+1 yılBeybisi siz provokatörmüsünüz? Muhtemelen siz kadında değilsiniz. (bildim değil mi? Sizi gidi sizi)
Keşke alevi olaydım. Aleviler ülkemizin en aydınlık insanları cumhuriyetin en büyük destekçileridir.
İnsanlar yıldızlara giderken ülkemizde neler gündemde tutulmaya çalışılıyor allah akıl fikir versin. Zaten müslüman toplumları bu zihniyet nedeniyle kan deryasında yüzüyor. Birbirlerini boğazlıyor. Dayağı yiyincede küfrettikleri batıya sığınmaya çalışıyorlar. Biriside Arabistana Küveyte gidelim demiyor. Neyse beybisi Allah akıl fikir versin yaptığınız ayıp.43 Yorumla
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 11,8b cevap paylaştı. Aleviliğin ne olduğunu öğrenmeye zahmet etmeden sunni mahalle baskısıyla beynin yıkanmış ve ailende utanır olmuşsun.. Bence kendinden utanmalısın evvela. İşte devletin asimile politikalarının , alevileri yok saymasının net bir örneği de bu kızın durumu. Siz de utanmalısınız sayın kul hakkının üzerinde tepinip te herşeyden bir haber sunni yurttaşlar.
74 Yorumla
Soran+1 yılKimsenin beynimi yikadigi falan yok. Ben sadece inancim icin yasamak istiyorum. Allah'in emirlerine karşı geliyorlar resmen ulan ! Sunnilikle alakasi yok. Inancima bagli olmak ne zaman suç oldu? Ailemin benim bu kararima karisamaz konu inancimsa.
Soran+1 yılBENIM DİNİM İSLAM...
öncelikle Rabbim yardimcin olsun icindeki ibadet askini artirsin güzel kardesim, inan durumunu o kadar iyi anliyorum ki, ne desem kelimeler kifayetsiz kaliyor... neden inanclarina bagli olmadiklari konusunda inan benim de hic bir fikrim yok, türkiyedeki alevilerin cogusu bu durumda..
66 Yorumla
Soran+1 yıl@BerkTALAY kardeşim kötülemiyorum diyorum ! ailem böyle benim !
Soran+1 yılşurada bir yardım istedim...
Soran+1 yılbak , tüm alevilerden bahsetmiyeceğim. ama benim ailem muşrik
- Diğer konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılKusura bakma ama alevileri karalamaktan baska bise yapmiyorsun.. ozellikle son cumlen ayrimciliga girer.. bu yuzden kullandigin sozlere dikkat et ve neden AiLEM inanclarina bagli değil de.. alevileri inancsizliga katma..
Alevileri bilmezsek inancaz bide..120 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
+1 yılKardeşim selam. Burda çoğu kişi sana linç yazdırmış. Ama onların yerine ben senden özür dilerim. Anlarsın ki zaten bu kötü yapanların çoğu alevi değildir zaten. Ben aleviyim ve seni anlıyorum. Benim ailem de senin ailen gibi. Ha bir de diğer arkadaşlara söylüyorum: Alevi tanıdıklarınız olabilir ve iyi insanlar olabilirler bunda problem yok. Biz kendi durumunuzu anlatıyoruz burada. Ve yakın çevrenizdeki Alevilerin çoğu bu görüşte. Ya siz bizi bizden daha mı iyi bileceksiniz zaten Allah aşkına. Neyse bu konu uzar da uzar. Allah'ım sinirlenmek için sana sığınıyorum. Böyle işte arkadaşım nerde kalmıştık babam ve babam tarafı kapanmama izin vermiyo, annem ise bu konuda yanımda çok şükür. Ablam 24 yaşında ve kapalı. Ama ben cesaret edip kapanıyorum işte. Ben de kapanmayı çok istiyorum ve aynı durumdayız. Ve ben şunu yapmayı planlıyorum mesela: mesleğimi elime alıp farklı bir şehirde görev alıp dinimi Allah rızası için yaşamak istiyorum. İnşallah Allah bizim durumumuzda olanların hakkında hayırlısını nasip eyler...
20 YorumlaÜzme kendini sen islami inancını yaşa başının açıklığının sorumlusu babanın bilinçsiz şiddeti olduğu anlaşılıyor. Allah katında onun şimdilik sorumlusu babam başım açık kaldı diye üzülme. din sadece baş örtüsü değil Allaha sığın imanına kaybetme inşallah dinini yaşayan bir eş nasip olur. ibadetlerinide gizliden içinden yap Allah senin niyetini bilir İslamiyet ilk yayılırken Müslümanlarda gizliden ibadet yapmıştı. herkesin inancı kendisine yardımı Allahtan iste. Allah seninle beraber oldumu zafer senindir.
20 Yorumla- Diğer konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılislamda mezheplerin oluşunun sebebi insanların benim dediğim olacak demesinden kaynaklıdır... zoraki müslümanların dini kendince yorumlamalarından kaynaklı yani... kuranda mezhep diye bir olgu yoktur... islam tek bir çatıdır... bu çatının altında durmak için şartlar bellidir... ailen alevi diye utanmana gerek yok, onlarda nasıl gördülerse öyle yaşıyorlar...
şu cevaplara da bir iki sözüm olacak, bu kız hristiyan olmak istiyorum deseydi nasıl cevaplar verecektiniz? insanlara saygınız yok, inanca hiç yok... neye kime inanırsanı inanın saygınız yoksa asalaksınız..212 Yorumla- +1 yıl
@BerkTALAY
İlk defa, Hz. Peygamber’in vefatından sonra ortaya çıkan ve Hz. Osman’ın öldürülmesinden sonra şiddetlenen hilafet tartışmalarında Hz. Ali tarafını tutanlara “el-Aleviyye” veya “Sîatu Ali”, bunların karsısındaki gruplara da “el- Osmaniyye” denilmiştir. (Kadı Abdulcebbâr, 1966: II/377-380)
Alevi Camiye gitmez Cem Evine Gider. Ramazanda otuz gün sabit oruç tutmaz. Biz Allah bir diyoruz. Hz Muhammed onun peygamberi diyoruz ondan sonrada halife olarak HZ Aliyi Kabul Ediyoruz. İbadethane olarak ta Cem Evini Kabul ediyoruz. Biz kendimizi İSLAM kabul ediyoruz. Neticede Bizim Hakkımızdaki Hükmü de Allah verecektir. bu bugünki bir mevzuda değildir 1400 yıllık bir mevzudur. Peygamber efendimiz öldüğü gün Alevi, Sünni çatışmasının temelleri atılmıştır. Osmanın öldürülmesinden sonra ateş iyice büyümüştür. Hz Ali Muaviye çatışmasında Alevi, Sünni Çatışması iyice körüklenmiş. Hz Hüseyin'in katliyle Alevi, Sünni Meselesi iyice içinden çıkılmaz hal almıştır. Bu sorunun çözümü soruna Avrupa - +1 yıl
Aleviler cem evine gider. alevilerin ibadethanesi cem evidir. aleviler hiç bir şekilde namaz kılmaz namaz kılmayıda düşünmez. alevilerde tesettür uygulaması mevcut değildir ve hiç bir alevi tesettüre girmeyi düşünmez. alevilerin farz orucuda muharrem orucudur. ramazan orucunu aleviler 30 gün tutmaz. bu tür trol sorular sorarak elinize ne geçiyor onu da anlamış değilim. artı bir alevi senin gibi biriyle aynı ortamda bile bulunmak istemez
- +1 yıl
Alevilerin ibadethanesi Cami değildir Cem evidir. Aleviler Cem Evinde İbadet eder. Türkiye'de 5000 Civarında Cem Evi Mevcuttur. Aleviler Sünni mezheplere mensup değildir. Yani Peygamber efendimizin vefatından sonra ömeri osmanı, bekiri halife olarak kabul etmez. Peygamber efendimizin vefatından sonra Hz Aliyi Halife olarak kabul eder. Açıkcası Camiye giden kişiye Alevi denmez. Eğer Alevi Birisi Camiye gidiyorsa o da Sünni olmaz. O Alevi Alevilikten çıkmış Şiileşmiş olur.
- +1 yıl
Biz Hz Muhammedin yaşarken Cem ibadeti yaptığına inanıyoruz. örneğin Sunniler Hz Alinin Camiye Gittiğini İddia Eder Alevilerse Cem Evinde Gittiğini. Aleviler Kuranı Kerimde Mescit diye geçen bütün kelimeleri Türkçeye Cem Evi Diye Çeviriyorlar. Sünnilerse Mescit Kelimesini Cami Diye Türkçeye Çeviriyorlar. Sünniler Kuranda ki Sala Kelimesini Türkçeye Namaz diye çeviriyorlar Aleviler Dua/Niyaz diye çeviriyorlar. Alevilikle, Sünnilik ve Şiilik arsaındaki ilişki en iyi şu şeklide açıklanabilir. Sünniler Hristiyanlıktaki Katolikler gibi. Şiiler otodokslar gibi. Alevilerse süryaniler gibi ele alınabilir.
- +1 yıl
Biz Hz Muhammedin yaşarken Cem ibadeti yaptığına inanıyoruz. örneğin Sunniler Hz Alinin Camiye Gittiğini İddia Eder Alevilerse Cem Evinde Gittiğini. Aleviler Kuranı Kerimde Mescit diye geçen bütün kelimeleri Türkçeye Cem Evi Diye Çeviriyorlar. Sünnilerse Mescit Kelimesini Cami Diye Türkçeye Çeviriyorlar. Sünniler Kuranda ki Sala Kelimesini Türkçeye Namaz diye çeviriyorlar Aleviler Dua/Niyaz diye çeviriyorlar. Alevilikle, Sünnilik ve Şiilik arsaındaki ilişki en iyi şu şeklide açıklanabilir. Sünniler Hristiyanlıktaki Katolikler gibi. Şiiler otodokslar gibi. Alevilerse süryaniler gibi ele alınabilir.
- +1 yıl
Alevilikte farz oruç, Muharrem Ayında tutulur. Muharrem aynı zamanda Kerbela şehitleri nezdinde tarihteki tüm mazlumlar için yas tutma ayıdır. Muharrem orucu dışında farz olmamakla birlikte Masum- u pak ve Hızır orucu da vardır. Alevilikte, bir ay süreyle tutulan Ramazan orucu yoktur. Dişi Sığır Bölümü 185. ayet gereği Ramazan ayında dolunay süresince üç gün oruç tutmak farz- ı kifâyedir. Dileyen bu orucu tutar. Tutmayana herhangi bir sorumluluk yoktur.
- +1 yıl
@BerkTALAY hayır böyleler
- +1 yıl
Şimdi kardeşimİ
Anne babaya itaat farzdır ancak Allah'ın emir ve yasakları deliniyorsa o zaman itaat etmeyebilirsin. Burdan da örtünmen konusunda onlara itaat etmemen gerektiği sonucu çıkıyor
Diğer bir husus. Ablan 26 yaşında kapanmış ve sen 18'indesin. Allah uzun ömürler versin. Ama oturduğumuz bilgisayar masasından kalkmaya verdiğimiz nefesi bile geri almaya garantimiz yok ken seneler sonra kapanırsın ya da kapanırım mantığı tamamen Allah'ıne mir ve yasaklarına ters. Bugün yapamadığın şeyi yarın nasıl yapacaksın. O zaman dahada zor oalcak ki bu biraz derin mevzu geçiyorum
, Diğer bir husus;
Alevilik bir mezheb değildir bir inanış tarzı değildir bir din değildir. Yaniænlayacağın tamamen batıldır
Karar size kalmış vesselam11 Yorumla- +1 yıl
Daha detaylı bilgi için bakınız;
www.sunnetullah.com/
+1 yılKusura bakma ama inancini yasamak istiyorsan bunu öncelikle aleviler veya baska tür insanlar hakkinda GENELLEME yapmadan insanlari kötülemeden yap. Inancli olan bir insan aleviler neden dinlerine bagli degil dememeli insanlar hakkinda önyargili olmamali sen sadece kendi ailen öyle diye bütün alevilere öyle diyemezsin helede inancliyim diyorsan hic diyemezsin bütün insanlara saygili olman lazim..
20 Yorumla
+1 yılÖncelikle din dediğimiz olay kişi ile yaradan arasındaki bir köprüdür, mezhep ya da başka bir mevzu değildir, isteklerin var elbet güzelde konular, lakin yeterince neler okudun bu konularda? Ailenin mensup olduğu bir mezhep var , herkese anlatılacak , anlatılabilecek şeyler bunlar yani alevide olsa ailene izahını yapabilirsin, ilk önce alevilikten başlayarak müslümanlığı bilinçli olarak bir okumalı ve anlamaya çalışmalısın...
10 Yorumla
+1 yılokulunu asla bırakmamanı öneririm artık imkanlar çok genişledi her türlü dinini öğrene bilirsin belki aile içerisinde yaşayamasın ancak şunu unutma ekonomik özgürlüğün olmadıkça ailene hep bağımlı kalırsın bu nedenle ailenle ters düşmeden önce okulu bitir ekonomik özgürlüğünü elde et zor bir durum ancak ailenide fazla hirslandırıp üzmeden onlarada örnek olacak şekilde imkanların el verdiği ölçüde yaşama çalış
bu zorlu süreçte allah yar ve yardımcın olsun10 Yorumla
+1 yılSahabe hayatlarini oku. Annesi Musab bin Umeyr'i ibadetlerden alikoymayi gec aç ve susuz birakmis dinden donmesi icin. Sen de öyle diren kardesim ailene. Onlara da dogruyu anlat. Alevilik mezhep, din degil. Siz de muslumansiniz ve ibadetlerle yukumlusunuz.
115 Yorumla- +1 yıl
@BerkTALAY emin misin? Hic alevi tanidigim olmadi o sebeple biri ne diyorsa ailesini sorgulayabilirim zaten sadece.
- +1 yıl
Benim çevremde çok alevi oldu zaten 20 yıllık kardeşim dediğim herif alevi ve ailesi ile de çok haşir neşirim. Alevilik de böyle birşey yok. Geçmişteki örneklere bak Mevlanın öğretmeni ve bunun gibi bir sürü alim alevi idi hepside Allah sevgisi dolu idi. En kötü internet denen birşey var Alevilik nedir diye bak kendinde görürsün. Resmen kötülemek istemiş bu kız
- +1 yıl
@BerkTALAY yani sen daha iyi bilirsin tabii ama benim ailem de sevmez dogrusu alevileri. :/ türlü türlü hikayeler anlatilir ama beni ilgilendirmez tabii.
- +1 yıl
Ya orası öyle zaten. İnsanlar Alevileri kulaktan dolma bilgiler dolayısı ile sevmeler. Halbuki çoğu Aydın ve okumuş Allah sevgisi dolu insanlardır. O kadar saçma iftiralar varki büyük ihtimalle senin ailende onlara inandığı için sevmiyor mesela örnek vereyim. Derler ki Aleviler saçlarını taramaz. Aleviler ışığı kapatır içerde anne Çocuk abla kardeş ilişki yaşar derler. Bunlar o kadar büyük iftiralar ki öbür dünyada nasıl hesap verecekler bilmiyorum. Daha bunun gibi bir sürü şey var. Bu saatten sonra ailenin fikirleri değişmez zaten. Ama senin değişebilir bana inan demiyorum gir internetten bak orda da gerçeği görürsün. İnsanlar Alevileri fazla sorguladıkları için sevmezler bide. Dinsiz derler halbuki yanlış
- +1 yıl
@BerkTALAY bir gun internetten dini bir yazi okuyordum. Annemle okuyoruz her cumlede "yok artik" diyoruz. Sonra siteye bir baktim alevilerinmis. Bence cogu seyi degistirme gibi eylemleri var. Hepsi kotu demiyorum ama iyi olanlar azinlikta, bunu siz de biliyorsunuz.
- +1 yıl
Bana sen söyle her Sunni cennetlik mi hayır. Her Alevi cennetlik mi hayır. Eğer herkes hakkıyla Sunni Sunni gibi yaşasa Alevi Alevi gibi yaşasa sıkıntı olmaz ama kimileri iyi yaşamıyor ve bu onlara değil de mezheplerine atılıyor. Oyuzden Aleviler hakkında bir makaleden yorum yapamazsın. Çünkü bu genellemeyi vermez. Hayatımda 100 tane rahat Alevi tanımışımdır. Hepsi çok iyi insanlardı. Yani okuduğunuz şey genelleme vermez. Hatta ve hatta belkide Alevileri suçlamak için adam altına Aleviyim dedi nerden bilebilirsiniz ki?
- +1 yıl
@BerkTALAY yok iste site alevilerin bir dernek sitesiydi. Tam hatirlamiyorum adini. Herkese kotu diyemem dedim zaten. Bu dinimde buyuk vebaldir ama dedigim gibi cogu yanlis dusunce ve amellerde olabilir. Her sunni dogru olmayabilir ama en azindan dini şaşirtmaya calisan da yoktur hani.
- +1 yıl
@BerkTALAY Allah ile butunlestigini mi demek istemis? Ben korkarim bu cumleyi kurmaya... Ben kimim ki derim ve Efendimiz bile dememisken boyle bir sey.
- +1 yıl
burada demek istediği şey şu: Kuran da da geçmiyor mu Allah bize özelliklerini verdi diye. Yani şunu demek istemiş ben Allah'ım derken kötü niyetle değil ben Allah'ın bir parçasıyım onun üflediği bir ruhum demek istemiş. Yani bu aslında güzel bir söz. Demek istediğim o ki sizin annenizle okuduğunuz o yazılar da bunun gibi alttan mesajlı olabilir. Ömer HAYYAM bunu dedikten sonra öldürüldü ama sonra herkes ah etti sonradan jeton düştü millete. Şimdi Ömer HAYYAM'ın sadece aşırı dinci aileler yorumlama yeteneği olmadığı için sevmez. Allah verdiği beyni kullanan kulu sever. Ama şu an Sol ve Sağ kanattaki çoğu kişi sever Ömer HAYYAM'ı
- +1 yıl
@BerkTALAY okudugum sey inan boyle bir seyler degildi. Omer Hayyam'i biliyorum evet ama onlarin ilmi bizimkiyle elbet kiyaslanamaz. Ama okudugum sey boyle bir sey degildi. Neyse bosa konusuyoruz. Okudugumu sen de okusan ben gibi dusunurdun. Neyse iyi geceler dilerim
- +1 yıl
@BerkTALAY mevlabın öğretmeni ne lan şirk sözlerini kendine sakla!
- +1 yıl
@BerkTALAY adam utanmadan Allahın öğretmeni gibi bir şey yazabiliyor wmwmms celaleddin rumi zaten türk düşmanının teki
+1 yıl18 yasini gectikten sonra ailen senin kararlaeina karisamaz yani istedigin karari yapabilirsin. Seni engellerlerse dava bile edebilirsin fakat hic kimse bu boyke birsey yapmak istemez. O yuzden biraz daha zaman gectikten sonra annen ile babanla konusmalisin. Boyle insanlar gormek guzel.
11 Yorumla- Diğer konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılRoller değişseydi ailen sünni olsa sen alevi olmak isteseydin ve aynı şeyler yasansaydı buradaki insanların daha farklı tepkiler olurdu.
İki yüzlülük dizboyu, resmen sünni nefreti oluşmuş.62 Yorumla- +1 yıl
burada teknik olarak alevilere sövüyorum, sünnilere sahip çıkıyorum.. Ona gore oylayın l*n .
+1 yılAlevi mi Sünni mi olacaksın deseler ve seçme şansım olmasa mutlaka Alevi olmak isterdim.
223 Yorumla- +1 yıl
Mezarlık manzaralı bir ev istedim.
+1 yılKardeşim. Senin ilacın belli.
www.hakikatkitabevi.com
Adresindeki kitaplar tam sana göre. Alıp okursan babanın haberi olmadan dinini doğru olarak mğrenmiş olursun :) istersen hediye bile edebilirim10 Yorumla
+1 yılCanim seni tebrik ediyorum oncelikle allah ailene akil fikir versin diyorum sen inanclarindan asla vazgecme cunku allahin emri anne babaninkinden gercekten onemli
32 Yorumla- +1 yıl
Bahsettigim sey tesetture ibadetlerine bu kadar bagli olman di tatlim kasma allah yatrdimcin olsun
+1 yılSeni tebrik ediyorum ne güzel bir insan olmak istiyorsun rabbim nasip etsin kapanmayı alevilerin dinle alakası yok hanefi mesbine geçebilirsin
42 Yorumla
Soran+1 yıl@BerkTALAY istediğin kadar yaz. havlayan köpek ısırmazmış ;)
+1 yılAlevilik cok celiskili bir inan, kimsenin ruhu duymaz sunni ol 4 hak meshepten hanefi meshebine dair ol inancin tam saglam olsun, kimsenin sana baski yapmaya hakki yok, kendi Hürde iradenle gelecege yürü derim
13 Yorumla- +1 yıl
Sonuna kadar destekcinim aklına ne takılırsa burdayım ister özelden ister burdan yazabilirsin
- +1 yıl
Kardeşim iyi hoş ama bu kız zaten yalan söylemiş yani Alevilerde böyle birşey yok zaten. Geçmişin bilge develerinin çoğu Allah sevgisi ile dolu olanların çoğu alevi zaten. Bu kız gerçi onuda bilmiyorum Alevileri kötülemek için yazmış bunları. Bana inanmıyorsan Alevilik nedir diye internete yaz benim çevremde çok alevi var. Hiç biride böyle değil.
Ne diyosun ya amacın ikilik çıkarmakmı alevilikle bir alkası yok gitte gör hatayda adanada bir suru alevi var suriye iran kökenli hepside duzgunce kapanırlar hemde ama şu var benim sewdiğimde alevi ramazanda bile içerdi bu aleviliktn değil kişilik meselesi
10 Yorumla
+1 yılanlamıyorum ya alevileri neden kötülüyorsunuz önemli olan insan olabilmek alevi olmuş sunni olmuş arap olmuş ne fark eder insan olalım
100 Yorumla
+1 yılKardeşim Sadece Kur-ana uymakla yükümlüsün İslamda mezhep yoktur ALLAH'a sığın ve ondan iste.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılher sunni alevidir bunu unutma mezhebinden ve ailenden sakın utanma babanada caferi mezhebine uydum ilgimi çekti de caferikle şianın bir koludur araştır onlar namaz kılar oruç tutar muharremlikte aynı matem yaparlar ama alevilere göre daha ağırdır belki baban caferi olmana daha sıcak bakar en azından hanefi olmandan
00 YorumlaDiğer konusunda 5,9b cevap paylaştı. onasıl baba ya? kimse kimseye karışamaz ya. baada olsa karışamaz be. sen sabret Allah içini biliyor :) ahirette görecek :D
30 YorumlaDiğer konusunda 6,9b cevap paylaştı. inanç konusunda kimse bir başksının baskısı altında değildir baban kalbini zindana atamaz neye inanmak istiyosan ona inanırsın madem sana engel olmak istiyor onu dinlememen gerkir inanç zaten kişinin kabindedir sana neye inanman gerktiğini zorlamaz sen öğrenmek istediklerini öğren ondan bağımsız bir hayat kurup istediğin hayatı yaşamaya başlarsın
00 Yorumlabaskıya girsende içinde varsa git camiye ya da al kendine kitap öğren ilk önce herseyi zamanla söylersin kapanmak istediğini namazınıda kılarsın
10 YorumlaAlevi kardeşlerimiz Alevilik kavramını yanlış biliyorlar. Hz Ali nin eşi kapalı değilmiydi? Hz Ali camiden çıkmazdi. Şimdi ki alevi kardeşlerimiz camiye gitmiyo. Kardeşim sen istediğini yapabilirsin. Kapanman karşılığından şiddet görüyorsan senin zorla sacının açık kalması bile sevaptir. Allah içini biliyo gerisi önemli değil.
04 Yorumla
+1 yılBu ailenin basina gunahi sabirli olsen yine usuliyle giyin basinida ailenin izin verdigi zaman kapatirsin anne babana karsi gelme onlar yanlis bisey yapiyor olsada islamda anneye babaya herzaman sayhi gostermen gerektigin vurgulanmistir efenndim
00 Yorumla
+1 yılCok buyuk gunah isliyorlar bunun vebalini nasil oderler dusunemiyorum bile. Sen kapan kapanacaksan sana bu konuda ozgurluk vermeleri gerekiyoe
30 YorumlaKapan musluman ol ibadetini gizliden yap allah yardımcin olsun
22 Yorumla
Soran+1 yıl@rasim422 ben zaten müslümanım beyefendi.
İnsanlar ne kadar saçma cevaplar vermiş iyi ki uzun bir müddet girmedim iki günde ayar oldum buraya mk burada cevap bulamazsın kardes bence buradan cevap afayacagina kendin düşün taşın daha iyi
10 YorumlaBen senin yalan söyleyen Alevileri kötüleyen azına sıçayım. Beyler bayanlar bu şerefsize inanmayın Benim 20 yıllık kardeşim kadar çok sevdiğim adam alevi küçüklükten beri ailesi ile de haşir neşirim böyle birşey yok. Hayatımda bir sürü alevi tanıdığım oldu böyle birşey yok. Bunlar Alevileri kötülemek için denilen laflar. İftira atmak günahtır. Kaç tane Alevi bilgin adam var bir dinleyin sözlerini hepside çok anlamlı. Ayrım yapmayın. Herkes eşittir.
35 Yorumla
Soran+1 yılher alevi aynımı sanıyorsun ulan?
- +1 yıl
Ulan tabikide aynı değil ama senin dediğin Alevilik değil. Ozaman senin ailen Alevi değil. Git bak yaz internete Alevilik nedir diye. Çevremde çok Alevi var resmen hepsi zıt buna. Her Sunni aynı olmadığı gibi Alevi de aynı değil ama asıl Alevilik senin anlattığına ters apaçık suç atıyorsun. En güzel örnekler geçmişte aç bak eski dedelerin alimlerin çoğu Alevidir. Hepside Allah sevgisi dolu.
Soran+1 yılya her alevi aynı değil. anlamıyor musun? ulan tabikide aynı değil demişsin. o zaman kapa çeneni otur oturduğum yerde. boşuna it gibi havlama !
+1 yılBu bana alevileri biraz eleştirmek için uydurulmuş bir soru gibi geldi. Aleviliğe geleceksen zaten başlı başlına saçma bir şey. İnançları bu kadar bölmeye gerek yok. Ailende çok geri kafalı.
00 YorumlaKimse seni dininle ırkınla yargılayamaz. Ailende seni namaz kılıyorsun diye evlatlıktan reddetmez. Yani özgür ol istediğini yap
10 Yorumla- Diğer konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılAleviler ibadet edemez diye bir şey yok. Mezheplere inanmam. Ayrımcılıktır.
20 Yorumla Helal olsun sana ayette de var zaten bir tek bu konuda ana babaya asi gelebilirsin yanı sıkıntı yok doğru yoldasin konuş kabul etmezlerse sana zorla yapma diyemezler
10 Yorumla
+1 yılAlevilerle alıp veremediğiniz ne var? sünniyim ama hemen hemen tüm sünnilerin b. ok yemesi yüzünden bir rahat ettiremediniz adamları be! kimin kimlere ne yaptığı da çook belli!!!
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılalevilikte sünnilik gibi bir mezheptir, toplumun nasıl baktığından ziyade inanca göre doğrumu yanlışmı diye düşün, ayrılıkçı tüm mezhepleri yanlış bulan biriyim benim mezhebim yok o yüzden
10 YorumlaDiğer konusunda 561 cevap paylaştı. Alevi olmayan insanın cümleleri.
Bu kadar belli etmeseydin keske 😄😄52 Yorumla- +1 yıl
Alevi misin
Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. İlk sıralar tepki alsan da sonradan kabul ederler merak etme
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim eski kiz arkimde aleviydi ve islamiyetle bagdastiramayacagim inanclari vardi kendi hayatlari saygi duyarim ama aleviligin bir mezhep oldugunu ve islam oldugunu kabul etmem kesinlikle
10 Yorumla
+1 yıll*n kafir alevi olunca bunlari yapamiyomusun bunlar senin icinde bitiyo sen istersen yaparsin istemezsen yapmazsin.
La Feta Illa Ali La Seyfa Illa Zulfikar10 YorumlaDilediğin mezhebi seçerek ibadetini yap kimene bence ailende karışmamalı.
10 Yorumla- Diğer konusunda 20,5b cevap paylaştı.
+1 yılKafa yapına uygun biri ile evlenip istediğin şekilde yaşarsın. Ailenin yanındayken çarşafa girmene baban sıcak bakmayabilir ama ibadet etmene karışmayabilir.
00 Yorumla :) senin içinde olduktan sonra kapalı açık fark eder mi? birşeyler yaşamak istiyorsan gizli de ibadet edebilirsin. bence kapalı açık durumuna takılma nasıl ne şekilde ibadet ederim bunu düşün.
10 YorumlaDiğer konusunda 4,3b cevap paylaştı. bir tane sunni bulursun onunla evlenirsin olur biter
00 Yorumla
+1 yılbence alevilerde değil senin ailende sorun var. bunu tüm alevilere yorman o ailenin seni ne kadar ahlaksız yetiştirdiğinin göstergesi. önce insan gibi olmayı insan olmayı denesen en büyük ibadetlerden birine hemde en ilkine başlamış olursun
00 Yorumlaya bide yalan söyleme , ailende olsa ibadetine karışmazlar. bence sen alevi olduğundan değil kendinden utan.
43 Yorumla- +1 yıl
Evet? Adam inanmıyor seninde kendi dininde olmanı istiyor alevilik bir mezhep değildir bambaşka bir dindir
+1 yılSıktir git l*n burdan
110 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılzor bir durum icten inan gizli ibadet et , isine gir kendi ayaklarin ustunde dur ztn ayri evin olcak o zmn kimse sana karisamaz
10 YorumlaUtanmak ne demek bir kere onu hiç yakıştıramadım, sen fazlasıyla asimile olmuşsun bence...
00 Yorumla
+1 yılsaçmalıyosun resmen. keşke alevi olarak doğsaydım demişimdir her zaman. alevi kültürü çok daha derin kesinlikle. asimile olma sakın derim ben.
10 Yorumla
+1 yılYol , erkan bilmezsin hala kendine alevi mi dersin? Ne halt yiyeceksen onu yap.
30 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılmezhep çatışmasını körüklemek için özenle hazırlanmış bir troll sıçmık paylaşımı
yalan dolan burada yazdıkları inanmayın.01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılçıksana gizliden ben bir sunniyim ve yazdıklarını alevilere iftira olduğuna eminim troll
+1 yılBir Alevi bu düşüncede olduğu için üzüldüm umarım gerçek değildir. Utanmak çok garip..
19 Yorumla- +1 yıl
@BerkTALAY alevi olduğunu düşünmüyorum bu şahsın zaten
- +1 yıl
@BerkTALAY hayatımda hiç böyle yakaran alevi görmedim. Türkiye'de alevilerin çektiği nedir anlamış değilim.
- +1 yıl
Ya sana şöyle özetleyeyim örnek olarak Mevlananın öğretmeni vs bunun gibi bir sürü alim Alevidir. Ve Aleviler hayatı biraz sorgular neden der Allah'ın verdiği beyni kullanır herşeyi softa gibi direk yapmaz. Eski dönemlerde din ve devlet işleri iç içeyken diğer adamlar her denileni yaparken Aleviler Sorgulayıp mantıklı olanı yapmaya çalışınca devlet, Aleviler insanların aklına girecek istediklerini yaptıramayacaklar diye Alevileri suçlamış ve dinsiz demiş. O gün bu gündür etrafta cahilleri kandırmak için bir sürü iftira var. Mesela: Aleviler saçlarını taramaz, Kuranı tuvalete atar. Ailedi her fert bir araya gelir lambayı kapatıp ilişki yaşarlar. Anne oğul ilişki yaşar. Gibi birsürü ahlaksız iftira vardır. İnsanlarda bunlara inanıp Alevileri dinsiz olarak yargılar. Fakat geçmişe bakılırsa Bilgin insanların çoğu Alevidir. Günümüzde tartışılan da budur. Ama yavaş yavaş insanlar anlamaya başladı, bende dahil.
- +1 yıl
@BerkTALAY Alevi misin?
- +1 yıl
@BerkTALAY tamm.
- +1 yıl
@BerkTALAY Nasıl yok oğlum baba tarafı full böyle benim anne tarafındada dedem böyle ben sadece Kurana uyarım dediğimde bile nasıl tepkiler gördüm
Hiç samimi gelmedi bana...
70 YorumlaDiğer konusunda 793 cevap paylaştı. Önce Allah Hakkı Gelir
10 Yorumla- Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yıl2 gün sonrada işide girersin sen hangi tarikata katıldın kızım.
00 Yorumla Ondan sonra aleviler müslümanım diyorlar
Babanın ateşi körükleniyor demekki şeytan aklına girdikce00 YorumlaSizin zihin temizlenmeli önce.
20 Yorumla- Diğer konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılDinine bağlı bir erkekle evlenmen lazım.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence sen insan olduğuna utan
utanacak yüzün varsa00 Yorumla
+1 yılmüslüman olman hata bence
20 YorumlaHer Müslüman ve benim gibi yozlaştılar ondan
00 Yorumla- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem