Arkadaşlar kedi almak istiyorum. Ama kafamda bazı sorular var. Öncelikle 4 yıl kuş beslemiş biriyim muhabbet kuşu ve beslerken çok sıkıldım son zamanlarda bakımını aksattım. Yani soğudum bir süre sonra kuştan çünkü beklentilerimi karşılamıyordu sarılamıyor sevemiyordum. Belki bu yüzden bakımı zor geldi. Hayatım boyunca kedi ya da köpek istedim ve şimdi yine kedi duygularım kabardı. Almak istiyorum ailem kuşa bakamadın kediye nasıl bakıcaksın diyerek izin vermiyolar. Bende düşündüm eziyet çektirmekte istemiyorum. Sizce kuşa bakamayan biri olarak kediye hiç mi bakamam?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen kediye bakıyorum mesela. Bernimki iran. Becerirsin. maddiyat önemli tabii. maması sütü kesin olacak. ve evde bakacağın için bir leğen lazım ve onun için özel kum.10 tl kumlar. mamada gidip marketlerden alma. mamacıya git var orada 6 tlye 8 tl ye. karışıkmı etlimi ne istersen. birde şöyle bir şey var. kedinin tüğleri uzayınca kestireceksin. iç parazit dış parazit aşıları kesin olacak. ve diğer aşılar. kediyi koruyacaksın hasta olmayacak. gözü aktığında burnu kirlendiğinde temizleyeceksin. bir de sokaktan alma derim. çünkü hırçın oluyorlar. evine mahvederler. hem çok sırnaşık olma ihtimali hemde çok sinirli olma ihtimali var. herşeyi tırmalarlar. evinde düzgün eşya bırakmazlar. ama bulursan sessizini bul. çiftleşme var tabii. onun yavrularınada bakacaksın
014 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl. ama bizimki daha önce doğurduğu için kısırlaştırdık. çünkü ev kedisi. kimseyi beğenmiyor. nazlı yani. adıda nazlı zaten :) Kısırlaştırmak istiyorsanda sana 200-300'e patlar. sonra kedinin taranması var. tırnak kesimi var. taranmasını sen yapacaksın. tırnağıda traş edildiğinde kestir. ama evdeyken kulağını temizleyeceksin. iltihap ve mikrop kapar. sonra yıkama işlemi var. sakın kendin yıkama. bunları alırsan diye söylüyorum. sen götür tıraş ettir. yanında zaten aynı paraya yapıyorlar bedavaya. antalyada 60 tl hepsi. Ve kedin için eğlenceli oyuncaklar lazım. eğer hareketli bir şey alacaksan. oyuncağı. tırmayalacağı bir şeyler olmalı ki eve zarara vermesin. ama biz. eski halı var onu dürdük onu tırmalıyor. ve
Cevap sahibi+1 yılkedine çok özen gösterceksen özel yatak. özel mamalık alabilirsin. bunlar süs. yoksa yani tasa koyupda verebilirsin. ayrıca kedinin tabağına fazla mama koyma. ne çok kilo alsın nede çok zayıf olsun. orta. ve ççok koyarsan bayatlar yemez. atmak zorunda kalırsın. ama böyle durumda atmaa tabii. sokak kedileri yiyior. arasına karıştır taze mamayla. öyle işte. kedi bakmak zormudur dersen maddiyat önemli. ama değer. benimki şu an yanımda sol kolumun orada oturuyor.:)) Ve yavru alma derim. bakımı zor. basarsın filan. direkt büyük al ;)
Cevap sahibi+1 yılAlttan başla okumaya. Almıyor bu kadar uzununu o yüzden parça parça attım
- +1 yıl
Çok güzel bir açıklama olmuş merak ettiğim her şey var içinde cidden :D sağol bunu yazmaya zaman ayırdığın için :D iran kedileri çok güzel oluyo yaaa neyse biraz özen istiyo ama alışırsan kolay gibi büyük alırsam bana alışmaz diye korkuyorum o yüzden küçükken alıyım diyorum hem fazla hırçın olmaz sen ne dersin bu konuda
Cevap sahibi+1 yılÖncelikle rica ederim. Hayvanseverlerle konuşmak beni mutlu ediyor. Şimdi kediye yaklaşım çok önemli. ben 2-3 yaşlarında aldım benimkini. Benden korkmuyor ama sırnaşık değil. Kucağına aldığında sıkılır kaçar. Bu birazda türüne cinsine bağlı bir durum. Tabii ki küçükten alırsan daha iyi olur ama. Yaklaşımın iyi olursa büyüğü küçüğü fark etmez. Birde kediler şöyle türü neyse küçüktede büyüktede hep hırçın olur. Tekir görüyorum mesela yavrusu acaip hırçın. Ama küçük alırsan kediyi ona iyi davranman lazım. Tuvalet eğitimi vermen lazım. Davranış eğitimi vermen lazım. Hani o yüzden direkt daha önce evde yaşamış bir kedi alırsan senin için iyi olur. Eğitimini almış bir kedi olur. Ortalığa yapmaz çişini, kakasını. Ve en önemlisi sen yemek yerken sana sırnaşmamalı. Kendi tabağında yemesi gerektiğini bilmeli.
Cevap sahibi+1 yılHaha var tabii. Benim çok sevdiğim british blue shorthair cinsi kediler. Çok egoludur bunlar :D Ama hem sevimli hem de çoğunlukla sırnaşıktır :D Birde siyamlar var. Onlar tam bir manyak. Hiç korkmuyorlar. Sırnaşık bunlarda. Kazenimde var. Kapıların üstüne bile çıkıyor :D onun dışında van kedisi alabilirsin. onlar daha iyiler. ne sudan kaçarlar ne sorun çıkarırlar. Ankara kedisi, birman olabilir. siyamlar çok akıllıdır. onu söyliyeyim ve oyuncudur. bu söylediklerimin hepsi oyuncu zaten :D
Cevap sahibi+1 yılBen küçükken evcil hayvanım olsun isterdim. İşte sonra kedi aldık. Ondan sonra araştırayım dedim kedileri. Öyle kaldı aklımda. Ama bahçen filan varsa köepkde olur sana :D Kuzenimin var işte siyam. Kapıların üstüne çıkıyor. Bursada yaşıyor. kuzenim. baya dağlık bir yerde evi. çıkıyor canım öbür yanına düşücek sanıyorsun. ağzın yüreğine geliyor resmen. tam bir deli yani. televizyonun üstüne çıkıyor filan. pek isen satın mı alacaksın?
Cevap sahibi+1 yılÖncelikle barınaklara bakın lütfen. Bulmassanız facebooktaki yardımseverler bakın lütfen. çünkü o hayvanların sahibe ihtiyacı var. Çaresizler. Bakın bir araştırın. Ondan sorna bulmaassanız alın lütfen.:)
Cevap sahibi+1 yılRica ederim. Başka sorunuz olursa buralardayım :)
En İyi Cevaplar
Hayatta kalkisma derim. Ben veteriner ogrencisiyim sakin. Yazik hayvana. Hem onlar hevesim kacti diyip birakilcak canlilar degil. Ailen seni hevesim kacti diyip biraksa ne olur. onlarida oyle dusunmenlazim. allahin yaratti canlilar kuslarada yazik olmus. Bakicak birine vermissindir umarim. Kedi ve kopek bakimi kustan bin kat daha zordur.
05 Yorumla
+1 yılbir kedim var ismi TARÇIN.. seninde dediğin gibi kuş beklentilerini karşılamadığı için ona artık ilgi duymuyorsun, senin beklentim sana daha çok yakın olan huysuzluklar şımarıklıklar yapan bir hayvan zaman zaman kucağında uyuyan ayağını yalayan genelde ısıran bir hayvan istiyorsun, ve inan bana kediye bakarsın çünkü kuş gibi değildir kedi her dakika hatırlatır kendini sana istesende istemesende onunla ilgileniyosun..
16 Yorumla- +1 yıl
Hiç bir karşılık beklemeden kimse evinde hayvan beslemez, papağan sana yeterince neşe katmıyodur sende ondan haklı olarak sıkılmışsındır. mesela TARÇIN sabahtan beri etrafım da fink atıyor mamasını suyunu verdim ortalar da yok bu nankörlük değilde nedir :) al al kedi al kuşu ver bakma millete ama maliyet olarak daha çok masraf açıcaktır 2 haftada bir 40'ar liradan aşıları var toplam aşısı 10'a yakın kum alıcaksın 2 haftada bir, maması var büyürken özel süt tozu ve besleyeci mamalar var tasma yuva tırmanma direği :D :D
- +1 yıl
yardımcı olduysam ne mutlu sonuçta bilgilerimizi paylaşmak için buradayız :)
bence kedi al özellikle hayatında kimse yoksa sevgili bakımından kesinlikle almalısın bu arada bayan erkek kedi erkek dişi kedi almalıdır aksi halde duygusal bağ kuramazlar. - +1 yıl
rica ederim iyi şanslar...
+1 yılSarilcak bisey aryorsan bide bol killi iri bir koca bul aycik olarak bol bol sarilirsn ne ugrasiyorsnki bukadar :)))
07 Yorumla- +1 yıl
En iyi cevap bu ve snn icn en dgru cözm hic yorma bynini :))
- +1 yıl
Eic sec bni :)) puan ypcm :))
- +1 yıl
Tşkrlrrt
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
37Cevap
Kedinin kus kadar zahmeti yok inan bana su an 1 kedim var ama 1 yil boyunca 8 kediye baktim evde :) zaten cok asiri ilgilenip ustune dusunce o da bikar yani oyle buyuk bir ilgiye gerek yok gunde en fazla toplasan 1 saatini ayirirsin tuvaleti auyu mamasi taragi rulosu (tüy toplayan) bir de bir kac oyuncak alsan yeter
03 Yorumla
+1 yılKediyi boşver güzel bir köpek al ama bu sefer duygularınız bir zahmet soğumasın :)
Eve hapsedecek hiç dolaştırmayacaksanız hiç almayın derin aşıları ve bakımı biraz uğraştırır.
Ama dünyanın en keyifli işi diyebilirim :) Bir süre sonra evin çocuğu gibi oluyor !06 Yorumla- +1 yıl
Kedi bana heran üstüne zıplıycak tırmalıycak gibi geliyor :)
Alacağın cinsi belirledin mi peki? - +1 yıl
Kediler hakkında pek bir bilgim yok :) Ama köpekler konusunda her sorunuzu yanıtlamaya hazırım.
Siyama baktım da fena durmuyor al ama bakımını ihmal etme tüy dökmez insallah.
British Shorthair bir de buna bak garfield cinsi :D - +1 yıl
Rica ederim hayvanseverlere yardım etmek bir onurdur (;
+1 yılkedinin bir sıkıntısı yok bende de var iki tane. banyoya kitliyorum iki günde bir kola kapağına su koyuyorum hangisi önce alırsa susuzlugu gidiyor. yemek olarakta belki 3 günde bir kasaptan bir iki ciger alıp veriyorum. pek sesleri çıkmıyor. biri çok zayifladi hasta galiba. Yalnız kablo kemiriyorlar dikkat et bendr ceza olarak iki gün karanlığa kapatıyorum.
ha birde yıkama sorunu var. Çamaşır suyu biraz alerji yapıyor 4-5 gün kasindi bir tanesi artik suya koyuyorum bastırıyorum çıkarıyorum27 Yorumla- +1 yıl
dalga geçmiyorum ki sokakta bundan iyisi mi olacak
- +1 yıl
ne olacak ya hergün onlara su mu vereceğim. kapakta tabi. ben seçim hakkı tanıyorum hızlı olan kazanıyor.
- +1 yıl
kimse bakamaz benim gibi kimseee
+1 yılkedi masraflı olmuyor. yavru alırsan biraz yaramaz olur. koltukları falan tırmalıyabilir. bide tualet sorunu var. alışana kadar evin içine edebilir. ama 2 ay sonra falan. senin yanından ayrılmaz.17 yıllık kedimiz vardı. sabahları odama gelir yatağıma çıkardı. defalarca aşağıya atardım yine çıkardı. eve gelince anahtar sesini duyar duymaz hemen kapıya koşardı. lahmacun falan yerkende resmen çıldırırdı. masaya atlardı. ama çok severdim. kedi dünyanın engüzel hayvanı
015 Yorumla- +1 yıl
cinsi yoktu. annesi bizimleydi. bizim balkona d annesi 3 tane yavru doğurdu.2 si çok güzledi siyah beyaz ve tekir. biride simsiyah.2 sini hemen millet aldı. simsiyah olanıda çirkin diye kimse almadı. bize kaldı. sonra annesi öldü. simsiyah olan bizde kaldı. herkes uğursuszluk getirir diye saçını çekerdi.17 yıl yaşadı sonra öldü. ismi arap tı. arap deyince hemen bakardı. tualetinide tualette leğeni vardı oraya yapardı. bir kez olsun tırmaladığını hatırlamam. birde dişiydi. yavrularınıda benim kapısı bozuk gardoropun vardı onun içine girer en güzel kıyafetlerine yavrulardı. yavruları oluyor her yıl 3 5 tane fare gibi küçük oluyorlar. süt kokuyorlar. bizim evde şömine vardı odun yakardık. oradan ayrılmazdı. ben çok seviyorum kedileri. Allah insanlar sevsin diye yaratmış. ama yurdum insanı pek sevmiyor. bide sevince mırlamaya başlıyordu. kuyruguğa bazen buzdolabının kapağını kapatırken sıkışırdı ne biçim bağırırdı. sonra birde akvaryum ve balık almıştık. akvaryumun başından ayrılmıyordu.
- +1 yıl
Anneannnem kediyi sevmezdi. arap sey derdi azarlardi hep ama yemegini o verdigi icin kedi onu sahibi bilirdi. sonra arap deyince bakmaya basladi. ama insan gibbi oldu. mesela uyurken arap dieyince bile gozlerini acip ne var tarzinda miyavliyordu. hayat iste ne garip kedinin cirkinligi sansi oldu. bjzim yanimizda kaldi. otekiler hep kayboldu gitti sokak kedisi olmustur. bide eskiden ilkokul formalari simsiyahti. bizde okuldan nefret ederdik kardesimle. annem bizi kandirmak icin hadi bakin arap ta onlugunu giydi oda okula gidecek derdi.
- +1 yıl
Ramazanda sahura kalkardik buda mutfaga gelirdi. buda yemk diye myyavlardi. kisinda karda patileri usumesin diye eldiven yapardik gercigi disarda kaybetip gelirdi
- +1 yıl
bide kardesim kedinin biyiklari uzun diye kesmisti. oysa kediler ictikleri yedikleri seyin sicak olup olmadigini biyiklarindan anliyorlar. yoksa dilledi yanar. neyse orluklari evde tuy dokebilir. koltuklarda falan tuy olabilir. tualet alismazsa ortaligi batirir. bide yemegi var. bide evde et rahat yiyemezsiniz bizimki etin kokusunu alinca cildiriyordu. odamin kapisini kitliyordum. kapinin tokmagina atlayip acmaya calisiyordu. bikerede salam kesmistim mutfakta. buzdolabina koymadim sonra atlayip tezgaha koca fistikli maret salami yiyordu. zorlugu olmuyor. olsada sana olmaz. annene olur. bakamazasaniz verirsiniz aldidiniz yere. ama icin gider veremezsin. kovacaginizi anlar kedi. masumlasir. sokaga biraksanjz sixi bekler. bizim komsunun kedisi vardi. arabayla taaa uzaklara goturup birakmisti kedi nasil ettiys tekrardanngeldi mahalleye. cok hisli oluorlar. kopekler sevimli olmuyor. bir gezdirmesi guzel olur. zaten bizim burada millet kiz tavlamak icin kopek besler. ney
- +1 yıl
Ankarada yasiyosannkedi verelim sana mahallede bayan bir ogretmen var. onda kedi cok. neyse ben yatiyorum. moralim bozuk zaten.6 yildir karsiliksiz sevdigim kiz netten bile gorsmuyor benle. offff
- +1 yıl
Huysuzda ciksa. sonunda sana baglaniyor. mamasini sen veriyorsun. hem kediler huysuz opmaz. butun gun yemek yeyip uyuyorlar zaten yavruysa braz yaramaz olur. buyuyunce olgunlasir. kedi nankor degildir. kurani kerimde Allah nankor kelimesini insanlar icin kullanmistir. insan nankordur, hayvanlardan illa biri nankor olacaksa. oda guvercinlerdir. okada parkta kendi simidimden veririm. sonra ustume pislerler. sen hangi sehirde yasiosun. sokakta yavru kedi yok mu birtane al birkacgun kalsin evde. zor gelirse birakirsiniz sokaga yine.
- +1 yıl
Hangi sehirde yasiyorsun.
- +1 yıl
hımm. ne karar verdin? alcak mısın kedi? bence sütten kesilen yavru bir kedi al. çok tatlı alıyorlar. zaten bütün gün uyuyorlar:) bir yumak alırsın atarsın önüne. zaten karmakarışık yapıyor yumağı 5 dk oynar sonra yorulur :) bakımı için endişelenme. korkulcak bişeyi yok. enbüyük sorun tualet sorunu olur.1 ay sonra alışır onuda. birde patilerini törpülemek için koltukların kenarlarını pençeleyebilir. yemekleri kolay oluyor.1 kutu kedi maması al 1 hafta yeter. küçücük mideleri var zaten.1 çay bardağıda süt verirsen ondan mutlusu olmaz :) evin içinde gezmeleride çok komik oluyor. mesela sen odanda oturyorsunya. kedi salondan geliyor. kapıdan sana bakıyor. miyavlıyor. gel diyorsun hemen üstüne atlıyor zaten. kendini sevdirmek için elinden geleni yapıyor. bir site vardı herkes orada hayvanlarını falan veriyor falandı. oradan bir yavru birkedi bulabilirsin. bir zorluğu yok kedi bakmanın. yaa alınmazmı kedi. düşünsene sabah kalkarkalkmaz seversin. zaten o acıkınca seni uyandırır.
+1 yılKediye bakmana gerek yok o kendine bakar duzenli olarak yemini suyunu koymalisin ve kumunu temizlemelisin yeterli kustan hicbir farkiyok hatta cok daha kolaydir
011 Yorumla- +1 yıl
Tuyu dokulmeyen bir kedi bulabilirsin sadece mevsim gecislerinde dokulur onlarinki ayrica cok yavruyken alma en az 2-3 aylik olsun annesinin ona bir seyler ogretmesini beklemelisin yoksa tuvaletini salonun ortasinda bulabilirsin :D
- +1 yıl
Ben dogdugumdan beri kedilerle yasiyorum :D Siyamlar biraz huysuz olurlar yalniz yani demek istedigim pek kucak kedi diyemem onlar icin ayrica tuyleri yumusacik ve uzun oldugundan baya bir tuy doker cogu. Benim sarmanim var ve cok da severim kendisini :D sarman onerebilirim
- +1 yıl
Kucakta dururlar merak etme onlar kediii :D sevilmeyi seven hayvanlardir
- +1 yıl
Varsa da oyle bisi ben bilmiyorum :D bildigim tek sey bebekliginde yasadigi ortamin ve annesinden ogrendiklerinin kisilik uzerinde etkili oldugu :D
- +1 yıl
2-3 yeterli bence
- +1 yıl
Onemli degil:)
+1 yılBu Soruyu Soruyorsan Alma, Bir HayvanSever Olarak Diyorum..!
Sokaklardan Toplattırma Hayvancağızları Bize...15 Yorumla- +1 yıl
Kedi Bakmak Kolay Değildir, Özgür Hayvanlardır Kapatamazsınız, Eşyalarınıza Zarar Verir, Kırar Döker, Bazı Dönemler'de Evde Erkek İse Etrafa Sperm Sıçratır, Sizin Üzerinize, Bacağınıza Atlar Canınızı Yakabilir, Düzenli Bakım Ve Temizlik Yapılmazsa Kokar, Hastalık Yayabilir, Kıl Döker, Evde Dolabınızı Karıştırabilir Yiyeceklerinizi Mahvedebilir, Bazı Kıyafetlerinizi, Mobilyalarınıza Zarar Verebilir, Veteriner İster, Özel Mama İster...
Yani Kolay Değil, Çok Sahiplendirip Sokağa Atılan Gördük...
Size Besliyemezsiniz Demedim, Bu Soruyu Soruyor İseniz Evet Besliyemezsiniz, Emin Olmanız Gerek Kendinizden, Heves İle Kalkışmayın Ama Size Şunu Tavsiye Ederim, Sokak Hayvanları İle İlgilenin Ve Sevin, Bugün'den Başlayın Kapınıza Bir Kap Su Koyun Mesela... - +1 yıl
Eğer Emin İseniz Almaktan Ayarlıyabilirim, Şehir Farketmeksizin Ve Diğer Konularda'da Yardım Ederim, İyi Geceler...
+1 yılBenim 4 yılı aşkın süredir dişi ve erkek olmak üzere iki Ankara kedim var aşılarını mamalarını vs ihmal etmeyecek sorumluluk alabileceksen ilgi ve sevgide vermelisin zaman ayırmalısın çok tatlı varlıklar tavsiye ederim..
010 Yorumla- +1 yıl
Tabi tüylerini filan taramalasın haftada 1de olsa.. zor değil göründüğü gibi seviyorsan hiç değil ben aşığım onlara :-)
- +1 yıl
Ve ayrıca çok temiz varlıklar kediler biliyorsundur evden biriler yani anlayacağın.. Sağol herkes bu şansa sahip aslında :-)
- +1 yıl
Sen bnce yavaştan acıtasyona başla kedi üzerinden onlarda severler evde alışınca görmeye bırakamazlar.. :-)
- +1 yıl
Valla hakkında hayırlısı sonra yazık olmasın kediye o çok günah alıp bırakmak filan iyi düşün senden şüphem yok istiyorsun bellide aileyi ikna şart tabi :-)
- +1 yıl
Hadi bakalım ;-)
+1 yılBence zor olur. Kedinin bakımı çok zordur her ay frklı bişey yaşarlar. Tüğ dökme mevsimi uyku mevsimi çifrleşme ayı. Sen kuşla devam et bence. Tavşan al.
02 Yorumla- +1 yıl
ne demek :)
- Evcil Hayvanlar konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılkuş ele avuca gelmiyor sevilmiyor ondan sanırım sıkıldın, bir kedi alırsan dikkat et bağımlılık yapıyorlar sıkılmak ne kelime aşk yaşarsın onlarla.:)
05 Yorumla- +1 yıl
benimde 2 kedim var ikiside tekir sokaktan aldım büyütüyorum, bence sende tekir almalısın sokaktan alda yavrucuğa sahip cık bari :) yok ya zararsız hayvanlar tırmalarlar ama oyun çağlarında cok olur geçer sonradan, aç bırakmazsanda bağırmazlar elbet :)
- +1 yıl
Dışarı salmadığın sürece korkmazz, erkeklerde dediğin gibi evin belirli kesimlerine koku bırakıyorlar o dönemlerde dişilerde hep miyavlıyorr bana sorarsan dişi al derim daha akıllı ve evine sadık oluyorlar :)
kesinlikle alma, ziyan edersin hayvanı, kuş neki, kedi bildiğin bebek gibi, zor, alma, soğumuşmuş, hayvandan soğumakta nedemek, oyuncakmı kızım o, en nihayetinde can, yazık o kuşada
01 YorumlaKediyi becermek için mi alıyorsun? :D
Dikkat et de kedi seni becermesin :D05 YorumlaSakin alma bn aldm bir hfta drdu geri yolladim bna son kazigini atms vtms pireeeeeé
03 YorumlaKardeş becermek istiyorsan niye kedialıyorsun. Erkek al.
02 YorumlaKediden de sıkılacaksan bir hayvanın günahına girmene gerek yok diye düşünüyorum..
06 Yorumla- +1 yıl
Kedide çok sevdirmez tırmalar. sen istediğin zaman değil o istediği zaman sevebilirsin kedileri. Bazıları huysuzda oluyor baştan uyarayım mesela benim kedim tam bir psikopat sevdirmez sarılmak isterim gelmez benle yatmaz ama arkadaşımın kedisi tam tersi sevgi yumağı.. her kedi aynı olacak diye birşey yok buna baştan hazırla kendini. Anlatılanlar gibi çıkmayadabilir.
+1 yılZor iş, bakım ve ilgi istiyor; iyi düşün. Ama inanılmaz güzel bir hayat arkadaşı :) iran kedisi var bende kül grisi 9 aylık.
04 Yorumla- +1 yıl
Tüy sorunu var evet ama; değer! :) düzenli tararsın haftada 2 kere tüy sorunu biter ;)
- +1 yıl
Rica ederim ;)
+1 yılKedi çok iyidir benim var resmindeki aşığım ona :D köpek bebek gibi cok bakım isityor ama kedi zahmetsiz candır can ayrıca sünnettir
01 YorumlaKus beklentilerimi karsilamiyordu demissinde ne bekkenti icindeydin kustan :)) bu arada kusa bakamayan bırak kediyi aynada kendine bile bakamaz.
011 Yorumla- +1 yıl
Olumsuz degilim. kizlar tav olsundiye duymak istedikleri yerine patbdiye dogruyu soyleyenlerdenim. ve kusu eline alip sevince ne yapacakti elini opup basina mi koyacakti. ya da başını mi oksayacakti. sen sanal bebek sanal hayvan vardi ona baksan o bile bakimsliktan olur bence.:)
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen kedi alma. Bu konuda suphe duyan kimse almasin. Kedi bir süre sonra sahibine baglaniyor biraktiginda depresyoma giriyor. Çok örnekleri var.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBen kedi isterken kesinlikle bu konuda suphe duymuyordum. Senin gibi olan insanlar heves için aliyor. Almaman en mantiklisi. Inan bana.
+1 yılSadece basligi okudum kediyi niye becercen asdf. net
04 Yorumla- +1 yıl
Ddd. dd sesli guldum. dd
- +1 yıl
Tamam. dd
+1 yılgercekten cok fesap bir baslik 1. si kediyi tekte alamazsin 2. si kediyi becermen konusunda supelerim var
01 YorumlaAl tabiki de kedi candır can. Çişini falan kuma yapar onlar diğerlerine göre temiz olurlar
032 Yorumla- +1 yıl
O kadar da zor değil beslemek kendini besleyebiliyorsan ona da bakarsın. Özür dilerim sizi tanımıyorum sonuçta bakabilir misin bakamaz mısın bilmiyorum :) ama kediler iyidir günde 12 saat uyurlar acıkınca veya çiş molasında dışarı çıkamıyorsa sadece miyavlar. Saldırıp üstüne atlayıp evi mahvetmezler :))
+1 yılulan sanki araba alacak soruya bak.. alma bence o petshopcu ibnelerede az sövmüyorum
03 Yorumla- +1 yıl
kedi bakmak kuşa bakmaktan daha zor emin ol ona göre karar ver.
+1 yılBunda ne varki beceremeyeceksin.
Gidicen bir petshopa alıcan01 Yorumlabenım gibi bir adam sincap besliyorsa sen kaplan bile beslersın merak etme:)
05 Yorumla
+1 yılyorumları okudumda 'kediyimi becerecen' ne güldüm ya :D :D :D
00 Yorumla
+1 yılSarilmak istiyorsan kopek al kedinin tuyu cok dokuluyor
03 Yorumla- +1 yıl
Kedide zaman ister ilgi ister bakamicaksan hic alma
Gizli Üye(36-45)+1 yılkediyi egitmen gerekir yoksa evi pisler boş ver bende kanarya sesi insana huzur veriyor onlar daha iyi
010 Yorumla- +1 yıl
Yuh artik bir insan bu kadar bilgisi olur kediler kum ve ya toprak disnmda hicbir yere yapmazlar ayrica bir kediyi asla egitemezsin ne isterse istedigi zaman yapar zorlarsan da tirmalar nokta
Cevap sahibi+1 yılben fikrimi söylemiştim bilgisiz oldum aşyadaki arkadaş gibi yorum yapmak gerekir du aslında
- +1 yıl
Kedinin ne yapacagini bilmek farkli kopeklerden esinlenip az bucuk bilgiyle fikir yurutmeye calismak farkli seyler :D bu konuda fikir yurutmeye kalkarsan evdeki hesap carsiya uymaz :D
- +1 yıl
evet kediler kumunun harici bir yere kolay kolay pislemezler ama rahatsız değillerse + kedilerde eğitilebilirler yani belli bir noktada ;) 6 senedir kedi besleyen biri olarak söylüyorum tüm bunları
Cevap sahibi+1 yılboş ver ne yazıyon buna ya biz insan gibi yazıyoruz böyle yazmayacan direk işi saptıracan
- +1 yıl
Tamam bir derece egitilebilirler ama kopek gibi ne dersen yapan tiplar degiller en fazla gel git ogretirsin ya da en fazla tuvaleti kullanmayi ogretebilirsin o kadar
Cevap sahibi+1 yılya yazman bu kız anlamaz uyuz oldum zaten bu kıza:).
+1 yılBecerirsin fakat kedi bakmak zahmetli biraz onun kumu varya kumu mahvediyor insani :)
019 Yorumla- +1 yıl
Kedi beslemek gercekten çok eğlenceli tabi eğer seviyorsan ama kumunu temizlemek bana çok zor geliyordu temizlemezsen kokusu dayanilmaz derecede pis :D
- +1 yıl
Ortalama 2 çiş 1 kaka canım :))
- +1 yıl
Sen bence beni besle tualet terbiyemde var hahahhs
- +1 yıl
Gönlünden ne koparsa atarsın 3 5 ama becermene izin veremem kusura bakma ahshshdhshhsb
- +1 yıl
Baksanaa benim kopegimee ne kadsr güzel :D
- +1 yıl
Yaaa bide nasıl akıllı nasıl kendini sevdiriyor beraber uyuyoruz ama tabiki ne o beni nede ben onu beceriyorum ahdhhahahahhshah
- +1 yıl
Hahahhah gel beraber bakalım :D
- +1 yıl
Evett benimm adı mel yavruyken aldık ve söylentiler gibi hiç bir zorluğu yok bizimle masada yemek yiyorr dur bak resim degistireyim
- +1 yıl
O zaman sen bide şunun yatmasina bakta direk bana numarani ver afsjsghwjsvagbdbdgah
- Evcil Hayvanlar konusunda 381 cevap paylaştı.
+1 yılkedi beslencek hayvanmı ya tavşan al bende 8 yavru oldu 3 de büyük var :D
08 Yorumla- +1 yıl
seni fena tırmalar kızarsa zarar verir boşver kediyi kedi sevesin gelince sokak kedisi çok tut bina sev :)
- +1 yıl
bir günde atmazsan parmagını sosis sanıp ısıırır :D
- +1 yıl
korkutmak istedim biraz :D
- +1 yıl
:)))
Gizli Üye(36-45)+1 yılkedi alıp becermek mi istiyorsun yanlış mı anladım tövbe tövbe düşman g. tüne :)
11 Yorumlahayvan ticaretine ortak olma.
01 Yorumla
+1 yılkediyi mi becericeksin :O
02 Yorumla- +1 yıl
Grup yapalım hahahahah
Iyy çok tüyü dökülüyo her gün süpurge accan
03 Yorumla
+1 yılbecermek derken mayk?
03 Yorumla- +1 yıl
becerirsin bence :D
Bizde bir suru kedi var verem bu tane sana
04 Yorumlabecerebilirmiyim ne abi kediyimi s**ccen
03 Yorumla
+1 yılKediyi niye beceriyon krdsm
015 Yorumla- +1 yıl
Lgbt den hangisi kediyi becermek dostum
- +1 yıl
Biliyorum evren emre toprak takip ettigin icin kediye lgbt dedin...
- +1 yıl
Sevgilisi kaan ugus tur canisi lgbt den acildi konu jdndudnd bisex ler onlar da işte cok da severek takip ederim kendilerini :d
- +1 yıl
Höh sen kaani bil emreyi bilme bu ne cahilliktir sjdndj arastir ask. fm de opusme seyleri felan da var qnq hsbxh ay kaan bunlari gormez umarim rezillik
- +1 yıl
1 yili gecmistir heralde :P
- +1 yıl
Öfff gülmekten mimiklerim iflas etti şu an şlkjhf yakından takip et kamki
- +1 yıl
Okuyanlar neyden bahsettigimizi bile anlamamistir merak etme ben de gormedim duymadım bilmiyorum :dD
+1 yılkedi becermek çok iyi bir fikir değil
019 Yorumla- +1 yıl
amerikan filmi izledim geldim hemen üstünede soruyu görünce dayanamadım :D
- +1 yıl
senlik sıkıntı yok fesatlık bende k. bakma :DD ama komik
- +1 yıl
olsun kızsın sonuçta :) soruna gelince kedi iyider necis hayvan değil sonuçta , bende besliyicem. (büyyince :)
- +1 yıl
saol :) kesinlikle al anneannemin yazlığında yavru kedileri vardı 4 aylık falan tatilimin eğlencesi oluyolar :) yavruyken al elinde büyüsün daha duygusal bir bağın oluyo
- +1 yıl
çok tatlı o öyle ama annelik yapıcan kediye :D sonuçta annesi yok baybuş kapar it ısırır bişeylerin altında ezilebilir :D
- +1 yıl
can besliyosun :D at ekmeğini ver suyunu olmuyo. Cidden meğer ne düşünceliymişim be kendimi kazma sanardım :D
- +1 yıl
kızlar beni hep öyle sanıyolar :D olsun medeni cesaret forever
- +1 yıl
ne varki konuşmamda :D reelde küfür etmem zaten hiç :D
- +1 yıl
amaan :D boşversene gençlik işte uslanırız 2 seneye :)
benim içim fesatmış v_V
135 Yorumla
+1 yılköpek yavrusu daha tatlı golden inan
04 Yorumla- +1 yıl
ozaman kedi de alma o daha kötü oluyor
- +1 yıl
rica ederim
onada bakamazsan valizini alıp çekip gider ağa
01 Yorumla
+1 yılkediyi becermek istemen cok yanlıs bence :)
01 Yorumla
+1 yılNe amaçla beslediğin önemli tabi.
09 Yorumla- +1 yıl
Satanist olabilirsin diye şey ettim :D
- +1 yıl
Potansiyel var :/
- +1 yıl
Hunharca güldü ya la :D
- +1 yıl
gbtne bakmadım doğal :D
Al kediyi o evde bulur yiyecek bisiler ;)
01 Yorumla
+1 yılben dururken kedi mi becerecek seni
01 Yorumla
+1 yılKedi kani gibi yoktur pampa
Alis birakamicaksin05 Yorumla- +1 yıl
Miyavvv ;D hahdha
- +1 yıl
Miyavvvv bayan :D ahhsha
Gizli Üye(30-35)+1 yılKediyi becermek mi istiyorsun
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBecerebilir miyim yazınca... pardonn :P
Gizli Üye(30-35)+1 yılBakımı biraz meşekatli
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılCevapları okudumda gülmez krizine girdim ahahhahahahah hahhahahaha
Cevap sahibi+1 yılevet :)))
+1 yılKediyi mi?
08 Yorumla- +1 yıl
Abaza bu kız asdfghjklşi
- +1 yıl
Becermesen kedi bulabilirdim :D
- +1 yıl
Pahalı olur
- +1 yıl
Tamam pampa
tırmalar bak
02 Yorumla