Hastaların çoğu cin tarifliyor. Yani tıbbi olarak 'şizofreni' teşhisi alıyorlar, ama hepsi mi cin görür, onu anlamadım. Acaba gerçekten bir şey görüyor olabilirler mi?
Cevabın nedir?
+1 yılMerhabalar, İyi Akşamlar..
#CinlerGerçektenVarlar..
#CinlerİleAynıDünyadaYaşıyoruzNitekimBoyutlarımızFarklı..
#CinlerİnsanlarınYemekleriniYiyemez!
#CinlerİnsanlarlaEvlenemez!
#CinlerİnsanlardanİnsanlarCinlerdenÇocukYapamaz !
#CinlerİnsanlarınEvindeGezemez !
Şeytan, Cinler, Melekler ve Ruhani Diğer Varlıklar, HZ. ALLAH'ın İzni Olmadan İnsanlara Temessül Edemezler.
Maddi Olarak Görülmezler.
ALLAH (C. C.)'ın İzniyle Bu Aleme Has Vasıtaları; Kılıf ve Elbiseleri Giyinerek Görülebilirler Zira Bizler Onların Aslında Kim Olduklarını Bilemeyiz. Mümin Değil, Kafir Cinler Genellikle Tek Başına Kalan ve Bünyesi Uygun Olan, Psikolojik Sorunları Olan Bazı Durumlarda İman Sahibi İnsanlarda Dahil Olmak Üzere Maneviyattan Uzak Olan Kafir Olan Vücudunda Açık Menfez Bulunan İnsanları Korkuturlar.
Yine Cinlerin Metafizik Alemden Şehadet Yani Görünen Fiziki Aleme Geçmeleri Her Zaman HZ. ALLAH'ın İzniyle Gerçekleşir.
Bazen Direkt HZ. ALLAH'ın İzniyle, Bazende Yine HZ. ALLAH'ın İzniyle, Bizim Alemimizde Manyetik Bir Hadise Vukur Bulur, Ya da İki Alem Arasında Bir Menfez, Koridor Meydana Gelir, Ya da Doğuştan Medyum Özelliğine Sahip Bir Kişi Bilerek Ya da Bilmeyerek Bünyesi Gereği Buna Vesile Olur.
Nitekim Hiçbir Cin Kendi Aleminin Hudutları Dışına Kendi İradesiyle Çıkamaz!
Aynı Dünyada Olmamıza Rağmen Boyut Farklılığı Bir Hakikattir! Cinler Canları İstediği Zaman Metafizik Alemden, Fizik Alemine Geçemezler.
Cinler Kendi Alemlerinden, Şehadet Alemine Geçtiği Zaman Herhangi Bir Kişi Ya da Kişilere Musallat Olamazlar. Herkese Tesir Edemezler.
Nitekim Doğuştan Medyumluk Özelliği Olan İnsanlarla Muhatap Olabilir Ya da Bünyesinde Açık Bir Menfez, Yine Bir Açık, Bir Rahatsızlık Bulunan Kişilere Musallat Olurlar.
Bu Kişiler de Genel Anlamda İçine Kapanık, Korkak, Çekingen, Psikolojik Olarak Dengesiz, Şizofreni ve Beyin Yönünden Herhangi Bir Rahatsızlıkları Olan Kimselerdir.25 Yorumla- +1 yıl
Şeytan, Kafir Cinler ve Diğer Kötü Ruhani Varlıklar Vehim Kuvveti Yoluyla İnsanlara Tesir Ederler.
Kuvve-i Vahime: Vehim Kuvveti Denir Kalbin Bir Yerinde Bulunan Sürekli Şeytan veya Şeytanın Uşaklarını Dinleyen Bir Alet-i Vesvesedir. Şeytanın Himayesinde Olan Bir Cihaz Diyebiliriz Şeytan Bil Dil İse Vehim Kuvveti Kulaktır. Sürekli Onu Dinler ve Ona Yardımcı Olur. Şeytan ve Uşakları (Kafir Cinler ve Diğer Kötü Ruhani Varlıklar) Bu Vehimi İnsanları Yoldan ve ALLAH (C. C.) Yolundan Saptırmak İçin Kullanır.
Hakikatta Olmayan Bir Şeyi Varmış Gibi Gösterir ve İnsanı Yanıltmaya Çalışır. Vehimden Gelen Çirkin ve Kötü Düşüncelerin Dinde Bir Hükmü ve Zararı Yoktur Dolayısıyla Kul Mesul Değildir. Zira Fiiliyata Yansımadıktan Sonra Kişi Günah Sahibi Olmaz.
İşte Vehimin Etkisinde Kalmayan İnsan EN GÜÇLÜ İNSANDIR! - +1 yıl
#CinlerİnsanlarlaEvlenemez!
#CinlerİnsanlardanİnsanlarCinlerdenÇocukYapamaz !
Kuvvetli Bir Şekilde Kur'an-ı Kerim'de Ne de Hadis-i Şeriflerde Cinler İle Evlenmek! Cinlerden Çocuk Yapmak Gibi Bir Durumdan Bahsedilmemiştir.
Bu Tür Hurafelere İnanmayın Bunları İddia Edenlerden Uzak Durun!
Bir İnsanın Bir Hayvan İle Cins Ayrılığı Olduğu İçin Evlenmesi Caiz ve Mümkün Olmadığı Gibi Bir Cin İle de Evlenmesi Caiz Olmadığı Gibi İmkansızdır!
Mantıklı Düşünelim İnsan Hücrelerin ve Moleküllerin Yoğunlaşmaından, Cin İse Işın Şeklinde Bir Enerji Akımından İbarettir.
Aynı Dünyada 2 Farklı Alemde ve Farklı Boyutlarda, Farklı Yaratılışta Olan İnsan ve Cin, Fizyolojik ve Biyolojik Manada Biraraya Gelip Birleşmeleri Evlenmeleri İmkansızdır!
Cinler İnsanlara Ancak His, Heves ve Duygu Verebilir, İnsanın Şehevi Duygularını Tahrik Edebilir, İnsan Beynindeki Şehvet Merkezlerini Manyetik Akım İle Harekete Geçirebilir. - +1 yıl
#CinlerİnsanlarınYemekleriniYiyemez!
Mümin Cinler Sadece Dünyamızdaki Nimetlerden Üzerine Besmele Çekilmiş Kemiği Yiyebilirler, Üzerine Beslemele Çekilmemiş Kemiği İse Kafir Cinler Yiyebilir.
Bunların Dışında Hiçbir Şey Yiyemezler.
Sakın İnanmayın Üstü Açık Bırakılan Yemekleri Yerler Vb. Halk Arasında Hurafeler Vb. - +1 yıl
Peygamber Efendimiz HZ. Muhammed (S. A. V.)'in Buyurduğu Üzere Cin. Vb. Tesiri Altında Kalanların ve Kalmamak İçin Sık Sık Ayet-el Kürsi İle Besmele, Felak ve Nas Surelerini Okumamızı Emretmiştir.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl"Bugün Sentetik Bir Uyuşturucu Kullanan Biri Pekala Bedeninden Ayrılıp Uçtuğunu, Tanrı ya da Meleklerle Konuştuğunu ya da Ölmüş Yakınları İle İrtibata Geçtiğini İddia Edebiliyor. Lsd Kullananlarda Çok Sık Görülen Bulgular Mesela Bunlar. Ölüm Anında Yaşanan Deneyimler De, Tamamen Beynin Bazı Bölümlerine Az Oksijen Ve Kan Gitmesinden Kaynaklanan Hallüsinasyon Ve Sanrılardır. Yani Demem O Ki; Ruh, Cin, Peri, Hayalet, Astral Seyahat Vs Hepsi Aslında Beynin Bir Oyunu Ve Hallüsinasyondur." der bir görüş.
20 Yorumla
+1 yılSorunun detayını okurken daldım gittim, bir arkadaşımın yaşadığı acı bir olay belirdi gözümde.
O hastaların bir kısmının psikolojik rahatsızlığı vardır illa ki -her şeyi varlıklara bağlamak saçmalık. Bunun üzerinden prim sağlayan çok, işte bu da koca bir saçmalık.
Bahsettiğim arkadaşımın annesi de onları görüyormuş. Şizofren demişler ona da sanırım.. ve senelerce bu olaylar böyle sürüp gitmiş. Ölmüş bir gün, demek savaşacak iradesi kalmadı ve zayıf düştü. Kimseye de derdini anlatamadı, anlatsa bile inanırlar mı? inanmadılar.
Sonra arkadaşım kendini bu işlere adamış, annesinin dedikleri gerçek miydi.. Senelerce anlatmaya çalıştıkları doğru muydu, başladı çalışmalara ve araştırmaya. Kendisi de psikoloji mezunu. Zaman içerisinde yanlış teşhis dolayısıyla annesini kaybettiğini görünce delirdi, çünkü dedikleri doğruymuş.
Buna bir isim bulmak şart değil. Cin dersin, demon dersin tulpa dersin.. Demonoloji çok geniş bir ilim, eğer ki dinden arınıp bir bakarsak.
Görüyorlar ama inandıramyorlar.. onların yeri psikiyatri bölümü değil. Orayı aşan bir mevzu bu.10 Yorumla
- Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılgorurler. zaten gormelerının vehametı onları oyle yapıyor. cını gormeyı ınsan bunyesı kaldıramaz. o yzuden zaten ınsanların gozlerıne perde koymus Allah.. o hastaların goz perdelerınde bır sekılde acılma oluyor ve onları gruyorlar o korku ve şokla zaten akıl saglıgı gıdıyor..
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
90Cevap
Evet cinler var hatta cinlerim var. Bunu size ispat edebilirim. Bir takım varlıkları gören bir hastanızı akşam seansa çağırın ortam ışıklarını azaltın ben sizin yanınıza varlık gönderip size tarifini veriyim. (Bir çok cin türü ve şekli vardır.) Sonra hastanıza yanınızda ne gördüğünü sorun. Eğer göz perdeleri tamamen açıldı ise gönderdiğim cini görüp tarif edecektir. (Korkmanıza da gerek yok tehlikeli olsalar bile ben gönderdiğim için sadece görünürler.) Hatta hastanızda ki cini de size tarif ederim lakin şekil değiştirdikleri için tutarlı olmaz. Psikoloji okuduğunuz için bu kadar uzun yazdım. @PrettySweetyWoman
10 Yorumlakur'anı kerim de
51:56 - Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım.
55:15 - Cinleri de hâlis ateşten yarattı.17:88 - Ey Muhammed! De ki: "Yemin olsun, eğer insanlar ve cinler bu Kur'ân'ın benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine yardımcı olsalar bile, yine onun bir benzerini meydana getiremeyeceklerdir."
... gibi kuran-ı ketim de cinlerden bahseden ayetler var40 YorumlaDiğer konusunda 633 cevap paylaştı. var kardesim var gerçek oalylar var yasanmıs üstelik kuranda geçiyor ve şizofrenlerin ne malüm cinler onlarla ugraştıgı için ruh saglıkları bozulmadıgı her şizofrenin cinle alakası yok ama sebebsiz hastalanıyorsan hiçbi saglık sorunun cıkmıyorsa cinle alakalı olabiliyor.
20 YorumlaDiğer konusunda 15,7b cevap paylaştı. cinler mutlaka vardır kur anı kerımde gecıyorlar nasıl yaratıldıkları anlatlıyor sadece onların alemı ayrı bızım alemımız ayrı bazı hocalar cın cagırıyor bu kesınlıkle cok gunah onlarda ınsanlar gıbı gaybı yanı gelecegı asla bılemzler ve ustun olan varlık ınsandır ugraşmadıktan sonra bır ınsana asla zarar veremezler şizofrenı olan kişiler cın gorur dıye bır şey yok baska belkı sıkıntıları vardır cınlerle alakalı oldugunu sanmıyorum
10 Yorumla
+1 yılVardır. Kuran'ı kerim de açıkça belirtilmiş. ".. insanları ve cinleri bana kulluk etsin diye yarattım." görünebilirler. İbadet edeni de var kafir olani da. İnsanlar gibi iyisi de ve kötüsü de vardır. İnsanlara durup dururken bulaşanı da var kendi kaşınıp hak edende. Uzun mesele. Ama varlar.
10 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Valla o şizofreni hastalar gerçekten görüyor mu bilemem ama cinler gerçekten var. Bldiğim kadarıyla bunun Kur'an da da yeri var onlar bizden farklı boyutta yaşayan ve istedikleri zaman bize görülebilen varlıklar diye biliyorum ben ama bize zarar vermeleri yasak sanırım
10 YorumlaVar mı yok mu inanayım mı inanmayım mı sorularının ortasında durduğum çokta düşünmediğim bir konu idi, ta ki yakın bir arkadaşımın bir kaç şikayetinden sonra "bi hocaya gidecem benimle gelirmisin" demesinden sonra, hocanın üstüne okurken kızın istemsizce yaptığı hareketleri görene kadar.
Bknz : *içeri doğru s. çma
*yusuf yusuf10 YorumlaSenin sonin iyi değil. Fazla uğraşma cinlerle.
Var oldukları kesin olarak yazmış kutsal kitapta.48 Yorumla- +1 yıl
Neyle uğraştım?
- +1 yıl
Uğraşların, sordum.
- +1 yıl
Uğraşmadım*
+1 yıl(Allah), onların hepsini topladığı gün, cinlere: "Ey cin topluluğu! İnsanların çoğunu yoldan çıkardınız" der. İnsanlardan cinlerin dostu olanlar da şöyle derler: "Rabbimiz! Biz birbirimizden faydalandık. Nihayet bize tayin ettiğin vademize ulaştık". Allah da:"Sizin durağınız cehennemdir. Orada, Allah'ın dilemesi müstesna, ebedi olarak kalacaksınız" der. Şüphesiz Rabbin hikmet sahibidir, her şeyi bilendir.
20 YorumlaBak Allah bizi daha üstün yarattı yani korkmak kadar saçma birşey yok. Eğer insanlardan daha güçlü olsalar şu an dünyada insan kalmaz. Onlar Allah'ın da emri üzerine zayıf insanlara gözükürler. Korkmak çok saçmadır. İyi bir düşün sende anlarsın. Gördüklerini sanmıyorum. Belki görevde vardır ama hepsi değildir bence.
11 Yorumlaarkadaşım fazla merak iyi değildir ama merak ediyosan cinler hakkında kendi yaşamış olduğum anılarım anlatırım tabi korkmazsan :)
12 Yorumla- +1 yıl
Fazla merak etmiyorum zaten, şizofren tanısı almış hastaların gördükleri şeyin belki de gerçek olabileceğini düşünüyorum.
+1 yılvalla şizofreni ile alakalı mı bilmiyorum ama cin ler var... kur-an da bile geçiyor... inkar edemezsin... uzak durmakta fayda var... ama ben müslüman bir cin kadını ile evlenmek isterdim... meraktan yani...
22 Yorumla- +1 yıl
Bukadarmi yokluktasin haci 😀
- +1 yıl
@Gokhan-_35 yokluk değil... sadece insanlardan bir şey göremedim belki bunlardan görürüm diyorum... insanlar şeytanı aratmıyor... hani belki cin tayfası bozulmamıştır insanlar gibi nankör kadir kıymet bilmez değillerdir diye umuyorum... yoksa hala giderim var elimi sallasam ellisi ama nefret ettim artık türk kadınlarından... özellikle insan kisvesi giymiş olanlardan...
bazen diyorum allahım... mademi kadını yaratacaktın şeytanı neden yarattın?
@PrettySweetyWoman varlar şüphen olmasın hatta bir süredir etrafımda dolanan bir cin var göründü bir kaç kez daha çok rüyamda görünüyor ama gerçekte de gördüm @Siriuse isimli arkadaşımında cinleri var yani onlarla irtibatı var..
23 Yorumla- +1 yıl
@Siriuse ya merak ettim cin nasil bisey hic gormedim
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuranda geçiyor ve cin suresi var ve Hz süleyman ile cininin konuşması geçtiği ayetler var onlarda bizim gibi sorumlu canlılar müslümanları var yahudileri var hiristiyanları var Bizim nasıl babamız Hz Adem ise onlarında Cann diye babası var. Ateşin dumansız bölgesinden yaratılğı geçmektedir
20 Yorumla
+1 yılCin gördüklerini söyleyen hastalara şizofreni şüphesi ile mi yaklaşılıyor?
:/18 Yorumla- +1 yıl
Cin değil de genelde bizim görmediğimiz şeyleri gören kişilere tabi.
- +1 yıl
Ama ya varlarsa da bize görünmüyorlarsa o şeyler?
Ya sadece ona görünüyorlarsa. Sadece cinler değil bir şizofrenin gördüğü bir varlığı. Psikiyatristler kesin bir şekilde şizofreni mi diye düşünür yani? Aslında gerçek olup ta göremedikleri şüphesine düşmezler mi hiç? - +1 yıl
Düşünmezler :) tıpta dini bir şeye pek yer yok çünkü.
- +1 yıl
Cinler değil sadece :)
Mesela ben şizofrenim diyelim. Bir köpek gördüğümü söyleyerek size geliyorum.
Ve köpeği benden başka kimse görmediğini söylüyor.
Belki o köpek değişik bir varlıktır. Bana görünüyordur. Size görünmek istemiyordur. :D
Bu beni neden şizofren yaparken sizi şüpheye düşürmüyor; Acaba o köpek cidden var da sadece o hastaya görünüyor olabilir mi? Bunu ispatlamak imkansız ama hiç şüphe olmaz mı? - +1 yıl
Yani şu an 'sadece sana görünen şey'in mantıklı bir açıklamasını bulabilirsen neden olmasın. Ama bulunamadığı için halüsinasyon adı altında konuşulur.
- +1 yıl
Anlıyorum. Teşekkür ederim sabırla cevapladığınız için :)
- +1 yıl
Rica ederim ne demek... Dediğim gibi ben şu an 'olabilir mi' düşüncesindeyim ama tıp olmaz diyor, yapacak bir şey yok :)
- +1 yıl
Tıp bilimine saygı duymayı öğrenmem lazım. Yoksa çok yakın zamanda bir köpek görmeye başlayacağım. Az kaldı :)
+1 yıl3 harfliler varda onların görüp görmediğini bilemeyiz. ama temiz kalpli insanlar bazı şeyleri hatta çoğu şeyleri görüp hissederler. bu insanlara inanmak lazım ;)
20 YorumlaCin'ler evet vardır. Boyut farkı olduğundan normalde evinizde bile yaşayan cinleri insan gözü göremez. Bu yüzden wc, banyo gibi yerlere desturla girilir. Müslüman olanları olduğu gibi inkar edenleri de vardır. Salih kişilerin evlerinde müslüman cinler yer edinir bu yüzden ev boş dahi olsa eve girerken boş eve selam verilir. Banyo gibi yerlere yapılan idrar vs kötü cinlerin size çocuğunuza musallat olmasına neden olabilir.
10 YorumlaDiğer konusunda 8,4b cevap paylaştı. Şizofreni ile musallat , benzer sonuçlar ortaya çıkarır.. Cinler de gerçektir ama tüm şizofrenlerin cinlerce musallat olunan insanlar değil tabi ki..
30 YorumlaEvet. Bende bununla ilgili tedavi gördüm altı ay kadar. Tedaviyi yarıda bıraktım ya da bırakmak zorunda kaldım. Bir hasta tarafından olanları dinlemek istersen anlatırım.
10 YorumlaVarlığı Kuran-ı Kerim de bildirilmiş fakat şizofren hastalarının gördükleri halüsinasyon olamaz mı mesela?
12 Yorumla- +1 yıl
Öyle geçiyor zaten. Ama neden gerçek olmasın diye düşündün
Kuran'da cinler var olduğu söylendiği açık ve nettir yane gerçekten vardır :)
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıliyi cinler de vardir kotu cinler de vardir. ama cinler sen kötülük yapmadikca veya onlari ozellikle cagirmadikca gelip sana zarar verebilecek bir varlik değil. yani besmele okursun, dualar edersin o ortamdan zaten uzaklasirlar.
20 Yorumla- Diğer konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılYeryüzünde bir tek insanlar hayvanlar yasamazlar bu alem icinde gördüğümüz ve görmediğimiz daha bir çok canli var ve onlarda bizim gibi yaşıyorlar evet varlar
10 Yorumla
+1 yılŞizofrenler hayali krakterler görebilir hatta bir kaç kişilik gösterebilirler
Cin görenler şizofren hastadı değil normal kişiler12 Yorumla- +1 yıl
Sizofreniyi bana anlatmaniza gerek yok, biliyorum. Halüsinasyonlar gördükleri gerekçesi ile yatiriyorlar ama demek istediğim belki halüsinasyon degil bunlar?
- +1 yıl
şizofreni hastalarındaki problem buduır teşhis konulduysa cin daha farklı şeyler yapar kişilere
- 10 Yorumla
- Diğer konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılKur'an da geçiyor varlığı kesindir benim için ama psikolojik rahatsızlıkların cinlere bağlanması hususunda şüphelerim var
10 Yorumla - 40 Yorumla
ne alakası var. ben daha görmedim. ama paranoid şizofrenim
12 Yorumla- +1 yıl
Neyin ne alakası var? Her şizofren görüyor demedim, gördüğüm şizofreni hastalarının çoğu dedim.
+1 yılŞizofrenlerin tamamının cin gördüğünü söylemek ne derece doğru ama gerçek olan şu ki cinler var
28 Yorumla- +1 yıl
Tamamının öyle gördüğünü söylemedim, benim gördüğüm hastaların çoğunun öyle gördüğünü söyledim.
- +1 yıl
Peki hastalara gördüklerini tarif et dediğinde ne cevap verdiler
- +1 yıl
Ben konuşmadım ama dosyalarını okudum. Birinde 'Ağzı burnu düz, gözleri yumurta gibi, sade ateşten olan' gibi tanımlıyordu.
- +1 yıl
Tedavileri başarılı oluyor mu peki
- +1 yıl
Şizofreni de çok fazla tedavi yok diye biliyorum ama halüsinasyonlari azaltmaya çalışıyorlar sanırım genel olarak. Hepsi uyuşuk uyuşuk geziyor zaten..
- +1 yıl
Son 1 soru, konu farklı ama bana kadın psikolojisi ile ilgili yazar önerebilir misin? İngilizce de olur, dile hakimim
- +1 yıl
Bilmem, hiç bu konuyla ilgilenmedim açıkçası :)
- +1 yıl
Nevzat Tarhanın tüm kitaplarını okudum ama yabancı bir yazar sormuştum, teşekkür ederim
+1 yılGördüğünü iddia edenler ya dolandırıcı ya da hastadır ama cinlerin musallat olması gerçek, insanlarla uğraşabilirler ama Allah (C. C)'ın izni olmadan görünemezler. Manevi olarak zarar vermeyi tercih ederler.
10 Yorumla
+1 yılsen ben ne kadar gerceksek onlarda o kadar gercek.
1 sahıt oldum
2 Kuranda da gecıyor20 Yorumlacinleri tarif etmek ya da var olduklarını savunmak için hasta olmaya gerek yok,
her türlü şekle girebiliyorlar,
insanlarla evlenebilyorlar, insanlara aşık oluyorlar.10 Yorumla
+1 yılKuran da yazıyo aç bir bakma zahmetine gir istersen burada sorucağına
14 Yorumla- +1 yıl
Ya su artist davranışlarınıza hayranım gerçekten. Bir baksana detaya, bir anlasana soruyu?
- +1 yıl
tamam anlaşılan algı düzeylerimiz farklı. Ben sana kur an a bak dediğim de cinlerin de allahın bir kulu olduğunu ve onun himayesinden çıkmadan hiç bir işe kalkışamıycaklarını kuran belirtiyor demek istemiştim. İkinci bir yanılgıya düştüğünü görmek üzücü. Ha gelelim şimdi şizofreni soruna. Şizofreni insan beyninin zarar görmesi be aslında olmayan bak dikkat et olmayan diyorum şeyleri varmış gibi görmeleri demektir. Yani bu tanımdan bile anlaman lazım dı hastaların cin falan görmeyeceğini.. Ama olur öyle şeyler. Başarılar hayatında
- +1 yıl
Işte anlayamamış olman üzücü olan asıl. OLMAYAN şeyleri görmedikleri için halüsinasyon semptomu ile şizofreni tanısı alıyorlar zaten. Ben de diyorum ki belki onlar olan ve gerçekten görünen şeyleri görüyor ancak bize gorunmedikleri için (ya da cinler her ne yapıyor ise, bilgim yok) boşuna hasta teşhisi alıyorlarsa? Benim bildiğim şeyleri anlatmaktan ziyade sorduğum soruya daha insancıl yaklaşıp cevap verirseniz makbule geçer.
- +1 yıl
sevdim bu asiliğini
+1 yılKuran'a inanıyorsan varlığınada inan. Ama psikolojik sorunların hepsini onlara bağlamak doğru değil
21 Yorumla- +1 yıl
Hepsini ona baglamadim, onları görenleri ona bağladım
+1 yılolmasina olsunda. bunu inkar eden ateistler bu kavramları ne diye adlandirirlar?
20 Yorumla
+1 yılevet görülebilir. fakat boyut farkı vardır. aynı ortamdaki mahluku bir kişi görürken diğer göremeyebiliyor.
20 Yorumla- Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılKuran-ı Kerim'de açık bir şekilde cinlerin varlığından söz ediliyor. Bu inancınıza bağlı bir şey. Müslümansanız varlığını kabul etmeniz gerekir.
10 Yorumla Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Var diye biliyorum dine inanmasamda ne yazk ki bu gerçek sadece bazıları çok kafaya takınca iş boyut değiştiriyor ve kötüye gidiyor
10 Yorumlavar tabi gerçekten bu ayetlerle sabitlenmiştir
ben insan ve cinleri bana kulluk etsinler diye yarattım10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılVar görüyorum bazen... gece uyandırıyorlar genelde.. bazen kızıyorlar bazen de şu ışığı kapat, kapıyı kapat vs diyorlar.
bir gün de "uyan evi su bastı"dedi.. Uyandım ayak bileğime kadar suyla dolmuştu evin içi20 Yorumla
+1 yılTabiki gerçekten var. Ve maalesef pis işlere bulaştığım için yavaştan onlarda bana bulaşmaya başlıyorlar.
10 Yorumlaİslamda oldugu söyleniyor bende inanıyorum ama insanlarla farklı boyuttalar yani iletişim kurmamız mümkün degıl bence senin hastaların bence şizofren olabilir pörty
10 Yorumla''Ben İnsanları ve cinleri bana Kulluk etsinler Diye Yarattım'' ZARİYAT/56
20 Yorumla
+1 yıltakma onlara deli falan onlar.. cinler bize gözükmez
12 Yorumla- +1 yıl
Bazi insanlar cinleri görüyor istediği zaman gözlerindeki perdeyi açabiliyolar gorunuyolar yani ama ben hic gormedim gorsem zaten deliririm akil bir anda ucup gidermis cini gorsem benim akil filn kalmaz Allahuzak tutsun onlari
- +1 yıl
aynen :) :)
- Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılÜç harfliler gerçekte var olan birşey. Ama biz göremiyoruz
10 Yorumla Cin tarif ediyor givi gelme ihtimalide var tam olarak cinlerin görünüş özelliklerini biliyorsan belki evet cin görüyorlar diyebilirsin
10 Yorumla
+1 yılMüslüman olduğumuz için inanıyoruz tabii ki. Müslüman olmasam da gözlerimin gördüğünü inkar edemem dimi :D
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılVar tabi. Ben bir olay yasamistim bununla ilgili ama gozukmediler bana
22 Yorumla- +1 yıl
Bahseder misiniz biraz merak ettim
Cevap sahibi+1 yılbir arkadaşım yürürken arkasından ittirildi ve kimse yoktu. Ne oldu böyle filan dedim cinler dedi ama kız zaten ugrasiyodu
- Diğer konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılHayır yok. Psikolojiyle ilgilendiğimden beri olmadıklarını biliyorum.
10 Yorumla Cinler yok diyemez bir Müslüman. Ayetler ile sabit...
20 Yorumla
+1 yılCinler gerçekten var ama hastalar hakkında yorum yapamiyacagim bilmiyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgeçen youtubede video izliyom hadise firikik falan filan ordan cinlere ne ara geldim bilmiyomda bir kızın içine girmiş allammm görsen sıçarsın az bişe izledim sonra hemen kapadım hadiseye döndüm tırstım. s
10 YorumlaVardır krdeşim. normal insanlar beyninin %10 unu kullanır deliler %13 ünü o yuzden deliler :D %11 le %12 arası ise çok zekidir
10 Yorumlaİnsanı çamurdan cinleri ise ateşten yaratmıştır Allah insanları cinlerden üstün kılmıştır
20 Yorumlaçarpılanları düşnürsek galiba?
yoksa onlar bir taklitçi mi?10 Yorumla
+1 yılcin kesinlile var ama onların gördükleri cinmi yoksa halüsinasyonmu emin değilim ...
10 Yorumla
+1 yılBir ara korkan bir insan olarak olduklarına inanıyorum
10 Yorumla
+1 yılCinler vardır, ama bulaşmanızı tavsiye etmem.
21 Yorumla- +1 yıl
Bulasmıyorum niye bulasayim :)
Önce insan beynini araştır sorularının cevabını alıcaksın
10 Yorumla- Diğer konusunda 24,6b cevap paylaştı.
+1 yılKesin var ama insanlara gorunmez diye biliyom kilil degistirler
10 Yorumla - Devamını Gör (59)
Devamını Gör(104)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği