Kedi besleyen arkadaşlarım?
İran kedisi almak istiyorum. Bakımı zor mudur? Çok tüy döker mi? Bilgisin olan? link
İran kedisi almak istiyorum. Bakımı zor mudur? Çok tüy döker mi? Bilgisin olan? link
İran kedisi almanı tavsiye etmem. Çünkü İran kedileri tembeldir.. Hoplayıp, zıplayıp oyun oynamazlar. Bütün gün tembel tembel yatıp, sadece kendilerini sevdirirler. İran kedileri çok sevimlidir görünüş itibariyle ama bir süre sonra sıkılıcağını düşünüyorum. Çünkü yiyip içip yatmayı seven bir özelliğe sahiptir. Hatta farkında olmayıp üstüne otursan ses bile çıkarmadan ölür yani o derece tembel. Bakımı da zor. Zaten çok tüylü bir kedi olduğu için sürekli tüylerini kestirip sürekli taraman gerekicek. Birde onların gözleri çok hassastır. Ya sürekli sulanır yada sürekli çapaklanır. Nerdeyse her gün gözlerini temizlemen gerekebilir.
Zaten annem tembel oldugu ıcın ıstıyor heryerı tırmalayan kedılerden olmadıgı ıcın.. gereklı bakımı yaparım zaten ben
senşn kedşnşn cşnsş ne :D
cinsi :D
İran kedisi çok tüy dökmüyor yine de çok rahatsız olursan tüy aşısı yaptırırsın hayvan beslemek dünyanın en güzel şeylerinden biri bence sana pozitif enerji veriyor yalnızlığını paylaşıyor ve o sevimli şeylere elinden gelen şekilde bakıp ev sahibi yapıyorsun tüm bu duygular çok güzel ama pet shoplardan hayvan alınmasını çok doğru bulmuyorum :)
Bu kediciğimiz İrandan gelecek daha doğrusu ben almayacağım bir tanıdığımız getirecek bize.. Tüy dökmemesi hoşuma gitti. Ben hayvanları cok severim horozundan tutta kurbağasına kadar küçüklüğümde hep besledim 6 seneye kadar bir Alman kurdum vardı 5 sene baktık bir gun saldık dışarı zehirlemişler Allah belalarını versin. Ondan sonra hiç bi hayvana bakmadım..
aminn:/ peki teşekkürler
Kedinin bütün istediği sıcak bir oda, kaliteli bir mama, taze bir su, eğer bahçeniz yoksa bir kedi kumu tuvaleti, birkaç da oyuncak... Bakımı çok kolay, hatta hiç bakım istemez o :) Her yıl karma aşısını yaptıracaksınız, hepsi bu. Tüy dökerse de süpürün artık, o kadarlık olacak
o kadar süpürürümde cok dökmesını ıstemıyorum :D
İran kedisi çok dökmez galiba, bizim Ankara kedisi yazları bayağı döküyor. Olacak o kadar :)
şeriatçı olur lan o
haha :D
Cevap
12Cevap
Her kediinin taranma ihtiyacı ırkının özelliklerine göre farklılık gösterir. Tüy bakımı ile uğrasamam diyosan en az tüy döken ve taranma gerektirmeyen ırkları arastırabilirsin. Bu arada kedi almak için petshoptan almana gerek yok.Barınaklar ve pansiyonlar sahiplenilmeyi bekleyen ırk kedilerle dolu.
tesekkurler
kedi tüyü için roll on lar var bütün tüylerini topluyo bakımı zor değil eğer kısırlaştırırsın dişi yada erkek farketmez etrafı kokutmaz :) umarım yardımcı olabilirmisimdir bende de main cone cinsi va çok tüylü:)
tesekkur ederımm :))) evet o cins cok tuylu
Hergün gözlerindeki akıntılarını temizleyeceksin, birde uzun tüylü olduklarından taraman gerekli. Birbirine dolanıyor tüyleri. Kısa tüylü diğer kedilere göre bakımı daha zordur
Vazgeçtim :D
Ama çoook tatlılar söyleyeyim:) hala vazgeçmekte kararlımısın:)
Evet :D annem istemez
Şu arkadaşlık talebime bakarsan başka bir konu başlığın hakkında yorum yapmak istiyorum. Polemik meselesi olsun istemem
Ben besliyorum.. mukrmmel bir hayvan.. cok titixim bnde dogru durust tuyu bile dokulmuyor.. birde diger hayvanlar gibi kokmuyo posligi bile.. cok sadik gun boyu pesimde dolasiyo.. heleki uzgun gorsun dibimde bitiyo.. kesinlikle beslemelisin.. iran kedisi dogru bir secim..
belirli aman dilimlerinde her kedi tüy döker önemli olan o tüyleri yutmamak. kedi bakımı kolaydır zaten bir tek kum temizleme olayı kötü kokudan duramıyosun gaz maskesi farzdır :D
ben kıldan tüyden nefret ederim hele yutarsam varya aman Allah'ım çıldırıyorum. Bir kere kuzenlerimdeyken onun yavru golden'ı vardı tüyünü yuttum hayvanın midemi yıkatacaktım cok tiksiniyorumm..
ne yaparsan yap o tüyler dökülüyor ama bilgin olsun her kedinin sorunudur bu
dogru .s
Kedi döker yani bu tüylü hayvandır. Köpekde kuşta kedide döker. Mevsimine ve çiftleşme dönemine göre bu fazla olabiliyor.
Amaan döksün kırılan tekrar alınırda tüy olayı aklıma takıldı :S
Tüyün önüne geçmek zor. Günde iki kez tüylerini tarayacaksın. İstediğin iran kedisi de shortair olmadığından tüy durumu zor. Kediler ve köpekler hakkında sormak istediğin başka bir şey varsa sorabilirsin. Evcil hayvanlarla baya ilgiliyim. (Kaplumbağa, İguana, Kuş, Kedi, Ördek beslemiş bulunmaktayım :) )
peki büyümeyen küçük köpekler oluyor ya onları giydiriyorlar. Bildiğin uygun cinsler var mı?
pinscherı biliyorum :) pug'a bakayım o zmannn
baktım evet cok şiirin
Biliyormusun bı ara alıyorduk annem ıstemedı:D
ben daha öncesinde alman kurdu beslemiştim bu ufaklıkla uğraşırım :D
bende tekir var bitane, iran kedisi hiç beslemedim, hiç besleyen birini de tanımıyorum ama çok ince ve uzun tüyleri var bunların, çok tüy dökerler o yüzden, sürekli fırçalaman falan gerekir
okudum onu düzenlii taramak gerekiyormuş
ben tam bilmiyorum ancak tüy dökmeyen bir kedi cinsi vardı galiba onu araştırıp bul :)
peki sağoll...
Biraz zor tüğ döksün nolcakki temizlersin al bence :)
Bakıcaz artıkk
Benim vardı iran kedisi pekte sevimli bir hayvan değildi acıkmadıkça sevdirmez kendisini sürekli yatar ve evden kaçmak için hertür yola başvurur.
Tembel hayvanlar sanırım öyle duymuştumm
Siyamlarda güzel aslında
Gunluk bakimlarini yap, sevdigini mamayla besle ve ilgi istedigi zaman karsilik ver.
aynen:)
Kolay kolay, tuy dokulmesine karsi haplari var pire olmasin diye de tasma. Guzel sey kedi beslemek.
Bak sevindim simdi tüy konusuna:))
:D
bende çok kedi beslemek istiyorum merak ediyorum yorumları.bide çok pahalımıdır acaba ?
400lira falan
400 çokmuş ya 200 250 olsaydı hemen alırdım :D ama çok tatlı hayvan tüylü olması hoşuma gidiyo benim :D
Belki daha ucuza bulabilirsinn:))
ben erkek alıyım sen dişi al sonra bi sonraki martta bunları çiftleştiriz daha iyi olur :D
haha düz mantık:DDD
ekonomimizi düşünmek zorundayız ama di mi :D:D
haha tabııı :D
Arkadaşlar elimde 2 haftalık iran kedisi var 4 adet 2 ay sonra satmayı düşünüyorum. fiyat olarak tanesini 1300 tl olarak düşünüyorum bilginiz olsun
Kedi işi sakat ablacım. Git bi' sevgili edin kendine boşver kediyi falan.
Yok kedi iyi uysaldır :D en azından evcil :D
Tamam sevgilini eve çağır o da evcil olur. A-aa
Sevgilim yok sorun orda: D
Neyse konu uzayacak. Ben gidiyorum ya.
peki .
severim ama besleyemem
Bende tedirginim biraz zordur falan
bakımı zor
pekii tesekkurler
çok tatlı bu ya :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar