Aleviyim ve namaz a başlamayı düşünüyorum. Sebebini bilmiyorum içimden geliyor ne yapmam lazım sizce annem sen bilirsin kıl tabi diyor babamda aynı şekilde ama diğer aile büyüklerim saçmalama diyor kafam karıştı ne yapayım sizce? Ağırlıklı olarak alevi arkadaşlar yorumlarsa çok sevinirim. Lütfen bu konuda sululuk yapmayın ciddi birşey soruyorum yol gösterin.
Cevabın nedir?
+1 yılYaşadığımız zamanda kimi ben iyi kalpliyim diyor ancak Yüce Allah'ın hiçbir emrini yerine getirmiyor, Eğer bir Mümine/mümine Yüce Allah'ın birliğine ve Muhammed Sallallahu Aleyhi veselem'in onun kulu ve reselu olduğuna iman ederse onun üzerine Namaz, Oruç, Zekat, Hac gibi ibadetler onun üzerine farz'dır. biri ben Allah'a ve Kur'an'a inanıyorum ancak Haşa melek yanlışlık yaptı da peygamberliği başkasına getirecekken şasırıp Muhammed Sallallahu Aleyhi veselem'e getirdi derse şirk'e girmiş olur Allah esirgesin.
Muhammed Sallallahu Aleyhi veselem'den evvel gelen bütün peygamberlere nasıl İman etmek farz sa Muhammed Sallallahu Aleyhi veselem'de İman etmek farzdır, ve sonra gelen halifeleride sevmemiz gerekir Ebu Bekir RA, Ömer RA, Osman RA vede Ali RA. çünkü bu insanlar peygamber efendimiz zamanında yaşamış ve islam'ı ve kur'an*ı vahy alan Muhammed Sallallahu Aleyhi veselem'den öğrenmiş ve ona biddat etmişler vede ayrımcılık yapmamışlar bugün olduğu gibi. bizlerde artık Kur'an ve Sünnet'de birlik olalım aksi halde mı, ma gibi sorularla zamanımızı ateşe yaklaştırmakla harcarız Allah esirgesin. Yüce Allah hepimize Kur'an-ı ve Sünnetle yaşayıp onla amel etmesini nasip etsin. Allah yar ve yardımcımız olsun.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 11,8b cevap paylaştı. Bu konuyu bir alevi dedesiyle konuşman çok daha doğru olacaktır.
111 Yorumla
Soran+1 yılPeki sen ne düşünüyorsun ne yapmalıyım...
Soran+1 yılPekala dediğini yapacağım teşekkür ederim
- +1 yıl
alevi dedesi ne diyecek?
kızım bizim abdestimiz alındı... namazımız kılındı...
sen daha ne abdesti alıyon ne namazı kılıyon diyecek...
kimse kimsenin iradesine egemen olamaz...
eğer ki... dede... kızım nasıl istiyorsan öyle yap desin ya da kıl tabi kızım desin...
gel yüzümü tükür...
karar belli şimdiden... - +1 yıl
sunni haramzade mi?
ayıp olmuyor mu?
şimdi bende alevilere bir laf etsem hoşuna gider mi?
yazık beee.. insan ol insannnnnnnnnn - +1 yıl
@cml_arslan Boş muhabbet yapıyorsun Cml arslan.. Bu mevzuular uzar gider.. Ama konu hakkında muhattabım değilsin. olması gerekeni söyledim.. Senin imamına gitse sesin çıkmazdı ama değil mi? İşiniz gücünüz sahip olduğunuz çoğunluk ve devlet desteğiyle sizin gibi olmayanların hakkına girmek.. İşte o yüzden haramzadesiniz.. Ama onu anlayacak kapasite maalesef sizde göremiyorum.
- +1 yıl
bana haramzade diyenin geçmişinden süphe ederim... aşağılık terbiyesiz
Bende alevi bir ailenin kiziyim.. Neden insanlara soruyorsun? Allahla arana kimseyi sokma sen ver kararini.. Ben sünni birini sevdikten sonra isler karisti alevi tada sünni diye tanimlayamam kendimi ama sen maneviyatini insanlara danismadan yap o hepimizin Rabbi alevi caferi ve sünni..
00 Yorumla
Bende aleviyim. Namaz kılmanda hiçbir sakınca yok. Kötü bir şey değil. İçinden geliyosa yap. Kimin ne dediğini de boşver. Şimdiden Allah kabul etsin :)
83 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
49Cevap
+1 yılAlevilik namazdan soyut bir kavram değildir. Hz Ali (r. a) yolundan gitmek , Hacı bektaş Veli nin yolundan gitmek zaten ibadeti mecburi kılan unsurlardır. Zaten bir insanın gerçek bir müslüman olabilmesi için Hz Ali nin yolundan da gitmesi mecburidir. ( Ben ilmin şehri isem Ali'de kapısıdır ) hadisi bunu en iyi ispatlayan sözdür. Namaz belli başlı mezheplere gelmemiştir sonuçta. Hz Ali nin 5 vakit kıldığı gibi hepimizin o yolda o namazı kılmamız gerekir. Kılman senin için çok daha hayırlı olacaktır.
30 Yorumla
+1 yılAlevilerden namaz kılanlar çoktur. "Alevi Sesi" sitesinde on iki imamların nasıl namaz kıldıklarına dair bilgiler vardır. İmam Cafer-i Sadık'ın fıkhı olan Caferilik mezhebini oradan öğrenebilir, onlar gibi namaz kılabilirsin. Ben de Hanefi idim ve Aleviliği araştırdım ve sonunda Cafer-i Sadık Hazretlerinin mezhebini seçtim.
Her neyse. Yeri gelmişken, izninizle, "Muhsin Kıraati"nin "En İyi Dost; Namaz" adlı kitapçığını tavsiye ederim. Okumanız 1-2 saatinizi almayacak olsa da, kitapçık namazın şeklinden ziyade ruh ve manasını anlattığı ve Peygamber ve 12 imamlardan örneklemelerle dolu olduğu için çok şey kazandıracaktır.
Allah muvaffak etsin. Selametle.10 Yorumla- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılAlevi demek Hz. Aliyi seven demek. Hz. Ali başını secdeden kaldırmazdı, onu seven bir insanın onun yaptıklarını yapmaması ne kadarda kötü demi kardeşim. Kafanı karıştırma, normal müslüman gibi ibadetini yap, çünkü HZ. ALİ öyle yapardı ☺ şüphesi olan mı varmış...
90 Yorumla İstanbul silivri de bir işyerinde , patronlar çalışanlar herkes aleviydi. ben değilim ve namazımı kılıyordum. 19 yaşında kardeşim gibi sevdiğim çocukla muhabbete giriştik namazdan sonra. dedim ki hakan dua biliyormusun , yok abi dedi. dedim namaz kıldın mı. yok abi dedi. peki öbür dünyada Allah (cc) nin huzuruna gittiğinde sana namaz kkıldın mı ya kulum diye sorarsa ne diyeceksin dedim.
2 gün sonra abi bana namaz öğretirmisin , ailemden gizli kılıcam dedi. artık nasıl bir ailesi varsa dine karşı , namazını gizli gizli kılacaktı çocuk.20 Yorumla
+1 yılben aleviyim ve eğer namaz kılarsan hz. Ali ye çok büyük saygısızlık yapmış olursun. Aslında o zamanın Alevi toplumu namaz kılarken Hz. Ali tam namaz esnasında sırtından hançerliyorlar düşmanları. ve o zamandan sonra artık düşmanları namaz kılmaya başlıyor. Biz Aleviler de Hz Ali nin vefatından sonra namaz kılmayız çünkü bu durumun yasını tutarızz
49 Yorumla- +1 yıl
@Cems0796 Aksine oolan bu
- +1 yıl
ben bildiğimi bilirim başka da bişey bilmem @Cems0796
- +1 yıl
Çok yanlış bir düşünce kesinlikle islam'la örtüşmüyor. Namaz farz kılınmıştır ve sen namaz kılarsan Hz. Ali'ye saygısızlık yapmış olursun demişsin. Töbe haşa Hz. Ali'mi sorguya tutacak bizi öbür tarafta. töbe töbee.. Allah ıslah etsin
- +1 yıl
Canı vermek ve almak Allah'a mahsustur. 3 günden fazla yas tutan bir kişi Hz. Ali'ye değil asıl Allah'a saygısızlık yapmış olur. Hz. Ali'nin olduğu yer zaten Dünya'dan çok daha iyiyken saygısızlık yaptığınızı düşünmemeniz gerekir. Ben Hz Ali'nin soyundan gelen bir bireyim. Onunla ilgili pek çok şey biliyorum. Hz Ali hançerlenmesine rağmen namazını bozmamaya çalışmıştır bu da namaza ne kadar değer verdiğini gösterir. Siz onun değer verdiği bir şeyi yapmamayı seçiyorsunuz. Allah'ın canı ne zaman alacağını ya da ne zaman vereceğini insanlara sormuyor. Bunu sorgulamakta bizlere düşmez zaten. Dediğim gibi yaptığınız Hz Ali'ye değil, Allah'a saygısızlık.
- Diğer konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılAlevi olmak önemli değil. Kur'an'a inanıyorsan kurallarına da uymak gerek.
Namazı dosdoğru kılın sözü geçer. Aleviler hariç diye bir şey yok çünkü mezhep belirtlmez. Aleviler hz. ali camide öldürüldüğü için namaz kılmazlar.
Tam aksine iyi bir şey olduğu için namaz kılmayı devam ettirmeleri gerekirken bana göre bahane uydurulmuş yas tutuyoruz diye öğretilmiş kılmamışlardır. Aleviler de kısımlara ayrılır çok detayını bilmiyorum. Kızılbaş olanları kılmıyor sanırım.20 Yorumla ibadetin kötüsü olmaz önemli olan şekilci olma rahat hissediyorsan kıl aleviler asla şekilci olmamıştır her zaman ibadetin ruh ve kalp temizliğine inanmışlardır senin aklın fesatsa ne kadar namaz kılarsan kıl anca kendini kandırısın ona göre de namazını ister kıl kılma iabdet kalpte başlar
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAleviler çeşit çeşit. Senin inancın nasıl bilmiyorum ama alevilik kelime manası olarak güzel ve sünnilere daha çok yakışan bir kelime. Bunları şunun için söyledim:
Sünni olmayanın ibadetlerine sevap verilmez ve o kişi muhakkak cehenneme uğrar. Kişiye ibadetten önce lazım olan itikadı düzeltmektir. Önce ehl-i sünnet yani sünni inancını öğrenmeli ve öğrendiğin şekilde iman etmelisin. Sonra da derhal namaza başlamalısın. Ehl-i sünnet itikadı genel itibariyle şu şekildedir:
https://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=332
Burada bildirilenlere, bildirildiği şekilde inanmayan sünni olamaz ve azaptan kurtulamaz.00 Yorumlasoy kütüğüne takılmış, sunni düşmanlığı besleyen islam dinine ayrıcalıklı olarak kendi kurallarına göre hüküm veren. ne hüseyin nede hasanla alakası olmayan ama aslında hz. hasan ve hüseyinin namaz kıldığı herkesçe bilinen.
lafa geldiğinde ben aleviyim müslümanım kuran okuyurum deyip onlarca ayette namaz kılın emrine itaat etmeyen alevilerden olma kardeşi.
çok alevi tandığım var ve çoğu namaz kılıyor. eski batıl inançlarını bıraktılar.10 Yorumla
+1 yılNamaz alevilere indirlmemiş onlar kılamaz diye bişey duyduğumu ben hatırlamıyorum. .. diyor ki mezar da sorulacak ilk soru namazdır ırk değil yaş değil mezhep değildir namaz kıldınmı kılmadınmı alevi değilim ama inşalşah yardımım olmuştur
10 Yorumla
+1 yılkimseye bakma kimseyi dinleme... nasıl istiyorsan öyle yap
neticede bu hesabı sen vereceksin başkası değil
ne beni ne başkasın ıilgilendirmez... allah ile senin arandaki mesele...
beni dinlersen kıl... güzel bir abdest al ve namaz kılmaya başla...20 Yorumla
+1 yılşimdi ben alevı degılım. ama herkese saygı duyıyorum ornek benım aılemde annem kapalı degıl ama ben bes vakıt namaz kılmaya calısıyorum elımden geldıgınde kazalarını Kur'an okumaya calısıyorum ıcınden gelıyorsaa kesınlıkle yapmanı onerırım.
10 Yorumlailk başta sunu soylıyeyım bende alevıyım ve namz kılıyorum bunda bır sorun yok alevıler namaz kılmaz dıye bırseyde yok nerelısın sen?
22 Yorumla
Soran+1 yılSivas
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAlevilik namazınıza engelmi? Yani hem Müslümanım ve Aleviyim demek bence sacma, yani her Alevi müslüman degildir! Veya ben Aleviyim deyip ama Namaza karsıyım demek insanı dinden cıkarır.
Tabiki Müslümanım deyip namaz kılmayanlarda var, ancak Namazın (Farz) oldugunu bilip ve bile bile kılmamak insanı günahkar eder, inkar eden ise dinden cıkar.
Bence namazlarını kılmaya baslamalısın ve sana huzur verecegine inanıyorum.10 Yorumla
+1 yılBen Alevi değilim kardeşim...
Ama namazını 5 vakit kılan Aleviler olduğunu adım gibi iyi biliyorum...30 YorumlaBir Müslümanın yapması gereken farz ibadetlerdendir namaz. Mezheb ikinci planda gelir. Eğer din olmasaydı mezheb olur muydu hiç? :)
Eğer namaz konusunda yardım istersen mesaj atabilirsin :)20 Yorumla
+1 yılMüslüman olan herkesin namaz kılması Allah tarafından zorunlu kılınmıştır. Hz. Alide namaz kılarken öldürüldü neden namaza daha çok yaklaşacağamıza, uzaklaşıyoruz?
10 Yorumla
+1 yılAleviler de musluman. Ayri degiliz. İcinden geliyorsa ne mutlu :) bence basla cok manevi huzurla doluyorum vakit baya kâr kaliyor sanki bana. Allah a 1 saat veriyorum ama bana sanki 11 saat ger geliyor :)
20 Yorumla- Diğer konusunda 5,6b cevap paylaştı.
u +1 yılalevilikte müslümanlıktır yani senin namaz kılman farz bir şey zaten.
20 Yorumla
+1 yılnamaz dinin direğidir. islamın beş şartından biridir elbette kılmalısın
10 YorumlaAlevi degilim ama eger senin icinden geliyorsa kıl tabiki.
10 Yorumla- Diğer konusunda 320 cevap paylaştı.
+1 yılKıl tabii Not:Alevi olanlar yazsın demişsin ama değilim
10 Yorumla
+1 yılBence kıl çünkü her an ölebilirsin ve öldüğün zaman kılmadığın için cezasını çekiceksin aklı olan kılar zaten
10 Yorumla
+1 yıltabiki kıl namaz boynumuzun borcu ama levilik alinin yolu demek ama mesep degildir bunu bil yeter ya haefi ya şafi ya maliki ya da hambeliye göre kılman gerekiyor
10 Yorumla
+1 yılSiz boy abdesti alıyor musunuz? Bildiğim kadarıyla aleviler almıyor
10 YorumlaInsanlari otekilestirmeyin artik. Alevi sunni dogabilirsiniz ama istediginiz sekilde size uygun olan yasami secmekte ozgursunuz.
10 YorumlaDiğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. 5vakit namaza başka gerisi Allahın izni ile gelir Namaz dinin direğidir 5 vakit zaten bize farz kılınmıştır bence basla faydasını görürsün
10 YorumlaAleviler namaz kılmıyormu normalde bunu yeni öğrendim Kıl tabi namaz kılmanın sana ne zararı olabilirki hem içinden gelmesi çok güzel bişey :)
10 YorumlaAlevi değilim ben ama sen nasıl hissediyorsan öyle davranmalısın.
10 YorumlaNe kadar sacma aleviler dinsiz mi oluyor? Hala bu ayrimi yapan var mi gercekten?
20 Yorumla
+1 yılkılabilirsin sonuçta alevilik islamın bir mezhebi son zamanlarda farklı bir dinmiş gibi göstermeye başldılar
10 Yorumla
+1 yılHz. Ali neden namaz kılıyordu ozaman o kılıyordu ki doğru olan oydu şehid oldu keşke hepimizi ölüm öyle bulsa.
10 YorumlaDiğer konusunda 317 cevap paylaştı. Onemli olan musluman olmak. Namaz şekli bence ruhunla alakali. Cemevinde ibadet etmek ruhunu rahatlatmiyorsa namaz kilmayi dene.
10 Yorumla
+1 yılBaşlığı alevi olanları namaz kılması utanç verici niyetinde yazmış gibisin.
03 Yorumla
Soran+1 yılHayır bizim ibadetimiz farklı o yüzden diyorum.
- +1 yıl
Alevi bir din değildir ki sizin namazlarınız farklı olsun? Dinde alevilik denen bir şey de yoktur.
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılKim demiş aleviler namaz kılamaz diye kıl yavrum benim keşke tüm insanlar senin gibi olsa
10 Yorumla Namaz farzdır Aleviler neden kılmaz anlamış değilim
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMüslüman bir insansın. İslamın şartı namaz kılmak. Hesabın en büyüğü namaz dan sorulacak ahirette. Eğer böyle bir düşüncen varsa hiç bekletme kendini başla.
10 Yorumla
+1 yılalevi arkadasim var namaz kilio arada. sende kil. istedigin gibi kil veya otur dua et nasil yaparsan yap herturlu icten yakaris duadir
10 YorumlaDiğer konusunda 910 cevap paylaştı. Gerçek alevilikte namaz var. Ama yanlış bilgi sonucu bilinmiyor...
Hz ali Namaz kılardı ve Hz muhammed'in damadıdır kendisi... Lütfen araştır...10 Yorumla
+1 yılBende aleviyim senxnasil rahat ediyorsan dogru buluyorsan dogru odur
10 YorumlaEğer Hz. Aliyi seviyorsan onun yolundan git onun yolu Resulullahın yolu Kuran yolu namaz kılmak islamın 5 şartından 1 i kılman gerekiyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKıl. Dene bir kere. Sonra ne hissedersen ona göre hareket edersin. Ama denemeden bilemezsin.
10 Yorumlakıl bence de aleviler kılmaz demek çok saçma sen istiyosan 5 vakit kıl herkes inandığı gibi yaşar.
10 YorumlaYa bu konular çok karisik namaz kilani da var ateist gibi olaani da ama sende güzel bir niyet var
10 Yorumla
+1 yılkurana inanıyorsan namaz kılacaksın. oturup saz çalmak kuranda yok. sünnette yok boşver bu safsataları. git güzelce abdestin al namazına başla
00 Yorumla
+1 yılbence inandığın kutsal kitaba bak ona göre karar ver
00 YorumlaElbette kıl. Namaz tüm insanlık için.
20 Yorumlaalevıler namaz kılmıyor mu oyle bırsey mı var sacmalama kılıcaksın tabıkıde
00 YorumlaElalemi takma içinden ne geliyorsa
10 Yorumla
+1 yılAlevilik hz Ali ra efendimizi sevmek değilmidir?
20 YorumlaDiğer konusunda 305 cevap paylaştı. kıl senin hayatın senin düşüncenn kimse karışamaz
10 Yorumla
+1 yılAleviyim ama hiç bir şey yapmıyorum
10 Yorumla
+1 yılSana kalmış. Bende aleviyim ama namaz kılmıyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılne güzel allah seni hidayete yükseltsin ulaştırsın
10 Yorumla
+1 yılÖnce müslüman ol ondan sonra kıl namazını
03 Yorumla
Soran+1 yılMüslümanım zaten elhamdülillah o nasıl laf ya
- +1 yıl
O zaman kıl dinde , il, ırk, mezhep, ayrılıgı yoktur istiyosan gercekleştir kimsenin düşüncesini takma senin yerine onlar yanmicak ölünce ;)
- +1 yıl
Alevilerin muslumanlarida var sanki bir sunnilere ozgun bisey
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAlevi namaz kılamaz diye bir şey mi var?
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMüslümanSan neden kılma diyorlar ki
10 Yorumla
+1 yılDiğer tarafta ilk soru namaz olucam haberin olsun
10 YorumlaKil tabikide
10 Yorumlaaleviler neden namaz kılmıyor (bu doğruysa tabi)?
04 Yorumla- Devamını Gör (6)
Devamını Gör(51)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem