Kızlar, bir bakar mısınız, beyaz iç çamaşırları yıkama konusuyla alakalı bir sıkıntım var. Yardımcı olur musunuz?
İç çamaşırları kaç derecede yıkanır, beyaz iç çamaşırı kaç derecede yıkanır?
iç çamaşırları kaç derecede yıkanır?Çamaşırlar beyazlar, renkliler diye ayrılır bunu biliyorum. Aklıma takılan bir konu var. Beyazlar... Bu beyazlar iç çamaşırları yani külot ve atletler. İç çamaşırları ayrı mı yıkanır, kilotlar kaç derecede yıkanır? Yani bir makine sadece külot, diğer makine atlet şeklinde mi yoksa bir makinada hem atlet hem külot ikisi bir arada mı? Ben birinden duymuştum kilotlar ayrı yıkanmalı diye, sizce nasıl olmalı?
Kadın İç Çamaşırları Nasıl Yıkanır? Ayrı Ayrı mı Birlikte mi?
İç çamaşırlarını yıkarken dikkat etmeniz gereken en ince nokta iç çamaşırınızın neyden üretildiğidir. Örneğin; Lcyralı mı? Pamuklu mu? Sentetik mi? gibi. Bunları bilmeniz gerekir. Ardından sizinde bildiğiniz gibi iç çamaşırlarınızı rengine göre ayırmalısınız. İç çamaşırlarınızı alırken aynı ham maddeden üretilmiş iç çamaşırlarını almayı tercih edin. Bu sizi iç çamaşırlarınızı kolay yıkama imkanı sunacaktır. Ardından renge uygun çamaşır deterjanı ve ham maddeye uygun bir çamaşır makinesi programı seçmelisiniz. Şimdi sırayla neler yapmalıyız onlara bakalım.
Beyaz Kadın İç Çamaşırları Kaç Derecede, Nasıl Yıkanmalıdır?
İç çamaşırlarınız atlet, külot, sütyen, boxer fark etmez aynı ham maddeden üretilmiş ve renkleri aynı olduktan sonra aynı anda yıkamanız da hiç bir sakınca yoktur. Ancak iç çamaşırlarınızın maddesi farklı ise veyahut benim gibi titizlik hastası iseniz atleti ayrı külotu ayrı yıkayabilirsiniz. Fakat titizim diyede her zaman ayrı yıkamıyorum sonuçta ayrı yıkama ayrı su, zaman ve elektrik harcaması demektir. İsraf yapmaya gerek yok.
Renkli Kadın İç Çamaşırları Kaç Derecede, Nasıl Yıkanmalıdır?
İç çamaşırları ayrı mı yıkanır, iç çamaşırları kaç derecede yıkanır Şimdi sırayla hangi madde nasıl yıkanmalı onlara bakalım;
Beyaz Pamuk İç Çamaşırları Nasıl Yıkanmalıdır?
Pamuklu iç çamaşırlar günlük kullanıma en uygun iç çamaşırlarıdır. Pamuktan üretilme iç çamaşırlarını gönül rahatlığıyla pamuklu programında 90 derecede yıkayabilirsiniz. Fakat pamuklu iç çamaşırınız renkli ise de 60 dereceyi geçmemeye çalışın. Eğer geçerseniz iç çamaşırlarınızın renginde solmalar meydana gelebilir.
Beyaz iç çamaşırı kaç derecede yıkanır?
İpek, oldukça hassas bir üründür. Elde yıkamak daha makul olacaktır ama ille de makinede yıkayacaksanız şunlara uymalısınız;
İpekli iç çamaşırlarını yıkayacaksanız ya elde yıkama programını ya da hassas yıkama programını seçmelisiniz. Su sıcaklığını 30 derece olarak ayarlamalısınız. Eğer programda sıkma ayarı varsa sıkma ayarını iptal etmelisiniz. Aksi takdirde iç çamaşırı hasar görecektir.
Beyaz Lcyralı İç Çamaşırları Nasıl Yıkanmalıdır?
Lcyralı çamaşırlar sentetik gurubuna girmektedir. Sentetik ürünler çamaşır makinenizde bulunan sentetik programında yıkanmalıdır. Kilotlar kaç derecede yıkanır derseniz su derecesi olarak 40 ile 60 derece idealdir.
Beyaz Keten İç Çamaşırları Nasıl Yıkanmalıdır?
Keten, yazmış olduğum ürünlerden en hassas olanıdır. Keten iç çamaşırlarını kesinlikle elde ve soğuk suda yıkamalısınız. Eğer makinede yıkayacaksanız varsa 14/15 dklık kısa programda soğuk suda yıkamalısınız yoksa elde yıkama programında soğuk suda yıkamalısınız. Sıkma modu kesinlikle iptal edilmelidir.
Beyaz Dantelli İç Çamaşırları Nasıl Yıkanmalıdır?
Dantelli çamaşırlar keten gibi oldukça hassastır. Kesinlikle 90 derecede yıkama hatasına düşmeyin. Maksimum 30 derecede yıkamalısınız.
Kadın İç Çamaşırlarını Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Kesinlikle Rinso Deniz Mineralleri ile yıkanmalıdır. Denizden doğal şekilde elde edilen mineraller sayesinde derinlemesine temizlik yapar ayrıca gün boyu deniz ferahlığı iç çamaşırlarınızda sizinle beraber olur.
ben şöyle yapıyorum altletler ayrı yanı beyazlar kulot vs ayrı yanı hepsini karıştırmıyorum kaldıkı gunluk duş almak zorunda kalıyorum e haliyle yığılıyor 4 gunde falan açarım makineyi renkiler ayrı beyazlar ayrı iç çam (boxer) ayrı ben öyle yapıyorum.
1
2 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
Yani kilotları ayrı makinede atletleri ayrı makinede mi yıkıyorsunuz?
evet ya içine sinme olayı genıtal bolegelri kapatan tekstil urunleri ne kadarda yıkansa bakteri uretiir onun için iç çamaşırlarının ömrü 6 aydır bende ömru sağlık önemli bence !
Ya onlar çok titiz insanların işi.. Beyaz atlet ve kilotlarını birlikte at makineye ön yıkamalı 60 dereceye tertemiz çıkar.. ;) 90da yıka diyenler olacaktır: 90 derece de çekme oluyor atlet - kilotlarında sarkma ya da çekme olabilir.. ;)
atlet kilot karışık beyazlarla yıkayın, balkona asarkende ön kısma giysileri iç kısıma görünmeyecek yere çamaşırları asın rüzgarlı havalarda asmayın, burada bir soru görmüştüm bir bayandan alt kata uçtu napıcam dedi mazallahh
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hepsi bir arada üzerinede az domestos ekledin mi (Çamaşırların ömrünü kısaltıyor gerçi ama) 40 derecede de yıkadın mı kar gibi çıkıyor.
Özel Günler & Hijyen konusunda 943 cevap paylaştı.
Kadın iç çamaşırları pek çok farklı kumaş kullanılarak üretilirler. İşe doğru bir sınıflandırma yaparak başlamamız gerekiyor. Pamuk, sentetik deri, ipek, kadife, dantel, süprem gibi kumaşların yıkama şekilleride farklılık gösterir.
iç çamaşırı temizliği sağlık açısından ciddi önem taşır. Bu sebeple her farklı çamaşır için değişik yıkama yöntemleri kullanmamız gerekiyor. Kilotların temizliği ise ayrıca önem arz ediyor. Doğrudan tene ve genital organlara teması dolayısıyla hijyen sorunu ortaya çıkabiliyor. Diğer çamaşırlarla birlikte makinaya atılan iç çamaşırları dışkı ve bakteri bulaşmasına sebep olabilir. Bir araştırmaya göre kirli kilotlarla birlikte yıkanan çamaşırlarda koli basili bakterisine rastlandı. Ayrıca kadın kilotlarında görülen sararmalar vajinadan salgılanan sıvıların pH derecesinin kilot boyasının atmasına sebep olur. Yani aslında bunlar leke değiller.
Eğer çamaşır beyaz renkte ise belki biraz çamaşır suyu işe yarayabilir; ancak renkli çamaşırlar için bu yöntem doğru olmaz. Beyaz kilotlar için en doğru yöntem önce ılık suda kirin iyice akıtılıp arıtılması (bu aşamada beyaz kalıp sabun kullanılabilir.) ardından eğer lastiksiz bir kilot ise 90 derede yıkanıp ütülelenerek oldukça hijyenik hale getirilebilinir. Eğer kilot lastikli bir model ise suyun sıcaklığı 60 dereceyi geçmemelidir. Sıcak su lastiğin bozulmasına neden olur.
siyah veya renkli kilotlar içinde su sıcaklığı en fazla 40 derece olmalıdır.
Atletler içinde bu yıkama yöntemlerini kullanabiliriz.
Dantelli ve süslemeli iç çamaşırlar hassas kumaşlardan üretilmişlerdir. Bu tarz kumaşlar çok çabuk yıpranmaya müsaitlerdir. Bu gibi çamaşırların tamamının temizliği elde yapılmalıdır. Eğer illa makinada yıkanacaksa düşük devirde ve 30 dereceyi geçmeyecek bir program seçilmelidir. Ayrıca bu tür çamaşırlar için çamaşır filesi kullanmak olası dantel yırtılmalarının ve taş düşmelerinin önüne geçecektir. Böylece hem çamaşırlarınızın hemde makinanızın ömrünü uzatırsınız.
hayir bir makineye sadece beyaz ve renkliler diye ayir cunku ayni anda yikarsan bazi renkli kiyafetler rengini akitarak beyaz camisara gecer yani beyaz atletin mor olabailir ayada baska renk
Ben Renkli külotlarımla , beyaz külotlarımı bir arada yıkıyorum ve genelde 50 veya 60C de yıkıyorum.
Rossmann Domol Renk Ayırıcı Mendil Çamaşır Makinesi İçin 24 adet , bu ürünü kullanıyorum hiçbir renk birbirine geçmiyor bu sayede. tavsiye ederim bu ürünü
Yeni bir icat yapmalıyım 1 kg lik külot yıkama makinası. tutar mı?
1
4 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
Onun yerine öyle bir makğne yapki iki kazanlı olsunbir kazana atlet diğer tarafa kilotlar konsun. Deterjan için tek deterjan yeri olsun. Yani aynı anda yıkayan çift kazanlı makine olabilir 😃