Çok severim kurda düşman insana dost asnlında görünüşü korkutsada çok sadık bir hayvan şu enikler çok pahalı alcam köye bunlarda iki çift yetiştirenler var mı burada.

Kangal köpeği ile bir anım mevcut şöyle bırakayım okumak isteyen olur ise :)
2006-2008 Yılları arası idi sanırsam, Sivas'ın Divriği ilçesinin bir köyüne gittik 1 haftalığına. Yapacak pek bir şey olmadığından ötürü ailem ile birlikte çevre köylere bir yürüyüş yapmak istedik, yola koyulduk.
Fazla geçmeden bir kangal köpeği yanımıza geldi, tasması, çengeli vs. yoktu, neyse kısa keseyim köpek bu 2-3 kmlik yol boyunca bizi öylesine korudu ki şu an hatırladığım kadarıyla hayatımda en çok etkilendiğim olay bu idi. Her 200 metrede bir köpek kayboluyor etrafa baktığımda bir tepenin başında etrafı izlerken görüyorum. Sonra hedefimizdeki köye yaklaştığımızda köyün sınır tabelasının önüne köpek oturdu ve 1 adım daha atmadı. Akrabalarla karşılaştık vs. derken 3-3,5 saat geçti geri döndüğümüzde aynı yerde bekliyordu.
Yanımızda gelen köy sakini köpeğin hikayesini anlattı. O da şu şekilde.
Köpek sahibinin traktörünün arkasından takip ederken, sahibinin traktörü sırt üstü devirdiğini, yaralı ve ya ölü olduğunu fark ediyor, köye dönüp kendini yırtarcasına köylülere garibim kendince anormal hareketler sergileyerek kötü bir durum olduğunu anlatmaya çalışırken köylüler ilgilenmiyorlar. Bir kaç gün içerisinde adamın cesedi bulunuyor. Yaklaşık 4 yıl sonra tekrar gittim köpek resmen beni tanıdı bir daha gittik ve köpek aynı hareketleri sergiledi... Yani bu sadakat doğa üzerinde hangi canlıda var bilmem, ama başka KİMSEDE olduğunu sanmıyorum...
Kangal başkadır.
Çok sadık köpeklerdir. Ağzı kapalı olsun gene bil bir insanı öldürebilir. Üzerine atladığı zaman yetişkin bir adamı takla attırabilir. Patileri felan kuvvetli.
Çok güzel ya
Cevap
6Cevap
Bro kangallıyım o köpekler evde beslemelik değil. Dostluk için de değil daha çok sürüyü korumak için. Yetiştirmeyi bilmeyen insanlar için çok bğyük sıkıntı.
Bir Sivaslı olarak söylüyorum bu köpeğin doğal yapısı bozkıra uygun, şehirlerde beslemek isteyen arkadaşlar lütfen bunu düşünmeyin
aaah çok severim onları!!! özellikle, bebekleri ayrı tatlı olur!
Bu kopekler simdi cok ama cok yaygin sekilde dovusturuluyor
evet. yazık...
@Kurşun_Iyodur7 bu isten para yiyorlar Eskiden bu kadar değildi
o sivas kangal köpeği değil. Sivas Kangalı !!! :)
Yavrularına bak ne dr tatlı ya
Bende cok seviyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar