Türk olmak ve ülkemizle milletimizle gurur duymak suç mudur?

Türk olmak ve Ülkemizle Milletimizle gurur duymak suçmudur?

Ülkemizi milletimizi seviyoruz diye illede ırkçı mı, illede faşist mi oluyoruz?

Hani fikirlere saygı duymak diye bişey vardı?

Milletimi vatanımı seviyorum gurur duyuyorum, ırkçı değilim.

Vatanı ve Milleti sevmek, gurur duymak için illede somut sebepler gerekmez bence:

ya sizce?

zengin ülke olması, teknolojisinin çok ileri olması, dünyaca ünlü edebi eserler verilmesi, müthiş sanatsal ve tarihi eserler bulunması vs bunlar olmasa bile vatan ve millet sevilebilir gurur duyulabilir mi?

Vatanı ve Milletiyle gurur duyana "Hamasi Irkçı" gibi yaftalar takanların da cahilliğinden eminim.

Bugünkü iktidardan memnun olmamak ve "mutlu olmamak" Ülkemizle ve Milletimizle gurur duymamıza engel midir?

Bunlar daha çoğaltılabilir

KS de karşılaştığım bir soru üzerine bu soruyu sorma ihtiyacı hissettim. Kelime oyunları yapılarak sanki illede Vatanımızla Milletimizle gurur duymamamız gerekirmiş gibi bir hava oluşturulmaya çalışılmış.

Ben herkesin görüşlerine gerçekten saygılıyım başkaları gibi verilen cevap yüzünden insanları yargılama hakkım olmadığını iyi bilirim

Özellikle karşıt görüşlülerin ne düşündüklerini bekliyorum.

Hakaret olmadan mümkünse :::::::
Güncellemeler
+1 yıl
Her önüne gelene "faşo" diyenlere duyurulur:

Faşist kime denir: Faşist sadece kendi düşüncesinin doğru olduğuna inanan ve diğer insanların düşüncesine saygı göstermeyen hatta diğer insanları da kendi gibi düşünmeye zorlayan insana denir.

Kendi düşüncelerini bana empoze etmeye çalışanlara ve illede onların dediğini kabul etmem gerektiğini savunanlara duyurulur.

Milliyetimle ve Vatanımla Gurur duymak benim tercihim. Tercihimi sizin ya da başkalarının fikirlerine göre değiştirecek değilim.
Güncellemeler
+1 yıl
@engelleyen sayın üye:

Cehaletini gördüm pes ediyorum. Engellemen iyi olmuş. Okuduğunu yanlış anlamışsın

TDK sözlüğünden alıntıyı, ironinin ne olduğunu anlayasın diye yaptım.

Faşo tanımı da yukarıda. O tanım başka üye içindi, terimlerin ne anlama geldiğini bilmeyen çok..

Ne kadar eşitlikçi evrensel insani değerleri savunan biri olduğunu da görmüş oldum.

Grüş tartışmaktan da hayli uzaklar

İsanın istediği şeyle gurur duyması hakkımız değilmiş ilginç. bunu kurala bağlamışlar ))
Türk olmak ve ülkemizle milletimizle gurur duymak suç mudur?