Yahudulerde soy kızdan gelir.
Ironi birşeyi nasıl anketlediniz onu anlamadım. Hala cahil kesim varmış. :))
Anneler bence yapıyor , babalar yapmıyor :)
Babalar sadece sevgisini oğullarına göstermiyor ve doğruda yapıyor :)
Amma anneler bence oğullarını daha çok seviyor :)
Neden doğru yapıyor? Anneler evlat ayrımı yapmaz deselerde yapıyor benim annemde büyük anlamı çok ayırır.
Babalar erkek evlatlarını severek okşayarak büyütürse hayatın zorluklarına hazırlayamaz , ki bu erkek için çok önemli bir şeydir. Kimse evladının anne kuzusu olmasını , ağzının süt kokmasını istemez. Ama sevgiye gelince babalar kızlarınıda oğullarınıda eşit sever , ama bana kalırsa içinde derinde bir yerde erkek evladını 1 adım daha çok seviyor gibime geliyor.
Anneler ise açık ara yüze vura vura erkek evladını sevdiğini her zaman belirtiyor davranışlarıyla )
Benim bir bacım var o kadar :) Yani kendimden yola çıkarak söylüyorum :D
Peki sen bu durumdan rahatsız oluyormusun? Annnen seni ayiriyorsa sende kardeşini sev. Üzüldüm
Neden 1 adım daha fazla sever?
Yani şakacıktan söylüyorum :)
Aslında babalar nasıl sevgisini erkek evladına belli etmiyorsa , analarda kızlarına o kadar olmasada ama yine o yönde belli etmemeye çalışıyor.
Annemde Babamda her ikimizi çok seviyor ben bunu biliyorum :) Yeri geldi dövüldük yeri geldi sevildik , hepsi içinde Allah onlardan razı olsun :)
Allah velilerimizi vakitsiz almasın aramızdan. Amin
Malesef anneler için aynı şeye katılmıyorum. Kendi annemden biliyorum. Anlamı çok fazla ayırır. Yani açık ara farkla. Bir baba sevgisini belli etmese bile aynı derecede sevmez :D ama anne taraf tutmaktan alamaz kendini.
Kızlar sizin kadar umursamaz olmuyor. O yüzden kız kardeşin kıymetini bil ;)
Belki annenden dolayidir :) ;) kızlar takıntılı bu duruma. Anne birinci faktoruyel. Bu konu da
Evlat ayrımı yapanlarda yapmadıklarını iddia ediyor
Gerçekten ayrım yapmayan ailede gördüm. Yapanda buralarda çok onlardan.
Inşallah ben kızımı ayirmaktan korkuyorum. Kız çocuğu hastalığı var :O inşallah o kesime girmyiz
bende kız çocuklarıni seviyorum ama bakıcaz artık :D yalnız şöyle bir durum var şimdi cinsiyetler farklı olunca yetiştirme şekilleride farklı olucaktır bu yüzden dolayı bazı farklılıklar oluşacaktır veya büyük olana hürmet edilmesi gerekir bu gibi şeylerden aslında zaten tam eşit yapmaya çalışmak saçma olurda hani ama hadi bu erkek biraz şımarsın ne olacak gibi değil
Valla benim oğlum benim kizimdan su isteyemez. ;) kalksın kendisi alsın. Kız çocuğu ev isi yapma gibi zorunlulugu yoktur. Ben çocuklarımı ger türlü eşit tutarım. Erkek ya da kız olsun. Mesela kizimda abisine ya da kardeşine aynı şeyleri yapamaz.
Kadın istese çocuğunu bile emzirmez. :D
Oğlum abi ise ister ama kardeş ise getirir aynı durum kız içinde geçerli. Madem yetiştiğinde neredeyse her ihtimalde erkek olan iş hayatında olup evi geçindirmek zorunda buna donanımlı yetişmeli yani güçlü durabilecek biri olmalı bir kadınınsa duygularına ihtiyacımız var çocukların asıl yetiştiricileri onlardır biz sığırlar anlayamayız çocukların duygularını onlar gibi halohazırda kızın ev işinden anlaması gerek aslında ne biliyormusun sırf erkek veya kız diye ayrım yapmam ama alması gerelen eğitimi almaları için farklı yükümlülükler veririm detaylı düşünmeye ittin beni :D
Ama güzel düşündün. :D eig de hakettin ;)
Asla yapmam birine ne yapıyorsam digerinede aynısını yaparm
Amakesef yapıyorlar. Bende asla yapmam. Maddiyat değil sevgide eşit olmalı
:) :)
Ayirmazlar diye dusunuyorum
Ben tam bir babaciyim
Siz ayırır mısınız? Babalar kız çocuklarını anneler erkek çocuklarını çok ayırır. .. ben ayırmam çocuklarımı. Kız ya da erkek olmasına gerek yoj yine farklı yöntemlerle ayirabiliyorlar. .
Gerçekten ayıran ve ayrımayan gördüm. Inşallah bizde ayırmayız. ^-^
Cevap
8Cevap
Evlat ayırmam ben hani ikisini de aynı severim ama kız ile daha yakın olurum sanırım. Hani zaten hep öyledir kız çocukları babayla erkek çocukları anneyle yakındır.
Detayda bildirdim. Sanırım karşı cins daha çok olgi çekiyor. Malesef baba ve annelerin büyük sorunu ama bu konuda sevgiyi dağıtmak gerekir
Bir erkek olarak asla oğlum ve kızımı ayrı tumam. Oğlum ezerse onu ben ezerim
Pembe hesab. :)
hepsinin değeri gözümde aynı olur
ayrım yapmak doğru olmaz
o eski kaldı artık
Aslında soyumuzu ben yürüttüm
Niye :O Peygamerimizinde soyu kızdan gelirdi. Ama hala cahil topluluk var
Bilmem cocugum olunca haberlesiriz anlatirim sana
Söz ver. ;) :D
Sen de soz ver 6 ayda bir beni ariycan ne yaptin cocuk geliyo mu diye 😀
Olur :D o bilinmeyen numara benim ;)
He tamam soru isaretli kafa diye kaydettim seni
Tamam :D
az olan değerli olur genelde
Yanlış ama. Birinin canı acısa diğeri için dahami fazla üzüleceksin.
Deseydin - verirdim. :))
Bende hepsine yetecek yürek var sıkıntı yok
Yalan yok yaparım :D ilk çocuğum erkek olacak yani bunun kaçarı yok.. 2. si kız olursa annesi ilgilenebilir yani ne diyim ben oğlumla ilgilenirim :D
20 yaşında olduğuna emin misin? Kız babalarına bir sorsana aynı soruyu?
20 yaşında olmadığım fikrine nerden kapıldın anlamadım.. Kız çocuklarını nedense hiç sevmiyorum asiri mız mız ve sacma sapan hareketleri var.. erkek cocuklar kizlara gore daha sakin.. mesela annem benim cocuklugumun genelinin sessiz gectigini soyler :D erkek cocuk bin kat daha iyi ya ayrica kizla ilerde ne yapabilirim ki yani hic birsey erkek evlat candir
Asla ayrım yapmammm
Hepsi çok sekerbeee
anne babalar çocuklarını ayırmaz
Siz ayirmiyosunuz ama ayıran çok var. Bir evin bir oğlu.
Bir evin bir kızı. ya da küçük büyük diye. :)
şu an bile ayrımcı kafanız var. Sorun erkek çocuğu degil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar