SALAVAT-I FATİH “Allahümme salli ala seyyidina Muhammedinil fâtihı limâ uğlika vel hatimi li mâ sebeka nâsırıl hakkı bil hakkı vel hâdi ila sırâtıkel müstekıymi ve ala âlihi hakka kadrihî ve mikdârihil aziym.”
Manası:
Allahım! Kapalılıkları açan, geçmişe son veren, hakka hakikatle destek olan, mahlukatı senin doğru yoluna ileten Efendimiz Muhammed’e O’nun âline ve ashabına O’nun yüce kadr ü kıymetince salat eyle selam eyle ve O’nu mübarek kıl.
---------------------------------------------
Salavat-ı Fatih ve Cevheretül Kemal isimleri ile anılan salavatların her ikisi de , Resulullah (S. A. V) efendimiz tarafından bi-zatihi Ahmed Ticani (k. s.) hz. ne uyanıklık halinde baş gözü ile görüşmesi neticesi telkin edilmiş, verilmiş salavatlardır. Bu salavatların pek çok sırrı ve faziletleri vardır, yine bu faziletlerini Ahmed Ticani (k. s.) hz. Resulullah (S. A. V) efendimizden öğrenmiş ve açıklamasına müsaade edilen kısmını dile getirmiştir.
Salavat-ı Fatih’in faziletlerden birkaç tanesi şunlardır : Her kim bir defa Salavat-ı Fatih’i okursa bunun dışındaki diğer salavatları altı yüz bin defa okumuş gibi sevaba nail olur. Bu salavat , diğer salavatların en şereflisi ve en ekmeli olup bu salavat hakkında Resulullah sallallahu aleyhi vesellem efendimiz Ahmed Ticani (k. s.) hz. ne “ Benim üzerime Salavat-ı Fatihi Lima Uğlika’dan daha efdal bir salavat getirilmedi “buyurmuştur.
BU fazileti çok olan salavat ı şerif i okumak ister misiniz?
Hey maşallah ezbere biliyorum bacim ama Allahumme salli ve sellim barik ala diye başlıyo devamı yukarda yazılan gibi öyle degilmiydi? Yanlış mı ezberledim yoksa :/
En İyi Cevaplar