Hayatınızdaki en büyük keşkeniz nedir? Ben başlayayım hayatta ki en büyük keşkem insanlara hak ettiğinden fazla değer vermemdir. Peki ya sizin?
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılkeske yerine baska bır kelıme kullnsak daha ıyı olmazmı? cunku keske kelımesı Islamen sakıncalıdır vesvese yapar. nasıl dersenız..
Hz. Ebu Hüreyre anlatıyor: Peygamberimiz (a. s. m) şöyle buyurdu: “Kuvvetli (iman, azim, teşebbüs kabiliyeti bakımından güçlü) mümin, zayıf müminden Allah’a daha sevimlidir. Her birinde hayır vardır. Senin için (her iki dünyada) faydalı olan şeylere rağbet et; Allah’tan yardım iste, âcizlik/tembellik gösterme! Şayet başına bir musibet gelirse; “eğer şöyle yapsaydım, şöyle şöyle olurdu (veya; keşke şöyle yapsaydım, o zaman şöyle şöyle olurdu)” şeklinde bir şey söyleme! Bilakis şöyle de; “Bu Allah’ın takdiridir, o neyi isterse onu yapar.” Çünkü, “LEV” (eğer, şayet, keşke) kelimesi şeytanın işine yarar/iş yapmasına kapı açar.” (Müslim, kader, 34; İbn Mace, Mukaddime, 10; Ahmed b. Hanbel, 2/366, 370)
bu sızı elestırmek mabında yazdıgım bırsey degıl, yanlıs anlamayın. sadece bazı seylerı bılmenın ogrenmenın ıyı olacagını dusunuyorum, ıyı aksamlar ^_^30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHayattaki en büyük keşkem, içinde keşke geçen kurduğum tüm cümleler.
Çünkü bu hayatta öyle bir yaşayacaksın ki hiç geriye balmadan!
Hep ileri yürüyeceksin, korkmadan cesurca, pişman olmadan, geleceğe yürüyeceksin.
İşte en büyük keşkem bu 😊190 Yorumla
Keşke denilecek çok şey var 1 cisi haketmeyen insanlara haddinden fazla degmek 2 cisi escinselim ama pişman degilim zaten birşey yapmadım ki kendiliginden olan birsey bu yani hiç bir erkekle yatmadim erkektn hoslanıyorum dogustan böleyim rahatsız degilm ama gay ortamın dan rahatsızım % 90 seks keske böyle olmasaydı.. Kaderim bu degil..
10 Yorumla
keşke sevmeseydim
keşke büyümeseydim
keşke doğmasaydım
keşke zengin olsaydım
keşke yanlız olmasaydım
keşke annem olsaydı
keşke babam olsaydı
keşke su mına kodum odasında tc yı ses olsun dıye acıp tek basıma oturmasaydım.10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
261
Cevap
140Cevap
+1 yılKeşke hiç doğmasaydım. İnsanların bu kadar merhametsiz bu kadar acımasız olduklarını öğrenmek zorunda kalmazdım.
Savaşlar yüzünden, kesilip biçilen katledilen çocuklar kadınlar insanlar yüzünden her gün her gün bu lanet olası dünyaya kahretmezdim.
Hiç aşık olmaz, hiç terk edilmez, hiç ağlamazdım.
Dünyada eşitlik diye bir şeyin olmadığını görüp bilip ama hiç bir şey yap (a) madan yaşamak zorunda olmazdım.
Sokak hayvanların sadist caniler yüzünden çektiği acıları düşünüp çaresizlikle kıvranmaz, kışın üşüyorlarmıdır diye ağlayıp sızlamazdım.
Evet, keşke ben doğmasaydım. Bunların hepsinden habersiz olsaydım. Ama bunlar yinede olmaya devam ederdi değil mi? O halde keşke demenin çokta bir anlamı yokmuş...
En nefret ettiğim kelime. "Keşke."
Keşke bu kadar "keşke" diyeceğimiz bir dünya hiç olmasaydı...
Tşkler...10 Yorumla
+1 yılAnnem babam ayrilmislardi ve baba tarafi dedem ve babaannemle baglarimiz kopmustu.. 7 yaslarindayim falan yani ve dedemde zaten vefat etmisti ozaman.. Babaannem yanliz yasiyordu türkiyede, ve o sene turkiye gittigimizde hasta oldugunu duymustuk annem gitmedi, ama abim gitmis yanina.. O sene babaannemde vefat etti... :( Keske diyorum bazen keske son kez gideydim yanina
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir sevgilim vardı. birbirimizi çok seviyorduk. ben o zamanlar çok takıntılı biriydim. sevgilim benden birkaç yaş küçüktü ve hayata dair bazı soruları vardı. ben o soruları düşünmeyen biriydim. küçük sevgilim sürekli onları düşünürdü ve benimle ilgilenmeyi ihmal ederdi. düşünmediği zamanlarsa ise çok iyi anlaşıyorduk bizden mutlusu yoktu. ben onun bu ergenliklerine daha fazla dayanamadım ve onun gitmesini söyledim. yanında kalmam gerektiğini söyledi. her şeyin geçeceğini, bunun dönemsel olduğunu söyledi ama ben dayanamadım daha olgun birini sevmek istiyordum. ve onu terk ettim. "şimdi büyümüş müdür?" diye düşünmekten kendimi alamıyorum. olgun birini de sevemedim. yıllardır sap kaldım böylece. ona hiçbir yerden ulaşamıyorum. duygularım onu çok özlüyor. küçük saçma hareketlerini, ergenliklerini bile özlüyor. hiçbir sosyal ağı yok. nerede ne yapıyor bilmiyorum. çok özledim. keşke onu bırakmasaydım. keşke ona git demeseydim.
10 Yorumlaaylar önce epey değer verdiğim biri bana uzun konuşmalarla asla keşke dememem gerektiğini öğütlemişti; ardından oturup düşündüğümde hayatımda hiç keşke dememiş olduğumu fark etmiştim. o günden sonra tek keşkem, o oldu.
40 YorumlaHerkes keşke demek der bu soruya ama yine de herkes keşke der. Niye mi çünkü yaptigimiz hatalar her zaman gözümüzün önünde olacak hadi unutmaya çalıştık diyelim bize hatalarımızı tekrar tekrar hatırlatmaya çalışanlar olacak o yüzden hayatımızın her döneminde keşkelerle boğuşacagız ama siz yine de keşke dememek için her zaman iyi bir insan olun. Keşkeleriniz azalacaktır.
10 Yorumla
+1 yılKeşke şu utangaçlığı üzerimden atıp daha cesaretli olsaydım
312 Yorumla- +1 yıl
Bence bir kadin icin guzel birsey kivaminda utangac olmak.
- +1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
Nick herseyi ortaya koyuyor zaten 😀
- +1 yıl
Ne kötü bir şey ve durum bende çok utangacım :)
- +1 yıl
@Lipoex katılıyorum
- +1 yıl
@HemşireGül sırf utangacım diye kaç kere kendi ellerimle şansımi ve mutluluğu ittim
- +1 yıl
Herşey de bir hayır vardır
- +1 yıl
@HemşireGül
Aynen Allah benim cesaretimi doğru kişilere saklasın - +1 yıl
Amin benimde
- +1 yıl
@HemşireGül
Benim cesaretimi deyince çok bencilce oldu. Yani seni de katarak genel olarak söyledim.
Sen ne gibi konularda utangaçsın?
Diğer konusunda 428 cevap paylaştı. Keşke; Zamanım ve şansım varken sevdiğimi söyleseydim
Keşke; Sinirli olduğum durumlarda, sinirimin düşüncelerimin önüne geçmesine izin vermeseydim.
Keşke; Sevdiklerimin değerini kaybetmeden önce anlayabilseydim.
Keşke; Bu kadar ve daha fazla keşkelerimin olmasına izin vermeseydim.10 YorumlaBen keşke çocukken asosyal olmasaydım şu an ki halimi çocukken yaşasaydım tüm hayatım farklı olabilirdi. Çok şanslı olabilirdim. Şimdi ise sonradan açıldım iş işten geçmiş de sayılmaz ama biraz çabalamam gerekiyor sadece
10 YorumlaHayattaki en büyük keskem hayatimda aşık oldgum adama, sevdiğim adama sinirlenip "ADAM DEGİLSİN " demem oldu. Kaybettim arkadaşlar. Zamanı geriye almak icin neler vermezdim. Affetmiyor, keşke keşke söylemeseydim :(
10 Yorumla
+1 yılKeşke 10 yıl sonra hayatımda olmıycak insanlar için fedakarlıklar yapmasaydım. Keşke karşımdaki insanlara bana verdiği değer kadar değer verseydim fazlasını vermeseydim. Bazı insanlara keşke 2. şansı vermeseydim.
10 YorumlaAynen insanlara çok fazla değer vermek ve güvenmek.. Keşke hiç kimseye bukadar fazla değer vermemeyi bukadar güvenmemeyi başarabilseydim daha iyi olurdu hayatım kendimi daha çok severdim.
20 YorumlaKeşkeler... doğmasaydm keşke. madem doğdum insanları ayırt edebilseydim iyi kötü herkes öyle maskeli. ve keşke bunu fark edebileydim ama ne yazık kı hayat yaşandkça ögreniliyor..
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılKemeraltında 500 liramı çaldırdım arkadaşım gel kebap yiyelim demişti sonra yeriz önce şunu alalım dedim param çalındı ya o gün keşke önce kebap yeseydim dedim :D
10 Yorumla Kuçükken her gece aglayip allahim çabukcak buyut beni diye dua etmelerim... Simdiki aklim olsa allahım beni hic buyutme hep cocuk kaliyim diye ederdim...
10 Yorumla
+1 yılÇok büyük keşkelerin olmadı benim. Ha evet keşke yapmasaydım keşke demeseydim bir sürü oldu ama hepsinden bir ders çıkardım ya da en az hasarla kurtulmaya çalıştım kurtulabildiğim kadar. Keşkelerle bir hayat sürmüyor ya.
10 YorumlaHak etmeyen insanlara gereğinden fazla değer vermemeliymişim. Seninle aynı fikirdeyim yani :)
12 Yorumla- +1 yıl
Insanlari kendimiz gibi gordugumuzdendir belkide o kadar deger vermemiz.
+1 yılyaptığınız şeyler için duyduğunuz pişmanlık zamanla geçer, yapmadığınız şeyler için duyduğunuz pişmanlığın çaresi yok..
10 Yorumla
+1 yılHayatimdaki en buyuk keskem bu siteden birine asik olup onu 6 ay bekleyip evli oldugunu öğrenmem oldu.
10 YorumlaEn büyük keşkem, dünyanın kendi etrafında döndüğünü zanneden bencil yaratıkların söyledikleri sözlerin her bir kelimesini dikkate alıp hayatımı mahfetmek.
10 Yorumla
+1 yılKeşke dersten kafamı kaldırıp ortaöğretim yılında çocukluğumu yaşasaydım ve lisede de keşke hınzırlık yapsaydım..
Çocuğum olsa anlatacak tuhaf bir anım yok hep uslu hep sakin oldum :/10 Yorumla
+1 yılHaýir hayat bir sınavdan ibaret yani en çok istemediğiniz şeyler başınıza gelir ya asĺinda onlar Allah'in bize yaptığı bir sinav ne yanlış yaparsan yap asla keşke deme bu bir isyandir
10 Yorumla
+1 yılBenim keşkemi yalın söylemiş zaten...
Keşkee... oyunlar oynamasaydım
Üzülmeseydi şarkılar
Hala sana yazılıyorlar..
Hala buram buram sen kokuyorlar...10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl5 yıllık ilişkimi inat uğruna bitirmek. acı içinde kıvrandım yıllarca. sonra unuttum ama bu yüzden artık keşke demiyorum. çünkü başkasına aşık oldum ama içimde buruk bir acı olarak hala durur. aklıma gelmediği gün yoktur
10 Yorumla- Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılKeşkeleri hayatıma almıyorum, gerek yok ki, olan olduktan sonra keşke diye ardından zaman tüketmeye..
10 Yorumla Zamanında zağlık meslek lilesine gitmediğim için ve hatta bu yüzden anneme bağırdığım için çok pişmanım. Hayattaki pişmanlıklsrom bunlar. Siz siz olun ananızı dinleyin. Onlar her şeyin doğrusunu bilir 😂
10 Yorumla
+1 yılKeşke hayatıma giren onca gereksiz insan yerine kendimi sewseymişim.. CANIM KENDİM..
20 YorumlaDeğmeyecek insanlari hayatıma alıp hayatımın kalitesini düşürmek, ailemin güvenini sarsmak, günaha girmek vs
10 Yorumla
+1 yılBazı şeyleri zamanında halledememis olmamdır. Geçmişteki kavak yellerim yüzünden, şimdi burnum biktan çıkmıyor. Ah ah.. Kafalar duvarlara..
10 Yorumlakeşke utangaç olmasam ama dışardan öyle görünmüyorum millet beni tanıdıktan sonra sen hiç göründüğün gibi deillsin demelri :D
11 Yorumla- 10 Yorumla
+1 yılEski sevgilimden ayrilmasaydim keşke korktum ve 1 günde bıraktım onu. Ama seviyodum aslında. Iyi biriydi.
10 Yorumla
+1 yılAynı keşkeden muzdaripmişiz demek ki. Keşke tartı felan olsa şöyle soyak insanları ne kadar tutuyorlar ona göre değer versek.
10 Yorumlakeşke bir insan için istediğim meslek için olan tek şansımı kullanmasaydım
22 Yorumla- +1 yıl
üniversite bölümü mü olay?
- +1 yıl
@hellobubble aynen
- Diğer konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılLise de güzel sanatlara giyseydim konservatuarı garanti kazanırdım diyorum
20 Yorumla
+1 yılkeşke veteriner olsaydım. en büyük pişmanlığım bu benim.
10 Yorumla- Diğer konusunda 304 cevap paylaştı.
+1 yılDeli olduğumdan daha da delice davranışlar yapmamış olmam
10 Yorumla - Diğer konusunda 969 cevap paylaştı.
+1 yılhayata en büyük keşkem futbollu bırakmaktır bir de ailemden birini kaybetim onu ne kadar sevdiğimi ona belli etmek isterdim
10 Yorumla Keşke liseyi 4 sene önce bırakmasaydım da şimdi açıktan eşek gibi okumasaydım. Valla bu
10 YorumlaAynı fikirdeyiz. Bazılarına çok değer verdim haketmedikleri kadar..
10 YorumlaSaymakla biter mi :)
Ama keşkesiz de hayat olmaz ki :)10 YorumlaKeşke zamanin değerini bilseydim ah ah... keşke 3-4 yıl öncesine geri dönebilseydim. Keşke keşkelerim olmasaydı. Eskileri çok ama çok özlüyorum.
10 YorumlaHer seferinde gozum kapali guvenmek okadar kotu yonleribolmasina ragmen iyi yonlerine bakmak
10 Yorumla
+1 yılKeşke unutabilsem onuu
Keşke duygusuz biri olsam da bu kalbim hiç kırılmasa.10 Yorumla
+1 yılKeşke sınavlar olmasa kabiliyete göre verseler notumuzu 😩
10 YorumlaKeşke doğmasaydım.. Keşke azcık bencil olsaydım da Sevdiğimin mutluluğu için ondan vazgeçmeseydim.. Keşke 1 yıl önce ölmüş olsaydım..
10 YorumlaDiğer konusunda 488 cevap paylaştı. Yersiz zamanlarda saçma kuruntular kapıldığım anlar bunun dışında Allah'a şükür hiç keşkem yok :)
10 YorumlaKeske zaminda öylesine yazmak icin yine yazmasaydim ona. Benim yine yazmamla basladi yine bütün olay
10 YorumlaDiğer konusunda 615 cevap paylaştı. Keşke zamanında kendi isteklerimin peşinden gitseymişim çok diyorum
10 Yorumla
+1 yılKeşke dunyaya gelmeseymişim :) ama başa gelen cekilir :/
12 Yorumla- +1 yıl
@sonpatron nedeni yok bende saklı.
Keşke dediğim tek birşey var bu hayatta. O da ben de kaldın
10 YorumlaDiğer konusunda 3,4b cevap paylaştı. En büyük keşkem bu. KEŞKE. puntosunu büyütebiliyorum word'de falan.
haşırt.10 Yorumla
+1 yılİnsanlara bol kepçeden değer vermek ve çabuk güvenmek çabuk bağlanmak
10 Yorumla
+1 yılkeşke çekmeseydim diyip pişman olduktan 1 gün sonra 2 posta atmak.
anlayanlar şukulayın pilizs.10 YorumlaBeni hiç sevmeyen birini keşke bende sevmeseydim...
10 Yorumla
+1 yılKeşke hiç doğmasaydım. O kafayı çıkarmayacaktım oradan..
13 Yorumla- +1 yıl
@sonpatron evet
- +1 yıl
şu sorumu cevaplada bir eig vereyim sana hiç değilse mutlu ol
www.kizlarsoruyor.com/.../q4703232-mhp-cokus-bolunmeye-mi-gidiyor
en bûyük keskem gecirdigim degmeyen insanlarla gecirdigim zaman.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKeske iyi bir anne babam olaydi
Baskasini kiskaniyorum hic sevgi gormedim annem tek bana boyle kardeslerim benden ustun hep
Yas 30 hepsi is guc sahibi ben evin hizmetcisiyim10 YorumlaKeske kucuk iken tipsiz arkadaslarimla dalga gecmeseydim buyuyunce tipim kaydi.
10 Yorumla
+1 yılBu hayat öyle bir hayat ki be,
her b*ku yiyeceksin
çünkü biz bu dünyaya bir kere geliyoruz...
İyi b*k yemeler!10 Yorumla- 00 Yorumla
- Devamını Gör (341)
Devamını Gör(386)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı