Alevilik dininin önderi yani peygamberi Hz. Ali'dir. Keskin kılıcıyla savaşan bir peygamberdir.
Alevilik yani bektaşilik inancını benimseyen var mı?
Beğen
Paylaş
Takip Et
3 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Alevi inancı çeşit çeşit. Kimi Cebrail hata etti, peygamberlik Ali'ye inmişti diyor. Ali Allah'tır diyeni bile var. Kimi namaz kılmaz, ramazan orucu tutmaz. Kimi tüm ibadetleri yapar ama bazı sahabeye düşmandır. Halifelik Osman'dan sonra Ali'nin hakkıydı. Muaviye haksız olarak ele geçirdi. Ancak Osman'ı öldürenlerin hemen cezalandırılması konusunda Muaviye'yi haklı buluyorum. Osman'ın evi kuşatılmış haldeyken, isyancılar duvarı delip eve girerek onu şehit ederken Ali umredeymiş. Osman ölsün, halifelik bana geçsin istemiş belli ki. Çünkü en büyük aday oydu. Ama etme bulma dünyası, halifeliği çok çalkantılı geçti ve haksız olarak Osman'ın akrabası Muaviye tarafından ele geçirildi. Sahabenin hemen hiçbiri kamil insan değildi. Gözlerini para, iktidar hırsı bürümüş bayağı insanlardı.
Alevi olanlara saygım sonsuz. Hz Ali'yi de çok çok sever ve hayatını rehber edinmeye çalışırım. Çünkü peygamber damadıdır. Oğlu gibidir. Ama peygamber deĝildir. Lütfen yanlış bilgi yaymayın. Anlıyorum seviyorsunuz ama abartmayın.
Eski eşim aleviydi. 12 yıl evli kaldım ne yıldıza falan inandıklarını gördüm sülalalerinde nede halifeye peyygamber dediklerini. Sen demagoji peşindesin o başka tabi.. :)))
Açıklamanda Aleviliğin din olduğunu belirtmişsin ama Alevilik din değildir İslamiyete bağlı bir mezheptir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yanlış bilgi alevilikte de peygamber Hz. Muhammed olarak örnek alınır. Hz Ali ise ondan sonra gelir ve doğruluğu, dürüstlüğü, kılıcının keskinliği örnek alınır. 4 halifeden birisidir.