bir lodos lazım şimdi bana bir kürek bir kayık
Zulada birkaç şişe yakut yer-gök kırmızı
Anlamı nedir bu cümlelerin?
Zulada birkaç şişe yakut yer-gök kırmızı
Anlamı nedir bu cümlelerin?
Lodos güney- batıdan esen rüzgarın adıdır. Karadeniz ve Marmara'nın aktığı yöne zıt estiği için dalga yapar, deniz çalkantılı olur. Öyle denizde kayık ve kürekle gidebileceğin yer ancak tahtalı köy olur. Yakut Villa Doluca'nın kırmızı şarabının adı.
Bu üçünü nasıl koyarsan koy çocuk olmuyor.
Saçma sapan laflar yani...
Bir rüzgar lazım bana beni alıp bambaşka kıyılara götürecek bir kayık.
Sakladığım yıllanmış şaraplar olacak bana eşlik edecek. Kafayı öyle bulacağım ki yer gök kırmızı olacak şaraptan.
Şarkılarda illa bir anlam aramak gerekmez. Serdar Ortaç'ın şarkılarına bak sonra düşün 😂
Denize açılıp, içmek afsfaffa ihtiyacı olan tek şey
Lodos ve zulada ne demek?
Lodos rüzgar, zulada yani saklı bir yerde
Teşekkür
Ben teşekkür ederim :))
Cevap
5Cevap
Beni kayığımla denize açıldığımda, kırmızı olan afitaba (gün doğumuna) sürükleyecek bir lodos gerek (rüzgar) aynı zamanda zulada bulunan (gizli bölme) (herkesden gizli bir kasa) şarabımı içeyim demiş.
Çokk sağol :)
Lodosda kayık hizli gitsin savrulsun duseyim öleyim gibisinden :D yanimda bir kac sise alkolum olsun diyo :D Bildigin bunalim sozler iste klasik sezen :D
Teşekkür ederim
Adam gitmek istiyo kayıkla , lodosla falan. Bir kaç şişe yakut derken de kırmızı şarap olabilir diye düşündüm.
Sabaha kadar içmiş kafasi güzel oldugu icin uzaklara gitmek istiyor ama deniz yolunu secmis kayik mayik lazimmis
Yakut sarap markasi kirmizi sarap
Diyor ki
Sandala binip ruzgarda acilmak istiyorum denize kendi basimı bir de şarabimi alip
pkk dostu şarapçı sezenin ormantik hezeyanları işte boşver...
Bir dost değilmiymis la o
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar