Ben metabolizmam yavaş hızlı olayına inanmıyorum. Benim gibi olan var mı?

İhtiyacından fazlasını yersen kilo alıyorsun. Bu kadar basit. Zayıflar ben kilo alamıyorum diyor. Şişman insanlar da metabolizmam yavaş diyor. Bunlar hikaye. O zayıf olanlar demek ki yeteri kadar fazla yemiyor. Ortalama bir insanın oturduğu yerde yakabileceği kalori 2000 kilokaloridir. Sen 3000 kalori yemek ye, masabaşı bir işde çalış, hiçbir gün kıçını kaldırma, hep otur. Yavaş yavaş, uzun bir zamanda kilo alırsın. Metabolizmam çok mu hızlı diyorsun, 3000 kilokalori yeme, hadi 4000 kilokalori yemek ye. Hiç de kıçını kaldırma, hep otur. Mümkün değil kilo almaman. Öyle anormal bir metabolizma yok. Turbo motor mu kullanıyorsun oturduğun yerden 4000 kilokalori yakacan? Şişman olup metabolizmam yavaş diyen insanlar. Az yemek yiyin ve hergün düzenli olarak uzun mesafe yürüyüşler yapın, zayıflarsınız. Şişman olan metabolizmam yavaş demeyi bıraksın, zayıf olan da metabolizmam hızlı demeyi bıraksın. Kişinin kendi elinde olan bir durum. Zayıflar çok yemek yiyip kıçının üzerinde oturursa kilo alır, Şişmanlar az yemek yerse ve düzenli olarak uzun mesafe yürüyüşler yaparsa kilo verir. Bu kadar basit. Ha hasta olabilir, o bambaşka bir şey. Hasta olan insanları bunun dışında tutuyoruz. Hasta olmak başka bir şey.
Ben metabolizmam yavaş hızlı olayına inanmıyorum. Benim gibi olan var mı?