Peygamberimiz de bir Arap. nedenn sevmiyorsunuz Arapları ben merak ettim ülkenize geldik diye mi yoksa önceden de mi böyleydiniz
Cevabın nedir?
+1 yılDin kardeşi (!) saydığımız, birçok millete yeğ tuttuğumuz arapların, türklere yapmış olduğu ihanetlerinin derlemesidir…
Ne zaman başladı?
Arap kelime anlamı olarak türk dilinde olumsuzluk sıfatlarından biridir. peki din kardeşlerimizi olumsuz anlamda yaftalamanın kökeni nedir?
ilk türk arap ilişkileri;
Tarihte ilk türk arap ilişkileri türklerin islamiyete geçmesinden ve hatta islamiyetin ortaya çıkmasından çok önce başlamıştır. islamiyet öncesi Türk-Arap ilişkisinin varlığını, Cahiliye Devri Arap şiirlerinde de görmek mümkündür. Bu şiirlerde Türklerin daha çok askerî yönleri ve kahramanlıkları anlatılmaktadır. yani, arap edebiyatı, türk mitolojisinden ve türk tarihinden önemli etkilenmeler yaşamış, türk mitolojisi islam inancına yol gösterici olmuştur.
ilk ihanet;
Araplar’ın türklere ilk ihaneti ticari ortak oldukları göktürkler’e ait bilgileri türklerin doğal düşmanları olan çinlilerle paylaşmalarıdır.
ipek yolu ticaretinde imtiyazlı bir konuma sahip olan araplar, yine göktürkler’e ikinci ihanetlerini sasani-göktürk savaşı‘nda sasani ordusunda yer almaları ile pekiştirmişlerdir.
İhanetin bedeli;
Göktürk’lere karşı girişilen bu ilk ihanetin cezası araplara Hazar türkleri tarafından ödetilmiş, halife ömer ve osman’a bağlı arap ordularını yenilgiye uğratan hazarlar, doğu anadolu üzerinden kuzey suriye’ye girmiş, halep ve musul’u yağmalamış, emeviler’den hatırı sayılır bir savaş tazminatı da alarak araplar’a türk kavminin gücünü ilk kez göstermişlerdir.
emeviler’in yıkılması üzerine normal seyrine ve hatta müttefiklik seviyesine dönen türk arap ilişkileri’nin adeta dönüm noktası olan bu savaş esnasında da arap ihanetleri devam etmiştir.
siyasi nüfuzunu abbasiler’e kaptıran ve türkler’e sürekli husumet besleyen arap ordusundaki emevi kalıntıları ve emevi komutanları bu savaşta hem kendi halklarına hem de müttefik olarak savaşa girdikleri türkler’e ihanet etmişler, terkettikleri mevziler dolayısıyla arap-türk müttefikliğine 5000 kayba malolmuşlardır.
DAHA ÇOK VAR!!!11 Yorumla- +1 yıl
tarihturklerdebaslar.wordpress.com/.../ Devamını burdan oku Belki kendin de sevmezsin Arapları.
En İyi Cevaplar
+1 yılAçıkçasını söyleyimde sevmiyorum aynı dine inandık diye kardeşim diye görmem düşünce sistemleri çok ters bana acıyorum üzülmüyorum küçük yaştaki çocuklarla evleniyorlar 4 eşleri var bunlara mı saygı duyup sevecem kusura bakma
Türkün türkten başka dostu yoktur bunu bilir bunu söylerim...20 Yorumla
Dünyada tek ırkmış gibi davranmaları. Bizim ülkemizde gö. tlerini başlarını açtıkları için rahat rahat gezdıklerı ıcın. kadın çarşaflı ama elleri ojeli. arabistanda adamın kafasını kopartırlar. ben kadınlar plajına gıttım araplar da cok çarşafı bı cıkardı enteresan enteresan bıkınıler. piercingler. peygamber efendimiz de arap diyorsun bak bakıyım o böyle davranmış mı hanımı kızları böylemi. yemek yeme şekli nasıl. araplar pis leş gibi kokuyorlar ve dünyada en guzel ırklarmış gıbı davranıyorlar. peygamber efendımızın soyundan geldik biz. ama sen boyle karsılastırma yapamazsın. peygamber efendımız de arapmış mış da bilmem ne. o zamana bak bakıyım sen. hasta mısın nesin az beyin
11 Yorumla- +1 yıl
onlar ninja gibi dolaşmak istiyor mu sanıyorsun? mecbur oldukları için giyiyorlar herhalde
+1 yılonlarda öyle. teyzemler hacca gittiler. arab, arab? diye soruyolarmış bizimkilerde turkish diyince suratları düşüyomuş arkalarını dönüp gidiyolarmış. benim araplarla bir sorunum yok tabii ama onlarında bize karşı kinleri var nedeni nedir artık bilemiyeceğim
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Zeynep'in Çözümleri
Giysi bakımı ve çamaşır yıkama sırlarına dair tüm sorularını yanıtlıyorum.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
30Cevap
+1 yılgenellemek yanlış olur ama çoğu türk'ün arapları
sevmemesinin birçok nedeni vardır. gerek 1. dünya savaşında bizi sırtımızdan vurmaları, yıllar boyunca türkiye cumhuriyetinin rejimini kötüleme çabaları bunlardan bazılarıdır. alternatif nedenler de üretilebilir pekal30 Yorumlaarapları niye sevmeyim art arda söyleyince para çıkıyo meydana
60 Yorumla
+1 yılnefret ediiyorm orosp cocklarından birsürü nedeni var git araştır o kahpelern yüzünden dinden çıktım l*n nerdeyse şrfsiz orspu çocukları ABD onların Ülkelerini işgal etsin zaten filistinede acımıorm zamanında İsraiile toprak sattılar git arştır Osmanlı sktir çekti onlara en sevmediğim ırktır kendileri
00 Yorumlaarapları hain ve kargaşa yaratmayı çok seven bir millet olarak bilir Türk milleti. bu sebeple sevmiyorum. (şahsım adına) gelmeden önce de sevmezdim. bir düşmanlığım yok araplara. fakat sevmiyorum. peygamberi elçi olduğu için seviyorum arap olduğu için değil.
00 Yorumla
+1 yılgenelleme yapilmaz. irklarla sorunum yok. ama genellikle tembel insanlar geri kalmis insanlar dini yanlis yorumlayan insanlar tarz olarak kotu insanlar zevksizler yani kaba insanlar saygisiz insanlar. turkiyedede boyle insan cok bunlar duzelmedikce avrupa gibi cagdag saygili yasamnstandartibyuksek ulke olamicaz ondan eic lutfen
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMüslüman oldukları için değil, ırkçılığın her türlüsü kötü olduğu için Arapları seviyorum. Ben Yahudiyim buna rağmen Arapları seviyorum. Bütün ırkları seviyorum ben. Çünkü Ermeni de, Arap da, Fransız da bir benim gözümde.
21 Yorumla- +1 yıl
eğer sen bir türk olsaydın gerçekten şaşırırdm
Pek çok nedeni var. Öncelikle geçmişteki ihanetleriniz hiçbir Türk Osmanlı devletine karşı ingilizlerin tarafına geçtiğinizi unutmadı. İkinci neden günümüzde arab ve türk kültürünün uyumsuz olması sizin daha baskıcı kapalı fikirli bizim ise daha açık fikirli ve özgür olmamız... daha pek çok neden yazılabilir... Bu liste uzun olur
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPis milletsiniz bir kere pilavı avuçlayarak yersiniz. Tuvalet eğitiminizi tam almamışsınız. Görgüsüzlükte var tabi. Böyle olunca durum sevimsiz oluyorsunuz ne yapalım. Hepiniz olmasanız da büyük çoğunluğunuz böyle olunca yapacak bir şey yok sevilmiyorsunuz işte:)
00 Yorumla- Diğer konusunda 18,8b cevap paylaştı.
+1 yılçalışmazlar
ülkenin zenginliklerini ingilize peşkeş çekerler
sonradan görmeler
kimseye bir hayırları olmamıştır20 Yorumla Hepsini gebellemek bana dusmez ama tarihe bakinca hep htu basi ayri oynamis bir millet ben tarihin yalancisiyim
00 Yorumla
+1 yılben seviyorum sevmeyenide anlamıyorum suriyeliler pis diye dimi siz suriyeyi savaştan önce görmediniz galiba temiz insanlardı şimdi savaştan kaçtılar tabikide onun pisliği onun korkusu var üstlerinde bizede aynı şey olsa bizde böyle olurduk
12 Yorumla- +1 yıl
Aktroll sen bir susuz gereksiz konuşma ! @napardımkızben
- +1 yıl
@blackwhite11 yürü l*n hala nasıl sesiniz çıkabiliyor şaştım kaldım ya koyduk olum size hahahahah
Ya o zaman ki müslüman araplarla simdikiler bir degil simdi 30 tane karısı olan adam var yemekleri elleriyle yiyorlar bizde yiyoruz ama her yemegi degil sadece eti onlar pilavı bile elleriyle yiyor tabi iyileride var ama geneli karı kız hastası.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılilk bir kendi milletimizi sevelim tabiki Peygamberimi seviyorum ama illa da şu an ki arapları sevmemiz gerekmiyor nedeni ise ortada para var onlarda rahatlar diğer islam ülkelerini de orta doğudakileri mesela önemsemiyorlar biz niye önemseyelim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadinlarini kisitlarlar, ibadet edip kizlari taciz ederler, kucuk yastaki kizlarini zorla evlendirirler ve daha birsuru sey. Aslinda genelleme yapmak yanlis olur ama cahil olanlari boyle oluyor malesef
10 Yorumla
+1 yılSevmeme gibi bir durumum yok insan gibi insan olsun yeter ırk ayrimi yok.
10 YorumlaBen çok seviyorum ya :) Sevmeyen insan ırkçıdır araplara özgü bişey değil sanmıyorum
31 Yorumla
+1 yılÇünkü ben arap değilim, müslüman değilim. Ailem de müslüman değildi. Hem ırkımın kültürünü yıllarca sömüren bir milleti niçin seveyim?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTanimadigim insanlara karşı notrum sadece genelde vay biz allahın sevdikleri kuluyuz seçilmişiz kuran arapça diye garip garip milliyetçilikleri olan arapları sevmiyorum.
00 YorumlaDiğer konusunda 19,7b cevap paylaştı. Sevmiyorum arapları
Hele ki şu suriye sen gelenler güllük gülistan yasiyorlar vergi vermezler
Gidip ucuz paraya calisirlar vs vs
Keşke defolup gitseler Türkiye den00 YorumlaArap milyarderleri bize maddi olarak yardım etmiştir. İnsanlar da sanıyorlar ki yolsuzluk yapıldı. Adamları sömürüyorlar. Kültürümüz gereği onlarla samimiyetimiz devam ediyor. Onların da tek güvence kaynağı bizim onlara karşı olan samimiyetimizdir.
00 Yorumla- Diğer konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılçünkü cahiliye devri araplarda vardı ve yinede onlarda
23 Yorumla- +1 yıl
Hahahah aynen :D @AltınYaprakS
- +1 yıl
doğru konuşmak lazım dimi ama @blackwhite11
- +1 yıl
Kesinlikle eğri oturup doğru konuşmak gerekir ;) @AltınYaprakS
+1 yılDünyanın en hastalıklı zihniyetine sahip oldukları ve 1.7 milyar insanı zehirledikleri için.
24 Yorumla- +1 yıl
sanki U. S. A ile Rusya ' nın zihniyeti çok normal ... tamam sıkıntılar var arap yrımadasında lakin ... dünyanın anarşi ve silah satışı , uyuşturucu, fuhuş pazarı , hepsi bu iki ülke yönetiyör ve yayıyor dünyaya ... azıcık kitap okuyun ... ve soruyorum sana wikileaks neden kapatıldı ... araştırdınmı hiç A. B. D ' nin ve diğer medeni sandığınız ülkelerin pisliklerini ortaya çıkarıyordu ... hastalıkta bakteriyi yayan önemlidir teşhisi koyarken ... sen hastalığı yayanı kotulemıyorsun hasta olanları kotuluyorsun ... gözünüzü açın !!!
- +1 yıl
@ENRIQUE1990 Soru arapları neden sevmediğimizle ilgili ve ben sadece buna cevap verdim. Başka hiçbir şey hakkında fikirlerimi bilmiyorsun yani, alakasız saçmalıklarını kendine sakla.
- +1 yıl
en hastalıklı zihniyet demişssin bende bu tezini çürüttüm iyigünler
- +1 yıl
@ENRİQUE1990 Benim bir tezim yok, olan şeyi söyledim ve sen de çürttüğünü sandın.
Aslında düzgğn araplar sever herkes ama araplar dinin gerektiridgi gbi yasamıo ve cok pisler genellemiyorum aslında
00 YorumlaToplumumuzda pis ve yobaz olarak görülüyorlar ülkedeki araplara özenen sözde dindar insalardan kaynaklanan bişey
00 YorumlaCahillik onlarda, Hangi pis iş varsa onlarda, Hepsi sapık. ondan sevmiyoruz.
10 Yorumla- Diğer konusunda 990 cevap paylaştı.
+1 yılInsanlari renklerine irklarina kulturlerine gore ayirmiyorum. Insan olan herkese saygi duyarim.
10 Yorumla
+1 yılÖyle bir ayrım yapmam insanlık önemli birini sevmem için
10 Yorumla
+1 yılAslında genel diil bence arap ülkelerinin yönetimi ve bazı insanlarin uygulama hatası sikinti
00 Yorumla
+1 yılPeygamberin arapsa bana ne?
Bir insan nedeniyle koskoca bir toplumu sevmek de o toplumdan nefret etmek de eşekliktir00 Yorumla- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılHz. Muhammed bir rivayete göre derki ben arabım araplar benden değildir demiştir. Arapların sevilecek bir tarafları mı var? Yobazlar.
00 Yorumla Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Ne alaka niye sevmeyelim hiç öyle bir durum yok en başta din kardeşlerimizi seviyoruz
00 Yorumla
+1 yılİnsanları ırklarına göre ayırmam sonuçta kendi seçimimiz değil.
00 Yorumla
+1 yılOnlarda bizi sevmiyo zamannda arkamzdan pıçakladlar. Ayrica görüşünde ırkçı hımh.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKapıdaki köpeğe takarız biz isminizi. O derece severiz sizi biz :)
10 Yorumla
+1 yılpeygamber efendımız araplar ıcn ben onlardanım onlar benden degıl demış.
00 YorumlaDiğer konusunda 6,7b cevap paylaştı. araplar ne zaman Türkleri sevmiş? peygamber efendimiz ile arapları bir tutma
00 YorumlaMesela bir kız tecavüze uğruyor sonra suçlu tecavuzcu yerine kız çıkıyor bu yüzden sevmiyorum
00 Yorumla
+1 yılAtaturk sevmiyordu diye herkes bir icat tutturmus gidiyor
04 Yorumla- +1 yıl
Ben seviyorum mu dedim? 😊
Soru sordun görüşümü paylaştım bence bu yüzden arapları sevmiyorlar yani.. Kalın kafalı insanlarıda ben sevmiyorum böyle herşeyi yanlış anlayanlar var görüşümü kendi kafalarına göre değiştiriyorlar - +1 yıl
Pardon da senin yaptıgına da iki yüzlü davranmak denir bir sacmalık yazmışsın karşında dogru tepkiyi görunce kusura bakma ama yvsklık yapıyorsun insanin özü neyse sözüde o olmalı simdi ülkemiz zaten sizin gibiler yuzunden şu an bu halde !!! @Senoritaa_01
- +1 yıl
Pardon da senin yaptigin da önyargılılık, tekrar diyorum araplar neden sevilmiyor diye soru sormuş bu gizlenen biri. Atatürkde sevmiyordu diyorum bunda iki yüzlülük varsa benimle alakası yok ben ne seviyorum diye bir kelime kullandım nede sevmiyorum diye bir kelime kullandım gözlerini aç iyi oku. Benim gibilerin yüzünden türkiye bu haldeyse buna ancak gülerim çünkü ben yurt dışında doğudum ve orda yetiştim. Bence senin gibi cahil insanlar yüzünden türkiye bu halde!! önyargılının önde gideni @KaybolanYıldızım
Gizli Üye(36-45)+1 yılPisler cahiller kalitesizler kırolar medeni değiller barbarlar. Din olmasa her yeri yağmalarlar. Anladın mı?
00 Yorumla
+1 yılkardeş ben hataylıyım arap konuştuğum zaman bişey demiyorlar gayet iyi
00 Yorumla
+1 yıl"araplar bendendir, ben araplardan değilim."
20 Yorumla
+1 yılben seviyorum çok sıcakkanlı çekici insanlar :D
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKurtuluş savaşında yapılan ihanet yüzünden.
22 Yorumla- +1 yıl
sen hiç ağaçtan bir çürük elma düştü diye bütün ağaça bunun meyvaları çürüktür yenmez dedinmi buda aynı şey ... Atatürk şu an yaşıyor olsaydı bizlere onlardan nefret etmemizimi öğütlerdi sanıyorsun ... bizler sevgi ve hoşgörümüzle örnek olmalıyız ... aynı zamanda aynı dini paylaşıyoruz bu insanlarla
- +1 yıl
@ENRIQUE1990 Abd de afrika ile aynı dini paylaşıyor ama adamlara yaptığına bak sen, hem aynı dini paylaşıyor diye onlara iyi ateistlere, ateistlere, hıristiyanlara... kötü mü davranalım siz müslümanların dinden anladığı bu mu?
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbizi sattıkları için olabilir.
10 YorumlaOda demis ben arabim araplar benden degil diye
00 Yorumla
+1 yılaraplar çok yobaz
50 Yorumla
+1 yılMilletin işi gücü ırkçılık çünkü...
00 Yorumla
+1 yılkatılıyorum sana ... herkes aynı değildir...
00 Yorumla
+1 yılSen sana pendik atanı sever misin
00 YorumlaBen yobazlarını sevmiyorum
00 Yorumla
+1 yılIrkçılık Yapmam.
10 YorumlaIrkçılık yapılmamalı
10 Yorumlasevmiyoruz diyen yok
00 Yorumla
+1 yılAyrım yapmam
00 YorumlaArabo
00 Yorumla
+1 yılseviyorum