Başlıkta da belirtdiğim gibi;
Sizin için Din mi öncelikle gelir yoksa Irk mı arkadaslar? :)
Sizin için Din mi öncelikle gelir yoksa Irk mı arkadaslar? :)
Din
Irk
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Soru biraz eksik olmuş galiba , anlam karmaşası var...
“İman etmedikçe Allah'a şirk koşan kadınlarla evlenmeyin. Beğenseniz bile, imanlı bir câriye, müşrik bir kadından kesinlikle daha iyidir. İman etmemiş müşrik erkekleri de (kızlarınızla) evlendirmeyin. Beğenseniz bile, inanmış bir köle, müşrik bir kişiden kesinlikle daha iyidir. Onlar (müşrikler) Cehennem’e çağırır. Allah ise, izni (ve yardımı) ile Cennet’e ve mağfirete çağırır. Allah, düşünüp anlasınlar diye âyetlerini insanlara açıklar.” (Bakara, 2/221)
YANİ İNANÇ OLDUKTAN SONRA IRK veya başka konuda ayrım yapmak doğru olmaz heralde aklını kullanan bir insan için...
Hayir bunu sorma amacim son zamanlarda cogu kisinin ilk once irkligini onemsedigini duydum yani ilk once turk um sonra muslumanim turkluk onemli falan gibicesinden dediler
Bende sizin gorusleriniz ogrenmek istedim bukadar bir kargasa yok
Unutmayın ki doğrular koşullara göre değişmez o zaman sorunuzu ona göre açıklayarak şekillendirseniz daha uygun olurdu gelen cevaplara da bakarsanız zaten ne demek istedğimi anlayabilirsiniz. Ayette de acıkladığım gibi. Ozaman sorunuz neden ırkınızı dininizden önce önem veriyorsunuz şayet İslam ise dinimiz bunu öngörmüyo çünküü.. gibi mesela.. Ben yanlış buldum ve açıklık getirmek istedim.. İyi geceler..
Farkindamisiniz bilmiyorum ama yanlis anlayan bir tek sizsiniz
Iyi geceler
Irk önce gelir. din öğrenilen bir olgudur ırk doğuştan.
Milletm gelir.
Dİn kardeşliği safsatadır.
Dİn kardeşliği olmuş olsaydı Müslümanlar birbirine sahip çıkardı birbirleriyle savaşmazlardı 1. ve 2. dünya savaşları olmazdı
Din kardeşliği safsatası bir ülkede bir millette toplumsal uyanışı baltalamak amacıyla atılan bir akımdır
Bizil dinimiz , din ve ırk ayrimi yapmayin der. Kimsenin dini beni ilgilendirmez ama benim dinime saygisizlik yapmadigi surece. Allah katinda din ayrimi olacaktir.
Cevap
17Cevap
Irk seçmek kimsenin elinde değil o yüzden değer vermem ırklara
Tabiikide din gelir çünkü din ırktan üstün bir kavramdır inanan için tabi bu genel bakış olarak böyle iş karşı cinsle birlikteliğe gelince müslüman türk olur tercihim :)
Boyle bir ayrim yapilmamali, cunku dinimiz irk, nesep, soy, renk dil ayrimi yapmayi reddeden bir dindir..
Aslı'na baktığımızda Düşünceleri ve davranışları önemli Her dine ve Irka saygım sonsuz.. Ama tabii din kardeşi olduğum kişiler daha ön planda
Din ve Irk ayrımına karşıyım ikiside önemsiz benim için yani bir insanla konuşurken dinin ne inancın ne diye sormam
din ırk ayırmak karekterimizde yoktur önemli olan adam gibi adam olsun Allah'ına inansın...
Dini farklılıklar ayrıma yol açabilir gerçi ırkta açar çünkü kültürel farklılıklar ava ama din kadar olmaz.
İslam hassasiyeti olmayan milliyetçiliğin içi boştur. Şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu
İnsanlığa ne oldu öldü mü başımız sağolsun...
Olmasi gereken seyi öncelik veyahut da secenek diye tanimlayamam
ırkım türk dinim islam
ikisi de değil insanlık önce gelir
AzDur arkadasda da belirtigim gibi
Insanlik bir secenek degildir olmasi gerekendir
Çok yanlış bir soru bu din ve ırk ayrımı olmamalı
insan olmaz sa ne kalır geriye? önce insanız.
3. Kez yaziyorum
Insan olmak secenek degildir
Insanlik her halukarda olmasi gerekn seydir
bu kadar zor sorular sormayın
Din kesinlikle. Müslüman olmalıdır.. (:
Hiç biri.. Yeterki insan olsun...
ikisi de gelmez.
Galiba esitler
Din gelir.
Hiç biri
Din gelir
Din gelir