Evlenmek isteyenler de mutsuz, evlenenler de mutsuz
bu nasıl birşey anlamadım :)))
bu nasıl birşey anlamadım :)))
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Mutsuzluk her yerde, dünya mutsuz bir yer çünkü. Evlilik buna çare ya da neden değil bence.
Mutsuzluk insanın açgözlülüğü ve sahip olmadığını istemesi değil. Mutsuzluk, elmanın yere düşmesi kadar doğal ve gerçek.
Evlenmeyenlerin mutsuzluğu, hayal kurdukları daha doğrusu herkeste gördükleri aile düzenine sahip olmamaları olabilir ama olmayadabilir. Asıl neden, insanın temel ihtiyaçlarından olan sevme ve sevilme ihtiyacı. Sevgi ve ilgi görmedikleri için mutsuzlar. Bazı insanlar bu hissi pas geçip yalnız da mutlu olabiliyorlar; ama onlar bu ihtiyacı sosyal düzeyde karşılıyor, mesela iş hayatındaki saygınlığı koyuyorlar ruhlarını besleyecek sevme/sevilme ihtiyacı yerine.
Evlenenler ise nasıl mutlu olsunlar ki? Herşeyden önce, kaybedecek birşeyi olan insan, kaybeder! Beklentileri olan insan mutsuz olur. Mutluluk kendi içimizde, oysa biz başkalarında arıyoruz. Bunu herkesten önce ben yapıyorum, mutluluğumu başkalarında arıyorum. Evliliğin mutsuzluğu beklentiler ve sorumluluklar. Kendimizin istemediği, evlilik paketinin bize varsayılan halde getirdiği sorumluluklar. Aşıkken görmediğimiz şeyler var sonra. Bununla birlikte karşıdakinin yeterince yakına gelmediğimiz için göremediğimiz, hayatına yeterince girmediğimiz için bilmediğimiz gizli yönleri var. Onlar mutsuz ediyor bizi.
Kendi içimizde bulamazken mutluluğu, ne evlilikte ne bekarlıkta bulamayız. Çünkü dünya mutsuz bir yer. Sadece kendi içine dönebilen sayılı insan onu buluyor. Ben onlardan biri değilim. Bunun farkında olmama rağmen, kendi iç mutluluğuna erişen birisi değilim. Çünkü hepimizin eksik kalan yönleri var; ve onları tamamlamadan ihtiyaç listesinin bir üst basamağına geçince temeli çürük bir bina gibi oluyoruz.
Bazen, iki kişi birbirinin eksiklerini kapatıp, sağlam bir bütün oluşturabilir; işte o zaman mutlu bir evlilik oluyor. Yoksa yalnız ya da birlikte, mutsuzluk hep içimizde, mutlulukla birlikte!
bekar insanın hayali, akşamları sıcak yuvasında sevdiği eşinin dizine yaslayıp başını, benim dediği huzur bulduğu yerde sakin sakin yaşamaktır,düzen ister.
evlenince işler değişir, bu seferde tek başına yaşadığı sorumsuz,sorunsuz günleri özler.
yani evlenmek isdeyenler bence ona gore mutsuzki sanki kendilerini cok yalniz his edyorlar yada bazilarida sevdyine hemencecik kovusmak isdyor ondandr evlenenlerde ondan mutsuzdrki buda tabi her kese deyil yalniz bazilarina aiddr dusnmeden yeternce emin olmadan evlenmsler yadaki ya kadinda yada erkekde artik yeternce bir-birlerine karsi sevgi saygui yok siklimslar ayni seylerden
evlilik gibi kutsal bi müesseseyi hep böle tezatlıklar oyuncaklaştırmış ülkece miletce batılı ülkeler gibi medeniyet rahatlık diye diye aile kavramını yitirmek üzereyiz ve kimse bunun farkında değil ne kadın erkeğe tahammül ediyo ne de erkek kadına.Allttan alan taraf yok herkes kolayı seçiyor herkes en ufak bi sorunla yüzleşmekten korkuyor nedir bu korku:(
Cevap
6Cevap
Sanırım bu insanların ağzına sakız olmuş .
Yani yanındaki bekar kızlara hem evde kaldın evlen artık dedikten sonrada evlenme erkeklerin hepsi öküzdür diyen çok bilmiş evli hanım ablalar gibi insanların sözleri .
Yalnış kişileri seçenler mutsuz oluyorlar bu evlilikte sınırlı değil sevgili olanlar içinde bu geçerli.
Evli olanların oyunlarından işte..
Madem mutsuzsun neden evlendin o zaman...
Bekar kal diye akıl veren evlileri anlamıyorum
evt şuan aynı şeyleri bana söylüyorlar :ı
Evlenmek ile evlenmemek arasında üçüncü bir statü olsa, onda da pişman olur bunlar..
bulunulan durumda mutlu olmaya çalışılmadıkça pişman olmaya devam ederler...
kuzenimin nikahında durdurunbunikahı diye bağırmak istedim. Anneme dönüp, neden beni evlendirdin dedim:)
Evet tezin doğru:)
benim tezim değil, çevremdeki insanlar söylüyor bunu :ı
aynı cevabı aldım annemden de @asıksurat:)
evlenen pişman...ama evlenmeyende niye evlenmedim diye pişman..insanoğlu hep kendinde olmayanı ister..
evlenmekten soğuyorum böyle böyle
kişiye bağlı o aslında.. halinden memnunsan her türlü mutlusundur :)
Evlenince mukayese ederim ancak :)
Ama pişman olacağımı sanmıyorum.
hiç bi zaman halimizden memnun olamıyoruz demek ki :))
evlensende evlenmesende sorun yani her türlü pişmanlık yaşıon :)))9
evlensen evlilik zor hayat zor evlenmesen yalnız yaşamak zor
evlenen evlendim diye evlenemeyen ben niye evlenmedim diye pişman
:))))
insanlar her şekilde şükürsüz
bazilari yasar bazilari degil
Yo mutlu olanlarda var.
Bende bişe anlamadım :P
yalan söylüyosun
aşkımızda yalan mıydı :ı
tipi tip bulalım sana ozaman
senin tipin cin ali zaten, git onunla oyna hadi canım hadi :ı