Sizce hayata tutunmak için bir sebebim var mı?

Özet gecmeye calısıcam, 20 yasındayım hemsirelik ogrencisiyim. Daha 10 aylıkken ben, annem ve babam ayrılıyor. Babasız büyüdüm bir kez bile baba demedim hayatımda, vicdansız ilgisiz tek bir doğum günümde dahi aramayan bir biyolojik babaya sahibim. Mükemmel ve güçlü bir annem var, ben abim için elinden geleni yapan harika bir anne. Abim demisken, 10 yıldır cezaevinde, aftan başka da bir umudumuz yok. Ne anne ne de baba tarafımdan hiçbir ilgi alaka yok hepsi birer el sanki. Lise sondayken, annem 10 ay cezaevine girdi tamamen bir sacmalıktan ve ben bir başıma kaldım.. annem cezaevinde kalp hastası oldu 2 kez kriz gecirdi. Ciktiktan 6 ay sonra ölmek üzereyken by pass ameliyatına alındı ve ben yine bir basimaydim.. 2 ay önce sekerden ayağında yara çıktı bacağını kesmek istediler varımızı yogumuzu vererek sadece serçe parmakla yırttık halen tedavisi sürüyor cok az bir yara kaldı.. ve ben yine bir başımayım. Şimdi söyler misiniz? Bu kader mi yoksa benim secimim mi? Ne onuyorum ne ölüyorum, bugünüme şükür rabbim çaresiz bırakmıyor ama yorgun ve yapayalnızım.. dua eder misiniz? Gelecek icin.. abim icin annem icin benim icin..
Sizce hayata tutunmak için bir sebebim var mı?