Lütfen hemen reklam yapiuor demeyin , paylasmak istedigim nokta şu ,; basim kapali degil ama cok açik giyinen bir insan da degilim , birine soyledigim zaman tuhaf karsiliyor. bende öylece kaliyorum siz ne düsünuyorsunuz peki?
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 305 cevap paylaştı.
+1 yılBende öyle çok bayan gördüm Namaz kılman çok hoş. Hiç namaz kılmayanlardan daha hayırlı bir davranış. Ölürken sorgulanacak amellerin ilki namaz. Ama örtünmekte namaz gibi farz. Bir alim şöyle diyor :''İnsanoğlu, Allah Teâlâ’nın lûtfettiği insanlık şeref ve haysiyetini muhâfaza edebilmek, yani vakar, hayâ ve ciddiyetini koruyabilmek için örtünmeye mecburdur. Örtünmek, yaratılıştan gelen hayâ duygusuile doğrudan alâkalıdır. İnsana mahsus bir keyfiyet olan hayâ ise îmandan bir şûbedir.
Kadının örtünmesiyle kadınlık şahsiyeti korunmaktadır. Kadın, örtüsüyle karşısındakine bir zarâfet ve nezâket hissi vermektedir. Aksi hâlde kadın, nefsânî arzuları tahrik eden bir şehvet vâsıtası hâline getirilmiş olur. Bu ise onun şahsiyet ve haysiyetini ayaklar altına alarak annelik vakârını zaafa uğratır.
Tesettür, kadını hem fizikî, hem de rûhî olarak muhâfaza altına alan bir kalkan mesâbesindedir. Kadın, tesettürden uzaklaştığı ölçüde kadınlığına has nice meziyetlerini de yitirmektedir. Lâkin tesettürlü ve vakarlı bir hanım; hayat boyu bir iffet âbidesi olarak ömür sürer.
Tesettür emri, İslâm’da kadına verilmiş olan yüksek mevkî ve kıymetin de mühim bir tezâhürüdür. Nitekim değerli hazineler, en güzel şekilde muhâfaza edilir; tutup da hırsızların gözleri önüne serilmez. İşte müslüman kadın, kendisine verilen yüksek kıymet sebebiyle yabancı bakışların yıpratıcı ve incitici tesirinden tesettür sâyesinde muhafaza edilmek istenmiştir. Tesettürün en büyük hikmetlerinden biri de budur.''37 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzelllll , disari cikarken , orami burami cekistirip duruyorum , aslinda rahatsiz oluyorum ama nefsime yenik düsüyorum sanirim
- +1 yıl
Aynen bende öyleyim nefse yenik düşmek ne kötü
- +1 yıl
Ayet-i Kerimede şöyle buyurulmuştur :“Nefsini kötülüklerden arındıran (maddî ve mânevî kirlerden temizleyen) mutlakâ kurtuluşa ermiş; onu kötülüklere gömen de elbette hüsrâna uğramıştır.” (eş-Şems, 9-10) . Allah bizi muhafaza eylesin.
Soran+1 yılBirsey sormak istiyorum , bu bilgilere nerden sahipsin?
- +1 yıl
"Sana iyilik güzellik kabilinden her ne ulaşırsa o Allah'tandır. Sana kötülük kabilinden her ne ulaşırsa o da kendindendir..." (Nisâ Sûresi', 4/79) buyruluyor. vesile olan Aile , sohbet ve okumak ama sağlam kaynaklardan.
Soran+1 yılCok guzel bu kadar bilgiye sahip olman ,
- +1 yıl
dedem müderris, bizden önceki nesiller hep okumuş. Zaman değişiyor bizde okul okuyalım diye birçok şeyden mahrum kaldık. Allah nasip ederse bende tamamlarım. Allah herkse nasip etsin İnşallah. Cübbeli Ahmet Hocayı dinleyebilirsin. Tam bir Ehl-i Sünnet Alimi.
En İyi Cevaplar
Namaz kılmak ayrı bir ibadettir, oruc tutmak ayrı bir ibadettir , hacca gitmek ayrı bir ibadettir örtünmek çok ayrı bir ibadettir. Yani siz örtünmediğiniz için namaz kılamazsınız veyahut namazınız geçersiz olacak diye bir hüküm yok sadece olacak olan şuki namaz borcunuz düşer lakin örtünmediğiniz için öbür dünyada sorumlu olursunuz çünkü Allahın bir emrini çiğniyorsunuz. Size tavsiyem namazınızı kılmaya devam edin yüreğinize şüphe tohumları sertpmeyiniz. Siz Allaha bol bol dua edin Allah belki size kapanmayıda nasip eder. Allah kabül etsin cümlemiz mahşerde Allah hazretlerinin huzurunda yüce affına mazhar oluruz inşallah.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCanım bendede aynı sorun var namaz kılıyorum genelde namazın Gizli kılınması gerekyiğini orda burada kılıyorum demenin doğru olduğunu bildiğimden pek bahsetmem. kuzenim misafirliğe gelmişti namaz kıldığımı gördü hemen sen açıksın birde namaz mı kılıyorsun dedi. Sonra bir arkadaş sormuştu söyledim o da bir tuhaf karşıladı neden bu önyargı neden ki yani müslüman değilmiyiz sonuçta bu önyargılar nedir yani.
23 Yorumla
Soran+1 yılBak sende yasamissin , kime ne ki tabi ki ibadet gizlisi makbul ama neden tuhaf karsilaniyor , icim rahat olamiyorum bu yuzden
Cevap sahibi+1 yılEvet canım ya gizlisi makbul zaten bahsetmem pek. Ama tuhaf karşılanıyor bir yandan da kapanmamanın çok günah ı büyük bir azabı olduğunu biliyorum neden kapanamıyorum anlamıyorum of of.
Soran+1 yılNefsimize yenik düsüyoruz sanirim cok kotu nefsimiz beynimiz olmus bizi yonlendiriyor
Kimin ibadetlerinin Allah katında kabul olacağını Rabbimizden başka kimse bilemez. üstünlük yalnızca takva iledir ki malesef yalnızca kapanmak ile dindarlık olmadığı gibi aksi durumda da dinsiz olunmaz. O yüzden kimseye kulak asmayın. ibadetleriniz yalnızca siz ve Allah arasında.
53 Yorumla- +1 yıl
Takva haramdan korunmak değil mi?
- +1 yıl
o zaman :“Erkek ve kadın bütün mü’minler birbirlerinin velîleridir (dostu ve sorumlusudur.) Onlar iyiliği emreder, kötülükten alıkoyarlar…” (et-Tevbe, 71)
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
32Cevap
+1 yılAnormal bir şey yok. namaz kılmamak kapanmamaktan daha büyük günah amma hemen ardından kapanmamak geliyor dikkat et :) 1. Şirk 2. Namazı terk.
Ne kapalılar var sözde kapalılar. Ne de açıklar var dinde imanda. Dinin gereklerindendir ve her gerekliliği gibi isteğe bağlı mükafat ve müeyyideleri vardır tercih senin10 Yorumla
+1 yılkapan o zaman ne güzel namazda kılıyosun iste çok açık giyinmiyorum kelimesi şeytanın sana yutturdugu zokalardan biri. İstersen komple kapan ama çenenin altından boynun görünsün. Adı gene kapalı ya da tesettürlü olmuyo. Yanlıs tesettür oluyo.
Bence tesettür ve açıklık üzerine ayetlerle hadislerle araştırmalar yap azabı cok büyük ve mükafatıda çok fazla. Dinini araştırır öğrenirsen bence fazla açık giyinmiyorum kelimesini bidaha kullanmazsın.03 Yorumla
Soran+1 yılKisa kollu giyiniyorum , pantolon felan giyiniyorum onu demek istedigim , benim anlatimim yanlis oldu
- +1 yıl
tamam buda acık bir kıyafet işte tıpkı dar pardesü pembe baş örtüsü gibi. Ben insanların baskalarından doğru kabul etmediğine inanıyorum bu yüzden aslında cok sey biliyorum ama sana vaaz vari konusmak istemiyorum insanın kendi arayıp buldugu doğru en iyi doğrudur. Araştır bu konu ile ilgili ayetleri öğren hadisleri öğren sonrada hükmü kendin ver. Ben şöyle giyinmen lazım böyle giyinmen lazım dediğimde eminimki bir sekilde bunu kabul etmicek üstüne dahada uzaklaşıcaksın. En iyi görüş seçtiğin arkadasın resminin üzerinde kot mont mu var öyle seçtim. Konu eğer doğru tesettürü aramaksa kot mont ta doğru tesettür değildir ama biz kimseye kafir demiyoruz ben seni doğru tesettürü aradıgını varsayarak yazıyorum bunları. Araştır ve kendin bul doğruyu hadi iyi geceler
Soran+1 yılSimdi söyle anlatayim , Allah nasip ederse kapanmak icimden gecti , ama tam bir dusunce olmadi yalan soyleyemem Allah'a cok sukur nasil kapanip , dikkat cekmecegimide biliyorum...
Eig sectigim arkadsimizinda , sirf teseturlu diye secmedim , yorumu hosuma gittigi icin begendim
Diğer konusunda 450 cevap paylaştı. Dışarda örtünüp örtünmemek sizin tercihiniz ama namaz kılarken örtünmek şart. Yanlış anlamamışımdır inşallah sadece dışarıda örtünmüyorsunuz demi?
12 Yorumla
Soran+1 yılTabi ki namaz kilarken örtünüyorum , türbanli bir insan degilim , başim açik yani
+1 yılbenim eski sevgilimde açıktı ama namaz kılardı. bende onun sayesinde başlamıştım kılmaya. kapanman şart değil dinini yerine getiriyorsan kimseye aldırma
12 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel vesile olmus sana ,
- +1 yıl
evet vesile olarak gitti
gayet normal bir şey allah kabul etsin bırakma sakın
11 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim
+1 yılçok güzel bir duygu gerçekten peygamberimiz senin ve senin gibilerden ve tabi inşallah benden de mahşer gününde razı olur cennete gitrmemiz için yardım eder :)
20 Yorumla- Diğer konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılnamaz kilmak ayri mesele. turban ayri mesele. sen namaz kiliyorsan Allah kabul etsin ama turbani disara cikarsa namaz kabul olur ama turbanlar disara cikman icin gunahtir ama namaz engel degildir. cunku turban farzdir. ayet geciyor aslinda gozler haramlardan sakinin. sen disardan sanki seytan bir tip haliyle geziyorsun yanlis anlama acik oldugun icin.
00 Yorumla
+1 yılbende kapalı değilim namaz kılıyorum , kapanmakla bitmiyor tabii inşallah darısı kapalılığa.
O garipseyen kişilere hiç takılma sen.40 Yorumla
+1 yılnamazın yeri ayrı, tesettürün yeri ayrı. diğer ibadetlerin yeri de ayrı.
namaz dinin direğidir (hadisi şerif)10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir imam oğluyum
Namazları aksatıyorum
Lakin büyük gunahlarım yok şükür
Kimse kusursuz olamaz
Babam imam olduğu halde nice yanlışları var
İnsan ne namazla ne de namazsız kusursuz değil
Sen kılmaya devam et yaradan sevdiği kulu sevdiği yola ulaştırır kalplerde kini bilen o dur
Ben gayet doğal karşılıyorum
Bir gunahkar kul.00 Yorumla
+1 yılTuhaf değil. Halalarım hepsi mini etekli ama Kur'an-ı ezbere okurlar sana namazlarını geçirmezler asla ama başları açık mini dr giyer o nasıl oluyor onu da anlamadım kapalı olsalar hoca olurlar bu kadar bilgiyle o derece iyiler.
00 YorumlaBen de vaktim olunca kilarim, orucumu tutarim vs. sorun yok 😊
Tabi kabul olur mu o allaha bagli bir sey👍10 Yorumla
+1 yılÇoğu kapalida, namaz kilmiyo ki bu senim secimin bir farzi yapiyosun birini yapmiyosun ikisinide yapmamaktan daha iyidir. Sana gelen tepkiler insanlarin onyargilariyla ilgili
00 Yorumlaisteyen istediği gibi ibadetini yapar
sen huzur hissediyorsan başkasının ne düşündüğüne takılma
hatta başkalarının bilmesine gerek bile yok00 Yorumlaİkisi ayrı şeyler sen namazını kılıyorsun mesuliyetin gidiyor, başını açıyorsan onun hesabını da ayrı vericen... Ne güzel bir durum, biz namazı bile kılmıyoruz Allah affetsin diyecegim ama affedilecek tarafımızda yok hani...
00 Yorumla
+1 yılAçık biri olman namaz kılmana engel değil. Yapabildiğin kadar ibadetini yapıyorsun laf söyleyenler çekemeyenlerdir, takma devam et.
00 Yorumla
+1 yılBende senin gibiyim garipseyenler de var ama takmıyorum sende takma
10 Yorumla
+1 yılKapalı olup namaz kılanların hepsi doğru mu sanıyorsun değil belki senin duan onunkinden daha hayırlı daha içtendir ama kapalı olmak müslümansak tabi ki Lazım sen yine de Namazını kıl dualarını da eksik etme
00 YorumlaDiğer konusunda 7,6b cevap paylaştı. Senin niyetini Allah bilir Başını örtmekle müslüman olunmuyor
00 Yorumla
+1 yılkapanmak zorunda değilsin, gayet normal birşey kendi dininin gereğini gerçekleştirmek.
00 YorumlaÇok normal onlar kalıplaşmış fikirlerine çakılsın sen devam et ;)
00 YorumlaBakma insanlara sen illa kapalılar namaz kılacak diye bir şey yok ❤️
10 Yorumla
+1 yılTuhaf karşılamam. Sonuçta kapalı olup da başka günahlar işleyenler de var sende kapalı olmayıpda açık oldugun için günah işleyenşerdensin en yakın zamanda allah kapanmayı nasip etsin
00 Yorumla
+1 yılmilletin lafıyla yaşantına yön veriyorsan eğer veya söyledikleri seni etkiliyorsa bence biran önce sağır olmak için dua et, yoksa sonun kötü.
02 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle hayir , ben vazgecmem , bu durum sadece icimin rahat olmamasini sagliyor
Yoksa kötü birsey yapmiyorum- +1 yıl
yine aynı noktaya geliyoruz, demekki çevrendekiler seni fazlasıyla etkiliyor, buda kendi kararlarını değil milletin ağzıyla yaşadığını gösterir.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah namazı herkese emretmiştir sadece kapalı olanlara değil ki, asıl ben tuhaf karşılayanları tuhaf karşılıyorum
10 Yorumla
+1 yılNormal kapali olmayanlar namaz kilamaz diye bir yasa felan mi vat ki oyle tuhaf baksinlar
Bu millet iyice delirdi00 YorumlaDiğer konusunda 915 cevap paylaştı. Benim sevgilim de oyle. Namaz inanan herkese farz acik kapali fark etmez.
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mi ne güzel Allah kabul etsin.
Diğer konusunda 19,7b cevap paylaştı. ya istedigin gibi yaşamalısın
böyle yapmak istiyorsan böylesin yani bunu kimse değiştiremez..
ben birşey düşünmem acıkcası
saygı duyarım sadece.00 YorumlaAcık olup namaz kılan bır suru kısı var. Gayet normal bence.
00 Yorumla
+1 yılneredeyse herkes dinle yönetiliyor robot gibisiniz. kızım istedigini yap istersen her gün cinsel ilişkiye girip namaz kıl ne farkederki ne farkeder yani? ibadet sana kalmış bir şeydir.
01 Yorumla
Soran+1 yılTabi ki bana kalmis birseydir , ayrica yorumunu hic begenmedim , aksi bir durumu savunur gibisin
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok normal :) Allah kabul etsin. Allahla semin arana kimse giremez. Takma kimseyi
01 Yorumla
Soran+1 yılAmin cumlesinin kabul eylesin.
Namaz kılmanın açığı kapalısı olmaz olmamalı zaten.
00 YorumlaAferin sana ibadetin yapta nasil olursa olsun onemli olan senin niyetin
00 YorumlaNe Şiş yansın ne kebap mantığı , yargılamak bize düşmez , namaz kılman güzel birşey
00 YorumlaDiğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Herkesin dış görünüşü farklı içi inancı görüşü farklı herkesi dış görünüşüne göre yargılamayacaksın
00 YorumlaDiğer konusunda 9,6b cevap paylaştı. kalbın temız se mılletın dediğine bakma sen bıldığını yap
00 Yorumla
+1 yılbir elde kadeh bir elde KUR'AN ne tam kafir olduk ne tam müslüman
00 Yorumla
+1 yılYoo gayet normal bir durum :)
10 Yorumla- Diğer konusunda 58b cevap paylaştı.
+1 yılHarika, din için kapanmaya gerek yok
25 Yorumla- +1 yıl
Din için değil kendi iyiliğin için örtünüyorsun. Dünyada her şeyi yapmakta özgürsün ama ahirette Allah cehenem var diyor. Orada gösterilen yola gideceksin. Ha inanmıyosan o zaman sana şu sözü söyleyebilrim ancak :''Ya İslam'la yükselir, Ya inkarla çürürsün. Bu yol mezarda bitmiyor, gittiğinde görürsün.''
( Necip Fazıl Kısakürek ) - +1 yıl
Saçla ahlak gelmiyor maalesef
- +1 yıl
evet gelmiyor ama dinle ahlak geliyor. Nitekim ;
Hazret-i Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ;
“Ben başka bir maksatla değil, ancak güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim.” (İmâm Mâlik, Muvattâ, Hüsnü’l-hulk, 8) buyurmuştur. - +1 yıl
Resimli ifade yanlışlıkla olmuş kusura bakmayın. Düzeltilebiliyor mu bilemiyorum.
hangi devirdeyiz kim kimin içini biliyor sanki
10 YorumlaBaşı açık olanlar da ibadet edebilir
00 YorumlaNe düşünelim dinine baglisin guzel bisey bu
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes kendinden sorumlu neden olmasin ki,
00 Yorumla Kapanmak başlangıçtır
Kapanmalisin00 Yorumla
+1 yılİyisin daha iyi olabilirsin.
00 YorumlaDiğer konusunda 3,8b cevap paylaştı. bence bir mahsuru yok
10 Yorumla
+1 yılolabilir bazı insanlar öyle
00 Yorumla
+1 yılGayet normal bir şey.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunun neresi tuhaf? Gayet normal bir durum.
00 YorumlaZamanla oda olur ☺
01 Yorumla
Soran+1 yılİstiyorum aslinda ama hakkini verememekten korkuyorum.
+1 yılnamaz borcundur kılabilirsin
00 Yorumla
+1 yılAllah kabul etsin.
10 Yorumla- Diğer konusunda 9,1b cevap paylaştı.
+1 yılBende oyleyim.
00 Yorumla Diğer konusunda 946 cevap paylaştı. Bende öyleyim.
00 Yorumla
+1 yılOlur niye olmasin
00 YorumlaDiğer konusunda 25,7b cevap paylaştı. olabilir
00 Yorumla
+1 yılönemli olan inanç
00 Yorumla
Devamını Gör(42)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi