Her makinede derece değişiyormuş sanırım benim evde Bosh ve beyazlar kaç derecede yıkanır hiç bilmiyorum, acill yardım edin lütfen?Bosh çamaşır makinesinde beyazlar kaç derecede yıkanır?
Bosh çamaşır makinesinde beyazlar kaç derecede yıkanır?
Kumaş türüne göre yıkadığımız derece farklılık gösterebiliyor. Kıyafetlerimizin uzun ömürlü olması için yıkamamız gereken dereceyi de bilmemiz gerekiyor. Aynı şekilde çamaşırlar kumaş türüne göre ayrı ayrı atılmalı. Aynı kumaşta olanlar birlikte yıkanmalıdır.
Bosh çamaşır makinesinde beyazlar kaç derecede yıkanır?
beyazlar kaç derecede yıkanır?
Beyazlar üzerindeki lekeleri diğer renklere göre daha fazla gösterir. Bu sebeple 60 derecede yıkanması uygun olur. Tabii ki beyazlarınızın kumaşı da önemli bir detay. Sıcak yıkamaya uygun kumaşa sahip olan kıyafetler 90 derecede de yıkanabilmektedir. Aynı şekilde uygun olmayanlar için de 40 dereceyi tercih etmeniz gerekir.
Hangi çamaşır hangi derecede yıkanır?
Hangi çamaşır hangi derecede yıkanır?
Narin kıyafetler her zaman 30 derecede yıkanmalıdır. Ben özellikle süngerli koltuk örtülerimi 30 derecede yıkıyorum. Temizlendiğinden emin olmak için de 4 günde bir mutlaka yıkarım. Pamuklu kıyafetler için en uygun derece 40'tır. Çarşaf, havlu gibi çekmeyeceğinden emin olduğunuz kumaşa sahip kıyafetlerinizi 90 derecede yıkayabilirsiniz, en azından ayda bir.
Çamaşırlar 90 derecede yıkanırsa ne olur?
Çamaşırlar 90 derecede yıkanırsa ne olur?
90 derece çok yüksek ısı seçeneği olduğu için fazla kullanılmıyor. Kumaş uygun olsa bile sürekli olarak 90 derecede yıkamak, zamanla kıyafetlerinizin yıpranmasına, renginin solmasına sebebiyet verecektir. Ben 90 dereceyi sadece havlularda tercih ediyorum. Çok lekeli olan kıyafetleri en fazla 60 derecede yıkıyorum. Gerekirse yıkamayı tekrarlıyorum. Kısa programı da neredeyse hiç kullanmıyorum denebilir :) O şekilde temizlendiğine emin olamıyorum çünkü.
En İyi Cevaplar