kfs, starbucks, mc donalds, burger king vs vs... sizin için tükettiğiniz yiyeceğin içeriği nekadar önemli? ya da sadece damak zevkinize hitap etmesine mi önem verirsiniz?
"Fast food" markalarına alerjisi olan kaç kişiyiz?
Fast food, adı üstünde, "hızlı" yaşa genç öl. Uzak durulması gereken gıdalar. Hatta gıda bile diyemeyiz. Aşağıdaki videoyu izleyin bir daha hamburger yemezsin. 31 gün hiç bozulmadan nasıl durabiliyor. Bunun içine nasıl kimyasal maddeler koyuyorlar kimbilir.
%100 seninleyim.. hatta bunlara terör eylemi bile düzenlerim..
1
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Avrupada bu markaların tüketicileri 99% alt sınıf ve sağlığı ya elden gitmiş ya da gitmek üzere olan insanlar... kafasi biraz çalışan adımını bile atmaz... ama Türkiyede gençler daha yeni yeni "tadına" varıyor... üzücü
Ben bunları burada, markasıyla, hangi sağlıksız işlemleri yaptıklarını, işim gereği bildiğim için tek tek yazdım ve hesabım iptal edildi... O şık albenili kırmızı rengin arkasından ne tür pislikler döndüğünü insanlara anlatmak sosyal bir görevdir... Başta kullandıkları yağ et ve ekmek olmak üzere hepsinde pislik var.. özellikle kullandıkları yağlar yasaların izin verdiği ölçülerin 7-8 kat üstünde kötü derecede ama kimse farkında değil.
Gençker daha doğrusu insanlar. bunları neden araştırnazlar anlamam... en üzücü de müslümanların paraları ile müslümanları öldürmeleri... daha soğrusu tüm insanlığı ama biz dinimiz gereği keşke biraz daha uyanık olabilseydik... afedersin b*k verseler yiyecekler
Çünkü aç ve sonradan görme toplumuz... buna terbiyeli bir dille tüketim toplumu diyorlar. İngilizler, Japonlar tüm zenginliğine rağmen 10 yaşında otomobillere binerken, biz son model alma peşindeyiz. 2000 tl ücretle çalışan babanın çocuğu cebinde 3000 tl lik telefon taşıyor. Hem açız hem görgüsüz hem de budala..
Teşekkür ederim... Bireylerin kendine değer vermesi için sağlığına özen göstermesi gerekir... Bile bile tüketilen fast-food ürünleri birçok hastalığa davetiye çıkarabiliyor... Her zaman ev yemekleri tüketmeye özen gösteririm dışarıda yiyeceksem de balık türevi besinler ilk tercihim olur... Herkesin bu konuda bilinçli ve duyarlı olduğu bir dünya diliyorum... :) Güzel sorunuz içinde ayrıca teşekkür ediyorum... :)
Mesele burada kalori değil sağlık açısından zevk için kimyasal tüketmek. Bu arada rakam vermesen inanmayacaktım :)) son birşey daha.. O markaların kimlere. hizmet ettiğini de araştır zaman bulabilirsen belki ilgini çeker :)
Aslında ölüyorsun... ama ciddiye alınması gereken konularla dalga geçip erkekeler için saatlerce kafa yoran bir insan olduğun için bunun farkında değilsin
acayip derece de çok severim ama anlamadığım konu "sen bir soru sormuşsun ve her insan istediği cevabı verebilir" ila seninle aynı görüşte olacak diye de bir şey yok" bence soru çok saçma olmuş" şimdi beni de eleştireceksin muhtemelen..
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet saçmaladığını düşünüyorum... benim değindiğin konularla ilgili bir sorunm yok olsa soru sormazdım. Anlayamadığım şey senin neden sağlıklı seçimlerde bulunamayan insanlara üzülmek yerine boktan sebeplerle beni eleştirdiğin?
Tamam da karşılıklı olur böyle şeyler zaten örnek veriyorum, benim oturduğum yerde genel olarak kürtler oturuyor ama ben ve arkadaşım milliyetçiyiz, ama biz onların açtığı dükkanlardan alışveriş yapıyoruz. "Nasılsın abim?" diye soruyorlar. "Hoşgeldiniz efendim" yerine. Onların kültürüdür bir şey diyemem... Her neyse, çiğköfteleri güzel, güveçleri güzel, lahmacunları güzel. Evet biz onları kalkındırıyoruz, biz onları geçindiriyoruz bizden ekmek yiyorlar ama sonuçta ben seviyorum... Önemli olan benci olmak yemek konusunda. Höşmerim tatlısı vardır bizim oranın mesela, ama ben urfa kebabı daha çok seviyorum ondan ziyade. Bu sushi sevmek gibi bir şey...
Denyomusun nesin kürtler yıllardır o topraklarda yaşıyorlar her ülkede azınlıklar vardır dağa çıkan onun bunun gazına gelenle normal türk vatandaşı olan kürtleri kıyasladığın için kendinden utanmalısın! PKK olmasa başka birşey olurdu PKK sadece logo bunu kafan almıyor mu. PKK=kürt demek değil denyo!!!
yok Kadıköy'de değil Karşıyaka'da yaşıyorum benim bir arkadaş ta aslında o kahve makinelerinin küçüklerinden almış ama sürekli de adama kahve içmeye gidilmez ki bir de Bursa Mudanya'da Cafe Shot var orası güzel yapıyor diğer herkes malzemeden çalıyor valla sütlü kahve istiyorsun yarısına su katıyorlar
aa bir de Bornovadaki kahve diyarı var orası da güzel yapıyor hakkını yiyemem şimdi ya zaten ben de kırk yılda bir gidiyorum genelde evde yapıp içerim :)
iyi dersin hoş dersin o tür markalara tek kuruş bile gitmemeli dersin ama onlara gitmeyen kuruşlar saraylara gidiyor lakin bana kahveyi getiren garson ayın sonunu getiremiyor
Ama onlar, onları sevenler ölsün diye varlar:) mc dinaldsın burgerlerini 10 dakikadan daha fazla bekletmediğini çöpe. attığını biliyormusun? Biraz araştır istersen :)
En İyi Cevaplar