi kırıcam :)
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim biraz yüzsüzlük oldu ama.
Soran+1 yılyok canım ne alakası var :)
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
18Cevap
+1 yılBen hristiyanim birkaç tane arkadaş hariç bilen herkes insan misin sen gibi bakıyor annem babam deist diye biliyor beni normalde hristiyanim ama buna rağmen onlarla bile sorun yaşıyorum
Turkiyede müslüman olmamak halen bir tabu olsa bile her geçen gün artmaya devam ediyor bu ülkede gayri Muslim nüfus
En gec nüfusumuz 20 sene sonra müslümanlar ile kafa kafaya eşit olacak hiçbir şüphesiz olmasın bunda
Türkiyeyi daha güzel aydınlık din inanç ve mezhep özgürlüğün beklediği günler kapıda ve yakın16 Yorumla
Soran+1 yılumarım o günleride görürüm
Soran+1 yılettim
- +1 yıl
Gördüm bende
Hristiyan Türkler hakkında ne düşünüyorsunuz diye soru sordum gizlediler soruyu biraz korku var :)) - +1 yıl
Sorum iade edildi 1 level olduğum için yazamıyorum :)
Soran+1 yılSoruyumu gizlediler :D nedenmiş
Soran+1 yılne yazamıyorsun?
+1 yılbir kere çok acıdır sana. Artık bu hale gelmene kim sebep olduysa onun da çekecekleri var. İnşallah düzelir ve tevbe edersin.
www.hakikatkitabevi.com
Burdaki kitaplardan al ve oku. Sorularına cevap bulacaksın55 Yorumla
Soran+1 yılunutmazsam bir gün alırım, sağol
- +1 yıl
@coolqız biliyor musunuz?
- +1 yıl
@coolqız çok özür dilerim ama mesaj atsam yanlış anlar mısınız? Çok merak ettim sizi.
+1 yılAgnostik olduğunu sakın söyleme, hatta en yakın dostuna bile bunu açma, yıllarca beni şeytan gibi gördüler, kendimi hiçbir şekilde ifade edemedim.. Sende edemezsin.
Bahane'ye gelince, cilt doktoruna gittiğini, kafa derinin havasızlıktan yara olduğunu, örtünmekte ısrar edersen, yaraların iltihaba dönüşebileceğini falan söyle, saçmala bir şekilde, Anlayacaklarını sanmıyorum..
Bravo sana ayrıca, öylesine kapalı bir Çevreden sıyrılabilmek akıl ve mantık işi.. Harikasın..38 Yorumla
Soran+1 yılvalla çok korkuyorum birisine güvenip söylersem diye. çünkü burası yobaz dolu çok dışlanırım, hatta annemin evlatlıktan reddetme ihtimali bile var. teşekkürler senin dediğini söyleyeceğim, çok mantıklı
- +1 yıl
Rica Ederim :)
Eğer dostuna açılırsan..
Unutma ki..
Dostunun'da dost'u var..:)
Soran+1 yılhaklısın.. sonsuza kadar söylemeyecekmiyim yani kimseye? sen söylemeyi düşünmüyormusun
- +1 yıl
Ben söylemekle kalmadım, nüfus cüzdanından din hanesini bile sildirdim :D Bu yıllar sürdü, çevremdeki herkes / uzaklaştı benden..
Bende geri adım attım şimdilerde, özüme döndüm diyorum.. Ne yapayım..
İnsanlar sığ ve kör cahil.. Yalnızca arkadaşlarım , dostlarım biliyor, onlarda konusunu bile açmıyor..:)
Soran+1 yılçok zorlandın mı?
Soran+1 yıloff offf
- +1 yıl
Bu yüzden çalıştığım işten bile kovulmuştum, bazı şeyleri içte yaşamak en güzeli :)
Herkese Hı Hıııı :D
Soran+1 yılyuh!!! işten kovmuşlar :o
agnostik olduğunu sakın söyleme ailene gerek yok
din öyle bir illettir ki
senin için ölecek kadın anan ve baban yüzüne bakmaz
ben o ayeti öyle değerlendirmiyorum
ben öyle yorumlamıyorum yaşar nuri doğru söylüyo filan de
bulursun illa ki bir şeyler :)
bu arada tebrikler doğru yoldasın14 Yorumla
Soran+1 yıliyi taktik ;) teşekkürler :)
Soran+1 yıleninde sonunda söylemem gerekecek ya :(
Soran+1 yılsaklayacağım :( sağol yardımın için :(
Gizli Üye(30-35)+1 yılElalem ne der değil El- Alim ne der diyeceksin. Yazık olmuş üzerine akıl istiyorsun. Allah'tan korkmuyorsun da ailenden mi korkuyorsun?
611 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAllah doğru yola iletsin.
Cevap sahibi+1 yılVe ailene laf ediyorsun arkalarından? Gerçekten yazık.
Soran+1 yılolmayan şeyden niye korkayım?
Cevap sahibi+1 yılYazık ya. Agnostiğim diyorsun fakat inkar ediyorsun. Ateist kafir olmuşsun sen.
Cevap sahibi+1 yılHatta ailenden gizlediğin için de münafıksın.
Soran+1 yılniye böyle davranıyorsunuz müslüman olmayanlara?
Cevap sahibi+1 yılBen olanı söyledim farkında isen
Cevap sahibi+1 yılPeki neden dindarken bu yola düştün? Yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.
Cevap sahibi+1 yılBen her meselede ciddi bir insanım.
Cevap sahibi+1 yılAllah hidayet versin, yanlış yollara sapmamanız ve ailenize ve çevrenize saygılı bir birey olmanız dileği ile.
Cevap sahibi+1 yılSelametle :) Açılmak medeniyetse hayvanlar bizden daha medeni diye boşa dememiş M. Akif.
aklında olan soruları , çıkmaza girdiğin yerleri araştır sor soruştur,,, açılma,,
İman her şey demektir,,, onu kaybettn mi değerin yoktur ,,
Allah hidayet versin219 Yorumla
Soran+1 yılbir tane sorum var sorayım mı
Soran+1 yılAllah kuranda diyorya her canlıdan 2 çift yarattık kız ve erkek diye.
Soran+1 yılbakteriler nolcak? ya da bazı canlılarda 2den fazla cins var
Soran+1 yılbir dk bulmam lazım
Soran+1 yılzariyat suresi 49. ayet
- +1 yıl
www.kurantefsiri.com/.../...-49-kuran-tefsiri.aspx
anlaşılmayan bir ayet değil bence !!
Soran+1 yılher duyduğuma inanmadığım için agnostiğim zaten :) öyle kekte allah yazıyor diye inananlardan değil :D @Sendromm
Soran+1 yılhaklısın araştıracağım :)
incilde de kadınlarınız kapansın diyor. bunu yeni öğrendim. inanmayan araştırsın.
11 Yorumla
Soran+1 yıltamam
Gotumu başımı nasıl açarım vol. I Soyle anana ben inanmıyorum de gotumu basımı açıcam de.
428 Yorumla- +1 yıl
saç tahrik edici birşey değildir
- +1 yıl
aşağılamışsın bu isteği sebebi ile
Soran+1 yılbu şeyler için tahrik edici işte @agnostikharunn
- +1 yıl
sana ne bundan peki?
Soran+1 yılben sahip çıkalım teyzeye.
Soran+1 yılmal ya :/ sen kimsinde benim saçımdan tahrik oluyorsun sen onu söyle sonra ben sana kim olduğumu söylerim :D
- +1 yıl
@agnostikharunn Banane zaten canım istediği yerini açsın neresini açıyorsa ha o ne nasıl benim bağnaz biri olduğumu düşünüp benim gibileri istemiyorsa ben de kıçı başı açık insan görmek istemiyorum. Ha çok istiyorsa açsın ama gelipte bil bik aaa nasış açayım ne diyeyim demesin gotu yiyorsa madem inanmıyor hakkaten anasına babasına söylesin. Biz nasıl sözde Müslüman oluyorsan ya da Süslüman oluyorsan o da tatlı su ateisti agnostiği olmasın.
- +1 yıl
madem istemiyorsun bakma başkasının özgürlüklerine çomak sokmaya hakkın yok
- +1 yıl
önemli olan bakıp bakmamak değil hangi gözle baktığındır zaten
- +1 yıl
birşey demiyorum ki yanından geçiyorum sadece görüyorum ve yoluma devam
- +1 yıl
yav he he diğer zaten çoğu insan böyle yapar sanırım siz böyle düşündüğünüze göre ne diyim yani
- +1 yıl
@agnostikharunn Hadi canım böyle yapar öyle mi? Ben saçtan bile tahrik olacağım sen mini etekten tahrik olmayacaksın önünde gotunu başını sallaya sallaya yürüyecek ve sen dediğim gibi tahrik olmaycaksın ya da tahrik olmayı bile geçtim bakmayacaksın öyle mi? Deneyelim mi Harun?
- +1 yıl
deneyelim :) önemli olan zihniyette diyorum anlamıyorsun sen sağcısın ben solcu
- +1 yıl
dememe bile gerek yok kalkmıyor ama sağcıyken kalkıyordu haha sorun zihniyette tecrübemle sabit ama burda demek istediğim tabi ki kadını ne olarak görüyorsun seks objesi olarak mı yoksa insan olarak mı?
- +1 yıl
@agnostikharunn Tecrübende mi? Hangisine güleyim acaba yaaa. Ha sen inançlı biriyken neden kalktığını da açıklarım sana ama manevi konulara girmem gerek. İnsan olarak görüyorum kardeşim merak etme sen ben yıllardır insanları gözlemlerim tamamında sonuç aynı canım benim. Sen anca böyle kendini kandırırsın ki ben sana kalkar dedim en ufağından hiç mi bakmıyorsun dedim. Yine aynı illaki bakarsın kardeşim sen rahat ol.
Soran+1 yılçok geri kafalısın araplara benziyorsun :/ yazık ya... ne diyeceğimi bilemedim
Soran+1 yılöyle bişey demedim var
Soran+1 yılbenim işim gücüm var seninle uğraşamam. hadi kendine iyi bak pen isine sahip çık
+1 yılartık dine eski bağlılığımı hissetmiyorum diyebilirsin eğer baskıcı değillerse özgürlükcüler ise böyle istiyorum dersin
15 Yorumla
Soran+1 yılbaşka bahane lazım :/ senin dediğini dersem uzatırlar iyice, bende yalan söylemeyi beceremiyorum
- +1 yıl
ne uzatacaklar ne diyebilirler ki sen söyle ben hepsinin cevabını yazarım
Soran+1 yılniye hissetmiyorsun? kızım günah yapma etme. tövbe et. vs vs biliyorsun ne diyeceklerini :)
- +1 yıl
yapamıyorum içimden gelmiyor dicen sonuçta içinden gelmeyerek ettiğin tövbe tövbe değildir
Soran+1 yıltamam sağol :)
bir bahane uydurmana gerek yok açılmak istedim dersin bir anlamı yoksa kapalı olmanın gereği yok
13 Yorumla
Soran+1 yılçok konuşurlar ya bide herkesin habire sormasını istemiyorum :(
Soran+1 yıltamam teşekkürler :(
+1 yılHak yolu dururken pok yoluna kosmussun vay gsjfjggn
13 Yorumla
Soran+1 yıladjkasdj :D
- +1 yıl
Acilma knk ne guzel kapaliymissin iste keske bende cesaret edebilsem
Soran+1 yılmüslüman değilim diyorum hala ne diyor :D
Bnce açık açık söle. herkes dininde özgürdür. kimse sna müslüman olman için baskı yapamaz v yapmamalı. bnde apateistim v ailemde bunu bilio
12 Yorumla
Soran+1 yılonlar çok yobaz ya :( hatta bazıları o kadar geri kafalı ki, samanyolu tv de gördükleri kadarıyla biliyorlar. zannediyorlarki bütün dinsizler kötü, insanları öldürüyor falan. hayatta söyleyemem ya
Gizli Üye(25-29)+1 yılAgnostik değilde deizm daha mantikli degil mi sence?
118 Yorumla
Soran+1 yılevren kendi kendinede oluşmuş olabilir. belkide biz bilmiyoruzdur. ya ben hiçbişeye kolay kolay inanamadığım ve ikna olamadığım için agnostizm daha mantıklı bana göre. çünkü bilmiyoruz :-)
- +1 yıl
tanrıyı kim yarattı bro :)
Cevap sahibi+1 yıl@agnostikharunn bro iste deizm mantigi bu zaten. bu tur sorulara cevap alamadigi icin sadece bizim ve bu dunyadaki duzenin bir kurucusu oldugunu bilmek ve buna inanmaktan geciyor sadece. :)
Cevap sahibi+1 yıl@agnostikharunn yani sadece seni yaratan şeye inaniyo senden üstün olduğunu kabul ediyosun.
Cevap sahibi+1 yılYa inanilmaz bir duzen var. bu kadar seyin tesadufen olmasi imkansiz geliyor bana :) deizm bu yuzden mantikli geliyo. bizi yarattigi icin ve bu tabiati düzenlediği icin bizden ustun olan birisine inanmak sadece bundan ibaret
Soran+1 yılevrenin düzenli olduğunu mu düşünüyorsun?
Cevap sahibi+1 yılDuzensiz mi sence :) yani düzenden kastım her birseyin bir amacı var. bu kadar seyin tesadüfen olmasi imkansiz bence :)
Soran+1 yılsende mantıklı konuşuyorsun ya :) ama en iyisi tahmin ve ihtimallerle değil kanıtlarla konuşmak. ben bilmiyorum diyorum :)
Cevap sahibi+1 yılBazi seyler dusunulerek cikarilabilir :) sen biraz herseyi hazir yoldan istiyosun. uzaydaki duzeninden dunyadaki bakteri duzenine kadar. imkani yok bu kadar tesasufun dusunusene dunya oyle gunese oyle bir yakinliktaki tam kivaminda ve ordada canlilar yasiyor. bize bisey sunulmus orasi belli bizi ve bu hayati yasatan birisi var bence bu dusunce yoluyla bariz belli olur. deizm bu yuzdne mantikli bence. o diger kafa karistirici sorulara evet yanit veremiyoruz ama bizi ve cevreyi yaratan bizden ustun bisey oldugunu biliyoruz. deizm de guzel noktasi bu bilimsel acidan dine inanmak. bir arastirmalisin bence agnostik biraz sacma geliyor bana ama tabiki saygi duyuyorum :)
Soran+1 yılbence düzen yok, bizim yaşamımızdan bahsediyorsan mesela dünyanın güneşe yakınlığı : uzaklığın böyle olması gerekiyordu, başka seçenek yok, ha diyelimki olmadı o zaman biz olmazdık. yani koskoca evrende mutlaka bir yerde yaşama elverişli yer olacaktı, orasıda dünya :) aslında olaylara farklı bakıyorsun sen :)
Soran+1 yılbetonda bir çatlak olduğunu düşün ordanda bir tane çiçek çıkmış: sen onu görünce ''aa bak ne güzel demekki çiçeğin ordan çıkması için orası çatlamış, çatlatılmış.'' ama eğer o çiçeği ben görürsem ''çatlak oluşmuş ve çiçeğin oluşması için uygun ortam sağlanmış olmuş sonrada çiçek çıkmış''. aynı şey gibi geliyor ama değil. evren çok büyük ve canlılar için uygun değil, ama mutlaka bir yerinde tesadüfen canlılar için müsait yer oluşur ve canlılar olur. gene beceremedim aklımdaki şeyi anlatmayı neyse sen anlamışsındır :D
Soran+1 yılevrenin oluşumuna gelince: bilmiyorum :D teoriler var ama onlardan emin değilim, belkide sonra çürütülürler. belki biz bilmiyoruz ama evrenin nasıl oluştuğunu birgün öğrenirler
Cevap sahibi+1 yılKaldirimdaki çiçekten sonrasini anlayamadim :D. bilemiyorum sen olaylara tesadufen bakiyosun ama ortalada inanilmaz bir duzen var. hala kesifler yapılıyor atomuydu hücresiydi. yani dusunsene bu hayatimizdaki hersey gozle gorulemeyecek mikroskobik ayri ayri gorev yapan degisik degisik hucrelerle meydana geliyo. bu kadar uyum hor gorulemez bence. arkadasin dedigi olaya katılıyorum. Tanrinin yaraticisi var mı bilinmez orasi bizi aşıyor, ama sunu biliyoruzki o bizi yaratti ve bu yüzden bizden üstün oldugunu biliyor buna inaniyorum. deizm mantigida bu. seni o yaratiyosa senden ustun demektir.
Soran+1 yıl:) :)
Cevap sahibi+1 yılCicek olayinida anladım. Benim dedigim seyde. catlamis ve cicek cikmasi icin uygun ortam sağlanmış ama bu uygun ortami saglayan ne? nasil oluyorda buyuyor? Tesadüf mü? Hayir bence Burda yaratici devreye giriyo iste :)
Soran+1 yılçok karışık ya :/ insan bişey diyemiyor nasıl olduğunu bilemediği için :/ bilmemek çok kötü. haklısın bir yaratıcı olabilir
Cevap sahibi+1 yılYa bizden üstün bisey var belliki dogayi evreni yöneten. bir kural, duzen koyan. bizide o yarattigina gore bizdende üstün. tamamiyla bilimsel acidan iste. deizmde mantik ve bilimsel aciklamalar sonucu inanç vardir. :)
Cevap sahibi+1 yılArastirmalisin. sana en yakin geleni seçersin. ama emin ol bu evrendeki hicbisey başıboş degil. resmen oturtulmuş bir kural ve duzen var. bitki buyuyecek sana meyve sebze verecek niye? Tesasufen mi.. canlilar yasasin diye.. dusunemeyen bir hayvan bile besin ihtiyacini nerden karsilayacagini biliyo. nasil ic guduyle. Bu icgudu tesadufen mi olusuyor :) haykr hayir ve hayir. zincirleme var o onu oda baskasini yiyor. ya da ne biliyim. cocugun oluyo ve senden sut gelmeye basliyor tesasuf mu? Yahu niye basindan beri degilde o an geliyor. hep bir kural bir duzen var etrafında gordugun her biseyin bir nedeni var. tirnaginin uzamasindan tut afedersin adet gormene kadar :D.. bu kadar sey tesaduf degil bilincli olarak yapılmış ve inşa edilmis bisey :D
+1 yılen üstteki gizli kullanıcının cevabına katılıyorum,
25 Yorumla- +1 yıl
şimdi benim altımdaki gizli kullanıcı oldu :D
Soran+1 yıl:D :D
- +1 yıl
kapalı olmak, ya da olmamak değil sorun, kalplerin kapalı ve açık olması, senin kalbin çırılçıplak iken başının kapalı olması hiç bir anlam ifade etmez
Soran+1 yılo zaman açılıyorum ben :D günahı bunu söylediğin için sana yazılır :D 💁🏻🙅🏻🙋🏻🙆🏻💁🏻
- +1 yıl
sen kapalı değilsin zaten, merak etme..
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence canım kuranı kerim i bir kere oku şans ver canın istiyorda agnostikliğe devam et
Kapanmana lafım yok açıl ya kimene onlara mı kapandın10 YorumlaDiğer konusunda 791 cevap paylaştı. Agnostik abla söyleme ama kapanmaktan nasıl kurtulbilirsin bilmiyorum walla durum vahim :)
10 Yorumla
+1 yılSayende bir terim öğrendim ama muhtemelen unuturum hayatımda nadir duyacağım kelimelerden birisi olduğu için :)
10 Yorumla
+1 yılAgnostik ama kapalı kalın bence kapalı kızlar da dış görünüş olarak gayet olabilir
00 Yorumla- Diğer konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılBu sizi ilgilendirir mi de direk
10 Yorumla yani sonuc..
11 Yorumla
Soran+1 yılne sonuç?
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen Münafığım de onlara.
10 Yorumlamerhaba bu konu hakkında konuşabilirmiyiz özelden?
10 Yorumla
+1 yılkoptum gülmketen yemin ederim :) agnostiğim
04 Yorumla
Soran+1 yılSorun ne?
- +1 yıl
Provakator sun 😄
Soran+1 yılNerden çıkardın bunu gercekten merak ediyorum
- +1 yıl
Din somurucusun sahte hocasin islam dinini karaliyosun muslumandim ve kapaliydim deme
+1 yılterliyom de
10 Yorumla
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026