Günahlarım yüzünden geleceğe ümitle bakamıyorum. Saflığımı yitirdim. Kişiliğimle zıt düştüm. Durmadan ağlıyorum, korkuyorum. Mutsuzum çok pişmanım. Yaşım 22. Kimseyle evlenemem artık, korkuyorum. Dönüp bakınca geçmişime kendim bile hayret ediyorum. Ne yaptın diye soracak olursanız. zina suçu. Ama fiili olarak yapmadım ama çok yaklaştım. Her gün t9vbe etsem de kendimden çok utanıyorum. İnsanların yanında utanıyorum. Sanki her şeyi biliyorlarmış gibi. Bana akıl verir misiniz? Her türlü sert eleştiriye açığım.
Cevabın nedir?
+1 yılHZ. ALLAH Merhametlilerin En Merhametlisidir! ALLAH (C. C.) İndinde Sadece Kendisine (Tövbe Haşa) Şirk Koşulması Dışında İstediği Kimselerin Bütün Günahlarını Bağışlar.
''ALLAH, Kendisine Şirk Koşulmasının Dışındaki İstediği Kimselerin Bütün Günahlarını Bağışlar.'' (Nisa)
Bu Durumda İman Sahibi Olmayan Hıristiyan, Musevi Vb. Dinlere Mensup Kafirler ve Ateistler (Zinhar Kafirdir) Vb. Kimseler Affedilmeyecektir.
Nitekim Her Hıristiyan ve Musevi Vb. Kafir Değildir.
Ateistler Zinhar Kafirdir!
ALLAH (C. C.) Adil ve Hakimdir. Her Kim Zerre Kadar Bir İyilik İşlemişse Onun Mükafatını Görecek ve Zerre Kadar Şer İşlemişse Onun Cezasını Çekecektir.
Cennetteki Mertebeler Sonsuz Olduğu Gibi, Cehennemdeki Mertebeler de Sonsuzdur. Kâfir de Olsa Hepsinin Makamları Eşit Olmayacaktır.
Bu Dünyada Musibete Uğraşmış Bir Kafirle Uğraşmamış Bir Kafirin Ahiretteki Azabı Bir Olmayacaktır; Diğerine Göre Azabı Çok Hafif Kalacaktır.
Kafir de Olsa, Eğer Zulme ve Haksızlığa Uğramış İse ALLAH (C. C.) Onun Hakkını Diğer İnsanlardan Alacaktır.
ALLAH (C. C.) Buyurdukları Üzere Hak Din İslam'a Tabi Olmayan Herkes Cehenneme Gidecektir.
Nice İslam Alimleri Cehenneme Gideceklerdir İmansız Öldükleri İçin.
''Ey İman Edenler Nasuh Tövbe İle Tövbe Edin ki ALLAH (C. C.)'da Sizin Kabahatlerinizi Affetsin ve Altlarından Irmaklar Akan Cennetlerine Koysun.'' (Tahrim)
Nasuh İle Tövbe;
1) Günahlara Pişmanlık.
2) Farz İbadetlerini Yapmak.
3) Zulüm ve Düşmanlık Yapmamak.
4) Kırgın ve Küskünlerle Barışmak.
5) Bir Daha O Günah ve Günahlara Dönmemek Üzere Karar Vermek.
Peygamber Efendimiz HZ. Muhammed (S. A. V.) Hadisi Şeriflerinde;
''Bütün Ademoğulları Günahkardır! Günahkarların En Hayırlıları İse Tövbe Edenlerdir.''
''Eğer Siz Günah İşlemeseydiniz ALLAH (C. C.) Sizi Helak Eder ve Yerinize Günah İşleyip, Peşinden Tövbe Eden Kullar Yaratırdır.''
''Günahtan Tam Dönen ve Tövbe Eden, O Günahı Hiç İşlememiş Gibidir.''42 Yorumla- +1 yıl
HZ. ALLAH Kulunun Tövbesini, Can Boğaza Gelmedikçe Kabul Eder.
Günah İşlemeyen İNSAN Yoktur! Herkes Kendi Amelinden Sorumludur. Siz Tövbenizi Edin. İnşallah ALLAH (C. C.) Kabul Edecektir. İyi Günler.
Soran+1 yılAllah razı olsun verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim iyi günler.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılKeske her kiz senin gibi olsa
157 Yorumla
Soran+1 yılHiçbir şey yaşamamış kendini korumuş Allah'tan korkan kızlar varken benim gibi birine bunu söylemeniz haksızlık olur. yine de güzel düşünceniz için sağolun.
Cevap sahibi+1 yılöyle bir kız varmı? öpüşmemiş elele gezmemiş senin gibi kız gelse bunları dese sahip cıkarım
Soran+1 yılEminim vardır
Cevap sahibi+1 yılbenim gibisi yok o yüzden o kadar temiz derdinde değilim yeterki dürüst olsun tövbe etsin
zaten sende ilişkiye girmemişsin
Soran+1 yılÇok şükür. Ama bu hiçbir şeyi değiştirmiyor.
Cevap sahibi+1 yılbenim için yinede değiştirir
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılrica ederim :(
Soran+1 yılAllah gönlümüze göre verir inşallah
Cevap sahibi+1 yılamin bayansın cok cıkar karsına
Soran+1 yılBilmiyorum ama istemiyorum evlenmeyi eğer olur da evlenirsem bunları anlatmam yalan söylerim dürüst felan olmam yani asla.
Cevap sahibi+1 yılneden istemiyorsunki anlatma ya da sorarsa dürüst ol istemiyosa bırakır
Soran+1 yılÖyle yani kimseye hesap veremem anlatırsam yüzüne bakamam bir daha sormazsa zaten anlatmam sorarsa da yok derim dürüst olmam
Cevap sahibi+1 yılbir ömür vicdanın rahjat olcakmı bir kız bana yaptım tövbe ettim dese daha iyi yalansa ordan ceksin cezasını
Soran+1 yılPeki ona her baktığında aklına bunlar gelmicek mi gözünde canlanmayacak mı?
Soran+1 yılİşte bu yüzden evlenmicem.
Cevap sahibi+1 yılcanlanmicak ben onunla mutlu olmaya bakarım
Soran+1 yılİnşallah mutlu olursun.
Cevap sahibi+1 yılhiç olmadım bilmiyorum kızlar daha sanslı
Soran+1 yılBen de hiç olmadım.
Cevap sahibi+1 yılsevgilin olduysa sonucta lmusundur gecmişte
Soran+1 yılSenin olması mı?
Cevap sahibi+1 yılhiç olmadı
Soran+1 yılNe güzel Allah karşına senin gibisini çıkarsın inşallah. İyi akşamlar.
Cevap sahibi+1 yılumudum yok sizede
Soran+1 yılYine de standartlarınızı düşürmeyin derim tekrar iyi akşamlar.
Cevap sahibi+1 yılstandart kalmadı
Soran+1 yılHaklısın benim gibi birini bile kabul edecek duruma geldiysen.
Cevap sahibi+1 yılsenden beteride var
Soran+1 yılTamam.
Cevap sahibi+1 yılpeki
Soran+1 yılŞunu da söyleyim ben hiç öpüsmedim. Çok şükür. O kadar kirli değilim.
Cevap sahibi+1 yılben elini bile tutmadımki kimse olmadı peki yaptıgın hata neydi o halde
Soran+1 yılEl tutmak, konuşmak da zinaya yaklaşmak. Ne güzel işte şükret haline senin yerinde olabilmeyi o kadar isterdim ki.
Cevap sahibi+1 yılbunlarmı yani? ben öpüşmeyen kızdan ümidi hep kestim
Soran+1 yılEvet bunlar. Konuşman8n içeriği de önemli de mi. Artık sorma. İyi akşamlar. Allah gönlüne göre versin. Ümidini kesme. Benim tanıdığım hiç kimseyle konuşmamış kızlar bile var tek tük de olsa. Dua et.
Cevap sahibi+1 yılkonusmanın içerini ciddie almam sormuyorum ama abartıyosun kimse dısardan görüldüğü gibi değildir bahsettiğin kızların alnında yazmıyor sonucta dua hep ederim ama devirde zor
Soran+1 yılBir insanın konuşmasından bile anlarsın zaten kendi de söyler bunu o kadar ümitsiz olma zaten tövbe önemli dediğin gibi ama var bunu bil.
Cevap sahibi+1 yılvar olması önemli değil nerden bilcem ben öyke kızlarda talibi cok olur egolu olur
Soran+1 yılOrası öyle kendi gibi birini ister inşallah karşına çıkar çıkmasa da hayırlısı olsun.
Cevap sahibi+1 yılerkek olmak bu acıdan zor işte
Soran+1 yılKız olmak da zor.
Cevap sahibi+1 yıl10 kişi ister brini secersin ben bir kızı isterim 9 kişiyke kıyaslanırım
Soran+1 yılburada konuşulmayacak konular bunlar çok uzadı teşekkür ederim.
Cevap sahibi+1 yılözelde konusmazsıun diye teklif etmedim yanlış anlaşılıyorum sonra
Soran+1 yılTamam sağol
Cevap sahibi+1 yılsende :/ biraz canım sıkıldıgı için özür dilerim
Soran+1 yılSorun değil.
Cevap sahibi+1 yılTsk ederim nasilsiniz :)
Soran+1 yılRica ederim idare ediyorum siz?
Cevap sahibi+1 yılAyni benimde degisen bisey yok size bunlari unutturmaya calisiyom :)
Soran+1 yılUnutamam ki sağolun
Cevap sahibi+1 yılUnutmalisin onune bakmalisin herkes bisey yasar iyi kotu
Soran+1 yılHaklısın
Cevap sahibi+1 yılIstersen yaz bana konusuruz /
Soran+1 yılOlurdu da bir daha günah işlemek istemiyorum, hani konuşmak da iyi değil ya
Cevap sahibi+1 yılKonustukca azalar rahatlat insan
- Kişilik & Karakter konusunda 863 cevap paylaştı.
+1 yılSende biliyorsun ki, ne kadar pişmanlık duysan da geçmişi geri getiremeyeceksin.
Ama elinde bugün var, yarın var. Onları da bu hezeyanların ile mahvetme. Evet günah ama kendi canına zulmetmen de günah. Herkes kendi günahlarına, yanlışlarına baksın. Sen yanlışlarının zaten farkındasın, pişmansın. Bir daha yapmamaya kararlısın gibi gözüküyor. Var mı ötesi?
Allah'ın rahmeti senin benim günahlarımızın çok üstünde be çiçeem.43 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız her an günahlarıma yenilerini ekleyebilirim. Yarın bugünden daha günahkar olabilirim. Ama inşallah kararlıyım. En kararlı olduğum anda bile günah işledim ben. Nasıl yaptım bilmiyorum. İnşallah geleceğim bugünümden daha temiz olur. Allah razı olsun teşekkür ederim.
- +1 yıl
Amin inşaallah. Cümlemizden razı olsun.
Soran+1 yılAmin.
+1 yılAllah (c. c) affedicidir, O affetmeyi sever.
Dünbyadaki tek suçlu sen değilsin, elbette herkes kendi amelinden sorumludur. Umarım içindeki sıkıntı ve gözyaşların günahlarına kefaret olur.
Ayrıca bir müslüman tövbe ettiği günahından kesinkes dönerse bunun sevabı büyükmüş.
Sen hatandan ders aldıysan bunun hata oldugunu sana Fark ettirene şükretmelisin. La İlahe İllallah Muhammedun Resulullah!22 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler.
Soran+1 yılRica ederim
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
21Cevap
+1 yılAllah gören, kalpleri bilendir. Zina ben de yaptım fiilen şimdi kendimden nefret ediyorum. Düşünsenize Allah beni yarattı ben Allahın emirlerini çiğneyerek helal olmayan bir kadına dokundum. Siz kızlar her yerinizi açın ama Allah bir kalbinizi açmasini dilerim. Bir erkek zayıf yönü var o da bel altı düşüncesi. Siz kadınlar bunu kullanarak göz zinasi dahil işlenmesine en ufak bir sebep oluyorsanız Allah akan göz yaşları kadar kanınız Aksın. Abla sen de bilmiyorum ama hoca ablanın (cemaattakı ) manada abla değil bilgi al. Ona göre hareket et.
113 Yorumla
Soran+1 yılÖyle giyinirsem bedduanız kabul olsun.
- +1 yıl
Abla bilmem beddua değil. Nefs bu anlatmak için yaşarız belki ama su var ki erkek de insan kadın da cumalar var şahit olsun ki her gün kafamda problem di artık değil. Ve zulüm yapılan her şey karşılığını Allah verecek. Buna sen ben biz siz de dahil. Sizin güzelliğinizi var gösteren isteseniz bile bunu yapamazsınız ben de oyleyim istersen yap. Eskiden ateşler içinde kalırım bir bedene sarılmak öpmek isterdim niye istek arzu. şimdi ise et torbası gibisiniz. Bir şey demem biz erkekler nasıl size karşı dokunmadan şerefimizi koruyan birisi olarak zarar vermeden yaşıyor ve canımızı benim için eskiden yanardi. Allah size milyar katını versin kadınlar olarak. Allahtan dileğim imanla Muhammedin yolunda insan gibi ölmek. Bir şey demem abla. Veren Allaha şükürler olsun şimdilik 1000 kat daha iyiyim.
Soran+1 yılKendi imanının zayıflığını kadınlara yükleme.
- +1 yıl
Bunu ben yorumlayacak kadar kapasiteli değilim ama su var ki Nefs ben de ve ya terbiye ederim ya da ederim ya da kendime zum ederim. Ama şu var ki şeker hastası bir hastaya, baklava göz önüne bırakırsanız o tadına bakmak için uğraşan olacaktır. Olabilir şimdi camiye gitmeli
- +1 yıl
Abla bana göre imanı elde tutmak o kadar zor bir şey ki. Bir şey demiyorum size Allah yar ve yardımcısı olsun Allaha ve peygambere ve kitabi olan Kuran'a iman eden erkeklere ve kadına. Bir gün o senin bedenin de toprak olacak. Ya birisi öldürür ya kalp durur ya da ,... vs. Bekar bir erkek olarak size olan erkeklerin hasretini ben bir zamanlar anlatamadım ki onların ahi size yeter abla. Siz kadınsiniz hakkınız var. Ama erkekleri de ahirette alacakları hakları ve cezaları var. Ne demiş ki Şems: "sevgilime kavuşma günü çok yakın. " o sevgili siz değil Allah. Bazen bütün sözleri söylersin ama haksız olduğunu anlarsın ya öyle bir işte hayat. Ben hiç bir kadına karşı zorla bir şey yapmadım hiç bir canının canını yakmadim Allah nasip ederse de yakmaya hiç bir zaman vaktim olmayacak Allah nasip ederse ama o yürek o kadar rahat ki kimseye bir şey demek hakkım değil.
Soran+1 yılNe demek istediğinizi anlıyorum. Kadınlar öyle giyinerek çevresine zulmediyor hem de isyan ediyor. Ama yapmayabilirdiniz kendinizi bu şekilde suçu kadınlara yükleyerek aklayamazsınız ama inşallah bir daha yaklaşmazsınız. Hak yolu bulduysanız bu yolda devam etmenizi dilerim. Allah kabul etsin. Beddua değil de duanızı ümit ederim, iyi günler.
- +1 yıl
Sağ ol abla eyvallah canı yanan can acısını belirtir. O hissi versene şükürler olsun.
Soran+1 yılZaten sadece müslüman olduğum için şükrediyorum. Hiçbir günahı işlerken vicdanım rahat olmadı hiçbir zaman. Ben yalnızca kendime eziyet ettim ve ömür boyu kalbim rahat olamayacak. Yaşadığım duyguları bir tek ben biliyorum. Kimseye anlatamam. Ama ben kimseye zulmetmedim elimden geldiği kadar çünkü utanma hissim var.
- +1 yıl
Sen orada kendine dokundururken bir şey diyemem. Susuzluk çok kötü bir şey inan. Ne desem sana ama ne deyim abla sesim çıkmaz benim.
Soran+1 yılBen kendime dokundurmadım. Farkındaysan soruda fiili olarak yapmadım diye yazmıştım. Neyse senin beni anlaman imkansiz. Ben çok farkli düşünüyorum. Ben fiili yapsaydim kafayı yerdim. İğrenç bir şey. Neyse iyi günler.
- +1 yıl
Başta dokunmak birlikte olmak değil bir şeyler yaşamak en az optu bu da dokunmak. Abla hepsi şimdi daha iyi anlıyorum sarılıp ateş Sönmeşi. Ilac alıyorum sadece bel altı hissetmemek için artık rahatım ve siz gerçekten başardım sanıyorsunuz hep kaybediyoruz diyorsunuz Allah yar ve yardımcımız olsun
Soran+1 yılBen zaten kendimden tiksiniyorum. İyi günler.
- +1 yıl
sizede
Gizli Üye(30-35)+1 yılNaaihat olarak Kur'an yeter. İyi oku
52. Bilmiyorlar mı ki Allah, rızkı dilediğine bol bol verir, dilediğinden de kısar. Şüphesiz bunda inanan bir kavim için ibretler vardır.
53. De ki: Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir.
54. Size azap gelip çatmadan önce Rabbinize dönün, O'na teslim olun, sonra size yardım edilmez.
55. Siz farkında olmadan, ansızın başınıza azap gelmezden önce, Rabbinizden size indirilenin en güzeline (Kur'an'a) tâbi olun.(ZÜMER SURESİ)13 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız, böyle bir konu açarak bile günaha girdim aslında. Allah razı olsun.
Cevap sahibi+1 yılAmin Allah senden de razı olsun. Ümidini kesme, günahlarını beyan ve teşhir etme. Gerçek bir samimilikle tövbe et, namazlarını kıl. Af dile. Allah affetmek için tabiri caizse bahane arıyor zaten. Samimi bir tövbeyle affolursun.
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim
Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı. Allah'ın rahmeti bütün arşlarsa dünyadaki bütün günahlar bu arşların içinde, çölde bir kum tanesi gibi olan dünyadaki bir serçenin gagasındaki su kadardır. Üçgün oruç tut, ya da fakir doyur en azından vijdanını bir nebze rahatlatır. Evlenme konusuna gelince dürüst olduktan sonra vijdanın rahat bir şekilde olur
10 Yorumla
+1 yılGÜNAHLARINDAN TÖVBE EDEN HİÇ GÜNAH İŞLEMEMİŞ GİBİDİR DER SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZ. zeten yaklaştım fiili yapmadım diyorsun C enabı Allah bana kul hakkı ile gelmeyin diğer günahlarınızı af ederim buyuruyor diğer bir ayette eğer bir toplum günah işlememiş olsun o toplumu yok eder başka bir toplum meydana getirirm diyor onun için sen pişman ol bir daha yapmamaya tövbe et Allah af eder kendini üzme sevi sevecek biri karşına çıkar mutlu olursun
10 Yorumla
+1 yılKardeşim Sen ALLAH'ı tanımıyorsun demek ki... ALLAH'ın Kur-anda söylediği bir sözü hatırlatayım sana Yusuf Suresi 87 (“Ey oğullarım! Gidin Yûsuf’u ve kardeşini araştırın. Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Çünkü kâfirler topluluğundan başkası Allah’ın rahmetinden ümidini kesmez.”)
Burada Ey oğullarım diye Hz YUsufun babası çocuklarına sesleniyor.10 YorumlaHer insan hata yapabilir. Yeterki yaptığı hatadan dönebilsin ve gerçekten pişman olarak tövbe etsin. Allah o kadar yüce bir şans vermiş ki bize ne yaparsak yapalım bizi affedeceğini söylüyor. O yüzden yapabileceğin tek şey Allah'a sığınmak.
20 YorumlaSürekli tövbe et , dua et, yanlış yapma, doğru yolda ol. Ve böyle de düşünme elbet bir hata yaptın için evlenemem falan deme karşına iyi biri çıkar ve önemsemez bile
20 Yorumla
+1 yıl:) Tövbe kapıları açıktır her zAman. bak zaten pişman olmuşsun. kendini artık biliyorusun. bu dakikadan sonra yaşantına dikkat et. geçmiş geçmişte kalmıştır. bundan sonrasını düşün.
20 YorumlaHayatta ne yapmış olursan ol kendine değer ver. Hatalar yapmış olabilirsin emin ol yine ve surekli yapicaksin önemli olan hatandan ders çıkarman.
20 Yorumla
+1 yılsürekli tevbe et... allah yanında unutma senden vazgeçmez... günahlarını da herkese söyleme gizli günahlar affolur.
24 Yorumla
Soran+1 yılGerçekte kimseye söylemedim peki buraya yazınca söylemiş mi oldum?
- +1 yıl
evet günahlarını aşikar etme... dilersen özele gel konusalım.
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Bekliyorum.
- Kişilik & Karakter konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılTövbe affetirir derler ya koskoca yaratan affediyor sen seni üzme
10 Yorumla Geçmiş tozdur üfle gitsin. Biran önce geçmişini unut ve geçmişinden ders al sakın geçmişine saplanıp kalma belki gelecekte parlayan bir ışık var senin için :)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnanki benimde çok çok fazla günahlarım var
Evet pişmanım ama oldu artık
Ne kadar tövbe etsem de dua etsem de hala devam ediyor günah işliyorum11 Yorumla
Soran+1 yılİşte sorun da burada tövbemize bile sadık kalamıyoruz, en kararlı olduğumuz zamanda bile düşünmeden hareket ediyoruz. Sonrasında ne kadar pişman olacağımızı düşünemiyoruz ya da işimize gelmiyor düşünmek. Hayatımızın geri kalanını bu pişmanlıklarla hezeyanlarla geçirmeye mecbur bırakıyoruz kendimizi. Biz günah işleyerek asi olduğumuz halde Allah bize acıyor da biz kendimize acımıyoruz, zulmediyoruz.
islamda umutsuzluk yoktur günahlarına tövbe edersin bir daha yapmazsın hayatınada dewam edersin ümitsizlik şeytanın weswesesidir Allahtan ümit kesilmez
10 Yorumlayaklaşmış yapmamışsın ki yapsanda pişmansın
tövbe kapısı herkese açıktır Allahın kudreti herşeye yeter içten yaptığın bir tövbe inşallah affedilicektir.10 YorumlaTevbe ederek km sıfırlayabilirsiniz. Allah tevbeleri önemsediğini ve insanları af edeceğini buyuruyor cici kız. İsterseniz özelden yardımcı olabilirim.
10 YorumlaNeden bu kadar olumsuz ve kötü konuşuyorsun karamsar olma
10 Yorumla
+1 yılGerçekten pişmansan ve yapmamaya kararlıysan Rabbim affede.. Yeter ki tövbe etmesini bil
14 Yorumla- +1 yıl
Eder heekesi demw
- +1 yıl
@kirgin-cicekler kul hakkı hariç herşeyi affeder herkesi affeder
- +1 yıl
Sagol
- +1 yıl
kulaktan doğma dini bilgilerle ne kadar çok şey biliyorsunuz öyle, Kul Hakının affedilmeyeceğine dair kur'an da ayet yok. Şirk dışındaki günahların dilediğine bağışlar nisa suresi 48 nci ayet "Şüphesiz Allah, kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz. Bunun dışında kalan (günah) ları ise dilediği kimseler için bağışlar. Allah’a şirk koşan kimse, şüphesiz büyük bir günah işleyerek iftira etmiş olur." Allah Adına bilmediğniz şeyler söyleyip durmayın ki şirk e düşmeyesiniz.
- Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılPişmanlık duyuyorsan ve yapmayacaksan birdaha geçmişindeki bir hata olarak görmelisin
10 Yorumla kendine kendine ne gülzelde yaptım oh oldu bidahamı gelcem dünyaya de herkez kendi açığına baksın boşver mutlu ol
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 8,5b cevap paylaştı. Gecmisi gecmiste birakip gelecege bakmayi dene sen
15 Yorumla
Soran+1 yılİşte denesem de bir an hatırlıyorum geçmişimi ve kendimden utanıyorum. Olmuyor işte.
Soran+1 yılİnşallah Allah razı olsun teşekkür ederim.
Soran+1 yılTamam inşallah dediklerinizi yapacam teşekkür ederim tekrar
- Kişilik & Karakter konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılSanırım pis kadın oldun. Oh iyi olmuş günah işlediysen cezasını da çekecektin yapmasaydın sen de.
125 YorumlaSen Müslüman mı oldun? 😂
- +1 yıl
@Bilal1153-_ Yoo ateistim ben <dfgdgsaf
- +1 yıl
Günah lafın gelişi ya tü kaka işler anlamında shdfgadf @Bilal1153-_
- +1 yıl
Dalga geçiyon yani, anladım. 😂
- +1 yıl
Aynen :D de ırıspuluk yaptıysa beter olsun @Bilal1153-_ kafam atıyor kaşar kızlara.
- +1 yıl
Orospuluk derken? seks yapmaktan bahsetmiyon di mi? Bir ateistten bunları duyarsam yıkılırım 😂
- +1 yıl
Yok tabiki. Evli erkeklerle beraber olan şerefsizler var mesela ha o evli erkek de şerefsiz tabi. @Bilal1153-_
- +1 yıl
Bak bu konuda haklısın bebek. Ama evli olmasına gerek yok, sevgilisi olanlarla da beraber olmasınlar. :D
- +1 yıl
Evet evet sahiplilere yazıyor bu kaşarlar kafam atıyor. @Bilal1153-_
- +1 yıl
Ama bu salak sanırım zinadan bahsediyor.
- +1 yıl
Tamam da eğer öyleyse toplum baskısı ataerkil yapı da bu hale getirdi kadınları ay kızlığım bozuldu mu ay şuyum böyle mi bir de din yüzünden tabi @Bilal1153-_ Kızlar da çok suç arama yani asıl olayın kökenine inmek lazım
- +1 yıl
Yahu zaten bu ülkenin ne erkeğinden ne de kadınından bir halt olur. Ben hem erkeğini sevmem hem de kadınını.
- +1 yıl
@Bilal1153-_ Aynen ben de öyle. Açık hava tımarhanesi gibi
- +1 yıl
Senin burada ne işin var? Bulgar değil miydin sen?
- +1 yıl
Göç etmişiz işte :/ Göç edecek başka yer yoktu bulgar boşnak @Bilal1153-_
- +1 yıl
Göç edecek başka yer yoktu sanki @Bilal1153-_
- +1 yıl
Harbi çok büyük hata etmişsiniz. Yazık.:) Abd'ler, Fransalar dururken.
Soran+1 yılSiz şimdi ateistsiniz ya çok aydın, bilgili insanlar olduğunuzu düşünüyorsunuz belli ki ama cahilliğiniz göz yaşartacak cinsten.
- +1 yıl
@Bilal1153-_ Aynen neyse ki sevgilim ingiltere de ve kendisi avrupalı ileride oraya gidicem.
- +1 yıl
Umarım. Ama şimdilik biraz zor olsa gerek. Uzak ilişki sonuçta.
- +1 yıl
@Bilal1153-_ Yok gelince aylarca kalıyor burada :)
- +1 yıl
He o zaman güzel. Mutlu olun. :D
- +1 yıl
@Bilal1153-_ Ay teşekkür ederiz. :)
- +1 yıl
Ne demek :))
- +1 yıl
@Bilal1153-_ :) :)
Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Onlarla herdaim yüzleşiceksin hep aklında olucak..
10 Yorumla
+1 yılDinlerin zararları.. Sende akıl verilebilecek kafa olsa bu saçmalıkları buraya yazmazdın.
07 Yorumla
Soran+1 yılSen kendi kafana bak.
- +1 yıl
Benim kafam sağlam. Ama sen baya baya delirmişsin.
Soran+1 yılHadi canım teşhisi de koydun demek.
- +1 yıl
Bunları yazmak için delirmek gerek bebeğim.
Soran+1 yılİyi bakalım sen aydın insansın sonuçta teşhisin doğrudur. Bu arada ismini de değiştir istersen gerçek ismin Bilal'se. Beğenmediğin Müslüman ismi sonuçta. Sana yakışmamıs. Böyle Avrupai bir isim bul kendine.
- +1 yıl
İslamiyetten önce de Bilal ismi vardı. Ne alaka yani? Siz biye sahipleniyorsunuz bu ismi?
Soran+1 yılHz. Bilal-i Habeşi'den geliyor o isim. Müslüman olduğu için onun ismi olduğu için konuluyor. Hz. Peygamberimiz (s. a. s.) anlamı sevimsiz, tevhide aykırı olan isimlerin değiştirilmesini buyurmuştur. Bunun birçok örneği vardır. Hz. Bilal Habeşi Müslüman ve Araptır. Eğer Peygamber efendimiz uygun görmeseydi, dileseydi değişirdi. Kökeni bu yani. Ayrıca ilk ezan okuyan kişidir. Değerli bir isimdir.
Kişilik & Karakter konusunda 4,4b cevap paylaştı. ne yaptığını bilmediğim için yorum yapamam
00 Yorumla2 dk lık zevk için ağlama burada senin hatan
00 Yorumla
+1 yılTövbeni eksik etme
10 Yorumla
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?