• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Diyet & Beslenme

Osmanlı devleti nasıl zayıfladı?

osmanlı_torunuyuz
osmanlı_torunuyuz Takip Et
Xper 2 Yaş: 32
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Osmanlı devletı çok iyi gidiyordu, ama sonradan zayıflamıştı ama nasıl zayıfladı?
Osmanlı devleti nasıl zayıfladı?
Nasıl Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Bu içerik tamamen bilgilendirme amaçlı olup, tıbbi tedavi niteliği taşımamaktadır.
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• SchindlersTits
    SchindlersTits Takip Et
    Yoda Yaş: 32
    +1 yıl

Osmanlıyı sadece kendisi yıkmıştır başka hiçbirşey değil.

Avrupalı rönesans ve reformu yaparken, fatihten başka hangi osmanlı padişahı bilime ve sanata önem vermiştir? Oğlu beyazıd denilen adam kendi portresini sattırmış, sarayın içindeki duvar resimlerini günah diye badanalattırmış.

Bilimde ise birçok bilim insanı ve kurumu üzerindeki geliri kesmiştir. Yunanın ve hintin bilimini arapçaya çevirip geliştiren osmanlı durmuştur. Bu olaylardan sonra osmanlı bulunduğu yerden yukarı çıkıyormuş gibi görünse de aslında baş aşağı bir yönde çöküşe gitmektedir. Kanuni devrinde ise bu çöküş hızı belirlenmiş ve osmanlı bir uçurumdan yuvarlanırcasına gitmektedir. Çöküşün kesinleşmesi bu padişah dönemindedir. Bu yüzden kanuni denilen herif faciadır.

Avrupalı coğrafi keşifleri yaptı. Hatta yapmadan önce kolombus diye bir adamın sultana gelip bana gemi verin size yeni yerler kesfedeyim dediği söylenir. Hatta piri reisin o kıtaya gitmeden korsanlık vasıtası ile ele geçirdiği haritalardan bir orta amerika haritası çizdiğini biliyoruz. Bütün bunlara rağmen osmanlı sultanları bu durumu sadece izlemiştir. Sırf bu yüzden birkaç gün içinde osmanlı devleti %70 fakirleşmiştir.

Tabii ekonomideki çöküş ve eğitim sistemindeki çöküş binanın temellerini havaya uçurmak gibi oldu. Önce askeri anlamda ve savaş yoğunluğuyla beraber askeri çöküş yaşandı. Bunun devamında ise toplumsal çöküntüler yaşanmış oldu.

Ama osmanlıda birşey çok iyiydi, o da askeri okullar. O mustafa kemali yetiştirdi. Ve biz bu tek adam sayesinde savaşı kazandık. Biz en büyük artısı budur.

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• KOZMOZ135240
    KOZMOZ135240 Takip Et
    Guru Yaş: 37
    +1 yıl

1 Sebepleri
    1.1 Merkezi Yönetimin Bozulması
    1.2 Ekonominin Bozulması
    1.3 Askeri Sistemin Bozulması
    1.4 Sosyal Alandaki Bozulmalar
    1.5 Eğitim Sisteminin Bozulması
    1.6 Dış Etkenler
    2 Islahatlar
    2.1 Askeri teşkilat
    2.2 III. Selim ve Islahat hareketleri
    3 Gerileme Dönemi Padişahları
    4 Isyanlar ve Savaslar
    4.1 1593–1606 Devlet-i Aliye (Osmanlı)–Avusturya Savaşları
    4.2 İstanbul Antlaşması
    4.3 İç İsyanlar ve Sonuçları
    4.3.1 İstanbul Ayaklanmaları
    4.4 Celali isyanları
    5 Ayrıca bakınız

2
    4 Yorumla
    • osmanlı_torunuyuz
      osmanlı_torunuyuz
      +1 yıl

Teşekkür ederim. Onu bende biliyorum acaba başka bişey olabilir mi

Yorumla
    • KOZMOZ135240
      KOZMOZ135240
      +1 yıl

bu çöküşün nedeni yahut nedenlerini sayıp dökmezden evvel osmanlı'nın bir imparatorluk mu yoksa bir devlet mi olduğuna açıklık getirmek istedim.
      şimdi imparatorluk lafını duyunca hoplayacak zırzopların, alınganlık gösterdikleri asıl konu imparatorluk kelimesinin, empire yani emperyalizmden ileri gelmesindendir. hiç mi age of oynamadım l*n .
      ancak görünen köy kılavuz istemez. uzak asyadan kalkıp da at sırınta avrupaya bir kısrak başı gibi uzanan yayılmacı bir anlayışın tek nedeni at sevgisi değildir elbette. gerçi "atın intikamı" olgusunu da bir reaksiyon bir tepki olarak dillendirmemizin altındaki ata karşı olan içsel bakış da önemlidir. fakat meseleyi fazla sulandırmak istemiyorum.
      osmanlının çöküşünü hazırlayan birinci derecenden etmen bahsolunduğu gibi " ay matbaa çok geç geldi hayatım ondan, ulema karşı çıktı ayol" düşüncesinden ziyadedir.
      bu "kitap okunmadı ondan oldu" oldukça basit bir söylence olarak dillermize pelesenk olmuştur. haklılık payı su götürmezdir elbette.
      osmanlı dön

Yorumla
    • KOZMOZ135240
      KOZMOZ135240
      +1 yıl

osmanlının çöküşünü hazırlayan birinci derecenden etmen bahsolunduğu gibi " ay matbaa çok geç geldi hayatım ondan, ulema karşı çıktı ayol" düşüncesinden ziyadedir.
      bu "kitap okunmadı ondan oldu" oldukça basit bir söylence olarak dillermize pelesenk olmuştur. haklılık payı su götürmezdir elbette.
      osmanlı dönemi sırasında japonyada okur yazarlık oranı % 40 ken, osmanlı'da bu oran %4 tür. cumhuriyetin ilk döneminde okur yazarlık oranı bizde % 10 ken japonyada bu oran % 60 tır. şimdilerde bizde okur yazarlık oranı % 60 üzerinde iken japonyada bu rakam %90 üzerindedir. deme o ki mirim, biz tarih boyunca gözlüğümüzü burnumuzun ucuna takıp pipo içerek kitap okuyan bir kavim olmadık hiç bir zaman.
      evet osmanlıya matbaa çok geç gelmiştir. ama sebebi ulema falan değil. dini kitaplar da satmıyordu o zaman. çünkü okuyan yoktu. böyle bir kitap okuma hevesi yoktu toplumda. bu sebeple matbaaya da ihtiyaç duyulmadı. gerçi bu hattat sektörünün de bu matbaa olayını istihdamın azalması nedeni ile gecikt

Yorumla
    • KOZMOZ135240
      KOZMOZ135240
      +1 yıl

uzak asyadan gelirken topla tüfekle, ilimle irfanla gelmedik elbette, savaş becerilerimizle, geldik. at sürdük, kılıç kuşandık, savaştık. bu da kötü değildir bu da kendince kutsal bir anlayıştır, bunu yadsımıyoruz. ancak türkler teknolojiye sırt çevirdi. sanayileşme ve üretmeye ihtiyaç duymadılar. çünkü savaştılar gittikleri yerleri sömürgeleştirdiler. paralı askeri savaşa sürdüler. savaşlarda kazanılan ganimetlerinle devlet hazinesini güçlendirdiler. gittikleri yerleri böyle sömürgeleştirip vergiye bağlayarak, kılıçla kazanılan zaferin meyvelerini yediler. ama bu arada çok zekice bir iskan politikası geliştirdiler. feth edilen yerdeki yerli halkı katletmeden asimile etmek için o bölgelere yüksek sayıda öz türk insanları yerleştirdiler. çok türk olan yerlere de bu ecnebi kavimleri serpiştirdiler. bu sayede zamanla kültür etkileşimi ile halk ehlilleşmiştir ve isyanlar bu şekilde başlamadan bastırılmıştır. ama turgut özal bunu anlamadı yüzlerce yıllık iskan politikasını unutup, ilk körfe

Yorumla
  • tugbabaspinar
    tugbabaspinar Takip Et
    Xper 4 Yaş: 29
    +1 yıl

1. Ahmet'in getirmiş olduğu ekber erşed sistemi. Şehzadeler sancağa çıkmadı ve tahta geçtiklerinde ise ülkeyi yönetmekte zorlandılar. çünkü tecrübesiz, eğitim almadan tahta geçtiler. (Daha çok sebep var bu bir tanesi)

0
    0 Yorumla
  • EzgKsee
    EzgKsee Takip Et
    Yoda Yaş: 31
    +1 yıl

Çünkü dış dünyayla bağlantılarını kopardılar. Gelişmediler oldukları yerde saydılar. Ama diğer devletler her zaman geliştirdiler kendilerini ve hep ittifak halindeydiler.

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

9

Cevap

53

Cevap

• Gucar
    Gucar Takip Et
    Xper 6 Yaş: 41
    +1 yıl

teknoloji haramdır diyen dinci yobaz yönetici takımı Arap hayranlığını sürdürüp batıya 200 sene sonra o da zorunluluktan yüzünü dönünce artık fetihler ve savaşlar döneminin bitip ganimetlerle hazine dolduğunu kasa boşalınca anlayıncaya kadar Osmanlı bitti.

Osmanlıyı bitiren şey ARAP Hayranlığı ve yobaz zihniyettir. Yenilik yapmak isteyenleri de çıkarları sarsılıyor diye iktidardan indirip sadece orta doğuya araplara odaklandırarak o çok büyük müthiş dedikleri kişileri avrupa ve bilimden vazgeçtiler sonucunda da hala ülkemiz 50 yıl geriden takip ediyor

Ha keza pazartesi de aynısı devam ederse Osmanlıyla kaderimiz aynı olacak.

3
    1 Yorumla
    • CapkiinŞairrr
      CapkiinŞairrr
      +1 yıl

Boş yapma evladım

Yorumla
  • sexyboy0640
    sexyboy0640 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 45 , eic 59%
    +1 yıl

iyice araştırılırsa panslavist akımların etkisinde kalan ülkelerin bağımsızlıklarını istemeleri ya da teknolojiye ayak uyduramaması gibi görünsede 2 neden var! 1 incisi şehrazatların kafes usulü ile büyütülmesi ( sancak sisteminin kaldırılması) en önemli husus osmanlı hiçbir zaman baskıcı bir devlet olmamıştır eğer dilini feth ettiği ülkelere taşısaydı yani tüm toprakları kendi kültürü ile yapılandırıp yenleseydi! şu an avrupalı diye bir kültür yok osmalı kültürü dünyaya hükmediyordu yeni kurulacak tüm ülkelerde bu şekilde kurulacaktı! şu an israilin amerikanın yaptıklarının yarısını Osmanlı yapmalıydı!

1
    0 Yorumla
  • projectmanager
    projectmanager Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31
    +1 yıl

Abdulhamithanı bugün Reise atılan iftiralar gibi atarak yıpratmaya çalışarak tahttan indirdiler. Abdulhamithan 33 yıllık saltanatında kurduğu mükemmel istihbarat ağıyla tek parça toprak kaybetmedi ama o tahttan indikten sonra devlet paramparça oldu.. İşte indirilenlere sorulduğunda "şimdi ne olacak" dediklerinde biz sadece indirdik sonrasını düşünmedik dediler, belgelerde mevcut bunlar.. Sonunu düşünelim ki ülkemizden olmayalım..

6
    19 Yorumla
    • Tugbu
      Tugbu
      +1 yıl

Eig.

Yorumla
    • projectmanager
      projectmanager
      +1 yıl

@Tugbu Teşekkür ederim :)

Yorumla
    • masiporomi06
      masiporomi06
      +1 yıl

8 Haziran 2015 de İngiliz ve onların uşakları gazetelerde manşet olarak, Sultan düştü diye yazdılar Erdoğanın Attan düştüğü resmi göstererek. 3. Abdulhamit olarak biliyorlar. Tahtından oldu diye manşet attılar. ingilizleri sevindirdiğiniz zaman bilin ki, vatanınız elden gidiyor. Yarın lütfen ingilizleri ve içimizdeki ingilizleri sevindirmeyelim. 100 yıllık ezik Türkiye 2023 de tam egemen olacak. oylarımızı ona göre verelim.

Yorumla
    • projectmanager
      projectmanager
      +1 yıl

@masiporomi06 birde son 1000 yılın Selahaddini son durakta haçlılar tarafından durduruldu dediler onuda göz ardı etmemek gerekir e tabi birde tel avivde havaya atılan havai fişekleri ve israilin bayram gibi çoşkulu kutlamasını..

Yorumla
    • masiporomi06
      masiporomi06
      +1 yıl

Kesinlikle katılıyorum. Ahmet Davutoğlu bunu da belirtiyor mitinglerinde ama, genç arkadaşlarımız pek siyaset haberi izlemiyor. mitingleri dinlemiyor. Sonra da tu kaka diye hainlerin istedikleri algıyla oylarını ziyan ediyorlar. İnşallah bir kaçına faydamız olur. Sevgiler.

Yorumla
    • projectmanager
      projectmanager
      +1 yıl

@masiporomi06 gençler bilinçsiz ve okumuyor. Bende yaşamadım hamdolsun ama okuyorum, bilmek zorundayız

Yorumla
    • masiporomi06
      masiporomi06
      +1 yıl

onların bu Erdoğan düşmanlığının Türkiye düşmanlığı olarak geri döneceğini düşünmemeleri beni çok üzüyor. Vatan elden gidecek beyler vatan...

Yorumla
    • projectmanager
      projectmanager
      +1 yıl

@masiporomi06 anlasalar kardeşim keşke, dış ülkelerin nasıl saldırdığını bir görseler, ayağa kalkmışken diz çökmemizi isteyenleri bir görseler..

Yorumla
    • masiporomi06
      masiporomi06
      +1 yıl

İnşallah yarın oyunlar OYumuzla bozulacak.

Yorumla
    • projectmanager
      projectmanager
      +1 yıl

@masiporomi06 İnşallah kardeşim

Yorumla
    • masiporomi06
      masiporomi06
      +1 yıl

a haberde yazbozu izlemek lazım.

Yorumla
    • projectmanager
      projectmanager
      +1 yıl

@masiporomi06 valla samanyolu dısında kımı ızlese er gec dogruyu bulur ınsanlar

Yorumla
    • masiporomi06
      masiporomi06
      +1 yıl

1 Kasımdan sonra onların inine de girilecek...

Yorumla
    • projectmanager
      projectmanager
      +1 yıl

@masiporomi06 geç kaldık ama artık tüm terör örgütlerini silip süpürmek zorundayız devlet şu an pkk nın ana üslerini ve geçiş noktalarını %100 ele geçirdi artık oralara kalekollar yapmalı ve tekrar yuvalanmaları engellenmeli

Yorumla
    • masiporomi06
      masiporomi06
      +1 yıl

Baraj yapılıyordu baraj çözümün alasıydı. inler ve geçiş yolları sular altında kalacaktı. terör tekrar niye hortladı " Devlet askeri baraj yapıyor, barış süreci bitmiştir" diye eylemlere başladı adiler.

Yorumla
    • projectmanager
      projectmanager
      +1 yıl

@masiporomi06 valla kendileri sectiler şimdide inim inim inliyorlar bu kışı çıkarabilecekleri ne sığınakları kaldı ne gıdaları ne mühimmatları.. Operasyonlarda sürecek bunlar baharı göremiycekler bahar bizim baharımız olacak Allahın izniyle

Yorumla
    • masiporomi06
      masiporomi06
      +1 yıl

İnşallah yarın bu saatlerde Tek Başına, İş Başına...

Yorumla
    • projectmanager
      projectmanager
      +1 yıl

@masiporomi06 o zaman #HaydiBismillah :)

Yorumla
    • _Captan_42
      _Captan_42
      +1 yıl

Kardes Dogru Tesbih Adamsin 😄

Yorumla
  • TürkGencii
    TürkGencii Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35
    +1 yıl

Dini boyuta çeken bir çok tarihçi ve dinden uzaklaştıgını öne süren bir çok din adamı bulunmaktadır. Gerçek şudurki gerçegi allahtan başkasını tam anlamıyla bilemez. Ama şunu bize göstermektedir. Herşeyin bir sonu var :) Devlet-i Osmaniye nin bile sonu olduguna göre.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Tek bir neden yok. Kırılma noktalarından biri Şehzade Mustafa katli, diğeri ise Genç Osman'a yapılan darbe.

Fatih döneminden itibaren donanmaya çok önem verildi ve Piri Reis, Barbaros Hayreddin, Turgut Reis gibi denizciler yetiştirildi. Çünkü Fatih'in hedefi önce Roma, sonra İspanya daha sonra da yeni dünyaydı. Fakat Sultan 2. Selim tahta geçtiğinde kendisine yakınlığı olan ve denizcilikle alakası olmayan Müezzinzade Ali Paşa'yı Kaptanı Deryalığa getirdi.

Böylece İnebahtı Savaşı'nda o dönemden beri yetiştirilmiş bir çok denizci üstadını kaybettik ve donanma olarak zayıf düşünce tamamen kara ordusu olmaya yöneldik. Denize hükmetmesini bilmeyen devlet, er ya da geç çöker.

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ek olarak 2. Selim'in sadece en büyük çocuk sancağa gider kuralı ve padişahların sefere çıkmaması devletin ciddi yaralar almasına sebebiyet verdi.

Yorumla
  • xazzz
    xazzz Takip Et
    Xper 5 Yaş: 42
    +1 yıl

tam da bununla ilgili bir kitap özeti okuyordum linkini veriyim müsaitsen okursun,
    kitapkulubu.me/.../#more-324

1
    2 Yorumla
    • osmanlı_torunuyuz
      osmanlı_torunuyuz
      +1 yıl

Çok teşekkür ederim

Yorumla
    • xazzz
      xazzz
      +1 yıl

rica ederim, çok üzücü olaylar osmanlıyı zayıflatan namussuz yeniçeriler ve hükmün kadınlara geçmesi olarak özetlenebilir

Yorumla
  • masiporomi06
    masiporomi06 Takip Et
    Guru Yaş: 56 , eic 34%
    +1 yıl
    Diyet & Beslenme konusunda 2,8b cevap paylaştı.

İngilizler sayesinde. Bu gün de Türkiye için aynı şeyler düşünülüyor işte. Erdoğanın attan düşmesi, sultan düştü diye manşetler çıkıyor. Sultan Erdoğan, At ise Türkiye... Yarınlar için, yarın doğru seçim...

4
    6 Yorumla
    • HolyHimeros
      HolyHimeros
      +1 yıl

Ne diyon la :D

Yorumla
    • masiporomi06
      masiporomi06
      +1 yıl

@HolyHimeros Anladığın dilden izah etmemi ister misin l*n?

Yorumla
    • HolyHimeros
      HolyHimeros
      +1 yıl

Çok iyi olur :)

Yorumla
    • masiporomi06
      masiporomi06
      +1 yıl

@HolyHimeros efendice yorumları oku da biraz beynine bilgi sokuştur. kendinden büyüklere la, lu diye konuşmayı da bırak.

Yorumla
    • HolyHimeros
      HolyHimeros
      +1 yıl

Yorumlar boş teoremlerle dolular. Sende Siyaset bilimi, avrupa tarihi, bilim tarihi, felsefe, yönetim bilimi, antropoloji ve sosyoloji oku. Aptal bir diktatörün ülkeyi iyiye götürdüğü gibi son derece akılsız şeylere inanmazsınız belki. Büyürken bunları okuyup büyümediğiniz içindir belki kaybınız. At tasviriniz çok komik çünkü

Yorumla
    • masiporomi06
      masiporomi06
      +1 yıl

@HolyHimeros bakar mısın
      https://www.youtube.com/watch?v=44MSVQRVSTc

Yorumla
  • qReyToN
    qReyToN Takip Et
    Yoda Yaş: 29
    +1 yıl

Osmanlının içinde yaşayan para için ülkesini satacak şeferefsizler olduğu için zayıfladı şimdi de halen bunu yapan kişiler var hatta birisi şu an bir partinin genel başkanı ismini vermiyeceğim ona göre akıllıca oy kullanıp osmanlı gibi bir düşüş daha yaşamayalım yoksa bırak ortadoğuyu anadolu bile gidecek elimizden...

0
    0 Yorumla
  • seyyah
    seyyah Takip Et
    Guru Yaş: 109
    +1 yıl

Avrupa'daki gelişmelerin iyi okunamaması.
    Merkezi otoritenin sarsılması.
    Devletin doğal sınırlarına ulaşması.
    Beşik ulemalığı sistemi.
    Medrese sistemindeki bozulmalar.
    Tanzimatla birlikte ortaya çıkan çift başlı sistem.
    Kaybedilen savaşlar yüzünden gelirlerin düşmesi.
    Coğrafi keşiflere önem verilmemesi ve keşifler yoluyla ticaret yollarının değişmesi vs vs pek çok şey söylenebilir.

0
    0 Yorumla
  • xcrax_Ahmetyigit
    xcrax_Ahmetyigit Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 64%
    +1 yıl

Çünkü Avrupa'da olan gelişmelere gavur malı olarak baktığımızdan biz daha gerilemeye başladık Lale devrinde o kadar güzel çalışmalar oldu ki eğer ki o devirdeki yapılan çalışmalar yıkılıp yakılmasaydı bizlerde en az Avrupa kadar ileri gidebilirdik.

0
    0 Yorumla
  • Tugbu
    Tugbu Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 44%
    +1 yıl

Bugun nasıl erdogan a yukleniliyorsa ozamanda abdulhamide yuklenildi icerden cokertmeye çalıştılar. Bir söz var hani kötülük içerden olunca kapı kilit tutmaz.

1
    1 Yorumla
    • _Captan_42
      _Captan_42
      +1 yıl

Helal bacim adamsin Adam

Yorumla
  • İffetlimuvahhid
    İffetlimuvahhid Takip Et
    Yoda Yaş: 33
    +1 yıl

Osmanlı Devlet ALLAH'ın emirlerine yüz çevirdi ve yasaklarını uygulamaya devam etti insanları katletti , yurtlarından çıkardı müslümanları katletti toprak için ALLAH belasını verdi :D

1
    1 Yorumla
    • _Captan_42
      _Captan_42
      +1 yıl

ya cakali osmanli devleti uckuruna duskun bir devlet deildi birkere Tarihini iyi oku gel bura

Yorumla
  • YasinSHN
    YasinSHN Takip Et
    Yoda Yaş: 30
    +1 yıl
    Diyet & Beslenme konusunda 633 cevap paylaştı.

Bu yüzden tarih dersini hiç sevmem osmanlının çöküşünü okumak içime oturuyor Dünyanın korktugu Osmanlının torunlarıyız 90 yıldır bir baltaya sap olamadık üzülüyorum.

0
    0 Yorumla
  • Neskaptrec
    Neskaptrec Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Bir çok nedeni var kardeşim onu buradan öğrenmen çok zor. En büyük nedenleri tek elden yönetilmesi, bir kişinin yanlışlarının tüm devlete mal edilmesi, devletken imparatorluk olması, batıya yöneliş hareketleri

0
    0 Yorumla
  • psksebahattin
    psksebahattin Takip Et
    Guru Yaş: 36
    +1 yıl
    Diyet & Beslenme konusunda 3,3b cevap paylaştı.

osmanli bir din devletiydi ve çok güçlüydü dışarıdan yıkılma şansı yoktu tek yol din i yalanlarla hurafelerle karıştırıp iç yapısını çökerttiler sonrasında zaten belli

1
    0 Yorumla
  • karakartal97
    karakartal97 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 28
    +1 yıl

İcerdeki cikarcilar yuzunden adam kayirmalar haksizliklar adaletsizlikler oldu her seyi padisahtan bilip ulkeye saldirdilar. Sonuc olarak guvensizlik meydana geldi. O da buyuk bir binanin cokusu gibi yikildi

0
    0 Yorumla
  • Fransuva
    Fransuva Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 35%
    +1 yıl

içimizdeki avrupanın yetiştirdiği alçakların devletin birimlerini ele geçirmesiyle zayıfladı

1
    0 Yorumla
  • SeynSeynn
    SeynSeynn Takip Et
    Bilge Yaş: 29 , eic 32%
    +1 yıl

Bastırılamayacak derecede isyanlar, iç karışıklıklar ve otoritenin zayıflaması bitirdi.

1
    0 Yorumla
  • Zorbeq
    Zorbeq Takip Et
    Bilge Yaş: 33
    +1 yıl
    Diyet & Beslenme konusunda 1,6b cevap paylaştı.

Doğruluğu tartışmaya açık olmakla birlikte benim düşüncem Gelişen teknelojiye ayak uyduramamasını diğer Ülkelerin fark etmiş olmasi

1
    0 Yorumla
  • iskoc_hakem
    iskoc_hakem Takip Et
    Master Yaş: 39
    +1 yıl
    Diyet & Beslenme konusunda 6,2b cevap paylaştı.

Bence tek neden asiri buyume. Tum dunyayi ele gecirmek nedir.

1
    0 Yorumla
  • Observer
    Observer Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 35%
    +1 yıl

Teknolojiyi takip etmemek ve mali düzenin coğrafi keşifler ilr bozulması.

0
    0 Yorumla
  • Kerem80
    Kerem80 Takip Et
    Bilge Yaş: 45
    +1 yıl
    Diyet & Beslenme konusunda 418 cevap paylaştı.

II. Abdülhamit dönemini okumanız gerekir, şu an olduğu gibi siyonist düşüncenin oyununa gelenler yüzünden zayıfladı, zamanın Ali Suavi leri şimdi de Türkiye'yi zayıflatma peşinde.

0
    0 Yorumla
  • sacooo
    sacooo Takip Et
    Yoda Yaş: 33
    +1 yıl
    Diyet & Beslenme konusunda 1,6b cevap paylaştı.

Uçkur derdine dustuklerinden dolayı etraflarında donen entrikaları anlayamadilar sonuç kaçınılmaz son..

0
    0 Yorumla
  • Bakırköylüm
    Bakırköylüm Takip Et
    Guru Yaş: 30
    +1 yıl

İçten Böldü Hainler Zaten 17. Yüzyıl Sonrası Bilimde Çok Geride Kalmıştık.
    #Bakırköylüm

1
    0 Yorumla
  • brokenhome
    brokenhome Takip Et
    Yoda Yaş: 36
    +1 yıl

fitness salonuna yazıldı ve günlerce diyet yaptı :D işte osmanlı böyle zayıfladı :D

0
    0 Yorumla
  • _-_JoKeR_-_
    _-_JoKeR_-_ Takip Et
    Master Yaş: 30
    +1 yıl
    Diyet & Beslenme konusunda 12,4b cevap paylaştı.

Düşman çoktu, etnik yapı fazlaydı , ihanetler oldu , dayanamadı

1
    0 Yorumla
  • SezaiY
    SezaiY Takip Et
    Guru Yaş: 29
    +1 yıl
    Diyet & Beslenme konusunda 6,7b cevap paylaştı.

bilimden uzaklaşmak en temel sebep bence adamlar makinalı ile savaşırken biz 5-6 mermi sıktıktan sonra tuutukluk yapan tüfeklerle savaşıyorduk

0
    0 Yorumla
  • Realistic13
    Realistic13 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 29
    +1 yıl

Torpil sistemi geldi ve yuzumuze gulup arkamzdan...

0
    1 Yorumla
    • CortezBauer
      CortezBauer
      +1 yıl

Arkanızdan. ..

Yorumla
  • niligves
    niligves Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30
    +1 yıl

ilk olarak karbonhidartı hayatından çıkardı.. sebze ağırlıklı beslenmeye başladı, ve zayıfladı.. sizde deneyebilirsiniz, işe yaradığını göreceksiniz.

0
    0 Yorumla
  • TamBirPic
    TamBirPic Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32
    +1 yıl

bence islamiyeti kabul etmeleri yıkıma götürmüş olma olasılıgı yüksek

0
    0 Yorumla
  • _Captan_42
    _Captan_42 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30
    +1 yıl

Nasil zayifladi Osmanliyi icerden zayiflattilar Osmanli 2 Die Bir Kitap Var oku kardesim herseyi Harfine kadar yaziyor Osmanliyi Iyi Anlatiyor

0
    0 Yorumla
  • Aykut001
    Aykut001 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31
    +1 yıl

Spor yaptı :P
    İlla bir kadın yüzündendir neden olacak

0
    0 Yorumla
  • AlexNed
    AlexNed Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36
    +1 yıl

Kader diyelim. Bir gün Amerika da sönecektir. Emin ol.

0
    0 Yorumla
  • umtakblt
    umtakblt Takip Et
    Master Yaş: 31
    +1 yıl

gavurların işi gavurlar yaptı. zayıflattı.

2
    0 Yorumla
  • Askiyasamak u
    Askiyasamak Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 69%
    +1 yıl
    Diyet & Beslenme konusunda 5,6b cevap paylaştı.

yenilige ayak uyduramadigindan zayifladi

1
    0 Yorumla
  • izgimer3
    izgimer3 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    +1 yıl

Karı yüzünden!!! (Ciddi)

1
    0 Yorumla
  • KetçaplıBrokoli
    KetçaplıBrokoli Takip Et
    Master Yaş: 32
    +1 yıl
    Diyet & Beslenme konusunda 8,6b cevap paylaştı.

Yozlaşma ve ilme. verilen değerin azalması.

2
    0 Yorumla
  • NadiaLB
    NadiaLB Takip Et
    +1 yıl

avratlar saolsun korkun la bizden

0
    1 Yorumla
    • CortezBauer
      CortezBauer
      +1 yıl

Korkuyom

Yorumla
  • yarenbirsen
    yarenbirsen Takip Et
    Master Yaş: 31
    +1 yıl
    Diyet & Beslenme konusunda 14b cevap paylaştı.

yavaş yavaş isyanlar dış devletler vs etkisi.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

nicke bak soruya bak, tam bir gerizekalı sorusu

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Sen nasıl osmanlı torunusun ya ldskfgfş

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Bunlar hep hürrem. İç işlerinden dolayı

0
    0 Yorumla
  • Imlucifer
    Imlucifer Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

biraz google it bu soruları google it

0
    0 Yorumla
  • RuudRoll
    RuudRoll Takip Et
    Yoda Yaş: 35
    +1 yıl

Kanuninin Hürrem sevdası :(

0
    0 Yorumla
  • rakciserpil
    rakciserpil Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29
    +1 yıl
    Diyet & Beslenme konusunda 358 cevap paylaştı.

Dukan diyeti yapmıştır

0
    0 Yorumla
  • bunasiladam
    bunasiladam Takip Et
    Master Yaş: 36
    +1 yıl

Devsirmeelrr maf etti bizi

0
    0 Yorumla
  • c-pasali
    c-pasali Takip Et
    Xper 6 Yaş: 51
    +1 yıl
    Diyet & Beslenme konusunda 321 cevap paylaştı.

uçkuruna kurban gitti

0
    0 Yorumla
  • Aydınlı009
    Aydınlı009 Takip Et
    Master Yaş: 34
    +1 yıl
    Diyet & Beslenme konusunda 17,7b cevap paylaştı.

Fındık tarlaları yüzünden.

0
    0 Yorumla
  • DoubleTapper
    DoubleTapper Takip Et
    +1 yıl

osm zayıflamadı avrupa güçlendi..

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Maç mı oğlum bu ne biçim soru bu :-D

0
    0 Yorumla
  • MeProYouKro
    MeProYouKro Takip Et
    Xper 4 Yaş: 28
    +1 yıl

yeteneksiz padişahlar.
    ve taht istegi

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Az yemiş spor yapmis.

0
    0 Yorumla
  • clivebarkers
    clivebarkers Takip Et
    Xper 7 Yaş: 41
    +1 yıl
    Diyet & Beslenme konusunda 328 cevap paylaştı.

Birçok sebep vardı.

0
    0 Yorumla
  • SarışınHukukçu
    SarışınHukukçu Takip Et
    Master Yaş: 36
    +1 yıl
    Diyet & Beslenme konusunda 8,8b cevap paylaştı.

Zevku sefa

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Detox tea.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

haramda kadın kalmadıgı için zayıfladı

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

siyasi otorite azalması

0
    0 Yorumla
  • mltmksy
    mltmksy Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31
    +1 yıl
    Diyet & Beslenme konusunda 557 cevap paylaştı.

diyetle

0
    0 Yorumla
  • MonaRozaM
    MonaRozaM Takip Et
    Xper 3 Yaş: 33
    +1 yıl

Ya bir git ya

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

kaypak paşalardan

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (2)
Devamını Gör(47)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Diyet & Beslenme > Sorular > Osmanlı devleti nasıl zayıfladı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Osmanlı Devleti neden yıkıldı? 5 cevap verildi
Osmanlı neden çöktü? 9 cevap verildi
Size göre Osmanlı neden çöktü? 25 cevap verildi
Osmanli neden yıkıldı? 7 cevap verildi
Osmanlı neden yıkıldı? 14 cevap verildi
Osmanlı neden yıkıldı? 9 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • ChatGPT'nin Dünya Kupası tahminleri için ne diyorsunuz? Sizce Kupayı hangi takım alır?
  • Evli bir kadın iş hayatına atılırsa değişir mi?
  • Fazla kilolu olmama rağmen kadınlar neden bana ilgi gösteriyor?
  • En sevdiğiniz çorba nedir?
  • Senin için dürüstlük mü, sadakat mi daha önemli?
  • Bebekler selam 💅💗 en sevdiğiniz rengi tahmin edeyim mi?
  • Sıcak havalarda araba mı yoksa motor mu en iyi tercihtir?
  • Dağa çıkınca her tarafım kelebek oluyor, siz de doğada böyle huzur buluyor musunuz?
  • Terbiye ne zaman verilir?
  • Sevdiceğin sana bu şekilde bir kahvaltı hazırlamış ne düşünürsün?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨