bir çoğu uydurma diyor. kesin birşey diyemem. aleviliğe baktığınızda alevilik islam ile alakası olmayan başka bir boyut.
namaz yok
hacc yok
camii'yi sevmezler
cem evleri vardır
ezan sesinden rahatsız olurlar
onlar için sadece hz. ali önemlidir.
muharrem orucu dışında oruç tutmazlar, başka var mı bilmiyorum.
Ben camii'ye giden namaz kılan alevi görmedim. aleviyim diyen zaten islam ile bir alakası olmayan demektir. ben aleviyim diyor arkadaş, camii'ye gidiyorum namaz kılıyorum diyor? burada sorulması gereke şu. sen gerçekten alevimisin, yoksa kendini öyle mi zannediyorsun?
Aleviliğin çıkış yeride çok garip. Bir gün Hz. Ali camii'ye namaza giderken, öldürülmüştür. ve bu sayede camii ve namaz ile araları açılan alevi halı, cem evini açmış, oralada semah, türkü eşliğinde bir şekilde ibaet ettikerini zannederler. Hani biz camiye gtmiyoruz. cami kisvesi yaratalım, cem evi açalım, orada ibadetimizi yapalım, kafasındaadırla.611 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel yazmışsın şunu da alevi kardeşlerimize sormak isterim. Hz. Ali efendimiz namaza giderken öldürüldü diye namazı bırakanlara soruyorum, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin efendilerimiz neden namazlarını kılmaya devam etmişlerdir? Siz alevi kardeşlerim acaba Hz Ali efendimizi, onun çocuklarından daha mı çok seviyorsunuz ki namazınızı bıraktınız. Ya siz yanlış yapıyorsunuz ya da Hz Hasan ve Hz. Hüseyin efendilerimiz yanlış yapmışlar. Bence siz işin kolayına kaçıp vicdanınızı rahatlatmak için namazlarınızı kılmıyorsunuz. Ama hesap günü bu bahaneleri Yaradan kabul eder mi tekrar düşünün. Not: Alevi olup ta İslam dinine göre yaşayan kişileri söylediklerimden münezzeh tutuyorum.
- +1 yıl
Alevi kökenliyim namz da kılıyorum oruç da tutuyorum. Sizler genelleme yapıyorsunuz. Alevilik din değildir düşünce biçimidir. Sünni olsnlarda namaz kılmaysn oruç tutmayan, Allah peygamber bilmeyen hiç mi yok. Objektif yaklaşalım biraz da. Evet alevilerde de var yok değil. Ama şahısların kendilerinden kaynaklanıyor. Alevilik İslamdan ayrı düşünülemez. Aleviler de Hz. Muhammet S. a. v i peygamberi olarak görüyor. Bu konu uzar gider. Çözüme ulaşamaz. En iyisi iftiralardan kaçınmak. Yolların hepsi Allah'a açılıyor, ama burdan ama şurdan. Hep birlikte bütün olalım. Tarikatların %90 ı Hz. Ali A. s ı kaynak bilir bunu sebebi de Peygamber Efendimiz S. a. v' in Ben ilim şehriyim Ali kapısıdır demesi ve Halifelerin hep Hz. Ali'ye danışmasıdır. Dediğim gibi bu konu çok derin. İlk başta birbirimizi insan olduğumuz için sevelim.
- +1 yıl
salak mısın sen aleviler hz. alinin ve peygamber efendimizin soyundandır peygamberimizde alevi sayılıyo ama siz malsınız
- +1 yıl
@evlierkek85 yürü git lan
- +1 yıl
@PrensesZerda123 külliyen saçmalamışsın.. .
- +1 yıl
@xBeniboylebil saçmalamasın bende aleviyim aleviler bir kere peygamber efendimizin tarafın geliyor alevilikte yol kardeşilği vardır peygamber efendimiz ile hz ali yol kardeşi olmuşlar asıl siz bir taraflarınızdan uydurup saçmalamayın
- +1 yıl
@PrensesZerda123 halen saçmalıyorsun. Alevisin ama alevilik hakkında hiç bilgin yok.
- +1 yıl
@xBeniboylebil ben alevilik hakkında herşeyi biliyorum sus
- +1 yıl
@PrensesZerda123 Halen saçmalıyorsun...
- +1 yıl
@xBeniboylebil bana bak kahve senin bir bilgin yok asıl Aleviliğin simgesi Hz Muhammed dir Hz Ali ve 12 imamların yolundan gidenlere alevi denir
- +1 yıl
Aleviliğin çıkışını bile bilmeyip kötüleyen kardeism bende aleviyim hz Muhammed Hz Ali ve 12 imamların yolundan gidenlere alevi denir Hz alide sabah namazında hançerle öldürülmüştür ek bilgi buda
En İyi Cevaplar
+1 yılBu cümleni gördükten sonra ne kadar bilgisiz olduğunu gördüm. " bn islama hic yakin bir tip degilim hic bir zmnda olmadim inanmadim islma sacma geldi ma alevilik icime oturuo " ALLAH hidayet versin. Hz. Ali islam halifesidir. Tüm peygamberler biz müslümanların peygamberidir. Bu ayrımı çıkaranlar bir başka bölücülerdir. Aldanmayın.
www.mehmetballi.com/.../...adiHzALIBINEBITALIB.htm00 Yorumla
Öncelikle şunu söylemek istiyorum t. c. Nüfus cüzdanına baktın mı dini ne yazıyor? Alevi Sünni laz Çerkez i mi var ya hangimizin kimliğinde bu yazıyor hepimiz elhamdürillah Müslümanız nedir bu ayrımcılık Allah aşkına müslümanlıktan hristiyanlığa terfi mi yapıyosunuz alevi dediğin insanlarında Allahı peygamberi bir her mezhebin iyisi var kötüsü var gerçi mezhep demek istemiyorum hepimiz İnsanız ya hangimizin 3 kulağı 2 burnu 6 duyu organı var söyler misiniz? Hırsızlık yapan, cinayet işleyenlerin hepsi alevi mi sordunuz mu peki? Nedir bu bilinmezlik geri kafalılık😠 sen sen ol insan gibi yaşalabiliyorsan öyle kal din değiştirmek istiyorsan illaki yurt dışına çık papazlarla konuş iki kutsasınlar seni hristiyan olursun din değiştirmek buna denir milletin ağzına bakma herkes çıkarı için birilerini kötüler unutma İNSAN sın t. c. de yaşıyorsun başka ülkede değil yoldan çıkıp Hristiyan olmada böyle kal😉
00 Yorumla
+1 yılAlevilik İslam'a bağlı bir mezheptir, tıpkı Sünnilik gibi. Yani ayrı bir din değil. Aleviliğin kökeninde herşeyden önce sevgi saygı ve kardeşlik yatar, öncelikle bunu bil yeter. Cem temel ibadeti, ibadethanesi cemevidir. Her zaman her yerde daima Atatürk'ün izinden giderler. Koyu Atatürkçüdürler... <3 Aleviliği öğrenmek istiyorsan evilikle ilgili çeşitli kaynaklar, kitaplar vs. okumalısın, buradan anlatılmaz. Ha bir de Aleviler hakkında söylenen saçma sapan yalan yanlış söylentilere de sakın inanma. Onların hepsi Aleviliği karalamak için söylenen cahilce hurafeler.
1010 Yorumla- +1 yıl
Alevilik mezhep değildir. Alevilite ibadethane yoktur. Cemevleri, cem yapılan ev (mesken) dir. Bu cemevi mevzusu son 15-20 yıllık yeni bir modadır. Tarih boyunca cemevi adında aile yaşamayan bağımsız bir ibadethane hiç olmamıştır.
- +1 yıl
@PrensesZerda123 salak lafın kime idi?
- +1 yıl
@PrensesZerda123 senin dünyadan haberin yok.. ben doğru olanı yazdım sen halen yanlışa inanıyorsun... Bir de utanmadan hakaret ediyorsun.. önce öğren sonra o hakaretlerinin sana uyduğunu fark edeceksin.
- +1 yıl
@xBeniboylebil ben doğruları söylüyorum sen git alevi ne demek araştır sonra öyle konuş tamam mı
- +1 yıl
@xBeniboylebil harbi malsın sana diyecek bişeyim yok Allah islah etsin
- +1 yıl
@PrensesZerda123 Hakaretlerini iade ettim... Bir sözün bile yok hakaretten başka.. Biliyor musun seni şikayet edersem 3 defa üst üste hakaret ettiğin için profilin silinir. Ama acınacak durumdasın o yüzden etmeyeceğim.
- +1 yıl
haksılın kardeşim
- +1 yıl
bu arada o haklısını kakao karamela ya dedim sana demedim salak çocuk
- +1 yıl
@xBeniboylebil sizin aleviliği kirlemekten başka işiniz yok yüyün gidin işinize
- +1 yıl
@PrensesZerda123 önce alevilik nedir öğren sonra konuş cehaletin heykeli.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
+1 yılişiniz gücünüz yok mu sizin yahu, napıcan olucan Alevi, madem İslam'a yakın değilsin sevmiyorsun Alevi'de olamazsın ki, sonuçta Alevilik İslam'ın bir mezhebi olan Şii'liğin mezheplerinden, Alevi'lik sadece Ali'yi sevmek falan gibi görünüyorda Ali'yi seven İslam'ı sevmiyor ne anladım ben bu işten :/ Aleviliğin anlamı bile farklıdır Alevi demek Ali'nin evi demektir ve yıllarca bu durum dilimize Alevi olarak yerleşmiştir, Ali'yi seven İslam'ı da sever, boş boş işlerle uğraşma, ailen bile reddeder seni
10 Yorumla
+1 yılYa bu çocuklara neden düzgün eğitim verilmiyor.. Alevilik "dini" diyor.. Hakkında hiçbir şey bilmiyor, Cem tv de 2 türkü dinlemiş ki muhtemelen onlarda Isparta havasıdır, onlar gibi yaşamak istiyorum diyor. Kızım yavrum sen zaten onlar gibi yaşıyorsun.. Onlar da senin gibi yaşıyor. Ayrıca Alevilik bir din değildir. Kızın başını boş bırakırsan ya davulcuya ya zurnacıya varırmış.. Bu yavrucak ta cem tv de bağlamaya varmış.. Neyse. saçmalamayı kes ve önce kendi dinin hakkında bilgi sahibi ol. Adamı hasta etme, seni babana söylersem 2 hafta tek ayak üstünde durma cezası alırsın... hadi yanaklarından öptüm.. şimdi yat uyu..
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlevilik bir din değildir onlar da müslümandır onların da Peygamber'i Hz Muhammed onların da kitabı Kuran'ı Kerim. Aleviler Ehlibeyt'e düşkündür çok severler. Bunu Hz aliyi peygamberimizden üstün tutuyorlar diyen cahiller var onlara sakın aldanma böyle bişey yok. Ya Allah Ya Muhammed ya Ali derler. Ayrıca çok zararsızdırlar
70 Yorumla
+1 yılAlevilik de islam Ama sünnilerden cok fark var. Aleviler önce INSAN olsun derler. Sünnilerde illa MÜSLÜMAN olsun derler. Bu yüzden alevilikte insan degeri daha fazladir ve kadinin cok daha fazladir, ayrim etmezler. Aileler erkeklerine kadina deger vermesini ögretirler:)
60 YorumlaDiğer konusunda 8,4b cevap paylaştı. Dünyanın ileri gelen alimlerinin birleştiği mezhep hanefilimtir.. şafi lık de oldukça yakındır buna.. Ama alevilik dediğinde, alevilerin içinde çok değişik kollarla karşılaşırsın.. Artı, hz Muhammedî bir yana koyup hz alinin peşinden gitmeyi biraz garip buluyorum.. Sanki hz ali hz Muhammedin önüne geçmiş gibi oluyor.. Yoksa alevilikle ilgili bir sıkıntım yok , yanlış anlasilmasin.. Sen bilirsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBak güzel kardesim benim ailem Alev'i.. Bense cok sukur hic bir Zaman öğrenmedim öğrenmek istemedim aleviligi.. Ben Sünniliyi sectim Hanefi olarak amelerimi ibadet ediyorum.. Bir Alev'ilik mezhep degil daha doğrusu Alev'ilik diye birsey yok bu sonradan uydurulan birsey.. Herkesin elbet kendi günahı ama yanlış öğrenip kendi ahiretini ateşe atmanı istemem.. Ac Kuran'ı Kerim'i kendi dinini öğren.. Ha sakin ALEVİLER simdi yanlış anlamasın biz dinsizmiyiz diye.. Hayır değilsiniz !! AMA YANLIŞ ÖĞRENDİĞİNİZ KONULAR VAR ! Bu konu ile cok meşgul oldum sorunun olursa yardımcı olurum..
00 Yorumla
+1 yılAlevilik İslam dan ayrı bir din değil. Mezhep olarak geçiyor. Lakin İslam değiştirilmiş hali. Birçok kolu var bu aleviliğin. Aşırı derin i var aşırı yüzeysel i var. Böyle dusunmeni anlıyorum sempati duymani da anlıyorum. Ama bu karar kolay bir karar değil. Önce bir araştırma yap. Sonra da bilgi sahibi birilerine danis.
00 YorumlaÖncelikle alevilik din değildir, düşünce biçimidir. Alevi olmanda bir sorun yok. Bu takıntı geçici olmasın yeter.(bkz:tuğçe kazaz)
Tepki göreceğini sanmıyorum, yani en azından ben görmedim. Türküleri güzeldir, hoştur.
Allah daha yakın olman alevilikle veya başka bir şeyle olacak şey değil. Alevi olsa da olmasan da içinde Allah sevgisi varsa yakınsındır.00 Yorumla
+1 yılçok sevindim kardeşim alevi olmana bende aleviyim alevi olabilirsin aleviliğin şartlarına yolun kurallarına uyacağına söz verirsen alevi olursun musahip olman gerekir cemevine gitmen gerekir bu arada burda aleviyi yanlış anlatanlara çok kızdım saydırasım geldi
20 YorumlaDiğer konusunda 5,9b cevap paylaştı. aleviler en iyi müslümandır kardeş ol sen diğerlerini takma :D
140 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHaşa "İslam saçma geldi" demişsin ama aleviğin de ne olduğunu bilmiyorsun. Sonra düzeltme yapıp mezhep demişsin, buna da yanlış dersiniz demişsin, evet bu söylediğin de yanlış alevilik bir mezhep te değildir. Alevilik Hz. Ali'yi canı gönülden sevmektir bana göre. Ve İslamın içinde bir olgudur, senin saz söz dinleme kısmı hoşuna gitti ise başka.
00 Yorumla
+1 yılBen aleviyim öncelikle alevilik bir din değildir alevilik bir gelenektir Alevilikte Muharrem ayında hz Hüseyin'in acısını tatmak için bir oruç vardır o tutulur cem evine gidilir şarkılar falan çok gzldir Aleviliğin simgesi Hz Muhammed dir Hz Ali ve 12 imamların yolundan gidenlere alevi denir aleviligi kötülemeyin bizim yolumuz doğrudur
00 YorumlaBu durum şuna benziyor, bir işe girersin zor gelir ve yapamadığın için işi kötüler çıkarsın. daha kolay daha eğlenceli bir iş bulursun ve ona geçmek istersin.. Hakkını veremediğin bir dinin ardından boş arayışlar ancak seni uçuruma sürükler..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlevilik din değil.
Madem bir halt yemeye niyetlendin,
Aç da iki kitap oku...
Kendilerini müslüman sanan,
Ama yaptıklarının islam ile hiç bir alakası olmayan,
Itikadı bozuk insan tiplerinin buluşma yeri işte,
Cemevleri dedikleri Atatürk fotoğrafının bulunduğu mekanlar...10 Yorumla
+1 yılGerçekden yaş kaç bu özentilik bu ergenlik nedir alevilik diye bir din yoktur onlarda müslümandır bu kadar saçma bir soru dinini değiştireceğine git zihnini aklınındeğiştir
00 Yorumlacok cok uzun yazi yazardim da bos ver şu uc seyi bil yeter eline , beline , diline sahip ol.
80 YorumlaDiğer konusunda 746 cevap paylaştı. Alevilik hz. Aliyi sevip onun yolundan gitmektir. İslam dinine dahildir.. Araştır azcık..
50 YorumlaDiğer konusunda 19,2b cevap paylaştı. sen iyice öğren önce aleviliği.. alevilik de islam zaten ayrı bir din değil
60 YorumlaŞimdi şöle bişiy var alevi olunca allaha daha yakın nasıl olacaksınki , ki allah peygamber efendimizi herkesin üstünde yaratmıs ve onu takip etmemizi önermişken, ve aleviligin nesi seni cekior (burda aleviliiği kötülemiorum)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılya şerefsiz alevilik bir inanctir ayrı bir din değildir. Müslümandır bir alevide ! burada mal mal konuşuyor öl bari oksijen israfı resmen ya. Cahil aptal resmen dalga geçmek için yazmış Allahsiz kitapsız.
10 Yorumla
+1 yılBen de aleviyim ama alevi olma düşüncen, yakınlık filan nerden geldi merak ettim :)
20 Yorumla
+1 yılalevilik bir din değildir :) Hz Ali'yi (r. a), peygamber efendimizden (sav) daha öne çıkarıp kutsallaştırdıkları için doğru da bulmuyorum
10 YorumlaAlevilik bir ayri Din degil. Alevilik islamin bir mezhepidir. Kisaca hala Müslüman sayilirsin.
10 Yorumla
+1 yılAlevilik te bir din gerçekte doğru söyledin fakat ALLAH katındaki tek din islam yani Kur-andır ve ona uymadan kimse kurtuluşa eremez :)
00 Yorumla
+1 yılvalla sen bilirsin gülüm terçih senin ben hanefi meshebindenim en iyi arkadaşlarım alevi ben kötü taraflarını görmedim osmanlının kuruçusu osman gazi bektaştı fatih sultan mehmet handa bektaştı ben her zaman gurur duyuyorum o insanlarla
20 Yorumla
+1 yıldetayı okumadım da sormak istiyorum hangi din doğru ki o da doğru olsun?
00 Yorumla
+1 yılAteş seni çağırıyor https://i.hizliresim.com/7XjMY5.gif
00 Yorumla
+1 yılAlevilik din değil ki bir mezhep. İslam'ın mezhebe ihtiyacı yok.
00 Yorumla
+1 yılalevilerin 3 fırkası var 1. Hz Ali yi peygamderden üstün tutanlar 2. Hz Aliyi Allah cc ile ortak koşan 3. Peygamberden sonra Hz Ali nin hak halife olduga inanlar 3. su olucaksan ol yoksa sakat
10 Yorumla
+1 yılAleVi dinini doğru dürüst öğrenmelisiniz. Uydurulan yerlerden değil.
08 Yorumla- +1 yıl
Evet sende öğren alevilik bir din değildir.
- +1 yıl
@evlierkek85 sende iyi öğren dostum buna swn Karar vermesin.. Müslüman im bu arada
- +1 yıl
he heee
- +1 yıl
@evlierkek85 herkesin inancına sen karar vermesin insan istersen put a isterse Allaha yapar. Özgürdur bunu sen belirliyemezsin
- +1 yıl
Az da Türkçe yazabilsen, ister ineğe ister puta tapsın beni ilgilendirmez. Ama aleviler duymasın adamalara putperest dediğini. Yeniden söylüyorum aç kulaklarını dinle, alevilik ne bir din ne de bir mezheptir. Hiç alevi tanıdığın yok mu bir ara deki alevilik dini var mı de? cahil cahil konuşmaya devam etme
- +1 yıl
@evlierkek85 ben zaten Türkçe yazıyorum kardeş sen Türkçe okuyamıyorsan sorun sende. ben Aleviler puta yapiyor diye birşey demedim. sen Alevi dini diye birşey yok diyorsun cahil olan sensin ben değil işine bak
- +1 yıl
"sen karar vermesin" değil "sen karar veremezsin" olacak, "insan istersen" değil "insan isterse" olacak, "Allaha yapar."değil "Allaha tapar" olacak, "Özgürdur" değil "Özgürdür" hala Türkçe yazabildiğini iddia ediyorsun.
- +1 yıl
@evlierkek85 swn git türkçe konuşmayı öğren hadi hadi
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlev'i dini diye birşey yok canısı mezhep var. Bence insan özünden çıkmamalı bak ne güzel müslümansjn senin camiinde saz çalınmıyor ama Cem evinde saz çalınıyor. Müslümanlıktan gerisi hikaye Aleviler duş almaz lar cenabet gezerler
00 Yorumla- Diğer konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılAlevilik bir din degil mezheptir once orada bir anlasalim.
10 Yorumla
+1 yılsen kayışı kopartmışsın önce insan ol alevilik islamın özüdür.
20 Yorumla- Diğer konusunda 24,8b cevap paylaştı.
+1 yılCok cahilsin alevilik din degil niye alevi oldugunu bilmiyosun ozentilikle inanc degistirsen neye yarar
01 Yorumla- +1 yıl
Neye gore yakin hissediyon namaz kilmamak gibimi
Gizli Üye(30-35)+1 yılArayışta olman normal hepsi arap dini. Sana senin öz kültürüne ait değil. Senin kültüründe el kol kafa kesme allah için çalma, yaz sıcağında bir ay aç kalma, tecavüz yok. Ama o dinde var.
12 Yorumla- +1 yıl
Çok cahilsin keşke ölsen.
- +1 yıl
Yanlış yere gitti yorum özür dilerim kardeşim başka birine yazıyordum...
+1 yılHerkez sapıtmıs. Sunnıler de Alevıdır. Hz Alıyı cok severız
00 Yorumla
+1 yılTıpkı bende senin gibiydim Bir cem evine gidip dedeyle konuş derim İkrar vererek alevi-bektaşi olabilirsin
00 Yorumla
+1 yılAlevilik din degil ki evladim yavrum cocuum
35 Yorumla- +1 yıl
😄😄👏🏻👏🏻
Soran+1 yılBiliyorum ztn sorun yok. Dogru duzgun cevap yazsaydin sevinirdim nese
- +1 yıl
:D bende aynı taktiği kullandım :)
- +1 yıl
@xBeniboylebil 😁😅 ama hani ole dediği için yaşı ufak ve bilmiyor gbi anlaşılıyor dimi
- +1 yıl
zaten öyle... ya bide şu var ben şimdi bunu fark etmesem de biraz asılsam, sonra bununla aşna fişne yapsam, diyecekler ki sapık, sübyancı pedofili hastası.. Yani bu kızın adminler tarafından hemen buradan çıkarılması gerekiyor. illa ki kızın kendisnin mi reşit değilim demesi bekleniyor. At bunu arka bahçede açacağın başka bir siteye. koy içine de bir tahtravelli bir de parklardaki plastik kayaklardan.. debelensin dursun orada.. bunun yüzünden bizim adımız sapığa çıkıyor. olmaz ki. .
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlevilik dini diye birşey yok müslüman o da. Müslümanlığın bir kolu alevilik
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlevilerde müslüman aslında. Olayın köküne inersen. Alevilik diye bir din yoktur. Hem sonradan alevi olamazsın onlar musevi gibi görüyor kendilerini
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbaşlıktan cahil olduğun belli alevilik din değil mezheptir
00 Yorumla
+1 yılAlevilik olunmaz doğulur😉
70 Yorumlaİslamın ne olduğunu öğrenseydin saçmalamazdın
10 YorumlaAlevilik mezhep Değiştirilmez..
10 Yorumla
+1 yılAlevilik dini diye bise yok
10 YorumlaAlevilik din miymiş😳
00 Yorumla
+1 yılalevi din değil mezhep
00 Yorumla
+1 yılAlevilik din değil mezheptir
00 Yorumla
+1 yılalevilik din degil mezhep ya :D
01 Yorumla- +1 yıl
neden :D
+1 yılalevilik diye din yoktur ki
00 Yorumla
+1 yılAlevilik bir din değil bunu öğrenmelisin önce
00 YorumlaSen bir beyin ameliyati ol sonra tekrar düşün
00 Yorumla- Diğer konusunda 58b cevap paylaştı.
+1 yılne saçma bir kafa bu?
00 Yorumla başaka ülke bul kendine ya
00 Yorumlabiri şuna açıklasın la :D
00 Yorumla- Diğer konusunda 345 cevap paylaştı.
+1 yılalevilik islam dininin bir mezhebidir
00 Yorumla
+1 yılDin değil mezheptir
20 Yorumla
+1 yılAlevilik din değil.
00 YorumlaAlevilik din degil
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026