Kusursuz bir söz :) Kesinlikle bazı erkeklerin örnek alması gerektiği bir söz... Stephen Hawking de katıldığı Reddit Ask Me Anything etkinliğinde şu cümleleri kullandı: "Fizik üzerine doktora yapmış olabilirim ancak kadınlar hala benim için büyük bir gizem." Hem Aziz Nesin hemde Stephen Hawking in sözlerini göz önüne alırsak. Dünyanın en iyi gizemisiniz. :)
Yerinde falan değil. Çok saçma. Kadın diyor diye hemen "Doğru" dersiniz. Burada bir cinsiyet ayrımı var resmen. Kadınlar ya da erkekler genellemesini çoğunlukla saçma bulurum zaten. Her kadın böyle değil. Ayrıca her zaman herşey karşılıklı olmaz. Erkek ya da kız fark etmez.
Yok, kadın diyor diye değil. Ben "doğru" bulmuşum, senin fikrin sana... Benimki bana.. Fikirlerinizi benim üzerimden değil, kendiniz üzerinden belirtin.
Bazı kadınlar için doğru demiş ama genelleme yapması yanlış. Para verdikçe daha fazla isteyen , ahlaksızlık yapan... diye sıralayabileceğimiz kadınlara ne veriyoruz ki daha fazlasını veriyor
Ayrıca %60 aptaldır derken , kadınların bir kısmı da güme gitmiyor mu
Türk halkının aptal olmasıyla, kadınlar hakkında konuşması arasında bağ kuramadım. Demek ki Aziz Nesinin o sözleri insanların bir taraflarına monte olmuş, çıkmak bilmiyor.
Bunu söyleyen cahiller acaba kadınların sadece Türkiye de mi bulunduğunu düşünüyorlar...
Ne yazikki Aziz Nesin'in bu sozleri akli basinda bir kadin icin gecerlidir, velhasil her kadin icin degil... Kadin salaktir ilgiyi gorur simarir icine eder rezil eder al iste sana kadin dersiniz sonra da her kadin bir degildir unutmamak lazim...
ona sperm verirseniz size kondom verir ona gülücük verirseniz moron bir bakış verir ona bir ev verirseniz tapuyu üstüne alıp boşanma kağıdını elinize verir ona bir çamur atarsanız sizi kral yapar ona şarkı söylerseniz gazeteyle yüzünüze yapıştırır severseniz yol s. kerseniz kalbini verir
gerçekler bunlar mod olduğun için yorumumu silmeye kalkma !
bu ülkede aziz nesin ve düşüncelerine yer yok... bir kadın olarak sus zihniyeti hüküm sürer. burada sana alkış tutan pislik sahtekarlar gider sandıkta salyalar saçarak akape der... kadın anca hamur açmayı öğrenmeli doğurmalı... çarşafla burkayla kapanmalı.
Aziz nesin bir çok şeyi ön görmüştür çoğu insan sevmez sevmeme sebebide baktığı açıdan dolayıdır ama doğru söyler. Neyse bu söz kesinlikle doğru ama aziz nesinin dönemindeyken. Şimdi hiçte öyle olmuyor.
İyi kalpli kadınlar için söylenmiş güzel bir söz. Ancak geçerli olmadığı durumlar da var. Örneğin hayatıma giren her kadın ona verdiğim sevginin ve değerin çeyreğini bile vermedi bana. Ama tüm kadınları genellemek istemiyorum
Kadından kadına değişir bu laf her kadın için geçerli olduğunu düşünmüyorum karaktersiz kadınlar bu söze dahil değil...
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Öyle diyorsun da kadının KABAK çiçeği gibi açmasına ne diyorsun veya kendini kullandırtmasına sonuçta kadına verilen değer ortada laik düzen ile kabak çiçeği gibi açılmışlar kadının mahremini ortadan kaldırmışlar et parçası olarak kullanılmışlar ve kendilerini kullandırtmışlar. Hayatında iken niye mücadele etmedin bunun için? Söz ile olmuyor bazen çünkü
Şimdiki kızlarda doğru değil. (Genelleme içerir) Sperm versek eyvah hamileyim napacam sevgilim terk etti der. Ev versek araba ister. Sebze versek yapmayı bilmez. . . . Çoğu kız böyle artık
Sonuna bisey eklemeyi unutmuş. kadin sadece sevdiğine sevdiği müddetçe verir. birde aziz nesin feminizmden önceki kadınlara bunu demiş. acaba şimdi yaşasaydı ne derdi?
Doğru tespit ama kadınların değişken psikolojileri olduğunu unutmayın bazen beklentiler artıp standartlar değişiyor davranışlar değişiyor vs vs sıkıntılı bir tespit yani :)
Cinsiyet ayrımına gerek yok, karşında seni seven birisi varsa zaten verdiklerini tıpkı bu şekilde çoğaltıp sana sunacaktır.. sevmiyorsa da yine cinsiyete ayrımına gerek yok ne verirsen alıp götürür.
Gereksiz övgü, yalakalıktır. Bu adamı samimi bulmuyorum gerek çocuklar hakkında gerek kadınlar hakkında güzel şeyler söylemiştir fakat samimi bulamıyorum, bilmiyorum belki ben bu adam kadar iyi düşüncelere sahip değilimdir.
En İyi Cevaplar