askerdeyim askeriyeden çıkma şansım yok bu bes numarayı nasıl değiştirebilirim?
Cevabın nedir?
+1 yılöncekikle Selamın Aleykum HAyırlı teskeler bende askerım Sorunun Cevabına Gelcek Olursak
Dostum 532 Turkcell Müşteri Hizmetlerini Ararsan ordan Yapabılrsın Baska Yolu Yok...10 Yorumla
En İyi Cevaplar
hiç bilmiyorum bu konu üzerine abimde turkceli aramıstım bayiye çağırmıslardı sanırım oluyor.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
189Cevap
+1 yılÖncelikle ilk girişte sıraya girme sevdiklerinden ayrılma psikolojisi vs bir hüzün kaplıyor içini insanın ben acemi birliğimi İzmir'de yapmıştım sıraya sokuyolar elbiselerini veriyolar aşı yapıyolar filan derken o gün hep koşturmaca geçiyor sonra yatağını filan belirliyorlar derken sabahın köründe uyanıyorsun hemen giyinip geçiyosun sıraya eğitimler oluyo dışarıya bakıyosun günler hiç bitmeyecekmiş gibi geliyo gözünde büyüyo zorluklar yaşıyorsun sevdiklerin ardığında hep iyiyim hiç bir sorun yok diye numara yapıyorsun derken acemi bitiyor usta birliği başlyor derken asıl sorunda burda başlıyor aslında en azındna bende her telden insan var dedikelri burda geldi başıma Rdm taburuna düştüm biz kısa dönemler hariç uzun dönemlerin hepsi rdm idi yani şöyle söylim Ankara'da askerlik yapıyor çocuk uzman çavuş nerde askerlik yapıyorsun dediğinde Kayseri diyen yani Ankara'yı Kayseri sanan insanlar vardı zor günlerdi ama zamanla onada alışıyo insan bu sefer oraya alışıyosun sivile çıkınca tuhaf geliyo çarşı iznlerinde filan. Diğer konu evet devlet veriyor ama yinede götürsün iç çamaşırı kişisel temizlik vs kilitte götürebilir acemide hırsızlık çok olur malesef ustada kısmen yani şimdiden Allah kavuştursun diyorum zor ama destek ol hep moralini yüksek tut erkek arkadaşının.
10 Yorumla
+1 yılEvet devlet çoğu şeyi veriyor fakat bazı yerlerde traş bıçağı ile köpük vs. verilmiyor yanına alsın.
Usta birliğine geçince ekstradan çorap, iç çamaşırı alsın bol bol.
Telefon olayı şöyle bak gideceği yere göre değişir. Bizim gemide yasaktı yakalatırsan direk mahkemeye veriyorlar genelde askerliğin uzuyor onda da 3 hafta falan. Fakat günümüzde çoğu yer çarşı kitleme gibi cezalar veriyor. Götüreceği telefon tuşlu kamerasız olmalı. Hafıza kartı sivil hat götürmesin hem acemi birliğini bitirsin hemde usta birliğne gitsin başta ortam nasıl bir görsün. Ona göre alır alacağını kameralı ya da sivil hat filan.
Turkcell bayisine gitsin askercell hat alsın kendine bide ucuz tuşlu telefonlardan tamamdır. Traş köpüğü veya jeli, traş bıçakları. Usta birliğinde iç çamaşırı ve çorap. Kişisel bakımı için tırnak makası, kulak silicisi gibi şeylerde alsın. Şampuan, duş jeli ve lifi vs. işte.
Psikoloji olayı gittiği yere göre değişir bizde çok katı kurallar var bide benim branş zordu gece 2 de 3 te kaldırıyorlar arıza falan olunca habire arıza veriyor gemilerde. Asb. seni fırçalıyor mesela laflar koyuyor sana ama elinden bir şey gelmiyor yeminin var ve dalsan bile alacağın ceza epey büyük olur elin kolun bağlı yani. Şafak saymasın bu arada şafak kaç diye dalga geçenler olur elbette bilmiyorum desin geçsin. Şafak sayarsa kafayı yer çünkü.
Yemek olayı da şöyle genelde et çıkıyor öğlen hep et olur akşamda et oluyor. Et yemekten bıkabilir tövbe tövbe. Bizim burada yemekler çok iyiydi mesela 1 kasa kivi bırakıyorlar isteyen istediği kadar alsın keyfine kivi yiyorduk. Yazın her akşam maraş dondurma dağıtılırdı. Kışın ise her salı günü 1 kasa simit gelirdi, perşembe günleri ise poğaça gelirdi çayda taze olurdu süper oluyordu. Bizde iş çoktu gemide olmamızdan kaynaklı bide bnim branş malum her halta biz koşturuyoruz g*tümüzün üzerine pek oturamıyorduk en alt devre asker bile benden daha fazla oturuyordu.14 Yorumla- +1 yıl
ya ne kadar teşekkür etsem az minnettarım. neredeyse tüm merak ettiğim soruları cevaplamışsın. çok ama çok teşekkür ediyorum. son kez bir şeyler daha sormak istiyorum. bu askercell i nasıl halledeceğiz? yani aylık 300 dakika gibi bir şey mi bu? bir de askerde sevgili durumuna ne diyorsunuz? 7 yıldır sevgiliyiz. askerde erkekler sevgililerinden soğur ayrılırlar hatta aldatırlar diyorlar, bunun doğruluğunu siz daha iyi bilirsiniz. tekrar çok teşekkür ediyorum
- +1 yıl
Rica ederim aklınıza takılan bir şey varsa sorabilirsiniz elbette.
Askercelli Turkcell bayisine gidip çıkartacak kısa dönem misin uzun dönem misin diye soruyor adam orada hangi dönemse söylesin ona göre alsın. 300 dakika filan var çok değil biliyorum ama bu tarife faturalı hat değil yani. Şahsi görüşüm o seni çaldırsın meşgule at o seni arasın ağırlıklı böyle yapın.
Sabredebilen için pek sorun yok hasret ve özlem dışında. 7 yıllık bir ilişkiniz var bence sizde bir sorun çıkmaz. Asker sevgilisinden soğumaz soğanlar tek tüktür o da yaşadığı yerde kız bulduğu içindir.
Bide askerlerin şu olayı vardır gerçi her yerde yokta. Masaj salonuna giderler malumunuz mutlu son olayı var bunu isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz. Sevgiliniz bence böyle bir şey yapmaz gibi.
Askerde sizden soğumaz sadece daha çok özler ve vakit bulamadığından dolayı konuşamazsa sıkıntılara girer psikoloji işte burada devreye giriyor. - +1 yıl
Bide şunu diyeyim askercellde hafta içi saat 18:00 dan sabah 08:00 mı 07:00 a kadar mı ne konuşuluyor diye biliyorum. Ama mesaj 7/24 yani. Hafta sonu ise aramada full açık oluyor. Yani atıyorum salı günü şu an bu saatte sevgilinize ararsanız ve ulaşamazsanız bilin ki askercellden kaynaklı akşam 6 olmadığından.
- +1 yıl
Bide acemi birliğine öyle çok pahalı şeyler götürmesin hırsızlık olayları çok olur acemi birliğinde.
Mümkünse acemi birliğine fazla özel eşya götürmesin cüzdanında sizin fotoğrafı filan olsun mesela. Bide güzel bir keçe alsın ayakkabı için. Ayakkabıyı 1 numara büyük seçsin çok dar olmasın ve ayakabının giydiği yan kısımları ezsin taşla veya ayağınla çok acıtıyor acemide ki ayakkabılar malum. Pudra veya vazelin filanda alsın bütün gün ayakkabıyla malum.
- İnternet & Teknoloji konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılaskere giderken yanına çok fazla eşya almasın. haki renk 2 tane don 2 tane atlet 2 çorap tıraş çantası, 1 havle ve yedek sivil kıyafet 4 tane falan sağlam kilit alsın yeterli. askerde ne gerekiyorsa veriyorlar ayrıca çoğu kışlanın kantininde neye ihtiyaç varsa satılır. bot boyasıydı dikiş iğne iplikleri vs. yine kantinde 30-35 tl ye set olarak satılır, dolap düzeni için gereken her şey o sete dahildir. çoğu kışlada banka hesap işlemleri yapılır bütün askerlere hesap açılır ama siz yinede garantiden bir hesap açıp kartı alıp gönderirseniz iyi olur. telefon olarak:
www.bizde.com/.../...adyo-ve-el-fener-5119783.html
bunun gibi bir şey öneririm ilk başta. askercell hat kontrolü olmuyor diye biliyorum normal hat alıp götürebilir. bu arada bu tip telefonlar serbest. sonra nizamiyeden içeri giriyor sağlık sigortası falan bir şeyler imzalaması gerekiyor 30 tl ücret almışlardı benden. sonra aşı için bir yere istifliyorlar mehmetçikleri sırayla aşısını olan kıyafetlerini alıyor. o arada birliği bellidir orda onbaşı uzman çavuş isimlerini bağırır toplar bir yere.
cebinde en az 300 tl ile gönderin bankamatiğe ulaşım sorunu olabiliyor. oda biraz ayık olmalı tabi :D aklına bir şey takılırsa sormak istediğin buradan veya özelden yazabilirsin görünce cevaplarım.14 Yorumla- +1 yıl
ya ne desem az /minnettarım, çoğu soruma cevap vermişsin. vallahi çok ama çok teşekkür ediyorum. dediklerinin hepsini aklıma kazıdım. bu kilitler kullanılmıyor gerek yok vs demiş bazı arkadaşlar, sizce kesin olarak kilit almalı mı? bir de bir şey daha sormak istiyorum. biz yedi yıldır sevgiliyiz. orada askerler sevgililerinden soğuyup ayrılabilirlermiş ardından da aldatma gibi durumlar söz konusu olurmuş. bunun doğruluğu nedir? vaktini alıyorum kusuruma bakma lütfen
- +1 yıl
sorun değil vaktim bol da, kilitler botlar için lazım oluyor. başka bir askerin ayak numarasına göre bot kalmazsa 1 büyüğünü veriyorlar. o da tutar seninkine denk gelir yer değiştirir botlar :D ama kilit olursa adam UĞRAŞMAK İSTEMEZ. kilit kırılır yani kolay :D sivil eşya çantası için lazım olabilir. dolapları kilitlemek yasak. bir de yedek dursun maliyeti ve kapladığı yer çok az :)
aldatma olayına gelirsek şimdi ben acemiliği ıspartada yapmıştım. ilk 20 gün kadın yüzü görememiştik :( yemin töreninden sonra çarşılar yazılır. tabi orada sütü bozuk tipler çok olacağı için genel ev bulabiliyorlar :D seninki de onlara takılırsa öyle bir durum olabilir :D ama güveniyorsan yapmaz zaten her şeyden önce sağlığı için yapmaması lazım. durduk yerde soğumaz senden emin ol hatta desteğine ihtiyacı olacak. ben askerdeyken 12 ayda annemi 7-8 kere aradıysam sevgilimle ayda 700 tl lik telefon kartı bitiriyordum :D en çok sana ihtiyaç duyar yani ;) ya da bilmiyorum bende bir bozukluk olabilir - +1 yıl
benim sevgilimle 1 sene askerlikten önce 2 sene askerlikten sonra ilişkim devam etti. 4 sene boyunca hiç kavga da etmedik tartışmadık bile. o konuda bana bakma :D ayrılanları çok gördüm ama
+1 yılEğer kısa dönemse acemi birliği laylaylom geçer çok bişey yapmaz, kötü bir laf duymaz, canını sıkacak kimseler pek çıkmaz... Bildiğin ünivrsite kampüsü gibi bir nevi geçer ama farkı kızlar yok ve dışarı çıkmak yok. Acemilik boyunca kışla evi olcak. Usta birliğimi ben tunceli de yaptım. Öyle ne korkcak bir olay yaşadım ne terör ne terörist gördüm. İlk başta giderken adam neyle karşılaşacağım acaba diye korkuyor ama ciddi manada kortukutacak birşeye rastlamadım. Usta birliğinde askerler gerçekten çok çeşitli balicisi de var tinerciside var hapıcusu torbacısı delikanlısı genci yaşlısı hepsi var... Uzun dönemler kısa dönem askerlerden nefret ediyor bu nedenle en başlarda sindirmeye çalışcaklardır o biraz can sıkıcı oluyor. Çoluğun cocuğun madarası olmuş hissine kaolıyorsun ama 4 gün sürdü bende bu durum. Sonrasında en baba askerlik mesleği olan kantincilik ünvanını aldım ve sonrası tamamen yatış şeklindeydi. 9 kilo falan alarak döndüm eve... işin özü doğuda askersen tek canını sıkacak kısmı özgür olacağın hiç bir vakit yok karakolun malı gibi olursun ama arkadaşlıkların kurulduktan sonra erkek lisesi gibi bir durum olacak... erkek görmekten sıkılacaksın o kadar. çabuk bitiyo ama ya dert edecek bişey yok
00 YorumlaEvet dediğin gibi malzemeler veriliyor ama o yanına bir çift veya iki çift daha içlik ve iç çamaşırı götürsün. Uzun dönem mı gidecek kısa dönem mi? Bunu belirtirsen iyi olur. Yazdıklarımdan fazla götürmesi ona yük olur. Gerekirse siz arkasından gönderirsiniz. Bu mevsimde gidecekse, mutlaka sıkı giyinsin, askeri malzemeleri ilk gün vermezlerse, sıkıntı çeker çok üşür. Özellikle eldiven ve bere. Muhtemelen bir kere kullanır ama, yokluğu bir yıla bedel olur hele ki ilk akşam uzun bir içtima geçirirse. Sakin erkeklik yapmasın. Hangi ilde yaşıyor bilmem. Ama bu yıl mevsim sert, Akdeniz sahilinin dışında bir yere gidecekse, ilk gün gerçekten sıkı giyinmeli. Öyleki Akdeniz bile, bu yol kışı sert geçiriyor. Temizlik hassasiyeti varsa küçük diş macun ve fırçası götürsün. Bir akşam dayanırım derse gerek yok veriyorlar. Banyo için bir tane lif ve şampuan götürsün. Şampuanı büyük olmasın tercihe bağlı tabi ama, orada acemi iken şampuan tut ki 30 kere lazım olsun, bitmez zaten. Çorap götürsün. İlk aşamada 5 tane yeter. Kışlık olursa iyi olur. Şimdilik çantada bulunması gerekenler bunlar. Mümkün mertebe hafif olsun çantası. Üzerindeki Kazak vs. Onu kamuflajın altında ihtiyaç olması halinde giyer. Taleb ederse ardından gönderirsiniz. Bazen gerek kalmaz. Ağırlık olmasın diyorum muhtemel uzun dönem gidiyorsa, acemilik dönüşünde, yükü oldukça ağır olacak. Bazı malzemelerini orada bırakmak zorunda kalmasın. Hatta, dönüş yolunda işine yaramayacak olan bütün eşyasını dağıtıma çıkmadan önce kargo ile size göndersin. Askeri malzemeler verilirken kıyafetlerin genişliğini darlığını iyi kontrol etsin, bol ve uzun olması sorun değil. Ama dar ve kısa olmasın mutlaka değiştirsin. Zaten malzemeler alınırken kontrol etmeleri söylenir, botu için en az bir numara yüksek söylesin, bana iki yüksek numara denk geldi. Botunu da dener zaten, hangi numara denk gelirse onu giysin, söylemekten çekinmesin, onlarda insan. Acemilik eğitim sürecidir, eğitimde yorulurlar belki, belki daha azı belki daha fazlası
02 Yorumla- +1 yıl
Bilemeyiz önemli olan azimli olsun ve sevsin askerliği. Hemen herkese güvenmesin, ama soğuk da durmasın. Üzerinde çok para taşımasın. Emirlere itaat etsin komutanlarına çavuş ve onbaşı dahil. Aynı zamanda saygı göstersin. Bu saygıya kendinden önce orada olanlar dahil. Acemilik zor gibi görünse de, ye iç yat yeridir, çünkü sorumluluk yoktur. Kimsenin lafı ile gaza gelmesin veya arbede sebebi olmasın, bilirsin maalesef toplumda, erkeklerin çoğunun ağzında küfür vardır, hiç sevmiyorum bu durumu ama, var maalesef. Sakın kafaya takmasın, küfür eden kişinin cahilliğini gösterir, seviyesini düşürmesin. Emir sorgulamasın. Tabi uyanık da olsun, hangi emrin sorgulanıp hangisinin sorgulanmaması gerektiğini bilsin. Zor şartlara gelince, acemi dönemim sakin ve iyi geçti. Usta yani kadro dönemi çok hareketli geçti, kendime bile vakit ayırmadığım zamanlar, ailemi arayamadığım zamanlarım, oldu. Tehlikeli bir yerde değil aksine çok güvenli bir yerdeydim. Ama görevim icabı oldu bu anlattıklarım. Nasıl
- +1 yıl
Geçti, öyle güzeldi ki, kalmadığıma çok pişman oldum çok, nasıl güzel geçti diyorsun belki, öyle çok seviyorum ki askerliği bunu anlatamam. İçimde kalan en büyük uktedir. Ben 2010 da gittim o zaman alıyorlardı. Telefon işini şimdiden düşünmeyin. Girişte telefonunu alırlar, birliğine gittiğinde sim kartını alırlar, bir süre Türk Telekom ile görüşün fırsat olursa, arayamadığı veya ulaşmadığınız için sakın ona dert yanmayın veya rencide etmeyin. Telefon işini oraya gittiği zaman kendisi duruma göre hareket etsin.
+1 yılAskerlik görevimi Aralık 2008-Mart 2010 arasında tamamladım. Ön lisans mezunu olduğum için kısa dönemden faydalanamadım. Acemi birliğim Samsun Esentepe Kışlası Çavuş Eğitim Taburu idi. Yaklaşık iki buçuk aylık acemilik eğitiminin ardından usta birliğim olan Edirne 54. Mekanize Piyade Tugayı Komutanlığına dağıtımım gerçekleşti. 9 gün merkezde kısa bir hudut eğitimi aldıktan sonra kalan askerliğimi tamamlayacağım 1. hudut bölüğü'ne gönderildim. Burası Yunanistan sınırında Meriç nehri'nin kollarından Arda ve Tunca'nın birleştiği yerde kurulmuş bağımsız bir hudut bölüğü idi. Bölüm merkezi haricinde dört tane de sınır karakolumuz vardı. Toplam mevcudumuz komutanlarla beraber yaklaşık 200 kişiydik. Burada tam bir yıl kaldım. Bizim olduğumuz yer tarihi ve doğal güzellikleri yüzünden yurdun dört bir yanından gelen askeri personelin uğrak yeriydi. O yüzden temizliğe çok önem verilirdi. ayrıca personel azlığı yüzünden özellikle yaz aylarında nöbet konusu sıkıntılı oluyordu. Bazı günler 12 saat nöbet tuttuğumu hatırlıyorum. Onun haricinde fazla bir ağırlığı yoktu. Bunları erkek arkadaşın belki Trakya'ya gönderirlerse diye anlattım. İlk gidişte çok fazla yük taşımasına gerek yok. Acemi birliğinde neredeyse hiç sivil eşya kullanımına izin vermiyorlar. Özellikle pijama vs. devletin verdikleriyle yetinmek zorundasın. Şöyle sağlam bir haki yeşil içlik takımı ve bir kaç kat temiz haki yeşil iç çamaşırı takımı götürebilir. Tıraş bıçağı alabilir. Tıraş köpüğü ve şampuanı devlet vermişti ama yanında ufak tefek birer kutu bulundurmasında sakınca yok. Onun haricinde ihtiyaç duyacağı her şeyi bulunduğu birliğin kantininden temin edebilir. Son olarak telefon konusu hakkında söyleyebileceğim acemilikte aklından bile geçirmesin. Bizim zamanımızda kameralı telefonlar yeni yeni piyasaya çıktığından yakalattığın zaman cezası normal telefondan daha ağır oluyordu. Şu anda nasıldır bilemiyorum ama hiç tavsiye etmem. Zaten istese de kullanamaz. Komutan yakalamasa bile usta askerler el koyar.
00 YorumlaGaliba 7/1 ya da 366 olarak yapıcak. Yanına ekstradan iç çamaşırı ve çorap bir kaç tane götürsün. Acemi de yıkama gibi bir durum olmadığı için giyer atar. Tıraş takımı ve özellikle ayak bakım kremi götürsün. Bir de bot vatkası muhakkak alsın hayat kurtarıyor. tuşlu telefona izin veriliyor, hat askercell olmak zorunda. Ya gitmeden alsın ya da acemi de (çok güzel bir bayandı) türkcell den gelip satıyorlar telefonla birlikte. Tavsiyem sivil hattını ayakabısının içine koyup içeri öyle soksun. Askerde erlere aylık 86 lira veriliyor. Ama askerin ortalama gideri 200-300 buluyor.
Acemi birliği farklıdır, usta birliği çok farklıdır. Bunun bilincinde olsun. Askerde arkadaşlık çok önemlidir, acemi de usta birliği aynı olanları bulup arkadaşlık kursun. Herkese güvenmesin. Yüzüne gülüp arkandan çok iş çevirirler. Bir de direk komutandan emir almadıkça kulaktan duyma emirleri yerine getirmesin. Komutan diyor deyip bazı uyanık komutancılık yapan erler var. Kendi görevini çömeze yaptırırlar.
Askerde komutanlar çok bağırırlar ve çok fazla mk derler :)) ustada bir kaç ay sonra komutanları da takmamaya başlıyorsun. Verilen bütün görevleri tam yapsın yeter, kimse ona bir şey diyemez. Birde mıntıka temizliği olayı var ki lanet olsun.
herkesin askerliği farklıdır bunu tecrübe etmesi gerek. Askerlik vatani görevdir bunu aklından çıkarmasın ve eğlenerek görevini yapmaya baksın. şimdiden hayırlı olsun.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAcemi birliğine ilk giderken traş takımı çorap ve çamaşır almak yeterli, herşey veriliyor orada ben bir valiz gidip 3 valizle dönmüştüm kıyafet olarak birşey götürmemek en iyisi. Bizim gittiğimizde telefon her türlü yasaktı ama şimdi asker hattı falan çıkarttılar kamerasız telefon serbest olabilir tam bilmiyorum. Psikolojik olarak bir değişik oluyor insan, ben kendi adıma Sudan çıkmış balık gibiydim ilk başta eğlenceli ve değişik geliyor ama zamanla çaresiz hissetmeye başlıyorsun kendini, usta birliğine gittiğimde katılış muayenesinde psikologun yanına gittim bir kağıt verdi intihara teşebbüs ettiniz mi tarzı bir sürü soru vardı hepsini hayır olarak işaretlediğim için psikolog kağıda baktı bir sıkıntı yok yani dedi, bu arada ben İzmir'de bir adada yaptım usta birliğini adadaki tek kadın o psikologtu sıkıntı var dedim nedir diye sordu, işte askerlik genel olarak sıkıntı dedim ne sesi biliyor musun Allah başka dert vermesin sesi gönderdi ben teselli etmesini bekliyordum bir kez daha yıkıldım. Ama bazı sebeplerden dolayı daha çok sıkıntı yaşadım asıl sorunum bambaşkaydı ve o sorun yüzünden askerliğim etken bitti. Genel olarak böyle sorduklarına göre cevapladım ama merak ettiklerin varsa yine cevaplarım sorabilirsin.
16 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılArada gerçek aşk varsa soğumaz çünkü ben gittiğimde nişanlıydım. Her gün onu düşünüyordum ailemden çok onu arıyordum. Yeterki arada aşk olsun.
Cevap sahibi+1 yıltabi ayrılmadım herşey çok güzel
Hergün arama kısmı biraz gittiği yere bağlı
Bizim sorun olmuyordu aramak ama bazı yerlerde sorun olabilir bu normaldir
Cevap sahibi+1 yılRica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu. İyi geceler
İnternet & Teknoloji konusunda 2,7b cevap paylaştı. Yeni yapmış olanların yorumları daha sağlıklı olur. Benim yaptığım yıllarda şartlar daha çetindi ve dağ kadrosundaydım. 12 ay süresince komuta kademesi dahil 100-120 kişilik erkek topluluğundan başka görebildiğim tek şey ara ara kameralara ya da dürbünlere takılan 'şerefsiz'lerdi... Yaşam standartları açısından zordu, lakin askerlik şartları aşısından rahattı. Spor, içtima, selam verme, nöbet, düzenli kişisel bakım, devrecilik, bot giyme, kamuflaj giysisi vb gibi zorunluluklardan uzaktık. Telefon o dönemde kati olarak yasaktı, lakin başka haberleşme imkanımız olmadığı için komuta kademesi görmemezlikten gelirdi. bahsettiğim şeyler bundan 10 yıl kadar öncesine ait.
20 Yorumla
+1 yılSadece bir atlet bir çamaşır ve bir traş takımı veriyorlar, gerisini kendimiz alıyoruz,
Pijama bol iç çamaşırı ve jilet alsın bot kilidi almayıda unutmasın
Askerde bir şey çalındığında o şey çalınmış olmuyor yer değiştiriyor,
Yemeklerde çok sağlıksız ve çok tuzlu şap atıyorlar askerlik bittiğinde farklı farklı teşhisi konulamayan hastalığa yakalananlar var çok dikkat etmeli sağlığına, her türlü iletişim aracı kullanmak yasak
İçtima vakti sabah saat 06:30, dan hava kararıncaya kadar devam eder.
Uyku marşı çaldığında İçtima biter asker yatağına döner her gün traş olunur12 Yorumla- +1 yıl
Zaten aşı yapıyolar
- +1 yıl
Adını soyadını yazamayan tuvaleti geldiğinde tuvalete gitmesi gerektiğini bilmeyen insanlar oluyor askerde
+1 yılAskili cuzdan yerine askeri esofmanin ic cebine gizli fermuarli cep yapin mutlaka tirnak makasi igne iplik kesin olsun. terlik sart sampuani lif eksik olmasin havlusu falan 3.5 atlet boxer da alsin zaten orda 1 hafta sonra veriliyor bir canta dolusu camasir vsvs.. uslu olsun agresifse orda sökmez kimseye uymasin acemi birliginde sadece 2 kisiyle arkadas olsun fazlasi zararli. Her zaman hizli olsun kimseyle atismasin benim gibi 35 dakika boyunca saglam dayak yemesin bosuna kafa tutmasın milllete ne olursa olsun alttan alsin. atilgan ve sessiz sakin agir basli olursa ondan iyisi olmaz.
13 Yorumla- +1 yıl
Yesil askeri malzeme satan yerlerden al götür terzide diktir gizli cep yapsin parasini calarlar çünkü. en mantiklisi
- +1 yıl
Acemi birligi neresi cikti? Trakya tarafina dusmesin de nereye düşerse düşsün trakyada dinsiz oldum ben ana avrat allah kitap söve söve bitiremedim..
+1 yılBak giderken telefon gotursun kotu bir telefon giriste alirlar ama sen bir yolunu bulup onu ordan cikariyosun 😄 kesinle beyaz ic camasiri almasin yasak soyup bakiyolar. Acik yesil olacak. Ic camasirina cep diktirsin paralarini oraya koysun gece uyurken calarlar.5 6 tane askili kilit alsin bulabiliyorsa yedek sapka alsin 😄 Sampuan gotursun dis macunu veriyorlarda hep kalitesiz seyler 😪
Son olarak herseye ziplamasin harcarlar 😄
Bu arada ben seni nerde gordum ya bir yerden cikaricam ama 😄17 Yorumla- +1 yıl
Kantinde hepsi var ama kantin sirasi neredeyse 3 saat surer tirnak makasi igne iplik sampuan felan vermiyorlar corap ic camasiri dis macunu dis fircasi 2 cift bot palaska felan veriyorlar yazlik kislik gomlek veriyolar yani kisisel bakim urunlerini gotursun havlu felan goturmesin cunku farkli renk havluya izin vermiyorlar..
Tesekkurler tamer 😄 - +1 yıl
Rengi birlige gore degisebilir bence alsin ama bavulunda dursun. Orda bavul bile veriyorlar bak istedigi herseyi alsin ama lazim olani bavuldan cikarsin birde camasir filesi gotursun iyi olur ☺
- +1 yıl
çok teşekkür ediyorum gerçekten. bende ona küçük küçük şeylerde yardım etmek için bunları soruyorum. maddi olarak sıkıntıda hem ailesi hem kendisi. bir de son bir şey sormak istiyorum. biz yedi yıldır sevgiliyiz. sizce askerde benden soğuma ve ayrılma gibi bir durumu olur mu? çoğu kişi diğer sorularda bunu söylemiş.
- +1 yıl
Seni seviyorsa sogumaz daha cok baglanir aksine benimde 5 yillik iliskim varken gittim. Ve hicbir soguma olmadi aksine verdigi destek sayesinde ona daha cok baglandim diyebilirim.
Hayirli teskereler 😀
geleli 3 sene oldu tam yaşımda gittim ben açık konusmak gerekirse biraz bahsedeyim. mevsime göre tek tip kıyafetler götürülmesine tamamım.
Diş macunu fırçası. biraz bozuk para çorap traş takımı havlu falan götürülsün. çünkü verdikleri istikhak kısıtlı ve birazda kötü hep beyaz veriyolar beyazda çok kir götürdüğü için haliyle sürekli yıkama gibi bir durum olamaz orada. hattı cüzdana koyabilirsin kamerasız takoz telefon götürülsün askercellde alınabilir. sivil hat takılır en azından. içeride ya açık konusmak gerekirse bir erkeğin unutmayacağı şeylerden 1 tanesi o kapıdan ilk giriş ilk günler hayatın en b0ktan gunlerıdır dıyebılırım. ben 1 sene uzerımden atamadım etkısını odama kapandım cıkamadım böyle acayip birşey olmustum.15 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim ne demek her zaman.
Askerde sevgili olma durumuna karşı değilim çokta güzel birşey birbirine bağlı tutar özler 2 çiftte birbirini özlemde sevgiyi aşkı büyültür. soğuma ayrılma o tür konular karakterle ilgili ama şöyle söyleyım ben hiç görmedım sogudum ayrılcam diyen.
Gördüğüm en çok şey şu oldu kız bıraktı oglanlar el mahkum g0t mahkum diye bir laf vardır zaten ceremesini acısını hep erkekler çekti. Kesinlikle öyle soğuma moğuma gibi bir durum olamaz he sinir stres olur içine atar sana kızar bağırır çağırır veya laf söz söyler bunuda aldırış etme çünkü içerisi bambaşka bir dünya kısacası kardeim sana bir dost tavsiyesi vereyim askerlik ne biliyomusun bu devletin poliside askeride hep egoist ego kolik hepsi yani.
İçeri girdiğinde bir avuç çapulcu ciğeri beş para etmeyen insanın egosunu tatmin edecektir bunuda peşin peşin söyleyım. onun için ben hiç bir zaman polise veya rütbeliye acımam şehitlerden onlar para alarak bu işi yapıyor benim üzüldüğüm tek nokta RÜTBESİZLERDİR! - +1 yıl
sana katılıyorum, çok haklısın. epey içimi rahatlattın minnettarım.. çok ama çok teşekkür ediyorum. zaten 7 yıldır birlikteyiz, birlikte büyüdük. nedensiz bir şekilde orada benden soğursa, ayrılırsa benim yıkımım olur. bir de çevremdeki arkadaşlarım "seni zaten aldatacak, ruhun dahi duymayacak" diyorlar. bu beni çok üzüyor ve aklımı karıştırıyor. ama dediklerin içimi rahatlattı gerçekten ne desem az çok çok çok teşekkür ediyorum
- +1 yıl
Rica ederim güzel kardeşim ne demek elimden geldiği kadarıyla herşeyi anlatırım kimsenin anlatmadıgını ben anlatır söylerim yani. yardımcı olabildiysem ne mutlu bana 7 yıldır birliktesiniz hiç sanmıyorum hemde hiç öyle birşey yapmaz yapamaz yani adamsa zaten yapmaz ki aldatılcak bir durumda olamaz milletin söylediğine inanma kendi gördüğnüe inan boşver onları. atıp tutan cok olur. Örnek vermek gerekirse ben bahriye olarak yaptım askerliğimi denizciydim lakin benım denizle işim olmadı hiç bayan kuaförü olarak lojmana atandım şöyle söyleyim dışarda fön 15 20 lira saç boyama 90-100 TL örnek veriyorum biz yapıyoruz içerde 50 60 tl ye yani sırf 10 20 liranın peşindeler malzeme kalitesi keza kötüydü hep derdim gidin işinizi dışarda görün ama personel karısı kızı oldugu için sinekten yağ çıkarırlar onlar dinlemezlerdi. Keza lojmandaki fuhuş yuvası komutna komutanın karısıyla yatıp kalkardı pislik birşeydi ya lanet olsun onun için rütbelileri sevmem ben keza zaten 3 ay uzadı askerliğim benim
- +1 yıl
Daha deminde söylediğim gibi niye uzadı diyecek olursan açıklayayım 25 24 yaşlarında mesleğe yeni katılmıs bir astsubayla kavga ettim egosunun tatmin ediyordu burama kadar geldi artık patladım küfür ettim üzerime yürüdü gırtlak gırtlağa yapıştık bana sözde komutanlarım ama silah çektiler bana Ankara askeri mahkemeye 2 kez gidip geldim 2 duruşmada karar kılındı 3 ay askerliğim uzadı. hakim olan yarbay anlayışla karşıladı işte bunlar hep genç yaşta mesleğe sahip olmanın verdiği ego ve karaktersizlik yüzünden 3 ay fazladan askerlik yaptım iyide yaptımrütbesiz diye birşey yapamıcaz sanıyolar ama bana sökmedi işte :) inşallah sevgilin yaşamaz diliyorum gerçekten cok sinir bozucu birşey
+1 yılTelefon kullanımı son zamanlarda serbest bırakıldı ama kendi güvenliği için acemi birliğine telefon götürmesin.
İlk günüm heyecanlı ve beklenenden zor olsada alışmak 2 hafta alıyor
Ortam çok farklı. Normal hayattan çok farklı.
Sabırlı olmak ve olayların akışına bırakmak , cesur olmak çok önemli.
İlk gün ya da yanında olması gereken bir askerin , iğne , iplik , traş takımı , sabun , havlu , eşofman , vb gibi erkeğe lazım olacak küçük detaylar. En önemlisi temizlik yapmak için kişisel temizliğe çok önem gerekiyor. Bol bol iç giyim gerekli.
Devletin verdikleri yetersiz. Çok kısa sürede kirleneceği için iç giyim ve havlu çok önemli. İçine giyeceği siyah ya da haki renk kazak çok önemli.
İlk gün nizamiyeden girince sırayla kmlik kontrolü , doktor kontrolü derken iş giyinmryr asker olmanın ilk adımına geliyor.
Bir fabrika düşünün kalite kontrolden geçince sırayla paketlemeye geçiliyor.
Ön kapıdan sivil giriyorsunuz içerideki kapıdan asker olarak çıkıyorsusun.18 Yorumla- +1 yıl
Ne çabuk okudunuz
- +1 yıl
çok açıklayıcı yazdınız çok ama çok teşekkür ediyorum. acemi birliğine bu yazdıklarınızı götürebilir, mutlaka ihtiyaç olur değil mi? bir de son olarak, biz yedi yıldır sevgiliyiz. sanırım askerde psikolojiden mütevellit sevgililerinden soğurmuş aramazmış askerler, ya da aldatırmış. her yerde böyle yorumlar gördüm. bunun doğruluğunu siz daha iyi bilirsiniz.
- +1 yıl
Askerde olan bir erkeğin psikolojisi aldatmaya yönelik değil , sevenlerinin sevdiklerinin yanına bir an önce gitmektir.7 sene az zaman değil. Aranızdaki ilişki sağlam ise ve bu zamana kadar güven ve sadakat altında ilişkiniz devam ediyorsa canınızı sıkmayın.
O bahsedilenler sizin duyduklarınız.2,4,6 8,10 ayda sevgili olupta sevgili yolu bekleyen kızların başına gelir. Daha sevgili olunmadan basit ve sağlam temeller atılmayan ilişkilerde asker erkek umursamazz olur. - +1 yıl
haklısınız. içimi rahatlattınız çok sağ olun. bizim güven problemimiz hiç olmadı, kaldı ki biz beraber büyüdüğümüz için birbirimizin her şeyini bilip ona göre davranırız. dediğiniz gibi böyle bir durum olmayacak o halde, buna çok sevindim. son olarak bir şey daha danışmak istiyorum. bir ihtiyaç listesi hazırlayıp erkek arkadaşıma ufak tefek bu konuda yardım etmek istiyorum. şimdi tırnak makası, iğne iplik, sabun, şampuan, birkaç tane çorap ve içlik bunlar yeterli mi sizce? yoksa ekstra bir şeye gerek var mı?
- +1 yıl
Tırnak makası, iğne iplik, sabun, şampuanburaya kadar tamam. Kış mevsimi olduğu için çorap bir kaç taneden fazla olsun. Acemi birliğinde kışın çamaşır yıkamak zor olur. İçlik siyah olsun leke kir belli olmayan renklerde. Askerden gelenler acemi birliğinde telefon sıkıntı olmuyor dedilerse ucuz , ve özelliksiz basit bir telefon olsun.
- +1 yıl
Yazın olsa çamaşır yıkamak için sıkıntımız olmuyordu. Dere kenarında kadınlar çamaşır yıkardı ya çiğneye çiğneye , döve döve onlar gibiydik , Yatakhaneden her yerden çorap sarkıyordu. Yatakhane çamaşır hane kokardı.
- +1 yıl
Rica ederim. Bende yardımcı olduğum için sevindim.
biz de tel yasaktı fakat gizliden yanımda 2 çift tel götürmüştüm. Birini bilerek yakalattım ki öbüründen şüphe etmesinler diye. Sanırım şimdi akıllı teller hariç serbest olması gerek. Atlet, çorap, içlik devletten tabi. Şampuan, tıraş alet edevatı da mühim. Günlük elbiselerini fazla olmamak koşuluyla götürsün, çarşı iznine falan çıkar. Gerçi acemi birliğinde bize izin yoktu ama belki onun gideceği yerde izin verirler. Psikolojisi hem zor hem kolaydır. Zor olan yanı hasretliktir sadece. Yoksa gerisi askerliğin angaryasıdır. Mecbur onları yapacak. Kolay olan yanı arkadaşlıktır. Zira sen herkes gibisin, herkes de sen gibidir orada. Herşeye zıplamasın, herşeyden de kaçmasın. Orta yolu bulsun yeter
110 Yorumla- +1 yıl
Estğafurullah kardeşim.. Basit şeyler ama iğne, iplik, tıraş takımı, şampuan, ayakkabı boyası vs. bunları götürsün. Bunların lüksüne kaçmasın. Gidip de en pahalı markaları alıp götürmesin. Gözünün yaşına bakmaz, götürürler. Zira her türlü insan var. Atlet, çorap, içlik gibi şeyleri veriyorlar ama nolur nolmaz yine de yanında götürsün. Botlarına, kepine, kısacası askeriyenin ona verdiği herşeye sahip çıksın, zira yer değiştirir orada. Yani askerlikte çalma yoktur, yer değiştirme vardır. Gözü açık olsun yeter. Kavga olaylarına girmesin ama kendini de ezdirmesin tabiki. Kendini arkadaşlarına, komutanlarına sevdirsin yeter. Dediğim gibi arkadaşlık çok önemldir. Zaten orada istemediği kadar arkadaş bulacak. Kendi kafasından olanlar zaten birbirini bulur.
- +1 yıl
yine çok güzel yazmışsınız, bu konularda hiçbir bilgim yoktu. erkek arkadaşıma gitmeden önce hazırlanması için yardım etmek istiyorum, o yüzden bu sorularım. dedikleriniz aklımda çok sağ olun. bir de bu yanında götürülen eşyalar sanırım girişte alınıyor muymuş, kilitleniyor muymuş bir şey oluyormuş, bunu tam anlayamadım. size sormak istiyorum. vaktinizi aldığım için kusuruma bakmayın.
- +1 yıl
Rica ederim kardeşim. Eşyaların alınması durumunu yaşamadım. Askeriyece yasak bir eşya varsa alınır tabi. O da ancak arama olursa olur. Burada aslında en büyük iş yine sana düşecek kardeşim. Ona teselli olmalısın, yanında olduğunu hissetmeli. Zira en çok sen ve ailesini özleyecektir. Senin ona telefonda bir tebessümün bile onun psikolojisini düzeltecek, hasretini bir nebze olsun dindirecektir. Allah yar ve yardımcınız olsun.
- +1 yıl
İçlerinde böyleleri de çıkar elbet ama her asker böyledir diye birşey yok. Seviyorsa, ne uzaklık ne askerlik o sevdayı yıkamaz. Aksine büyütür. Seviyorsa, sana kavuşmak için gün sayar. Askerliğim müddetince kuytu köşelerde nişanlısının, sevdiğinin hatta hanımının resmine bakıp, nice ağlayanlar gördüm. Ona kalırsa askerde terkedilen arkadaşlarım da oldu. Yani aldatanın, terkedenin kanında karaktersizlik varsa her türlü yapar. Sevdiğin seni seviyorsa hiç tereddüt etme. İçin rahat olsun
- +1 yıl
içimi rahatlattınız gerçekten, ne desem az çok ama çok teşekkür ediyorum. şimdiden endişeliyim, sağ salim gelsin de o yeterli. şimdi iğne iplik, şampuan sabun, tırnak makası, birkaç tane çorap, iki tane içlik yeterli midir? şimdiden heyecanlanıyorum değişik bir his. kusuruma bakmayın o yüzden sorularım için. tekrar çok sağolun.
İnternet & Teknoloji konusunda 524 cevap paylaştı. şimdi farklı bir bakış açısı söyleyim herkes askerliğinin zorluğundan vs. bahseder ancak kime sorsan %90 aynı yerde aynı insanlarla yine askerlik yapmak ister... şimdi olayın özü buyken siz o abartılı anlatılan anılara fazla itibar etmeyin derim.. askerliğe gelince devlet zaten ortalama bir insanın askerken her türlü ihtiyacını düşünmüş ancak kimisi zengin çocuğu kimisi fakir çocuğu o yüzden kimisi yemekten kimisi uykudan şikayetçi buda erkek arkadaşının nasıl bir yaşam tarzıyla askere gideceğiyle alakalı ok şimdiden yolu açık olsun gittiği gibi kavuşursunuz inşallah...
11 YorumlaAnkara asayiş jandarma kısa dönemdim ama çooook zordu... yanında gideceği sınıfa uygun (içlik, çorap, iç çamaşırı) götürsün... traş takımını, tırnak makası, cımbız, pamuk, ıslak mendil, sabun, bozuk para, boyuna asılan cüzdan, yedek eşofman, uyku gözlüğü, kulak tıkacı, casio saat kesin alsın yanına aklıma gelen bunlar. askercell akılsız telefon alırlar... piskolojiye gelince acemi birliği kısa dönem olduğumdan rahattı ama usta birliği zor geçer. sonuç olarak emir komuta zincirinin en altında er olduğundan en çok ezilen de o'dur... orası bir fanus gibi gerçek dünya ile hiç alakası yok piskoloji de ona göre oluyor her tip insan var kafayı yememek elde değil bazen çaresiz kalabiliyor insan... kışın en son gidilecek yerde askerliktir, yazın sıcakta kaçacak yer bulursun da kışın soğukta zor.
14 Yorumla- +1 yıl
oranın piskolojisi zor dış dünyadan kimseyle görüşmek istemiyor insan bazen... dış dünyayı hatırlayacak hiçbir şey görmek istemiyorsun zaman zaman çünkü özlemek istemiyorsun... senden soğuyabilir ama bu ordaki pisikolojik zorluklardan dolayı olur... bedelli vurmuş olsaydı değil 18bin tl 38 bin tl veriri gitmezdim... kısacası insan değilsin orda robotsun ve robotların da duyguları ve ruhları olmaz hissizleşirsin...
+1 yılŞimdi kışın giderse iclik alsın kesinlikle malum havalar soğuk..
Siyah çorap olcak
Devlet veriyor ama..
Devletin verdiği iclik beş para etmez
Kendi icligini götürsün..
Acemi birlige gitcegi icin cok fazla şeyler götürmesin..
bir 6 tane çorap
Bir adet kışlık iclik
Parasını banka kartına atsın
..
Zorluk olarak sonuçta askerlik
Asker herşeyi yapar
Yani yapmam diye birşey yok
Telefon olarak askercel var ondan alçak kamerasız interneti olmayan telefon..
Zorluk olarak her türlü insanlar var iyi insanlarla oturup kalkmak lazım..
Komutanlara saygılı olcan..
.. Unutmamak lazım ki bir yıl gelip gececek
Ben askerligimi yaptım
bir 11 ay oldu
Hic evine girmiycek zanneder askere giden ne yalan söyleyeyim bende öyle sanıyordum
... İnsan o kadar şeyi özlüyorki
Herkes özlem dolu yani askerde belli etmez
.. Ailesini özlüyor insan02 Yorumla- +1 yıl
Şimdi sevgili den soguma vs yok öyle birşey olamaz
Zaten evleneceğin kişi ise kafasına silahı dayasan soğumaz aldatmaz yanlış yapmaz askerden gelince evlenir..
.. zaten beş para etmez gönül eğlendirmek olan biri ise yüz sene sevgili olsa boş...
...
İnsanın düşmanını bile özlediği bir yer. Vatan sağolsun iyi güzel ama o kadar saçma sapan şeyler ile uğraştırıyorlar ki gerçekten çok zor. Acemilik döneminde telefon sokamaz. Yemin etmesi gerekir. Sonrasında kullanabilir. İçeride a-dan z- ye herşey mevcut. Ama çok sıkı bir disiplin var tabi gittiğin yerde çok önemli ama ilk başlangıç hep zor. Yanında çok para götürmesin çalınır. Az az taşısın bankadan çeksin. Çok sık telefon etmesini beklemeyin haksızlık edersiniz vakti olmayacak çünkü. Akşam geç yat sabah erken kalk. Psikoloji tamamen sudan çıkmış balık gibisin ilk 1 ay özellikle ruh gibi olur sonrasnda da yavaş yavaş alışır. Durum bundan ibaret.
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 18,7b cevap paylaştı.
+1 yılpsikolojin sivil hayatında yaşadığın zorluklara ve askerdeki maddi durumuna bağlı şekillenir.
sivilde zorluk gören aşırı zorlanmaz ama cebinde paran olmalı.
telefon işini eski ucuz kamerasız bir modelle halledin, ilk etapta para edecek şeyler götürmeyin. askeri renkte atlet kilot götürülebilir, çorap götürülebilir ama muhtemelen acemi birliğinde kaybolacaktır. bunun dışında kışlık bişiye gerek yok çünkü giydirmezler. bere vb gibi gereken şeyleri askeriyenin içinden de alabilir.
konuşurken ve yaparken bir kere durup düşünsün yeterli. birilerine güvenmek zorunda kalacak maddi manevi. ilk zamanlar mutlaka yanılacaktır bu yüzden kimseyle 30 tl üzeri borç harç işine girmesin10 Yorumla Biz askerlik yaptığımız dönem sadece tuşlu telefon vardı o da yasaktı tabi. Herşeyi verselerde bazı ihtiyaçlar oluyor. Kantin için, özel ihtiyaçlar, çarşı da filan harçlık lazım oluyor. Ben Çanakkale de yapmıştım askerliği. Acemi iken zorluk çok tabi ama alışıp arkadaşlıklar kurunca zaman çabuk geçiyor ve usta birliğinde rahat oluyor bir şekilde. Ben batı da acemi alayında Onbaşı olarak askerlik yaptım. Ancak bu kadarını söyleyebilirim. Onun dışında gayet sağlıklı beslenip, spor yapardık. Hayatta gerçekten dik durmayı öğreten bir yer. Biz erkekler için sportif olmak, eli silah tutmak ve güçlü durmak hayatımızdaki en önemli kavramlardır. Bana batı geldi. Ama doğu olsa da seve seve giderdim. Yine çağırsalar yine giderim. Baştan aşağıya erkeğin adam olduğu yer diyebilirim. Gittiğimle döndüğüm arasında dağlar kadar fark olmuştu. İyi ki gitmiştim demiştim kendime
125 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel yazmışsınız, çok teşekkür ediyorum. Sizce yanında yine de ekstra içlik, çorap, tırnak makası şampuan gibi kişisel ihtiyaçlarını götürmeli mi? bir de son kez bir şey sormak istiyorum. Askerde sevgilisi olan tüm erkekler bir zaman sonra o psikolojiyle soğuyup, ayrılıp ardından aldatıyorlar mı? (7 yıldır sevgiliyiz) herkes başka sorularda böyle demiş o yüzden soruyorum. siz daha iyi bilirsiniz.
- +1 yıl
Usta olduğumuzda çok rahattık. Telefon kullanıyorduk. Komutan gibi geçirdik askerliği acemil eri eğiterek. Tabi insan her tür insanla karşılaşıyor orda. Ama buna aldırış etmemek lazım. Gittiğinde bölükte tanıdık Onbaşı veya Çavuş olursa çok yardımı dokunacaktır erkek arkadaşına...
- +1 yıl
Aşk konusuna gelince 3 yıllık ilişkim vardı gittiğimde orda onu yüz binkat daha çok sevdiğimi anladım. Beni düşünen annem, sevdiğim ve bir dostum olmuştu ben ordayken. Askerdeyken ilişkim bitti ama benim yüzümden geçmişte yaşadığımız bir olay yüzünden... Ben suçluydum ve askerde babamı kaybedince iyice bozulmuştu psikolojim. Değerini bilirse sabreder bekler ve sana geri kavuşur. Ama orda hep erkek arasında psikolojisi şöyle bozulur. Sevgilim orda yalnız ya beni unutur hayatına başka birini alırsa diye. Bu sa güvenle alakalı birsey 7 yılda bunları aşmışsınızdır. Oraya gidince değerini daha iyi anlayacaktır...
- +1 yıl
çanakkale 116 mı yaptın
- +1 yıl
askerdeyken ona kendini naza çekmicen trip atmıcan hep mutlu mmutlu konuşcan ben kız arkadaşı ile konuşum bileklerini keseni gördüm kafasını silah dayayıp beynini patlatanı gördüm kollarına Faça atanı gördüm çokk ve daha bunlar busenee içinde oldu ahal askerim 17 günüm kalmış
- +1 yıl
8. bölük aşağıdaymış abim de 8. bölükte yaptı ben 2. bölükte yaptım şafak 17
- +1 yıl
@muhammeddursun96 size de sorayım, askerde sevgililerinden soğuyan ayrılan arkadaşların oldu mu? veya çok sevipte aldatan? buradaki arkadaş cevap verdi fakat yine sormak istedim size de, ona da tekrar teşekkür ediyorum
- +1 yıl
valla kaç yıllık sevgilisinden ayrıldı Devrem burada triplere giriypdu her konuştuğunda bir kavga falan
- +1 yıl
burada asker olan aldatamaz enihtiyaç duyduğu sen olursuun çünkü evdekilerden sonra seni arar seninle dertleşir kimsesi yoktur orda öksüzdür asker yani o oradayken ona trip atma kız falan ayarlayamaz şansı yon çarşıya çıktınmı yüzünden tanıyorlar asker olduğunu
- +1 yıl
içimi rahatlattın vallahi, senden yani bir askerden bunları duymak çok iyi oldu.. biz sevgilimle 7 yıldır birlikteyiz. ayrılma gibi bir durum olmaz diyorsun değil mi? sevgilisi olan arkadaşların sevgililerini arayabiliyor mu her gün? çok soru soruyorum kusuruma bakma lütfen.
+1 yılSadece boyunluklu cuzdan goturulmeli diger herseyi devlet veriyo donuna kadar extra goturulen seyleri kesinlikle kullanamaz.. misal annem terlik koydu deri terlik 1 kere giyemedim acemide he ustada giyer ama.. telefon yerine gore ortamı kestirmesi lazm. ust tertipler skntı yaratabilir duruma gore.. simdi nasl bilmiyorum.. telefondan bir kez kavga etmistim hrsız 2 yuzluler coktur.. adamlarını dostlarnı iyi secsin herkeslede knki olmamalı.. dogru adamlarla arkadaslk cok onemli yanls adamlarla yaplan dostluk pskoloji bozar neyse birde cok fazla delikanlıyım ayakları yapmasn dovme ve faca varsa simdiden gecmis olsun sıkıntı..🙄
13 Yorumla- +1 yıl
Diyarbakır silvan zaten baslı basna skntı ozellikle ktm bok goturuyor yorganlar bile les kokuyo uyuyabilirse sukreder rabbine tuvalet bozuk tkalı survivor gibi yani aman aman diyarbakr cok kötü ben orda yaptm hyrlı teskereler dilerim..
- +1 yıl
Sampuan falan koysun da herseyi devlet veriyo yani gereksiz masraf seccade koy ozmn kullandrtmyolar alyolar o getirdigin malzeme cantasnı heh gel kardesim bunlar evden mi getirdin hee evet he tamam artk yok bunlar unut diyo atıyo depoya ancak carsı izninde o depo acılıyo carsya kyafetiyle falan cksn diye ya siz bilirsiniz anlattgn seyler 20 30 liralk seyler koy gitsin
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılaynen her çeşit ınsanla yuzgöz olmak zorundasın! evet devlet sana ıhtıyacın olanı verıyor ama yınede 2-3atlet, çorap mutlaka göturmelı! bunun yanında uşumemek ıcın kalın bır gecelık almalı. zaten kışın atletle yatar! kamerasız telefon da olsa yasak, sadece bellı saatler arasında kullanabılır kı o da askercell hattı olmalı! hele acemı bırlıgınde hep yasak! sımdıden ağlamalara sızlamalara pıskolojık bozukluklara kendını alıştırmalı! çok boktan!!! 1yıl boyunca hapıshanede gıbısın resmen gun sayıyorsun!!! ınsanları zorakı olarak bunu yapmaya mecbur etmelerı ınsanlık haklarına yanlış bır durum! kııı ıcerıye pkk yanlısı ınsanlarda gırıyor sırf zorunlu dıye! sence bunun neresı mantıklı?
10 YorumlaOkuyorum kanka daha nasip olamdı ama bilader Hakkari/Yüksekova da yaptı birkaç eşyası çalınmış. Değerli eşya götürmesin kardeşim. Birde fazla kıyafete gerek yok bence eşofman takımını çalanı duyduk askerliği biterken. Neler neler var kısaca bavulu çok doldurmasın bence gerekli çoğu şey orada veriliyor diye biliyiorum. telefonu almazlar.
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 319 cevap paylaştı.
+1 yılDeniz Piyade Talim Öğretmeni Çavuş idim her turlu denizcilik ile soruya cevap verebilirim. Genel olarak acemi birliğine pek birşey götürmesine gerek yok fazla para da almasın yanina çünkü kimse bir birini tanımadığı için çok para harcar ortam yapmaya insanlarla ne kadar iyi anlaşırsa acemilik o kadar çabuk biter rahat eder soru varsa alabilirim
14 Yorumla- +1 yıl
o kişilerin arasındaki bağa bağlı eğer gerçekten seviyorsanız bir birinize zaten birşey olmaz yeter ki ona sende destek ol sıkma misal birşey anlatırken hevesli konuş askerliği nereye çıktı?
- +1 yıl
açıkçası ben denizcilik de şunu öğrendim bana deniz de ve havacılıkta biraz torpil işi var dogrumudur yalanmidir bilinmez bana denizcilikte yüzde 60 tanıdık yüzde 40 da Allahın takdiri ile seçilirmiş bende onlardandim bana bunu söyleyen arkadaşta şu an İstanbul mv den yardimcilarindan biriydi (poşet ti yani kısa dönem)
İnternet & Teknoloji konusunda 4,2b cevap paylaştı. toplasın ne lazım diye düşünürse, götürsün. olmadı geri getirir. para sıkıntısı yoksa elini kolunu sallayıp da gidebilir :D makas, telefon, müzik çalar götürmesin sadece. el koyarlar.
vatana millette can feda, amenna tabiki ama askerlik bir nevi hapishane gibidir. duygusala sarar biraz insan. sen onu çokca aramaya bak, bu yeter12 Yorumla- +1 yıl
vakit ayırıp yazdığınız için çok sağolun çok teşekkür ediyorum. bir de merak ettiğim bir şey daha var. askerlere aylık ne kadar yetiyor? bazıları 50 lira demiş, bazıları 300 lira.. ikisinin arasındaki fark büyük. Bir de ben akşam istediğim vakit arayabilecek miyim? çok ararsam bunalmaz mı? çok soru sordum çok özür diliyorum
- +1 yıl
300 az sayılabilir daha fazla gider. askeriye palaskaydı falandı filanda bir 50 lirayı alıyor zaten. ayrıca çoğu abur cubur mevcut. etrafta sıcak-soğuk içecek makinaları var. akşam sinema var. zart var, zurt var. içiyorsa, sigarası var. oranın bunalımı itibariyle insan rahatlamak için bir şeyler yapıyor, para harcıyor.. insanına göre değişiyor tabi. 50 lirayla acemiliği bitiren cimriler var. belki de zühürtlendir. günahlarını almayam yine de.
her Allahın günü arama tabi de ama işte sorarsın sıkıntı oluyor mu diye. insan mutlaka duygusala sarıyor askerde. bir sese ihtiyaç duyuyor
+1 yılsevgilin ünv ye ya da tatile gidiyormuş gibi normal üst başını gideceği yere göre hazirlayip alsın gitsin... yedekte ise bir kaç çift askeri çorap tras köpüğü bir kaç tane askeri atlet alsın yeter gerisi acemi birliğinde hal oluyor zaten... şimdiden hayırlı tezkereler dilerim...
13 Yorumla- +1 yıl
harcama konusunu şöyle ozetleyeyim. sigara kullaniyorsa gunde bir paket 300 lira eder zaten. kullanmiyorsa eğer askerde acemi birliginde genelde eğitim arasında askerler cips kola tarzı abur cubur şeyler alırlar ilk 1 ay çarşı izni olmadığı için 150 lira falan yeter. sonraki aylarda ise çarşı iznini falan göz onunde bulundurursak 250 300 anca yeter ayrıca askerliğini nerde yapacağına önemli doguya düşerse dönerken para bile getirir batidaysa dediğim gibi minimum o rakamlar gider... acemi birliği bellimi şu an
İnternet & Teknoloji konusunda 3,9b cevap paylaştı. Öncelikle Allah kavuştursun. Hemen herşeyi devlet veriyor. Saç traşı olsun, traş bıçağı, şampuan, pişik önleyici krem, boynuna asmalı cüzdan almasını tavsiye ederim. Yedek don atlet gibi şeyleri kantinden alabilir, bizim zamanımızda hazır içinde malzemeli çanta satıyorlardı.
10 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 455 cevap paylaştı. kışlık çorap 2 tane. içlik alabilir 1 adet yanına. bunlar kış için.
birde para götürsün gerisi orda var. normal hattını götürsün derim herkez kullanıyor yani. tlf akıllı belki ilk gidişte olmasada ziyarete gidinde götürülüp verilebilir.
ayakkabı boyası stil en iyisi 5tl :) kilit götürsün valiz için. çay bardağı olabilir.
aslında herşey orda satılıyor. çarşı izninde halledebilirde. herşeyi para çözüyor diyebilirim :)15 Yorumla- +1 yıl
haklısın çok teşekkür ediyorum vakit ayırıp yazdın çok sağ ol.. 1 adet yedek içlik yeterli değil mi, sanırım fazla abartmaya gerek yok. şu boyun cüzdanları, iğne iplik, tırnak makası, ayakkabı boyası, havlu, şampuan gibi kişisel ihtiyaçları alması yeterli değil mi? botlar için de vatka alın demiş bazı arkadaşlar, bir de f91w saat.. gerek var mı sizce?
- +1 yıl
saat keyfi alınıyor orda. o saati alacağına sen güzel bir saat hediye etsen daha iyi olur bence ;) ;)
evet= cüzdan şart boyna asmalı olanlardan zarif birşey alsın yatarken rahatsız etmesin.
iğne iplik herkez getiriryor halledilebiliyor ama orda :D çok gerekmiyorda yani...
tırnak makası el kremi götürebilir. şampuanda alsın şart orda markasız şampuan veriyorlar ama kısa saça bence sabun kullansın daha iyi :)
ayakkabı havlusu el havlusu duş havlusu devletimiz veriyor - +1 yıl
şimdi herşeyi geriye bırakıp çok ama çok farklı bir dünyaya giriyorsun. hiçkimsen yok. biraz zor bir durum bunu herkez biliyor. ama zamanla herşey rayına oturuyor. birde kız milletimizin erkeklere bakış açısı değişik olunca malum erkekte zor durumda zorlanıyor sevgili konusunda. ama bu seni ümitsizliğe kaptırmasın. tlf akşamları rahatca uzun uzun konuşabilecektir. gündüz mesajda olucaktır rahatlıkla. 7 yılı kimse bir o.. için heba etmez bence. o kadarda kötü değil yani. ben kısa dönem yaptım izinsiz. sevgilimi dahada ayrı severek geldim. börek filan yapıp yolla. güzel hediyeler olabilir. saat tesbih hediye kutu filan. ama değerli olsunlar derim. çocukca 50-100 saat değiyrum. üzerine isimlerinizide yazdırabilirsin. herzamna yanında olduğunu hissettir. o orda senin için müsait olabiliyorsa sende bunu hep gör derim..
Cinsellik falan hikaye yanında pek fazla bişey götürmesin telefon acemi birliğinde kullanamaz hattını falan götürmesin sadece önemli olan şey nerede askerlik yapıcağı daha başka şeylerde var tabi ama açıkca yazanlar senin moralini bozarlar takip et istediğin soruyu cevaplarım
120 Yorumlayedek subaydım. ama alıştığımız sosyal rahatlıktan birden bire herşeyini düzene koyman gereken bir ortama girmek bunaltıyor. Tanıdık hiç kimse yok. çay içmek kafa dağıtmak isteyeceğin kimse yok. fazla uyumak yok. Sonra yoklara alışma başlıyor. Zaten herşeyi devlet veriyor az da sen tedrik ediyosun. Bir sevgili varsa hayali yetiyor. sabır taşı oluyor insan. cinsellik yok. kendi başına hallediliyor.. kısaca herkesin yaşaması gereken bir zaman dilimi.
00 Yorumla
+1 yılGideceği yere göre değişir. Ben hakkari çukurcada yaptım. Açıkçası bahsetmek bile istemiyorum. Tesroristlerden daha tehlikeli canlılar da var. insan yiyen örümcekler, yılanlar, akrepler, çiyanlar, domuzlar, ayılar, kurtlar ve daha adını bile bilmediğimiz çeşitli diğer mahluklar..
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 522 cevap paylaştı. doğuda 14 ay boyunca bı fııl ınsan gormeden askerlık yaptım ızıne cıkmadım hastane çarsı postane herhangı bır sıvıl gormeksızın 14 ay dag tepesındeydım. bıtırıp istanbula geldıgım zaman 2 ay ınsanlara alışmaya çalıştım. sevgılım bıle bana yabancı gıbı gelıyordu. herkeze şüpheyle tedırgınlıkle yaklasıyordum.
00 Yorumla
+1 yılAskere gitmedim. Ülkem zor durumda kalmadığı müddetçe, gitmeyi de düşünmüyorum.
Bir öğretmen arkadaşım vardı. Birgün komutan kendisinden gıcık kaptığı için ceza olarak; gün boyu köpeğinin peşinden koşturduğunu ve köpeğini her yakaladığında asker selamı vermesini emretmiş.
Zihni bulanmamış olanlar bu sahneyi bir hayal etsenize. Tiksinç..
Ve bunun vatanını sevmenle alakası ne?
Onun için olağanüstü bir durum olmadıkça askerliğe sıcak bakmıyorum.00 Yorumla
+1 yılhayır anlamıyorum ki ben sizleri askerlikten neden korkuyorsunuz her türk evladının alnının akıyla gruruyla gidip helaliyle yapması gereken bir durum. Askere adam olmaya gidilir şamataya gırgır yapmaya terbiyesizliğe ya da sağa sola dayılanmaya gidilmez efendice gider adam gibi dönersin.
devlet senin yol parandan tut giydiğin çorap bot atlet içlik herşeyini karşılıyor acemi birliğin biraz sıkı geçebilir ama usta birliğii gayet güzel anılarla dolu tecrübelerle dolu geçiyor. gidilmesi görülmesi yapılması gereken bir vazifedir.00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 374 cevap paylaştı. Benim çoğu arkadaşım yaptı bulunduğu yere göre rahatlık derecesi artıyor telefon sokmak artık en basit şeylerden birisi.. Ben üniversite okuduğum için daha yapma fırsatı bulamadım bir 3-4 yıl daha devam eder okul büyük ihtimalle sonra bedelli çıkar parasını veririm yapmam.. Devlet büyüklerimizin oğulları neden yapmıyor onların oğulları kıymeetlide benim babamın oğlu piççç mi? Diye sorarım bedelli niye yapıyorsun diyenlere..
00 Yorumlaonu sık sık ara ki stres atsın. Sana kızsa bile umursama bil ki ordaki berbat ortamdan dolayıdır. Askerlik Peygamber Ocağı değildir. Orda hayatı boyunca ezilmediği kadar ezilecek dışlanacak sindirilecek. Kusura bakmayın ama düşman saldıracak olsa seferberlik ilan edilse bir tane lavuğun biri dahi bana emir veremez. Askerliği yaptığım bitirdiğim günden beri komutanda benim kıralda padişahta.
00 Yorumlaya şimdi genelleme yapmak yanlış olur her birliğin kendine göre durumları oluyor genel olarak yeşil çamaşır bol bol traş bıcağı köpük havlu eşofman terlik götürsün ayrıca hesap açtırsın ziraat bankası iyidir telefon bizim dönemde zinhar yasaktı piskolojiye gelince ilk 1 hafta bildiğin mal gibi dolanır genelde öyle oluyor sonra sonra alışıyor hoş bu durum birazda kişin ruhsal durumna da bağrı bazısında hiç etkilemiyor
10 Yorumla
+1 yılBen Sirnak Gabar da Siirt de yaptim cok sey yasadim. Ihtiyaci olan tek sey sevgi ilgi Devlet her turlu ihtiyacini karsiliyor zaten 12 ay askerlik icin de endise etmeye gerek yok. Psikolojimi sorarsan herseye ragmen iyiydi. Asker ogluydum ve gonullu gittim ve simdi olsa yemin olsun yine giderim. Yanina kisisel temizlik malzemelerini alsin. Mesela tras zor olabilir tahris olmasin diye kaliteli birsey alsin yeterli ne aç kalir ne susuz. Ben 14 ay üst bolgesindeydim hic bir ihtiyacimda olmadi
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 1b cevap paylaştı. Çorap bol alsın biş macunu fırca. Fazladan 2 3 tane içlik alsın yeterli Tuşlu telefon alıyorlar ve asker cell hat cıkarsın sivil hattınıda götürsun ve saklasın içeride kullanır pisikoloji bakımından nerede yaptığına bağlı ben askerden geleli 2 ay oldu ve surda dım gercek anlamda pisikolajim bozuldu Ama askerlik çok güzeldir. Hıç takmasın. Gecer
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAcemi birliğine bir şey götürmeye gerek yok hemde hiç bir şey almasın yanına zaten 1 ay yapacak ceketini giysin gitsin telefon götürmesin çünkü bir çanta dolusu eşyayla gelecek. Usta birliğine de sadece sivil kıyafet götürsün. Askerlik psikolojisi ne kadar can sıksada bir o kadar güzeldir hayatında bir defa asker olacak zaten keyfini çıkarsın dert yapmasın
10 Yorumla- İlk etapta yanına traş takımı, eşofman, iç çamaşırı (yeşil olanlardan) alırsa sorun yaşamaz.
- Gitmeden hesap açtırsın bankadan (ziraat bankası yaygın olduğu için iyi olur)
- İlk bir haftalık psikoloji zordur.
- Telefon olayını şimdi bilmiyorum benim yaptığım zamanlar yasaktı.10 Yorumlaaskerlık zor baska bır dunya kapıdan adımın atınca anlıyorsunn. tras malzemsı falan alsın yanını yınede atlet fakn havlu terlık. acemı bırlıgı cok sıkıntıydı ama usta bırlıgı ıyıydı ben sana tek ornek vereyım anla durumu 150 kısı aynı anda cıplak kalıyor ve bır koöutan gelım cınsel organına bakıyor buna psıkolojımı dayanı
12 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkardeşim şurdaki linke uzun uzun yazmıştım okursan sevnirim ama oku bak baya uzun yazmıştım
www.turkhackteam.org/.../...-anim-bastan-sona.html00 YorumlaDevlet veriyor ama kimse beğenmiyor artık askerlere öyle yüklenme devri bitti tlf için ise acemi birliğinde sıkıntı yaşayabilir ama usta birliğinde iPhone 7 kullansın kimse ses çıkartmıyor tabi birazda başındaki komutanlarına bağlı biz burda askerlerimize bişey demiyoruz tabi saygılarını korudukları surece
00 YorumlaLazım olabilecek herşeyi veriyorlar iç çamaşır diş fırçası diş macunu içlik eşofman spor ayakkabı bot çorap daha aklıma gelmeyen şeylerde var ama kendi diş fırçasını macununu götürsün ginede verdikleri çok iyi değil kendi iç çamaşırınıda götürsün askeryenin verdikleri silip olduğu için herkes giymiyor mak3 tıraş bıçağı götürsün bide çantasına kilit götürsün vursun ihtiyaç duyabileceği şeyleri götürsün ama acemi birliğine çok eşya götürmesine gerek yok
00 Yorumla
+1 yılaskerlik yapacağı yere ortama bağlı tabiki. her acemi asker gibi zorluklar çeker. ilk ay çarşıya çıkamaz sabahın köründe uyanır içtima alınır sürekli. telefon konusu. usta askerler yardımcı olur ben kulubeden konuşuyordum. sadece erkek olduğu için ortama alışması da kolay olur tabiki. devlet 1 valiz dolusu kıyafet veriyor. çok sivil götürmemek lazımm zaten çarşıya 1 ay çıkmıyor. hergün eğitim yürüyüş yapılır yemin töreni için. törene akraba gelir. gurur duyulur
123 Yorumla- +1 yıl
ailesiyle gidebilirsin tabi ki. rica ederim Allah bozmasın. e tabiki hergün eğitim yürüyüş. gurur duyulacak an insan sevdiği herkesi bekler 😊
- +1 yıl
bana benim askerliğimin nasıl geçtiğini soracaksan berbat.😒
- +1 yıl
bazı rahatsızlıklarım var ailevi sorunlar filan.
- +1 yıl
ama yemin törenime kimse gelemedi çok üzülmüştüm. senn düşünmeden git. ama aileyle git dediiğim gibi. evci izni var aile gelip 3 gün götürebiliyor.
- +1 yıl
sorunların düzelir umarım ya da inşallah düzelmiştir. 7 senedir sevgiliyiz fakat ailesi Doğuda yaşadığından dolayı (kızları doğuda öğretmen) o yüzden aileyle tanışamadım yüz yüze. o yüzden onlarla gidemeyeceğim, ki onlar gelmeyebilirmiş de. ailesi olmadan gitsem çok mu tuhaf olur?
- +1 yıl
ya bir erkek olarak diğerlerinin yaptığı yorumları okudum midemm bulandı. insanlara yardım etmek bu kadar mı zor yani.
- +1 yıl
sorunlarım ruhsal ama öyle kötü değil
- +1 yıl
yok tuhaf olmaz bir sürü arkadaş vardı sevgili kız ark. nişanlısı vs. gelen. abez kaçmaz bence. ailesi gidemeyecekse madem
- +1 yıl
bende tam tersi oldu. döndüğünde kız nişanı atmış başkasıyla evlenmiş filan
- +1 yıl
senden değil askerlik hayattan soğutuyor adamı.
- +1 yıl
gerçekten çok kötü bir durum.. böyle kızlarda varmış demekki, maalesef.. yani erkekler daha çok bağlanır diyorsun değil mi.. nasıl davranmalıyım ona? her gün arasam çok arasam bunalmaz mı? az arayınca da triplenir mi? valla şimdiden ben bunun endişesinde boğuluyorum sanki ben yapacağım askerliği, öyle çok soru soruyorum yani kusuruma bakma lütfen
- +1 yıl
askerde malesef herşey kısıtlı. bak bu gerçek askerliğe alışınca dışardaki hayatı istememeye başlıyosun Artık. değişik bir psikoloji içine giriyosun.
- +1 yıl
mast yapamamakla şapla alakası yok bence. askerlik psikolojisi işte. hiç bitmicek askerlik sanıyosun. alışınca da bırakamıyosun. sivil hayat aklından gidiyor. göremediği için bağlanır bence
- +1 yıl
onun aramasını bekle artık telefon kullanmak serbest belli numaralara. hiç askerlikten zorluktan değil de başka şeylerden bahsetmek gerek. firar edenler de oldu
- +1 yıl
erkeğe göre değişir. sivil hayata birden alışmak zaman alır. tabiki seni özlicektir. iğrenç bir tabir var askerden gelen hemen karıya gider diye 😑
- +1 yıl
askerliği kısa dönem mi uzun dönem mi nerde yapacak.
- +1 yıl
hayırlısı olsun. sen yemin töreninde yanında olursun
- +1 yıl
hayırlı tezkereler o zaman.
Komutanın azgın karısı birlikteki tüm askerlerle ilişkiye girer gel zaman git zaman komutan durumu uyanır ve karısının vajinasına jilet koyar sonra iştima alınırken herkesten pantolunu indirmesini söyler herkesin penisi ortadan iki ayrıktır birtek temelin ki sağlamdır komutan temelin yanına gider anlından öpeer söyle asker seni nasıl ödüllendireyim temel döner komutana ebe ebe ebe der meğer temell 😂😂😂😂😂😂😂😂😂
00 Yorumlabişey götürmesine gerek yok veriyorlar bir çok şeyi tuşlu kamerasız hattı ASKER CELL olacak. psikoloji si herşeyi kafaya takar ise bozulur bir gün biteceğiini düşünerek orada kalması gerekir vsvs
312 Yorumla
+1 yılVallahi bu yaşa gelmeme rağmen henüz yapmadım askerliğimi. Ancak yapan arkadaşlar çok zorlukları olduğunu aynı zamanda eğlenceli vakitler geçirdiğini söyler hep. Hem söverler askerliğe hemde askerlik anılarının yerlerini ayrı tutarlar.
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılOto b*ka ceza veriyorlardı. Yemekler kötü. Ust devre kötü. Silahlar 30 yıllık. Ayakkabıllar kötü ayağımda nasır çıkmıştı. Askerlik kötü ama arkadaşlıklar sağlam olur bir zaman sonra zevk almaya başlarsın.
10 Yorumla askerlik zordur ama güzeldir sivilde görüp sevmeyeceğin biriyle bir anda can dostu olursun paylaşmayı arkadaşlığı öğrenirsin bir tişörtü bile paylaşırsın canını ona emanet edersin oda sana emanet eder anlatılmaz aslında yaşanır en büyük kural daima yaşa ve yanındaki yaşattır
00 Yorumla
+1 yılPaylaşalım da canım askerlik muhabbeti öyle biseyki anlatılmaz yaşanır anlat anlat bitmez ama ben makam şoförüydum hergun 3 araba yikiyodum iç dış sonra bol bol albayla çıkış yapıyorduk çarşıya otoparkci gibiydim şu an arabamı 5 dakikaya iç dış tertemiz yıkıyorum elim alışmış hiç gözüme zor gelmiyor :D
05 Yorumla- +1 yıl
Bos bos konusup terbiyesizlik yapma hadsiz ben cizre sirnak idil lice operasyonlarinda 7 ay gogus goguse catistim saygili ol vatana hizmet edene
- +1 yıl
şu an vatana hizmet ediyor olsan başımın tacı olurdun koçum KS de fındık peşinde koşarken ben sana hürmet edemem çelik miferle kafana kafana vururum valla ;) :D
- +1 yıl
Senin kendine saygin yok once kendine saygili ol ya da git arabani yika takilma buralarda velet
- +1 yıl
Göğüs göğüse catiscakmis üniformalanla evinden is yerine gidemiyosunuz daha çarşıda er lere abi dayı dedirtiyornuz kendinize erler daha cesur lan sizden neyse zaten zaten ben kimseye komutanım çekemiyodum uzmanmis ast subaymis albay şoförüyduk biz siee çekip geçiyodum sizlere elimde telefon altımda araba sivilim iyidi askerlik beeeee :D
- +1 yıl
Arkadaşlar gördüğünüz üzere bakın rutbelinin içinden geçtim yani buda oluyorkii askerde albay şoförü makamci olun kulağınıza küpe olsun zeki olun :D
Askere gittiğinde nizamiyeden girdiğinde , bir öküz oturur böğrüne çıkana kadar ölece kalır :) Her zaman benim ne işim var burda dersin.
Bizim Taburda 2 ay su yoktu mesela :) Kullnacağın malzemeleri devlet verir, iç çamasırı ve içllik ekstradan götürmeli, souktan koruyacak her türlü malzeme yani. Her türlü insan ile uğraşacaksın, Rütbelisi ayrı dert , çoluk çocuğu ayrı, cahili bambaska :)10 Yorumla
+1 yılHiç bir şey götürmesin orda veriyolar. herseyini ben iki bavul getirdim eve. bir tek acemilik zor usta birliğine cabuk alisiyorsun zaten. Telefon ben sakli sakli kullanirdim. ben askerdeyken askercell cikti gerek duymadim normal kullaniyodum zaten
10 Yorumla
+1 yılAslında devlet telefon hariç hepsini veriyor, fakat bazı şeyleri evden götürmek daha mantık, ne olabilir, Traş bıçağı, şampuan, tırnak makası, Ekstradan iç çamaşırı, kol saati vb şeyler.
10 YorumlaAcemelilde kopek gibisin ustada da ayni gerci. nizamiyeden girdin mi insan degilsin askerligin bitene kadar malsin kullanirlar herseyde karsi gelirsin yapacaksin derler. yapmiom dersen tutanak yersin. yapilcak. is. degil katiksiz oc. dolu
10 Yorumla
+1 yılBen bir kimlik bide askerlik şubesinden aldığım zarfla gittim bizde tel yasaktı ama şimdi serbest yanima hiçbirirşey almadım sivil kıyafetlerle gittim direk gelirkende öyle geldim
00 Yorumla
+1 yılgideceģi yere göre değisir bu... acemi birliğine birsey götürmesin ic çamasiri bir kac temiz elbise o kadr yeterli sonrasini kendi çözer yormasin kendini hic...
00 YorumlaBenim komutanım Asteğmen gece devriyesinde bana top olduğunu fakat kimseye açıklayamadığını söylemişti. Hatta o gece ileri gitmeyede çalıştı. Nabıon lan diyip arabadan indirmek zorunda kaldım :)
01 Yorumla- +1 yıl
He soruyu tam okudum şimdi. Yanında pek fazla bişey götürmesin acemi birliginde dışarı cıkamayacak zaten. iç çamasırı vs bunlar yeterli. cok fazla para almasın yanına acemi birligi iti kopuğu herkes orada olacak. Psikolojilerini sorarsan bende o dönem ilişkimi bitirmeye çalıştım ama her konuda yanımda oldu herşeyi anlayışla karşıladı ve daha çok bağlandım gerçi yine bitti ama olabildiğince yanında ol hatta bitirmek istiyorum dese bile düzgün bir psikolojiyle söylemediğini unutma allah sabır versin kardeşim.
- Devamını Gör (132)
Devamını Gör(177)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Askercell e tanımlı numaraları değiştirme şansım var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler