not: simitçi, boyacı... vb işleri yapanları küçümsediğimden demiyorum bunları.
Fakirler neden çok çocuk yapıyor?
not: simitçi, boyacı... vb işleri yapanları küçümsediğimden demiyorum bunları.
O insanlar yiyecek rızkı var dünyaya gelir diye düşünüyorlar da Allah sana o organları vermiş ama en tepeye de beyin koymuş düşünesin doğru karar verebilesin diye , aile planlamasının ne olduğunu bilmeyen Erdoğan beyfendinin 3 çocuk yapın gibi söylemeleri işine gelenler çıksında başbakana sorsun madem asgari ücretle kirada oturup 3 çocuğa nasıl bakacağız diye ...
Parası olmayan karısıyla oynarmış al sana kanıtı ... prospektüssüz beyin sonuçları .
İsrailli yahudiler 8 cocuk yapın diyorlar kendi insanlarına nedenmi nufus artsın , nufusumuz 80 milyon olmasa yunanistan gibi 11 milyonda kalsa idi ne olurdu biliyormusun yatıp kalkıp o cok cocuk yapan insanlara dua edin yoksa soyrırımın ne olduguna canlı canlı şahitlik yapardık buda başka bir yön
İsrailliler ve senin ülkenin maddi durumu aynımı , işsizlik maaşı adı altında çalışanlardan kesilen paranın çok cüzzi bir piktarı işssizlik aaşı adı altında bizlere dağtılıp kalanı hazine bonosu ve tahlil de değerlendiriliyor , SGk da o kadar haksız uygulamalar varki hangi birini düzelteceksin .Asgari maaş alanların da normal hayat şartlarında yaşama hakkına sahip olduklarında evet 3 çocuk yapılabilmeli ...
+++
cahillikten ve bilinçsizlikten diye düşünüyorum ben.. dikkat edersen çoğu da kırsal kesimden, eğitimsiz, küçük yaşta evlendirilmiş, bilinçsizce yetiştirilmiş, cinselliği ve korunma yıllarını doğru düzgün bilmeyen, konuşmaktan bile bihaber olan insanlar..
mantık 80 lerdeki 90 lardaki türk filmleri gibi kapıcılar kıralı :D ne kadar cok cocuk o kadar cok işçi ne kadar çok işçi o kadar cok eve gelir demek yani baba habire cocuk yapıor cocuk 10 yaşına gelince iş yaşamına atılıyo hepsi kazancını getirip eve veriyo babada kahvede okey oynuyo nasıl doğru değilmi ?
fakir olan sadece mali durumları değil, mental durumlarında da bi fakirlik var. idrak sorunu var, anlamıyolar o çocukların doğru düzgün bi geleceğinin olamayacağını
Cevap
12Cevap
genelde kendi tarlasinda bagnda bahcesinde calisanlar erkenden eve geliyo tv izleme gibi bi aliskanligida yoksa ne yapcak karisiyla ugrasiyo sonrda beser beser iste snrada o cocuklar kapinin onunde dunyadan habersiz yasiyolar cok iyi bi konuya degineden
Bilinçsizlikten olduğunu düşünüyorum. Çünkü genel olarak bakarsan kadının özgürleştiği, bilinçlendiği toplumlarda doğum oranı düşüktür. Avrupa en güzel örnek. Ne yazık ki bu tip aileler bilinçli olamıyor. İsteyerekte çocuk yapmıyorlar.
Düşüncesizlik, bazıları korunmayı bile bilmiyormuş. Bunlar bilmedikleri için.Birde önceki nesil ''Allah rızkını verir''düşüncesi ile doğuruyor.Oyle de ama,yine de tecrube yutmuş insanların bilmesi lazım Eğitim,geçim ,ihtiyac bunlara yetebilecek miyiz diye.
ne demişler Zengin parasıyla fakir karısıyla oynarmış :D cok doğru :D
cleanin out my closet :D adasda:D
Cahillik başa bela.
Karnı doysun da çocuk yapayım havasındalar...
Örnek: Çingeneler. gercı onların cocuklarına bıse olmuyo maşallahı var
Doğum kontrol yöntemlerinden haberleri olmadığı için ve çoğunda evladı veren rızkını da verir mantığı var
Tatil yok, aglence yok ,film yok ,hd tv yok ,net yok, pc yok , akşama kadar çalış çabala eve gel eee bu insanlar ne yapsın tabiki elindeki en iyi şeyi sex yapmak
her cocouk rızkıyla doğar inanışı hakım oldugu için ve korunma yöntemlerını bılmedıklerı ıcın sanırım
Allah'ım benimle aynı düşünen insanları gördükçe mutlu oluyorum.Bana biraz cahillikle de alakalı gibi geliyor.Korunmayı bilmiyorlar sanırım.
prezervatif, birth control hapı vb alacak paraları olmayabilir mi?
çünkü doğum kontrol hapı almaya paraları yok, ama çocuk bakmaya paraları var
Adamin parasi yokki bi tek kor topal karisi var oda napsin karisiyla oynuyor
tayyipçi onlar onun sözünü dinliyorlar hersene kömür kutu kutu makarna dagıtıyor ya :)
Zengin parasıyla, fakir karısıyla diye saçma bir tez var.
Allah çocuk verirse bereketini de verir(cahil olmayan insanlardan bahsediyorum) Zenginler barda eğlenirken onlar da çocukla eğleniyor. Kalabalık aileleri severim çok:)
Cahillikle alakası yok deme bu düpedüz cahillik bacım.
buyuyunce para kazanip bize bakarlar dusuncesi.
Zengin parasıyla Fakir karısıyla oynar !
3 çocuk istiyorlar ya!?
bir kutu başlık olmuş 10 lira adam nasıl alsın :D
düşüncesizlik ve cahillik
Cahillikle alakası yok?
onlara sormak lazım :))
fakir adam can sıkıntısından çocuk yapyo.
çocuklar büyüdüğünde çok para getirsin diye
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar