Astsubay, subay çocuğu olmak nasıl bişey?

benim babam astsubay size anlatmak istedim
memlekete gelirsin izine almancılar gibi görürler veya dışarda derlerki senin babam astsubay 4bin tl maaş alıyor? dogru 4bin tl ye yakın maaşı var?
ama kirada oturuyorsun? yemen içmen herşeyin para.! bunları hesaba katan yok?
ve size şukadarını anlatayım. ben 10 yaşındaydım şırnaktaydık.
babamın evden çıkıp helekopter e binişini canlı canlı görmüş biriyim?
o an nedemekti biliyormusunuz?
belki babam dediğim adamı son kez görüyordum son kez sarıldım.. bende babam gibi olcam babam gibi vatanına aşık olcam derdim.! ama gözlerim kalbim ağlardı o son sarılmada.. babam dönerdi ama
ya uykuda dönerse? helekopterden inip helekopter sahasındaki boş tabutlardan hangisine koyarlardı babamı diye düşünürdüm boş tabutlara bakardım?
ben çocuklugumu yaşayamadım.. neden mi?
benim babam bir kez kaleye geçmedi? ben ona şut çekemedim?
ben topumu alıp boş duvarın önne geçip topa vurdum..! ben duvarla top oynadım hep.!
ben resimlerde hep o hayal ettiklerimi çizdim.
her resmimde babam vardı? babamla yapamadıklarım?
top oynardık babamla resimlerde? resimde bir çocuk olurdu. elini babası tutan çarşıda gezerlerdi öyle.
ben yaşayamadım bunları?
babamın kucagında kaç tane şehit astsubay uzman çavuş kaçta er gördüm ben :'(
alt komuşumuzdu astsubaydı babamın kankardeşim dedigi adamdı.
babamın kucaında şehit duşmuş. helekopter den indi babam kucagında o ben babamı ilk kez o gun aglarken gördüm :( karısınah. hiç bişey diyemedi babam ı ilkkez okadar çaresiz gördüm ben.:(

askerlere kötü laf söyleyenlere bir kez daha hatırlatayım...
o komutanlar sen çocugunla özgürce gez diye dagda gezdi kendi çocuklarıyla gezemediler?
sen çocugunla oyunlar oyna diye kendileri oynamadı çocuklarıyla dagda gezdiler.
sen gece rahat uyu diye o uykusuz daglarda gezdi!!! it çakal peşinde

ama babamla gururluyum niyemi? çünki ben VATAN aşkını kitaplardan ögrenmedim. ben yaşayarak tattım o aşkı babam ögretti. çogunuz kitaplardan ögrendiniz ben babamla yaşarak gururluyum
kızmıyorum babam benle oynamadı çarşıda rahat gezemedim diye... o bana bunları ögretti olsun napalım benim de kaderim buymuş..

kendi çocuklugumu baba oldugumda kendi çocugumla yaşamakmış.!
Güncellemeler
+1 yıl
kendi çocuklugumu baba oldugumda kendi çocugumla yaşamakmış benimde kaderim !
böyleymiş.!
Güncellemeler
+1 yıl
ama birşey derken askere polise bir konuda yargılarken.! bunları bir gözünüzün önünden geçirin laf larınızı ona göre söyleyin? belki o komutan üzülmüyor seni takmıyor kafasına ama onun çocugu üzülüyor işte.!
Astsubay, subay çocuğu olmak nasıl bişey?