-
-
--
-
-
-
-
-Evleneceğim kişi kaderiEvleneceğim kişi kaderimde yazılımı? mde yazılımı?
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-Evleneceğim kişi kaderiEvleneceğim kişi kaderimde yazılımı? mde yazılımı?
-
-
-
Kaderi hiç karıştırmadan meseleyi düşün.
İbn-i Sina, Farabi gibi kocaman bilim adamlarının içinde boğulduğu bir mevzuyu iyi anlatan bir kaynak sana öğretebilir.
Şunu bil yeter:
Sen o kişiyle beraber olacağın için Allah biliyor.
Yoksa Allah bildiği için sen onunla olmayacaksın.
İnsanlar bunu anlasa, kader bir problem olmaktan çıkacak...
Kafam karışıyo yaaaa
Herkes neden bana kaderindeki kişiyle tanışırsın diyor
Evden hiç çıkmıyom nasıl tanışcam
Burada iki satırla çözülecek mevzu değil...
Said Nursi'nin kader risalesini açıklayan bir eser ya da insan bul.
Ya da dediğim gibi kaderi hiç karıştırmadan düşün, ya da düşünmeyi bırak, akışına bırak gitsin.
Hak şerleri hayr eyler
Zannetme ki gayr eyler
Arif anı seyr eyler
Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler
mesela ben evden okula okuldan eve
Düğünlere de gitmem kaderimde illa biri yazılımı
"Kaderinde o yazılı bu yazılı" gibi bir düşünceyi at kafandan.
Sana yeni bir bakış açısı sunuyorum.
Biriyle birlikte olacak isen, Allah bunu biliyor.
Olmayacak isen, yine Allah biliyor.
Eğer olacak isen, o kişiyi karşına çıkaracak sebepler bir araya gelir...
Mesele şu ki, Allah'tan başka kimsenin bilmediği "gelecek" ile ilgili -plan yapmak dışında- kafa yormak anlamsız...
Anlamıyorsun
Evden çıkmam ben hiç
Allah yine de karşıma birisini çıkarırmı
Bugüne kadar çıkmamış olman, ebediyyen çıkmayacağını garanti etmez. Anlamayan ben miyim bilmiyorum da anlatmakta zorlanıyorum. Bu mevzu bir değil on kahve sohbetinde de bitmez. Allah'ın ne kadar büyük olduğunu, nelere Kadir olduğunu, "ben evden hiç çıkmam, onu yapmam bunu etmem" diyen insanlara neleri yaptırdığını bir anlatabilsem...
napayım ya :(
Okuldan eve evden okula hiç kısmetim yok
tabiki bizler dogmadan 3 şey anne karnında kaderimize yazılmış, bunlar nedir, rızkımızı ne ile kazanacagımız, kimle evlenecegimiz ve nezaman ölecegimiz kaderimizde var , onun için evlenecegin kişi bir şekil karşına çıkacak ya da sen onun karşısına
Ama evden hiç çıkmıyom
evden çıkıp çıkmaman degil. bir gün hastneye gidersin orda karşına çıkar, bakkala gidersin orda çıkar, düğüne gidersin orda çıkar , önemli olan senin fiili dua etmen
Rahatlattın sağol
sende sağol içini ferah tut
evet belliymiş aslında
Ama evden çıkmıyom nasıl bulcak kaderimdeki beni
arayın deniyor tabi evde öyle beklememek lazımmış
ama bazen aşk, evlilik gibi durumla hiç beklemediğin anda gelebiliyor. Bir anlık dışarı çıkarsın komşuya gidersin biri seni görür istemeye falan gelir ya da görücü gelir gibi durumlarla gerçeklebilir ancak arayın deniyor demişlerdi bu durumda hani nasıl olsa gelecek deyip evde oturma sende çık biraz
bu şey gibi zekası olan insan çalışırsa yapar ama çalışmazsa yapmaz şimdi ben zekiyim deyip evde oturursa yapamaz
güzel görüşün için teşekkürler
Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin :/:
Cevap
17Cevap
Her yere evden çıkmıyorum yazmışsın, az haraket et kız kök salcan sonra evde. Şaka bir yana nedir dışarısı ile alıp veremediğin
Sessiz sakin kendiisini okula adamış kızım
İnsanın öyle eşi Zaman
Ve evleneceği insan
Bellidir değişmez.
Hoaydaaa, aşkın bütün heyacanı kaçtı o zaman şimdi.
Olur olur onun ilerisi görmek zor o değilde kaderinde bir kzı yaxzılıysa ne olacak diyip bir espiri patlatıyım dedim :D
Gülmedim
peki :) :)
İsra suresi 13 ( Biz insanın kaderini kendi çabasına bağladık )
Biraz açıklarmısınız ben evden çıkmıyom mesela
Kardeşim açıklanacak birşey yok apaçık bir ayet :d
Yok birde kimliğine soy adı yaziliyor oda var bunu dusundunmu
kuranda sey diye geciyodu. biz kaderinizi cabaniza razi kildik mi ne boyle biseydi tam haturlayamadim şu an . yani kader ellerinde istersen degistirebilirsin.
Of ya nasıl değiştircem kii
eğer 16 yaşına isen %80 ihtimal ile o kişiyle tanıştın
Ve Biz, her bir insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık. isra suresi 13. ayet
Biraz açıklarmısınız
Kader dediğin olay birinin sana dayatmış olduğu şey değildir... kararları sen versin yolunu sen çizersin çizeceğin yolu senin yaratıcının zaten biliyor olmasıdır. senin yaşayacagın herşeyi o biliyor onun bildiği ve senin yaşadığın şeylerde senin kaderin olmuş oluyor. aslında yolu sen seçiyorsun.
Herkesin kaderi kendi elinde kaderini değiştirebilir ya da değiştiremessin
Nasıl oluyor o ya
Evet. Ama kader değişebiliyor. Nasibin değişir yani. Ama ölüm gibi şeyler değişmez.
Kadere inanıyorsan; evet
Kaderin de evlilik yazılımı ?
Sana soruyorm
Kadere inanmıyorum
Hayır
yazılı diyorlar
Yaziilidur
Yazılıı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar