+1 yılBabacım her saçma kesimden arkadaşım oldu ve bunlar yüzünden Atatürük'ü bir çok kez sorgulamak zorunda kaldım ve bu adam gerçekten çok zevki bir adam.. Atatürk efsane gibi bir şey diyebiliriz. Bizler geri zekalı kafalarımızda özellikle şehirde büyüyenlere lafım.. Kıçımızdaki biraz rahatlık gidince homurdanıyoruz ama Atatürk'ün zamanında bazı ve bir çok devletler canınıza , toprağınıza ülkenize göz dikmişken o zor şartlarda ( yoklukta ) diyorum ve o yokluk kelimesinin durum detayından bir çok roman yazılabilir.. Ve aşmış , başarmış bu adam. Çok zeki bir adam.. Atatürk'ün hatalarını görenler var.. Onu da şöyle söyleyim. Savaş kuralı ve sanatı vardır.. O dönemlerde zamanlarda malesef öyleydi ve malesef yok etmek zorundasın , bu kuraldır !!! Yoksa onlar güç kazanır ve geriye seni yok eder.. Atatürk'ün bahsettiği ve olmak zorunda olduğu katliam dedikleri durumlar bunlardır. Savaş meydanında suçlusu suçsuzu malesef zarar görür. Savaş iyi bir şey değildir. ATATÜRK gereğinden fazla zeki bir adamdır ve uluslararası örnek alınmaktadır ve HEYKELLERİ vardır. Bunlar GERÇEKTİR.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılAta'ya bulaşacak kirli bulaşıklar damlar soruya. :):
22 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler EİG için.
+1 yılBu sözün bir kaynağı yok. Bu sözü Atatürk hiç demedi.
Bu uydurulmuş bir sözdür. Kaynağı yok bunun.
Maalesef bu tarz sözleri her gördükçe vatan için o kadar emeği olan bir adamın gözümde var olan değeri kademe kademe iyice düşüyor.53 Yorumla- +1 yıl
Keşke öveceksek de eleştireceksek de hep gerçekler üzerinden konuşsak, yalanlar üzerinden konuşmak bizi yüceltmez.
- +1 yıl
Senin rahat yaşamanı sağlayan özgürce refah içinde yaşamanı sağlayan bir insanın gözündeki değerine sen böylemi karar veriyorsun ben bu söz hakkında yorumlarınızı bekledim siz o insanı gömmekle uğraştınız meğer ne kadar düşmanı varmış Atatürk'ün vicdanını bir kere daha sızlattınız helal olsun sizlere arkadaşlar.
- +1 yıl
Vicdan sızlatmakla alakası yok bunun sonradan uydurulmuş bir sözü paylaşırsanız tepkim elbette böyle olur. Madem öveceksiniz gerçekler üzerinden yaptığı güzel işlerden övün sahte sahte uyduruk sözlerle adamı rezil ediyorsunuz, sonra ben bunu eleştirince suçlu oluyorum öyle mi? İyiymiş
Neyse bir şey demek istemiyorum. Tartışılacak bir şey de yok. Tarih birini övmek yermek için yapılmaz gerçekler üzerinden yapılır.
Gerçek neyse odur. Suudi Kralına henüz kurulmadan Atatürk ün ağzından mektup yazdırarak onu dindar gösterme çabalaması değildir Atatürke saygı. Hem de Atatürkün düşüncesi ile asla bağdaşmayacak biçimde.
Hem Atatürk başka ülkeler için savaşmayacak kadar vatandaşını seven ve realist biriydi. Olmayan şeyleri Atatürke yansıtarak onu farklı bir pozisyona koymayalım.
Bir çok yönden eleştiririm. Bazı yönlerden yakdir ederim ama asla onu olduğundan fatklı göstermeye çalışmam. Bu yanlıştır.
İyi geceler.
+1 yılAtamıza dinsiz diyenlerin bir tarafına sokması gereken o çok değerli söz.
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ettim :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
Hala Atatürk'e dinsiz diyen geri zekalılar var.pbs.twimg.com/media/A9EFIopCMAEHSaE.jpg:large
102 Yorumla- +1 yıl
Bizzat kendi yazdığı notları okudun mu? Atatürk inançsızdı, inanmıyordu. Bunu birçok kez hatıralarına yazdı. Açıp okuyun. Adama hakaret etmeyi bırakın artık.
+1 yılBence resti çekmiştir ama bu sözler Atatürk'e ait değildir. Ne demek Ordumla aşağıya inerim sanki mahalle kavgasına iniyor. Bir de kaynak belirtilmiştir he ondan. Bu sözler çok basit o zamanın Türkçesine aykırı birileri çevirdiyse de Kurtlar Vadisi ağzıyla çevirmiş.
20 Yorumlaiyide Suudi Arabistan devletinde tüm yönetim yektisi Kral'a ait değil
Mekke ve Medine şehirleri farklı bir özerk kuruluş gibi iç işlerinde İmamlık
dış işlerinde ise Krallık ile yönetiliyor
uzun lafın kısası eğer böyle bir karar verilmiş olsa idi bu yetki Suudi Kralında değil
Medine şehrinin imamına ait olurdu10 Yorumla
+1 yılAtatürk'ü nekadar çok sevsemde bu söz uydurma bir söz. Taraftar toplama amacıyla çıkartılan bir nevi propaganda. zaten bakıldıgında bu mumkun değil. henuz yıl 1919 yazılmış bide 1925 1930 felan yazsalar anlarım cunku bir kurulu devlet var. senin daha ülken işgal altında. sence bu mümkünmü?
10 Yorumlabu söz doğru ingiliz himayesine girdikten sonra suudlar baya dini değerlere zarar vermeye başlıyorlar Atatürkte buna benzer birkaç nota daha yolluyor
ama bizdeki vatan haini pislikler anlamaz bunu30 Yorumlainemezdi :D şeyh said isyanı nedeniyle ordunun gücü kırılıp daha musulu alamadı kaldı s. arabistana gidicekti blöf :D
49 Yorumla- +1 yıl
Ermeniler de gülüyordu :) Dersim'de de gülüyorlardı :))
- +1 yıl
İyide ordunun inecek durumu olmasa böyle bişey söyleyeceğini sanmıyorum atatürkün. Sonuçta oyun değil bu laf olsun diye bişey söylenmez. Ya da okadar dünyanın saygısını kazanmış bir adam laf olsun diye bişey söyleyip kendine güldürmez ki şeyh said isyanı bir ay sürdü Şubat'ta başlayıp Mart'ta bastırıldı. Aradan 4-5 ay geçmiş bir şekilde toparlanmışlar ki böyle bişey söylemiş. Ne blöfü olacak kolay mı öyle savaşı şakaya almak.
+1 yılBirşey düşünmüyorum. Ülkemizde Atatürk'e Peygamber efendimiz den daha fazla saygı duyanlar daha önem gösteren insanlar var. Birde cümleler çok basitce yazılmış.
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKim demis atamiz dinine bagli degil diye hepsi uydurma.! Keske atam sag olsaydi.:(
30 Yorumla Bence denecek birşey yok bide ATA'mıza dinsiz derler..
10 YorumlaBu mektup yalandır.
Mektubun yazıldığı iddia edilen tarih 1919. Suudi arabistan krallığının kurulması 1932...20 Yorumla
+1 yılCumhuriyet kurulduktan sonra islami kesime sempati kazandirmak icin yapilan bir oyun😉 suud kralligi oyle biseyin yasanmadigini acikladi
245 Yorumla- +1 yıl
@Failed00 eyvallah kardes ama ben boylede vatanimi seviyorum dogrulari cekinmeden soyluyorum 😉
- +1 yıl
Seninkide bir belgeye benzemiyor sen bul belgesini kanitla bende kanitlarim. O zaman net hatirlamiuorum ama suud larda krallik bile ilan edilmemisti 😉😉
- +1 yıl
rakıbalık dediğini kanıtlar mısın yani yanlış olduğunu
- +1 yıl
Kanıtlayamaz arkadaşlar çünkü onlar sadece sempatizen olarak ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar boş vaatlerle Türkiyeyi yiyip bitiriyorlar gidin ona buna oy verin demiyorum benim için parti gram yer teşkil etmiyor ama gidin oy vereceksenizde merhametinize vatanınıza verin bu vatan kolay kazanılmadı 40 yıllık doğrunun üzerine yanlış çıkarsanız bu sizi yüceltmez ilerde anlarsınız bu adamın geleceğe dair sözlerini
- +1 yıl
@matkapogul siz bana bunu kanitlayin cumhurbaskanligi arsivinden oldugunu ilk once 😉
Suudlar 1932 yilinda krallik oldu alin bakin
Ataturk 1919 da yaziyor krallik yok orada o zaman halifelik var 😂😂😂 - +1 yıl
@matkapogul
- +1 yıl
- +1 yıl
kardeş ben atatürkçü değilim sadece doğruysa yiğidin hakkını vermek lazım diye dedim
- +1 yıl
Bakin bu tepkiden ataturku sevmedigim manasi yukluyorsunux bense yazinin gercek olmadigini soyluyorum 😉 evet ileri gorusluymus krallik kurulmadan 13 yil once yaziyi gondermis 😂😂😂
- +1 yıl
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Suudi_Arabistan alin bakin ne zaman kurulmus
- +1 yıl
- +1 yıl
Arkadaşlar Atatürkçülük diye birşey var mı yapmayın Ata hepimizin atası yani bu bir put değil veya inanç bu bir insandı senin benim gibi ama daha zeki tek fark buydu öyle bir krallık yok peki eyvallah böyle bir söz niye var şimdi Atatürk sence böyle birşeye ihtiyaç mı duydu?
- +1 yıl
İste bak neden boyle bir soze gerek oldugunu ilk gorusumde yazdim 😉
Cumhuriyet yeni kurulmus
Arapca yasak
Kuran yasak
Yeni duzen kurulurken islam dusmani gibi gorundu bu gibi sozlerle islami kesimin sempatisini cekmek zorundalardi yoksa ulke yeniden sallanirdi. Devlet taktigi 😉 - +1 yıl
Nasil mi cok basit sizin savunduklariniz vaad verdi bunlar gerceklestirdi 😉 gorunen koy yakindir kardes 😉
- +1 yıl
İnsanoglu doyumsuzdr kardes ne istekleri biter nede siyasilerin vaadleri 😉 ama sen sen ol kopyala yapistir siyaset yapma. Bak cumhurbaskanligi arsivi dedin bana ne palavralar altindan cikacak dedin ama sonrasinda hersey ortada 😉😉😂😂
- +1 yıl
Bu yazının yalan olduğuna dair birden fazla söylenti var. Hadi diyelim ki bu sözü söylemedi. Yinede atatürkün dinsiz olduğuna hiçbir güç beni inandiramaz. Ayrıca soru sahibine katılıyorum sempati kazanmak gibi bir derdi yoktu adamın. Belki Atatürk'e meclise karşı kışkırtmaya çalışanlar olmuştur onlarda böyle bişey yapmıştır ama bu adam Erdoğan değil one munite gibi saçma salak şeyler yapacağını düşünmüyorum. Adama hitler bile hayrandı. Tüm dünya öyle. Millet adama çamur atmaya çalıştıkça deli oluyorum yemin ederim. Adam daha ne yapsın Müslüman olduğunu belli etmek için. Erdoğan gibi siyaset meydanlarında din mi konuşsun. Kendi ilkelerine aykırı bişey yapmadığı için mi şu an bu halde bu adam. Milletimi çok seviyorum ama şuda bir gerçek elimizdekilerin kıymetini bilmeyen bir toplumuz.
- +1 yıl
@bsraksekiin bak su lafina katiliyorum gercekten elimizdekinin kiymetini bilmiyoruz 😉 tayyip gibi bir liderin mesela. Gelelim ataturkun dinsiz olmasina. Ben goruslerimde boyle biseyde soylemedim. Sadece bu yazinin aslinin olmadigini soyledim ve mantikende kanitladim 😉 merak etme ataturki bende seviyorum Vahdettinden oturu 😉
- +1 yıl
Belki sadece ortaya atılmış bir sözdür ama şu adamın dinini kimse sorgulamasın rica ediyorum. Bizlere mis gibi topraklar bırakmış kıymetini bilmediğimiz öyle bir nimet ki tarım açısından maden açısından konum açısından. Oturup teşekkür edin. Dinsiz bulanlarda istediğini desin ama bir teşekkür etsin bir Zahmet. Gidip o uzun adama halife diyorlar ama atamıza gelince * deniliyor düzenbaz deniliyor. Para çalanlar, insan öldürenler Müslüman, içki içen * dinsiz. Kanım kaynıyor yemin ederim ya
- +1 yıl
Bana Erdoğan'ı neden sevdiğini açıklar mısın rica etsem?
- +1 yıl
@bsraksekiin ben bu ulke bu vatan icin sarhosu imami hirlisi hirsizi dinsizi ne olursa olsun irgi alt kimligi hic farketmez hizmt eden herkese minnettarim. Bu ulkede muhalefette iktidarda bizlere daha iyi hizmet icin var. O yuzden siyasi gorusle icin insanlari ayirt etmemek lazim 😉
- +1 yıl
Sene 99 daan beri esnafim bu ulkede devaliasyonuda gordum krizleride😉 yapilanlari gormezden gelemem cumhuriyet tarihinde ataturkden sonra en buyuk hizmeti verdigini gormezden gelemem 😉
- +1 yıl
- +1 yıl
Bir dövizcinin kızı olarak parayla içki dışlı biri olarak söylüyorum ki ülkede ekonomi tam bir b*k. Hiçbirşey iyi gitmiyor ülkede. 400 milletvekili vermedik diye bizden intikam alan bir adam tarafından yönetiliyoruz bunuda bir hukuk öğrencisi olarak söylüyorum adam kanunlarımızla bile dalga geçiyor. ülke yönetiminde kanun dışı işler dönüyor. böyle bir milletin böyle saçma insanlar tarafından kukla olması çok acı. Sırf birgün ülkeme bir yararım dokunabilie bişeyin bir ucundan tutabilirim diye hayallerimden vazgeçip hukuk okumaya başlamış bir insanım. Bu adamlarla sonuna kadar savaşıcam. Bunuda bir vatandaş olarak söylüyorum.
- +1 yıl
@bsraksekiin sana kolay gelsin ama o 400 mv isini anlamak istediginiz yerden anliyosunuz 😉 gezi parkiydi vs idi muhalefet olarak dogru duzgun adimlar atsaniz zaten ekonomi mukemmel olacak 😉 adalet diyosunuz millet uzaya cikmis siz 1980 darbe anayasasini savunuyosunuz. Yaa herseye muhalefet olmayin arkadaslar yapici olmak lazim. Muhalefet demek iktidarin yaptiklarina karsi cikmak demek degil yapulan hizmetin eksik yanlis yonlerini bulup duzeltmek demek ve bunuda biriniz ke-MAL e soylesin 😉
- +1 yıl
Böyle konuşuyorum diye solcu olduğum kanatine mi vardin :D ben hem atatürkçüyüm hem milliyetçiyim. Ülkemi seviyorum. Atamı seviyorum. Milleti mi seviyorum damarlarımda akan kanı seviyorum. Bunları CH P yi savunmak in söylemedim. Ben kendim muhalefet oldum.
- +1 yıl
Ozgur haber yayin mi bu ulkenin cumhurbaskanini dikatorlukle suclayacaklar ve buna hala ozgur deguller diyeceksiniz😉😉 sende gorusunu soyle fikirler tartissin ona tek kelimem yok ama boyke yok aziz nesin dogru demis falan dersen yakisik almaz. Bak bu paylastiginin sana mantika bile ters oldugunu kanitladim ama yinede sana hakaret etmedim. Ama sen kendini bence o %60 in icine koy 😉😉
- +1 yıl
@bsraksekiin yazdiklarimi yeniden okudum ve seni chpli oldugunu soyledigim tek kelimem yok 🙊 99 dan beri dedim iktidarda kim varsa ona soyledim 3lu koalisyon yani 😉
- +1 yıl
Ben sana mantıklımı diye soru sormadım doğrumu diyede sormadım sadece görüşlerinizi bekliyorum dedim bu birincisi ikinciside aziz nesin ne güzel demiş ve daha diyemediği onca şeyler var ki onun söyleyemediği bu ülkeye gelmiş her Cumhurbaşkanı ile uğraşıldı her devlet adamı ile skeçler yapıldı üstlerinden gülündü hiç biri bu adam kadar dikdatör değildi ama sana şunu dicem bence sen %60 bile değilsin.
- +1 yıl
Yaa gorende yasin 40-50 sanacak kac basbakan kac hukumet kac cumhurbaskani gordun yaa sorarim sana o zaman
- +1 yıl
Bana karşı yorum yaparken Kemal'i antileyince devrimi felan araya sokunca bide muhalefet olarak şöyle yapsanız diye bir cümle kurunca öyle anlaşılıyor. Ama anladığım kadarıyla sen herşeyi açık açık görmek isteyen bir insansın söylediğin şeylerin ya da yönetildiğin kişilerin özünü göremiyorsun illa açık açık söylenmesi gerek ki bazı şeyleri göresin. Benlik bir durum yok tamamen senin yanlış ifade etmen
- +1 yıl
- +1 yıl
@bsraksekiin benim gorduklerim inanin bana yeter. 2003 yilindan beri aktif siyasetin icindeyim ve chp uyesiyim 😉
- +1 yıl
@bsraksekiin iyi geceler yatmam gerek. 👋👋
- +1 yıl
Vay CHP üyesi olup Erdoğana kıymet vermek? Bende geleceğe gidip Atatürkle sohbet etmek istiyorum da herşey olmuyor işte :D valla oturup tekrar bir dövüş klübü izliyim dedim tadımı kaçırdın. Hadi iyi geceler sana. Umarim seçim günü mührü basarken vicdanlı davranırsın. Lütfen cevap yazma iyi geceler.
- +1 yıl
Ruyamda bile aklima gelir gulerim ufku genisti de neden bu ulkeyi yonetmeye aday olmadi oturdugu yerden herkese kolay kimse tasin altina elini koymuyor ama 😂😂😉 iyi gecelr size iyi uykular ruyanizda ana muhalefete selam soyleyin iktidar koltugunu 23 nisanda 1 gunlukre olsa vericez bu sefer yazik en azindan oturmadik demesinler 😂😂😂😂😂
Bu adamin kisiligini vicdanini eleştirenlere gelsin
10 Yorumla
+1 yıleee? söylenmesi gerekeni söylemiş işte. anormal bir durum mu
21 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkülliyen yalan be ,, onu yapabilseydi ırakı musulu kerkükü kurtarırdı vermediği neresi kaldı
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılAtatürk'e zaten dinsiz diyemezsiniz zaten. Atatürk dine bu kadar bağlı olmaya karşıydı sadece ama asla dinsiz değildi.
00 Yorumla
+1 yılHala bunu durumu kabullenemeyen bir sürü ahmak var ne yazıkki 😊
00 Yorumla
+1 yılAtatürk'edinsiz diyenlere gelsin bu söz diyorum
30 Yorumla
+1 yılne düşünmemiz gerekiyor? ;)
20 Yorumla
+1 yılDinsiz diyenlere selam olsun burdan.
10 Yorumla
+1 yılBence öyle bir söz yok 😊
30 Yorumla
+1 yılSözün doğruluğu öneml
11 Yorumla- +1 yıl
ben doğru olduğunu düşünmüyorum da araştırmak lazım
Paşa gibi paşaymış isteseler de yıkamazlar 😊
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkılıçtar oglu da aynısı der
yersen10 YorumlaDiğer konusunda 317 cevap paylaştı. Ataturkle din cok ayri seyler bence
10 Yorumla- Diğer konusunda 961 cevap paylaştı.
+1 yılAdam görmek isteyen baksın diyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu kefera böyle bişey demiş olamaz
40 Yorumla
+1 yılAdamın dibi
10 Yorumla
+1 yılAdam.
30 YorumlaDiğer konusunda 4,8b cevap paylaştı. Bisey dusunmuyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMüslüman değildi Atatürk
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOrtaokul kitaplarında bile yazıyor gökten indiği sanılan kitaplara inanmayız gücümüzü direk milletten alırız diyor
- +1 yıl
O ortaokul kitabı şu an Atatürk'e pislik atmaya çalışan insanlar tarafından hazırlanıyor zaten. Eğer amaçları ülkelerine iyi vatansever birer birey yetiştirmek olsaydı zaten ataları dinsiz imansız olsa bile öyle birşeyi çocukların kitabına koymazlardi
Cevap sahibi+1 yıl@bsraksekiin bu soru kalktı diye biliyordum
Cevap sahibi+1 yılbir ara kalktı sanmıştım
adamın ham maddesi
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBüyük Önder Mamo Daha İyisini Söylemiş.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat