AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
74Cevap
vatan sevilirde sahip çıkan yok kurukuru seviyoz işte
Sabırlı milletiz gaza gelmiyoruz ondan
Birde Asim Yıldırımdan dinleyelim..
https://www.youtube.com/watch?v=Om8T_CeagYwTürk olmak 1 adım önde başlamaktır hayata.. Kuyunun dibini göremeyenler derinliği konusunda bilgi vermesinler mümkünse..
video için sağol
bu düşünceler bir faşist e aitse bende faşist im..
ulan kendi memleketimde yabancı muamelesi görüyprum anasını satayım pkk lı ve sempatizanları olacak piçler yüzünden
helal kardeşim aynen katılıyorum ama görülüyorki o sempatizanlardan burda çok çok sayıda var baksana eksi sayılarına.. ne mutlu Türk'üm diyene demek faşistlik olmuş Türk'üm abi gurur duyucan onurlanacam tabiki bununla istiklal marşım çalınca söylenince gurur duyacam milli takımlarım beni başarıyla temsil ettiğinde gurur duyacam her türlü Türk'üm ne mutluki Türk'üm.
en çok tardım en çok yatırım oraya yapılıyor ama hala hainlik yapıyorlar onların kullandığı kaçak elektirkler hep bizden çıkıyor bunlar hep millete devlete zarar.. ben kürt diye ya da başka milletten diye bir kimseyi aşağılamam çook kürt arap arkadaşımız oldu yeterki ülkesini sevsin burda ekmeğini yediği doğduğu büyüdüğü vatana hainlik yapmasın ama işte çoğu hain bunların beyni yıkanmış piyon gibiler.
ist te yaşıyorum. bir gün halk otobüsünde birisi isyan ediyor. ne oluor dedim.ayrımcılık var dedi. ne ayrımcılığı dedim. kürt TÜRK dedi. evet dedim haklısın. var dedim. dur anlatayım dedim. ben it gibi çalışır ssk vergi öderim sen yeşil kartın altına yatarsın. ben 10 yıl çalışır bir ev alırım .sen gece den kondurursun. ulan hangi otobüsteyiz?filan. üstünde kürtler binemez yazıyor mu ? hayır. su nereden geliyor?iski. banada iskiden..çocuk nerede okuyor? filan okulda.. benimkide orada.
aynen doğru diyon bunların amacı olmayan ayrımcılığı oluyor gibi gösterip bize ayrımcılık var bizde ayrı devlet kurarız işte tam bu mantıktalar yok kürtçeye kısıtlama var falan diyorlar ne alakası var otobüste sokakta hastanede görüyorum ben hepiniz kürtçe konuşuyonuz sanki birisi gelipte sana konuşmamaı diyor bu ayakalrı yapmalarının tek nedeni ayrı devlet istemeleri hep bunlar kötü niyetli en baştan beri niyetleri kötü.
aynen hacı çok doğru.
bazıları da sırf eksilemek için sahte hesap açmış anlaşılan yoksa verilen eksiler kadar karşıt görüş belirten yok. medeni cesaret denen şeyede sahip değilmiş çoğu, yorum yapma hakkını kullanan bir kaç kişi haricinde. nasıl bir "psikolojik savaşın" içinde olduğumuz ortada.
ezik kültürsüz pislik cahiller işte
her millet kendi varlığıyla öğünür ve gurur duyar.
bunu yapmayanlar zaten milliyetci veya vatansever olamazki.
"mutlu" olmayan bir üyemiz bu yüzden bu Vatanla ve bu Milletle gurur duymuyormuş. Konuyu başka yerlere çekmeye çalışan, insanların fikirlerini etkilemeye çalışan bazı üyelerin kendi aralarında oynadıkları bir oyun işte.
Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır
Toprak,eğer uğrunda ölen varsa vatandır.
şu satırları söyliyemeyenlerin işi olmamalı bu topraklarda.
benimde var birkaç tanıdığım milliyetçi adı altında asalak geçinmeye çalışan.
Bu soruya gelen cevaplardan da öz vatanımızda azınlıkta olduğumuzu anladım. Diğer cevaplara bakarsan anlarsın
türk olmak müslüman olmaktan daha büyük bir onurdur benim için
Türk olmasa islamı savunacak bir millet kalmayacaktı
Arapların %60 ı Müslüman Türklerin ise %90 ı
Arap devletlerinin askeri birliklerinin çoğu bile zamanında Türklerden oluşuyordu.
Bütün müslümanların en uzun süreli savunucusu olmak da saysız gurur kaynağımızdan biri.
arabistani amerika koruyor hani nerde kaldi cihat anlayişi haçlilar ile birlik oluyorlar.zamaninda ingilizlerle ittifak yaptıklari gibi.türkler hristiyan olsa dünyaa hükmederlerdi
Katılıyorum bir insan Türk olmaktan gurur duyarsa niye faşist olsun ki:)
kelime oyunu yapıyorlar işte ama buraya gelip mantıklı bir şey öne süremiyorlar malesef
buda yeni cıktı herhalde ne mutlu insan olana zaten insansın gergedan gibi yasıcak halin yok hayvanlar bile cinslere ayrılıyoken neyin tribi humanist genclikk !
zaten aynı şeyi söylüyorum anlayamamıssın ! dikkatli oku sallamadan önce !
pardon yanlış anlamışım biraz kapalı konuşmuşsun ondan sabah sabah böyle dikkat edemedim :)
ne mutlu türküm diyene en acık ifadesiyle .dd
aynen ne mutlu Türküm diyene :)
sahte hesaplar açanlar eksilemiş seni de
ama bu da ne kadar adil, ne kadar eşitlikçi, ne kadar hümanist, ne kadar evrensel insani değerlere, etik değerlere ne kadar sahip olduklarını ve gerçek yüzlerini ortaya çıkarmalarını sağlıyor. çıkıp iki mantıklı laf edip fikirlerini savunmaktan acizler. Anca meydanı boş bulunca kendi aralarında "biz her şeyin en iyisini en doğrusunu biliyoruz"culuk oynuyorlar.
Baksan hepsi entellektüel, hepsi aydın, hepsi çok okumuş.
Hani fikirler? fikir yok.
adamlar yavaş yavaş emellerine ulaşıyorlar. Dinimizden ettiler , benliğimizden ettiler , şimdide kendimizi yadırgar olmaya başladık. Ne güzel iştir bu ya.
Yok çok şey deniyorlar da daha başarılı olamadılar
birkaç şeyi başarabildilerse , diğerlerini başarabilecekleri anlamına gelir bu..
türk olduğunla gurur duyuyorsan karşıdaki kişi kürt veya ermeni olduğundan gurur duyuyorsa sende buna normal bakıyorsan iyi yoldasın ama normal karşılamıyorsan bilki faşosun.
Açıklamam yukarıda zaten saygı duyduğumu belirtmiştim. İşin ilginç yanı o soruyu soranlar esas faşoluğu yapıyor bence. Bir insanın Milliyetiyle ve vatanıyla gurur duymasının nesi yanlış. Senin de dediğin gibi başkalarının milliyetiyle gurur duymasına normal bakmayanlar faşodur.
haklısın ne mutlu kürdüm diyene.
Bıraksınlar da Kürt kürtlüğüyle Türk Türklüğüyle gurur duysun işte ben Kürtlüğüyle gurur duymayan bir Kürt görmedim. mesele Türklükle gurur duymaya gelince başlıyorlar yok o ırkçılık bilmemne. Bu vatan hepimizin ayrıca milliyetimiz farklı olsa da.
haklısın kardaş.
güneydoğuya Gardaşlık diye bir şehir kurulacak Türk-Kürt kardeşliğinin sembolü olarak
Batının bütün dayatmasına ajanlarına rağmen bölemeyecekler ayıramayacaklar bizi.
vatan millet sevgisi faşizm olarak nitelendiriliyor ise bende faşistim
asıl faşist kendini bizden üstün görenler
aynen kardeşim öyle baksana 2 eksi yemişim
işin ilginç tarafı günün sorusu olduğundan beri aksi fikir ileri sürüp savunan yok ama yorum yapmadan eksileyip gidiyorlar ))
yarın bir güncelleme yapacam
"aynı görüşte olanlar birbirini + lasın bakalım bir anket niteliğinde" o zaman + lar artar
++ :)
kardeşim laf konuşacak cesaretleri yok eksileyip gidiyolar çokta önemli değil ;) makeup teşekkürler cano bütün artılar sana olsun :)
Irkçılık bir ırkı yüceltirken diğerini aşşağılamaktır.Türk olduğum için kendimle ve atalarımla gurur duyuyorum kimseyi aşağıladığım yok kendi atalarım toprağın altında dahi olsa onları anıp övmek beni ilgilendirir ben bunu zoraki yapmıyorum taşıdığım kanın hakkını veremesemde asilliğini hissediyorum dünya bizi iyi tanır ondan bu gün hala dünyanın en stratejik toprakları bizim kontrolümüz altında bu bile bizim için ölenleri övmek ve yüceltmek için yeterlidir. Ne mutlu Türküm diyene..
Tabi ki ön doğal hakkımız bende sewiyorum vatanımı BAZI İNSANLARA İNAT ;)
en doğal hak.
evet en diyecektimön yazmışım :) anlamışsın sen onu ;)
ülkesini sevmek ve türk olmak faşistlikse faşistim sonuna kadar.aslını inkar edip aksini beyan eden olursada ta anasını s...m.
biraz ağır olmuş ama anafikre katılmamak elde değil aynen öyle bir hale geldik ama son kısım hariç kendimize hakim olmak lazım oyuna gelmemeliyiz
milliyetçiliğin azıda çoğuda kötüdür önemli olan islam kardeşliği hepimiz ademden geldik insanları farklı düşüncelere karakterlere sahip eden soyu değil inancıdır
Arabistanda araplar arasında milliyetçilik akımları halen körüklenirken, İslam'da mezheplere bölünmüş adeta ırk kadar kuvvetli ayrıma sokulmuşken, bir tek biz Türkiye'dekiler herşeye toz pembe gözlüklerle bakıyoruz.
Keşke bütün insanlar din, dil ve ırk ... vs ayrımı olmaksızın huzur içinde yaşayabilse
ama Dünya'nın gerçekleri var, Hakim güçler her tarafı bölüyor, parçalıyor, yönetiyor ya da yokediyor, bize gelince bir olağanüstü hoşgörü havası oluşturarak kendi kimliğimizi bile yasaklıyorlar
türkiyeliyim ama türk değilim. ne mutlu insanım diyene...
o da güzel biz kimseyi zorlamıyoruz ama bize Türklüğü inkar etmeyi dayatanlara da karşı çıkıyoruz.
amerikaya göre öyle otomatikman hükümete göre öyle otomatikman polise görede öyle
Aman "Türküm, gururluyum demeyin, Sam Amca kızar, Kürt demek ve Kürtçe konuşmak serbest oldu şimdi de Türk olmayı ve Türkçe konuşmayı yasaklıyorlar.
Sanki şu Dünya'da ulus devlet kavramını ortaya atıp ortalığı kasıp kavuran bu emperyalist zihniyet değilmiş gibi şimdi de aynı emperyalist oyun kalkmış Millet kavramını bırakın diyor. Kusura baksınlar ama burası kimsenin oyun bahçesi değil, gidip başka yerde "tek dünya devletçiliği" oyunların oynasınlar.
Kendileri asimilasyonun dibine vurmuşlar
bunu hükümete anlatamdıgın sürece bir anlam ifade etmez.. tek yol ayaklanma. öyle bir çark döndürüyolarki herkes birbirine bağlı.. işi tıkırında keyfi yerinde ne olup bittiği zerre umrunda değil ..en basiti şunu söylüyorum hep bundan 5 yıl önce şuan türkiyenin en zengin adamı olan ali ağaoğlunu tanıyan kaç kişi vardır ? daha bir sürü ortaya çıkarılan yolsuzluklarda var .. kendi içlerinde bu çarkı döndürüyorlar ve daha neler neler.. o yüzden bu çarkın en teğeden durdurulması gerek
Türkiye genelinde üniversite öğrencileri yeniden yapılanıyor üsdat merak etme ayaklanma değil ama demokratik haklarımızı savunma noktasında AKP nin karşısına genel seçimlerde çok güçlü argümanları ve planları olan bir parti çıkaracağız, 10 yıllık saltanat yeter artık. Millet alternatifi olmadığı için, sadece ekonomiyi toparlasın diye oy verdi AKP ye CHP, MHP yeri sağlam ama AKP nin oylarını bölecek, evrensel değerleri savunan, halkın içincen yeni bir parti doğacak. Mali kaynağı da ayarlanıyor.
bu terör onların sonu olacak zaten.. inerse ya bu yüzden ya da ekonomi yüzünden iner tepeden.. sevgili eksileyen amerika kökenli yobaz arkadaşlar kendinizi tanıtında kimin bu ülkenin bölücüsü oldugunu bizde görelim..
O değil de Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur diyerek dünyanın en yalnız milleti olduk ve en çok düşmanı olan ülkeyiz yani en büyük ırkçılığımız budur aslında !..
Biz öyle demesek de yaptıkları herşey bizi yalnızlığa itti. Ama az olsun öz olsun.
Devletler asla birbirine dost olmaz. Farklı bir coğrafyada olsaydık eğer düşmanımız da olmazdı.
sen neden kendini suçlu hissediyorsunki...bunu sorgulayanlar utansın...
kendimi sorgulamıyorum kimler ne düşünüyor görmek istedim sadece
suç olması için neden ne ?
türklüğünden utanan utansın
Soruyu öyle sormamın sebebi herkesin fikrini almaktı bugünlerde Türk olmayı neredeyse suç sayacaklar da ...
ne mutlu türküm diyene türk olduğum için mutluyum ..
Birileri buna üzülmüş çok takmışlar bu olaya her Türküm diyen garanti eksiyi almış
istedikleri kadar eksilesinler :)
değildir ama ben sevmiyorum. sevmemek suç mudur? suçsa bile bana ne.
o da doğru hiçbir ülkeyi sevmek zorunda değilsin
ama yine de her ülke vatandaşlarına haklar verdiği gibi ülkesine bağlılık istiyorlar. Kıta olarak Amerika ve Avrupa'daki bütün ülkeler ülkeyi sevmeyi ve ülke için çalışmayı, kanulara uymayı vatandailığın ön şartı sayıyorlar. ülkeyi sevmediğini ifade edeni vatandaşlıktan çıkarıyorlar.
Türkiye'de böyle bir kanun yok. Bu da demek oluyor ki Türkiye Avrupa ve Amerika ülkelerinden daha demokratik ve özgürlükçü.
Bir gün bizim olgunluğumuza gelirler
KS. genelde bu tür tartışma yaratan soruları silerken neden bu soruyu günün sorusu olarak seçti?
Günün sorusunu ks seçmiyor, bu soru "tartışma yaratan" bir soru değil. Her sorunun farklı cevapları olabileceği gibi bu sorunun da farklı cevapları olabilir.
isteyen gelir medeni cesaretini gösterir ve kendi cevabını verir. kimse karşıt görüşte diye engellemiyorum, cevap verip beni bu soruda engelleyen çocukları bile. Ya da kimseyi eksilemiyorum karşıt görüş diye. Ama fikrimi belirtiyorum. Bu hakkım değilmiş gibi bir fikre sahipmişsin gibi... İnsanları tanımadan faşo demek vatanseverliğe engelmi
Bu soruda bile verilen cevaplarda "Türküm ve gurur duyuyorum" diyenlere o kadar fazla eksi verilmiş ki bu kadar tepki alacağını düşünmezdim bile.
Canı sıkılanlar belki de oyun oynamak istemişlerdir ) fikir belirtecek kadar medeni cesaretleri yok
Dışarıda İstiklal Marşı'nın adını bile bilmeyenler varken aldırış bile etmem millet sevgisi yürekte olur.
gurur duyamayan varsa kimliğini değiştirecek
o ülkenin nimetlerinden faydalan mıyacak ve stkr olup gidecek okadar
Osmanlı'da mesela Türkler sanılanın aksine bir çok dönemde ikinci planda kalmışlardır. Ümmetçi zihniyet bunu gerektirir ki şu anda da ümmetçi bir zihniyet hakim durumda
insanlığımla gurur duyuyorum
hepimiz insanız mesele de insani bir hak: gurur duymak
Artıyı verdim ablası.
Çok şükür ki türküm guruluyum onurluyum
insanların ifade etme özgürlüğünü ellerinden alacaklar imkanları olsa
Ne mutlu türküm diyene
o beğenmeyen 9 kişi zoruna mı gittiiiiiiii
Biz sadece bekşemedeyiz kaç kişi eksileyecek diye yoksa sayımız fazla iş artılamaya gelince artılarız. ama daha medenice fikir savunmaktan uzaklar, hafif bir korkaklık sezinliyorum sanki karşıt fikre napıyorsak,
kendileri olsa çoktan karşıt fikirleri engellemişti ama sorsan en açık fikirli en aydın, en hümanist kendileri ...,
palavra bunlar yukarıdaki faşist tanımına tam uyuyorlar.
yazdıkça kendilerini ele veriyorlar çünkü.
din dil ırk ayrımı olmamalı diyenler, Ruslar, Yunanlar üstün dedi
gurur duymuyorum, mükemmel değiliz.
Gurur duymamak günümüzdeki durumla alakalıdır sadece yani, mükemmel değilsek gurur duymamalıyız mı diyorsun yanlış mı anlıyorum. Peki mükemmel olmadığımız için gurur duymamanın yanında utanmalı mıyız Türk olduğumuz için?
ne mutlu turkum diyene..
bunu eksileyen arkadaşlar kendilerini ne olarak hissediyor acaba
Hayaldi gerçek oldu
artık bu söz tarihe karışıyor
+1
Allah bütün insanları Türk yAratmıştır, dileyen araştırabilir..bu yüzden zaten gururluyuz, egoist değil.
Al sana Türk milletinin faşistliği link bak cevaplara.
aynen
Sen halt olduğunu belli ediyorsun işte gerizekalı...totondan anlıyorsun lafları belli ki..Defol git.
Cık, ııh. Bu genelleme olmamış dude. Farklı konumda değilsin bu lafla.
Kısasa kısas...Saygı duysun ki saygı görsün bu kadar basit. Üzerime işese yarabbi şükür de demem.
O soruda sana bir sürü saygın cevap çıkarabilirim. Sinirine veriyorum.
Genelleme olarak söylemiyorum zaten Türk milletinin faşistliği budur anlamında söylüyorum görmeyenler görsün demek istedim tabi ki herkes için demiyorum.
o soruya cevaplara göz gezdirdim ama belki bahsettiğin cevaplar silimiştir
"Türk milletinin faşistliği!" ne örnek bişey göremedim.
Silinmiş evet bu cevabımın altında da vardı faşistlikler.
ben şu tanımı internetten aldım
Faşist sadece kendi düşüncesinin doğru olduğuna inanan ve diğer insanların düşüncesine saygı göstermeyen hatta diğer insanları da kendi gibi düşünmeye zorlayan insana denir.
sen hangi tanıma göre faşistlik diyorsun?
Hangi tanıma derken? Bahsettiğin tanıma göre faşistlik diyorum.
bazıları farklı tanımlar üretiyorlar ve Mesela kendi fikrini yücelten, diğer fikirlere saygı göstermeyen, herkesi kendi gibi düşünmeye zorlayan bazı insanlar komik bir şekilde çeşitli tanımlarla kafasına göre herkesi faşist ilan edebiliyor da ondan sordum.
Anladım..
Milliyetçilik duygusunu saçma buluyorum ve saçma zaten de.
ummetcilik duygusu hakkindaki fikirlerinizi de alabilirmiyiz?
Onu hiç mi hiç sevmiyorum. Herkesin dini kendine ve insan dinini gösteriş yapmadan içinde yaşamalıdır. Ayrıca başkalarının dinine de saygılı olmalıdır.
Ah keşke bu dediğin görüşleri Çin'de Müslüman ve Türk oldukları için Sincan-Uygur (Doğu Türkistan) bölgesinde katliam yapan çinlilere, Kafkas halklarını artık rahat bırakmış olan malum komşumuza (ama bir zamanlar sivil halkın üzerine, şehirlere füze saldırısı düzenleyen hani...), Bosna'daki Müslümanların katledilmesine, 21. yüzyılda soykırım yaşanmasına seyirci kalan Bütün Avrupa devletlerine; Kızılderililere, Cezayirlilere ... soykırım yapanlara; Müslümanların ülkelerine ayrımcılık yapana ...
Ve de Ermeni Soykırımı yapan Türklere... Kürtleri katleden Saddam'a ve İran'a...
Türküm ve Türklüğümle gurur duyuyorum.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !
Al sana o zaman ! Bu Türk Milletinden mi gurur duyacağız ?
link
Yoksa bundan mı ?
link
ATATÜRK'çüyüm İzmir'liyim gururluyum !
bunu ifade etmeye de karışan karşı çıkanlar var arkadaş yok sevemezmişsin yok gurur duyamazmışsın bilmem ne sanki kime ne
arabamın arka camı komple ATA'mın resmiyle kaplı jandarma söker ben yapıştırırım sürekli sıkıntı yok
bir ırkla gurur duymak saçmadır..
İki ve daha fazla ırk olunca da mı aynı sonucu veriyor bu denklem sağol
köpek miyiz ki ırkına göre değerlendirelim ? benim bildiğim köpeklere yapılır bu
birşeyim derken gocunmam zaten ama gurur da duymam anlayamıyorum bir ırkla neden gurur duyulur
kanla gurur duymanın nesi güzel ? evet çanakkalede bir destan yazıldı ama başka insanların topraklarını işgal ettiğimiz de çok olmadı mı
ayrıca ben kürdüm
kürtlükle de gurur duymam ve gocunmam. hümanistim
Gurur duymak ya da duymamak ayrı, başkasının gurur duyma hakkını elinden almak ayrı bişey
benim sorum gurur duyma hakkımızı elimizden almaya çalışanların tavrıyla ilgili.
Eğer gurur duyma hkkı insanın elinden alınabiliyorsa, gurur duymama hakkı da elinden alınmalı mı?
Gerçek bir hümanist tebrik ediyorum.
En azından Türklükle gurur duymaya karşı çıkıp
öteki milletleri yüceltmedi. Sözleri kendi içinde turarlı en azından.
Bi taraftan ırkçılığa karşıyım derken öbür taraftan Rus ırkçılığı, Yunan ırkçılığı yapmıyor en azından.
Böyle tutarlı olun canımı yiyin
beklemediğim bir ödül oldu en iyi cevap yalnız aşağıda başka bir arkadaşın yorumları vardı kaybolmuş neden olmuş anlamadım.teşekkür ederim tekrardan
En iyi cevap olma sebebi bence savunduğun şeyin tutarlılığı
Türklükle Gurur duymak saçma diyenler hep başka ırktan ve kendi ırklarına sıra gelince kendi üstünlüklerinden dem vuruyorlar aslında ikiyüzlülüklerini ortaya koyuyorlar.
"kürtlükle de gurur duymam ve gocunmam. hümanistim" demen senin gerçekten bir hümanist olduğunu gösterir.
Bir yandan hümanistim deyim öbür yandan kendi milletini yüceltip diğer milletleri aşağılama çabasına giren tiyatroculardan değilsin.
Irk peşinde değilim yoksa
git bunu İngilize, git bunu İspanyanın Katalanına Bask'ına, git bunu italyana, git bunu kültür bayramı yapan tek ülke vatandaşı Japona da anlat bakalım. İnsanoğlu madem zeki yaşam formu, kültürüne sadece genetik dağılım değil kültürüne sahip çıkacak elbet, elbet bir kültürün bir özelliği sivrilecek. Çok mu zor bunu böyle düşünmek, dünyaya bir uzaylı gelse onunda dünyalı gibi davranmasını beklemek aptallık olmaz mı? mesela... sığ bakmayın, fikren faşizanlık yapmayın.
kültüre sahip çıkılmamalı mı dedim ben? türkiyede sahip çıkılan şey bakşa bir şey.
"Kendilerine h?inlik edenleri savunma. Çünkü Allah h?in günahk?rları sevmez." (Nis?: 107)
Onlar senden gurur duymuyorken sen neden onlardan gurur duyurorsun.
ATATÜRK benim ırkım atamdır guru duymak saçmamı diyosun şimdi
atatürkle ben de gurur duyuyorum o bir dehaydı. onunla gurur duymak ırkla alakalı değildir kaldı ki atatürkün ırk olarak türk olması bile kesin bir şey değildir.ben kürdüm diye biliyorum ama kürtlüğün hiç bir genetik özelliğini taşımıyorum bu devirde ırkları ayırt etmek kolay değil.
Türklük gururdur. ben Atalarımla gurur duyuyorum
kardeşim ona bakarsan bu düzenin padişahı olan pensilvanyadaki o isim de kürt kalkıp onun etrafında herkes toplanıyo.. bunu hep saklamaya çalışıyo ancak baba tarafı kürt kökenlidir bunu unutma biraz araştır.. her denilene kafa sallamak ülkemiz de farz oldu zaten.. birde olayı türkmüsün müslüman mı muhabetine getirmeyin.. çok dinci takılanlarıda görüyoruz..
link
ne mutlu muslumanim diyene.. yemisim irkimi.
saygı duyarım
Muslumanim diyebilmeni neye borclusun?
Mevzu ve senin tepkin ne?
Vatanını, Milletini her seven ve gurur duyan "faşo" değildir. Sanki öyleymiş gibi göstermeye çalışmak ise insanları Vatanından ve Milletinden soğutmaya yöneliktir. Birileri istiyor ki insanlar "Vatanımla ve Milletimle gurur duyuyorum" demeye utansın. Ben böyle görüyorum.
ne mutlu insanım diyene!
ne mutlu her ülkedeki her olay, her ayrımcılık, her ırkçılık, her vahşet ve her haksızlık karşısında insanım diyebilene, çizgisini bozmayana
Bu coğrafyada yaşamaktan dolayı mutluyum. Bu coğrafyada yaşamak da "benim için" Türk olmak demektir.
Kısasa kısas...Saygı duysun ki saygı görsün bu kadar basit. Üzerime işese yarabbi şükür de demem.
Benim konuşma tarzım böyledir. O bana ne verirse onu görür sinirimden de değil hak ettiği o dur çünkü.
:) değildir bence...
kızım sen kimsin
yine çakma vakası yaşıyorum seninle
olmamalı da zaten )
türk olmakla gurur duyuyorum
türküm ve gurur duyuyorum
ne mutlu ki TURKUM elhamdulliah :D
ne büyük bir meziyet. kafaları at çöpe.
Türk olmaktan gurur duyuyorum.