Merhaba arkadaşlar ben namaz kılıyorum ama malum ay başı gelince kullanıyoruz ay başı bitince de kılmak istemiyorum ne yapmalıyım? lütfen bana yardım edin.
Kötü yorum yazmayın
Kötü yorum yazmayın
Şeytanın vesveseyi bastığı dönem, regl süreci kılmayınca zor geliyor ama bunu başarabilirsin. Google Play'den 5te 5 namaz programını indir namazlarını kıldıkça tik atıyorsun, atmadigin zaman uyarı veriyor. Çok eğlenceli oluyor. Alışkanlık kazandıracağını düşünüyorum.
Sende mi kullanıyorsun?
Evet
En azından çabalamak bile önemli. Elimizden geleni yapalım.
Allah hiçbir kimseyi, gücünün yetmediği bir şeyle yükümlü kılmaz (Bakara/286)
Cevap
8Cevap
Ben de kildim 2 ay sonra 1 haftalik aradan sonra biraktim🥵
Allah nasip etsin tekrardan. Günde toplasan 1 saatimizi almayacak en büyük sorumluluğumuzu, Allah'a kulluğu yerine getirelim lütfen. Zor olabilir, erinebiliriz. Ama en azından çabalayalım. Günde 1 vakit düzenli kılın. Kendinize bir vakit belirleyin. O vakiti sürekli devamlı kaçırmadan kılın. Sonra 2-3-4 diye Allah nasip eder 5'i de in şe Allah.
“Kişi ile şirk ve küfür arasında (engel olarak) namaz vardır (ve namazın terk edilmesiyle bu engel kalkar.)” (Müslim, İman, 134.)
“Cennetin anahtarı, namazdır...” (Tirmizî, Tahâret, 1)
“Muhakkak ki sizden biri namaz kılarken (aslında) Rabbiyle özel olarak konuşmaktadır...” (Buhârî, Salât, 36)
“Kulun Rabbine en yakın olduğu (an) secde hâlidir. Öyleyse (secdede iken) çokça dua ediniz.” (Müslim, Salât, 215)
Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.
﴾7﴿ Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu (karşılığını) görür.
﴾8﴿ Kim de zerre miktarı şer işlemişse onu (karşılığını) görür.
Zaten iradenle kılman asıl olay özelliği o kılmalıyım diyip kılmalısın
İradene bağlı unutmaki her şeye vaktin var ona da elbet vakit bulursun
Bende de oluyor. Kılmamaya alışınca şeytan kılma diyor. (Kadınım)
Ne yaptın peki?
Namazın önemini çok iyi bildiğimden ne kadar günahım olsada kılmaya devam edicem şeytan yıldıramıyor
Belli bir süre katlanabilirsen hep kılabilirsin ay başı sonu fark etmez duruma gelir emin ol
Ben kılmıyorum artık malesef.
Ama kıldıgımda bende de olurdu. Aşabilirsin bu durumu irade meselesi çok düşünme ves vese yapma.
Namaz ibadettir zorla yapılacak birşey değilki
Bir görev edin bunu kendini şartla
Maşesef bi işe yaramıyo namaz, boşuna kılma
Herkesin inanci kendine bana saygı duymalisin ben sana karışmıyorum send ebana karışamazsin.
Kıl canım boşuna yat kalk eğil, beline iyi gelir en azından
😑
5 vakit kılıyorum soruyu anlamadım 😂
Merhaba ben namaz kılıyorum ama kadınlarda aybaşı oluyor yaklaşık 1hafta namaz kılmiyorsun. Aybaşı bitince de kılmak çok zor oluyor bunu aşmak için ne yapmalıyım? Diye sordum.
He şimdi anladım o süreçte dini sohbetler ya da dini videolar izle sürekli kalbin huzur dolu Allah sevgisiyle dolsun namaz kılmak senin için sabırsızlaşacak. Hastalık bitsede kılayım namazımı dersin. Birazda sende bitiyor vesveseye kanma.
Gayret et
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?